Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Jó és rossz tapasztalatok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 14. Csütörtök, 10:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kacsa írta:
Kb. Ł1.500 viszek ki magammal. Én úgy számolgattam, az első pár hétben Ł500 simán elfogy. Szerinted elég lesz Ł1.000 2 hónapra(ez a maximum idő amin belül remélem találok munkát)megfog ebből élni?
Kint fogok munkát keresni (sok rosszat olvastam a fórumon), nem bízom az itteni ügynökségekben.

Üdv.:

Kacsa

Ez mar tenyleg konkretabb. Nagyon boldog Sztem ebbol megelsz es 2 honap valszeg eleg, hogy munkat talalj, ha van nyelvvizsgad. Bar allitasod szerint ez nem sokat er, de mindenkeppen tobbet, mint a semmi. Azert a helyedben nezegetnem a gumtree-t, legalabb lenne fogalmad, milyen munkara keresnek embert, mennyiert, hova...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 20. Szerda, 19:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagy botrány, magyarok rabszolgaként dolgoznak Bolton és Manchaster városokban,itthon toborozták őket, vki megszökött, és londonig gyalogolt,bejelenteni...építőipari meló, feketén, védőfelsz.nélkül!!! Sokkolt Felkiáltás 3 jól beahtárolható ,,család" szervezi...
Vissza az elejére
Kacsa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 2. Hétfő, 16:26    Hozzászólás témája: Az Angliai élet kezdete Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt az első benyomásotok, amikor angol földre érkeztetek. Első tapasztalatok, a többi ember segítőkézsége (angol, magyar). Mennyi idő alatt szoktátok meg a mást, az újat. Az első időszak küzdelmei, lemondásai, szobatárs(ak), landlordok etc.. mennyi ideig tartottak. Az első szállás, munka keresés izgalmai. Papírok ügyintézése, vásárlás, fodrász, orvos és minden, ami a mindennapokhoz tartozik egyszóval minden a mi az élet, kb., mivel számolhatok én is.
Válaszaitokat kíváncsian várom

Üdv.:

Kacsa
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 3. Kedd, 10:52    Hozzászólás témája: Re: Az Angliai élet kezdete Hozzászólás az előzmény idézésével

Kacsa írta:
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt az első benyomásotok, amikor angol földre érkeztetek. Első tapasztalatok, a többi ember segítőkézsége (angol, magyar). Mennyi idő alatt szoktátok meg a mást, az újat. Az első időszak küzdelmei, lemondásai, szobatárs(ak), landlordok etc.. mennyi ideig tartottak. Az első szállás, munka keresés izgalmai. Papírok ügyintézése, vásárlás, fodrász, orvos és minden, ami a mindennapokhoz tartozik egyszóval minden a mi az élet, kb., mivel számolhatok én is.

Üdv.:

Kacsa

Te aztan nem bizol semmit a veletlenre!!! Nagyon boldog
Elso benyomas: hideg volt, esett es azt a kis nyelvtudasomat is elfelejtettem, ami hasznalhato lett volna. Masodik benyomas: meg mindig esett, a kaja furcsa volt es mindent maganak kell inteznie az embernek, persze vannak segito baratok, de mindenki elfoglalt. Harmadik: Hm, az ido meg mindig nem tetszik, a kaja mar eheto es mar megbaratkoztam az emberekkel, munkaval, csak hozza kell szokni a felgyorsult elethez.
Vissza az elejére
Kacsa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 3. Kedd, 18:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Cytina!

Igen, Nagyon boldog megpróbálom a reális képet kialakítani. Tudom dolgozni, kell kint is ahhoz, hogy elérj valamit, de a hozzászólásokat olvasgatva kint, könnyebben élsz, illetve egy élhetőbb életet élhetsz, de Te ezt jobban tudod nálam, kérlek, erősíts meg benne. Ha bele kezdek valamibe akkor azt megpróbálom minden irányból körül járni és a lehető legtöbb információt megtudni.
Szükségesek a barátok én is így szeretném elkezdeni.
Mindig meg szerettem volna kérdezni, de elfelejtettem, hogyan lehet megszokni, hogy külön egy hideg és egy meleg csap van? Mosoly

Üdv.:

Kacsa
Vissza az elejére
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 3. Kedd, 20:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kacsa írta:
Szia Cytina!

