Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 28. Csütörtök, 17:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

dydand írta:
Sziasztok!

Ez csak félig-meddig kapcsolódik a megélhetéshez, de külön erre nem akartam új témát nyitni. A kérdésem a következő: Londonban vasárnap is nyitva van a Tesco? A hyperek is, vagy csak a kicsik?
Köszönöm, üdv: dy

Altalaban itt a 24-oras nyitvatartas azt jelenti, hogy hetfon 8-tol szombat este 10-ig, de vasarnap csak 10-16ig (vagy hasonlo)
De www.tesco.com -> Store locator
Hasonloan a tobbi aruhazra (Morrisons, Sainsburys, ASDA, etc).

Pl:
ALDERSHOT
Store details Telephone Store type Opening times
5 WELLINGTON AVENUE,
ALDERSHOT,
HAMPSHIRE,
GU11 1SQ
0845 6779004

Mon: 0800 - midnight
Tue: 24 hours
Wed: 24 hours
Thu: 24 hours
Fri: 24 hours
Sat: open until 2200
Sun: 1000 - 1600

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
dydand
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Június 29. Péntek, 9:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

De www.tesco.com -> Store locator
Hasonloan a tobbi aruhazra (Morrisons, Sainsburys, ASDA, etc).
-seci

Köszi, igazad van, nekem is eszembe juthatott volna... Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 14. Szombat, 21:04    Hozzászólás témája: Közüzemi számlák Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv!
Talán nem teljesen OFF a kérdés: a közüzemi számlákat (villany, gáz, víz stb) ugye nem csak bankszámláról, Direct Debittel lehet fizetni?
Nemrég költöztünk be, kaptunk egy levelet a British Gastól, hogy jelentsük be az adatainkat. Én bejelenteném oda magam, hogy legyen közüzemi számla, ami a nevemre szól, de nincs még bankszámlaszámom. Bár rövidesen azt is nyitok, csak érdekelne, hogy van-e itt is postán, kp-ben fizetési lehetőség. Azt olvastam, hogy bankkártyáról is be lehet fizetni. De a sima cash az itt nem működik?
Jó lenne egy közüzemi számla proof of addressnek.

Előre is köszönöm!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 5:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Siman keszpenzel is ki tudod fizetni a szamlat, csak ajanlatos a szamlan feltuntetett bankba elmenni vele. Mert igy ott nem szamolnak fel kezelesi koltseget erte. Kesobb ha lesz sajat bankod/bankszamlad arrol is tudod majd fizetni. De addig legegyszerubb a cash.
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 6:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fizetheted online banking-gal is, az kenyelmesebb. Sot ha eleg gyorsan fizetsz (a szamlan 2 hatarido van), akkor a kovetkezo dijbol jovairnak valamennyit (ez is rajta van a szamlan).
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 9:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Fizetheted online banking-gal is, az kenyelmesebb. Sot ha eleg gyorsan fizetsz (a szamlan 2 hatarido van), akkor a kovetkezo dijbol jovairnak valamennyit (ez is rajta van a szamlan).
-seci

Csak oda kell figyelni a bankra. a Nationwide-nal peldaul 20 font egy atutalas. Mindegy hogy online vagy szemelyesen teszem egyseges ez az ar. Sokkolt
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 13:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Csak oda kell figyelni a bankra. a Nationwide-nal peldaul 20 font egy atutalas. Mindegy hogy online vagy szemelyesen teszem egyseges ez az ar. Sokkolt

20 font egy utalas? Milyen szamlad van neked? De tenyleg... Sem a NatWest, sem a HSBC nem szamol egy fillert sem az utalasokra.
-seci
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 16:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

20 font egy utalas? Milyen szamlad van neked? De tenyleg... Sem a NatWest, sem a HSBC nem szamol egy fillert sem az utalasokra.
-seci

Sima mezei flexaccount-om van. Semmi extra.
A HSBC-hez valahogy nem sikerul kijarni az internet hozzaferest. Nagyon boldog
Mindig blokkoljak egy-ket het utan. Radasul a bankfiokot sem lehet
athejeztetni igy mindig Wembley-be kellene beutazni miatta,
mert a faxokra a fuluk botjat se mozditjak. Sokkolt
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 19:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a válaszokat.
Megpróbálom a nevemre venni a gázszámlát, hátha lesz végre valami értelmes utility bill-em.

Jó is hogy szóbakerültek az esetleges horrorisztikus átutalási költségek - habár ez nem a bankos topic -, de a következőket az HSBC oldalán a Passport Account-hoz tartozó költségeknél olvasni:

Additional Services
Special presentation of a cheque £15.00 per item
Bankers Draft in sterling £15.00 per item
Electronic transfers (within UK) £17.50 interbranch
£20.00 interbank
Priority Payments(Overseas) £17.00 each
Additional statements £1.00 each

Az "Electronic transfers (within UK) £17.50 interbranch, £20.00 interbank" szúrta ki nekem először a szemem, azt hittem rosszul látok, vagy valamit félreolvastam. Ezek szerint mégsem.
Nyilván a Pass.Account nem arról szól, hogy arról utalgasson az ember, hanem hogy legyen bankszámlája a frissen érkezett illetőnek. Ezek szerint ez jó eséllyel igaz...
Vissza az elejére
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 20:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt a link:

http://www.hsbc.co.uk/1/PA_1_5_S5/content/uk/pdfs/en/passport.pdf;jsessionid=0000-jjbGyQuEPPn1e9w6BYTnf5:11j74lld0
Vissza az elejére
manyuska
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 14:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Már nagyon sok infót szereztem a beírásokból, amit nagyon köszönök mindenkinek, de szeretnék még tájékozódni a kutyatartás költségeiről is, és eddig nem találtam sehol beirást róla.

Jó lenne, ha valaki informálna arról, hogy az angolok hogyan fogadják a kutyákat. Nekünk két kutyánk is van a két gyerek mellett és azokat is szeretnénk kivinni. Elég sokszor betegek a kutyáink és bizony M.o.on igen sokba kerül az állatororvos és a kutyagyógyszer is.

Érdekelne az is, hogy kapunk-e olcsón megfelelő bérlakást a kutyákkal, mert nem udvaron, hanem csak lakásban tartjuk őket itthon is. Nálunk a kutyák családtagnak számítanak ugyanis.

Előre is köszönöm a tanácsotokat.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 15:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

manyuska írta:
Sziasztok!

Már nagyon sok infót szereztem a beírásokból, amit nagyon köszönök mindenkinek, de szeretnék még tájékozódni a kutyatartás költségeiről is, és eddig nem találtam sehol beirást róla.

Jó lenne, ha valaki informálna arról, hogy az angolok hogyan fogadják a kutyákat. Nekünk két kutyánk is van a két gyerek mellett és azokat is szeretnénk kivinni. Elég sokszor betegek a kutyáink és bizony M.o.on igen sokba kerül az állatororvos és a kutyagyógyszer is.

Érdekelne az is, hogy kapunk-e olcsón megfelelő bérlakást a kutyákkal, mert nem udvaron, hanem csak lakásban tartjuk őket itthon is. Nálunk a kutyák családtagnak számítanak ugyanis.

Ha otthon draganak talaltad az allatorvost, akkor itt nagyon draganak fogod. Ugyan nekunk csak nyuszkoink vannak, de a ketto eves oltasa 42 font korul szokott lenni (otthon 3000