Tudom dolgozni, kell kint is ahhoz, hogy elérj valamit, de a hozzászólásokat olvasgatva kint, könnyebben élsz, illetve egy élhetőbb életet élhetsz, de Te ezt jobban tudod nálam, kérlek, erősíts meg benne. Ha bele kezdek valamibe akkor azt megpróbálom minden irányból körül járni és a lehető legtöbb információt megtudni.

Mindig meg szerettem volna kérdezni, de elfelejtettem, hogyan lehet megszokni, hogy külön egy hideg és egy meleg csap van? Mosoly

Üdv.:

Kacsa

Igy van! Megerositelek! Konnyebben elsz, ha okosan gondolkodsz! Tobb penzed lehet, de tobbet is kolthetsz! Van, ami sokkal tobb penzt von el, mintha otthon elnel! DE azert magasabb szinvonalon tudsz elni. Persze nem rogton az elso honapokban!
A kulon hideg es melegvizes csap? Nagyon boldog Ja... Azt nem lehet megszokni... Alapbol idiotasag! Amugy nem sokat hasznalod egyben oket, nem?
Vissza az elejére
Kacsa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 6. Péntek, 8:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Cytina!

Szerintem igen Nagyon boldog , például amikor felkelsz egy hűvös reggelen, és langyos melegvízben megmosod az arcod, mindjárt jobban érzed magad, és nem, pedig lefagyasztod vagy megégeted a kezed miközben a két csap között váltogatod a kezed, hogy langyos vizet készíts magadnak.
nem értem miért így csinálják?.. na mindegy
By the way én úgy hallottam, hogy mostanában sokat esik az eső, ha már a vízről beszéltünk, de tényleg esik kisüt a nap, esik süt a nap idő van kint? Szomorú

Üdv,

Kacsa
Vissza az elejére
ibcsike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 6. Péntek, 10:23    Hozzászólás témája: kacsa Hozzászólás az előzmény idézésével

Az ido itt tenyleg olyan, hogy esik, kisut a nap.A felhok nagyon gyorsan jonnek, mennek. Pont tegnapelott elmentunk Bristholba setalni, meg munkat keresni, de seperc alatt jott egy felho, es borig aztunk.Termeszetesen az esernyot otthon felejtettuk. De celszeru kapucnis esokabatot hozni, mert a parton nem lehet tartani az esernyot,ugy fuj a szel Forgó szemek A kulon csapot en nemtudom megszokni, nagyon rossz, Szomorú De ez legyen a legkevesebb.
Vissza az elejére
Tibi-
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 8. Vasárnap, 15:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali mindenkinek

Hogy ne fizessünk senkinek az biztos. Mvel én is szeretnék kijutni és lehetőleg a szakmámban dolgozni (sofőr) .Végigjártam, felhívtam az interneten fellelhető összes közvetítőt és NEM találtam olyan céget aki vmilyen jogcímen ne kért volna egy bizonyos összeget. Egyszerűen hihetetlen Sokkolt . Mostmár egyenlőre itthonról küldözgetem szét a cv-t hátha vmelyik cégnek annyira +tetszem , hogy segítene. Zavart
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 9. Hétfő, 19:01    Hozzászólás témája: Tibi- ! Nem fognak! Te meg maradsz a fenekeden. Hozzászólás az előzmény idézésével

A sofőr állás az nem reloc téma. Senki nem fog akármilyen sofőrhiány is van, tenni semmit helyetted, ne legyen igazam!
Én 2005-ben pedig pont így jöttem ki, akkor egy magyar ügynökség, multicég, Wellfair ügyintézéssel helyezett el itt Bristolban.
Amire utaltál, mindent elintéztek, szerződéssel a zsebemben szálltam fel a repülőre, 8 hétig fizették a szállodánkat, letették a depozitot meg a lakbért, azt fél év alatt vonták a fizuból, és persze nem kértek egy vasat sem tőlünk.
DE ENNEK úgy tűnik vége van.

Miért is? mindegy, neked nem ez a fontos.

Csak példaképpen szeretném megosztani veled, hogyan megy ez valójában.

Holnap megyek interjúra, Két hete küldtem application formot, egy héten belül küldték a választ, és ennyi. De ez neked is ennyi, ha van angol jogsid, gyakorlatod és referenciád.
Ehhez sajnos kint kell lenned.
Ahhoz viszont ki kell jönnöd, ezt más nem tudja megoldani helyetted.
Ahhoz hogy kigyere, a legfontosabb a nyelvismeret, annak is a hogyan értem meg amit mondanak nekem című része!

Amit és ahogy írtam, azt azért tettem, mert nekem van konkrét tapasztalatom, és segítettem már néhány embernek kijönni.

Sok sikert!

gtl
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 10. Kedd, 6:12    Hozzászólás témája: Re: Tibi- ! Nem fognak! Te meg maradsz a fenekeden. Hozzászólás az előzmény idézésével

gtl011 írta:

Holnap megyek interjúra, Két hete küldtem application formot, egy héten belül küldték a választ, és ennyi. De ez neked is ennyi, ha van angol jogsid, gyakorlatod és referenciád.

Fingers crossed!
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tibi-
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 10. Kedd, 13:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A nyelvel még nem is lenne különösebb gond. Jártam nyelvtanárhoz is annak ellenére hogy vmikor , még suliban tanultam angolul. A szakmámban itthon van gyakorlatom. NEm vallanék szégyent sehol. Mindössze a papírok intézése ami gondot okoz, ha már ott lennék és dolgoznék akkor nem lenne semmi gond. Jogosítványnál is kb 2 hetet kell várnom h megkapjam . Addig mit csináljak?
Őrült
Vissza az elejére
Tibi-
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 10. Kedd, 13:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egyébként köszi! Munkám során körbejártam európát de h ott is maradjak valahol azért az más. De amennyiben nem találok más megoldást akkor valószínűleg magánúton megyek ki. De még van időm addig pedig keresgélek és várom a sültgalambot. Vicces Kacsintó Vicces
Vissza az elejére
herla76
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 13. Péntek, 10:03    Hozzászólás témája: Takarító cég Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Kérdésem az lenne, ismertek-e egy olyan angliai takarító céget, amelyiknek egy budapesti (Újpalota) Takács János nevű férfi a tulajdonosa. Nála vállalnék állást, és érdekelnének jó vagy rossz tapasztalatok.
Köszönöm
Vissza az elejére
magyarandi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 13. Péntek, 23:38    Hozzászólás témája: Re: Az Angliai élet kezdete Hozzászólás az előzmény idézésével

Kacsa írta:
Sziasztok!

Üdv.:

Kacsa

Helló, nekem az első benyomásom mesébe illő volt, mivel még sosem voltam külföldön, és Angliával mindig meg voltam szállva.
Ennek ellenére jól be lettem csapva, most nem részletezem, és bizonyos jó időbe tellett mire ki vánszorogtam a helyzetből.

Az első két három év itt elég depressziósan telt el, családom kéregetett is hogy menjek haza, de túl makacs voltam.
Az idő járáshoz hozzá lehet szokni, sőt, én jobban szeretem, mint a magyart, mivel kánikulába megfájdul a fejem, és a jég hideget sem csípom.

Én a többiről nem tudok nyilatkozni mert teljesen más körülmények között jöttem (2005 előtt). De azt bevallom, hogy sokat feláldoztam. A változás jön, csak nyitottnak kell lenni.

Szerintem otthon sokan azt hiszik hogy itt minden olyan könnyen megy, az igaz hogy jobbak a lehetőségek, de lelkileg erősnek kell lenni az embernek hogy sikeres legyen.

Érdekes lesz szemmel követni, hogy ez a hatalmas migráció hogyan fogja megváltoztatni Magyarországot pl 10 éven belül....
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
7 / 11 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban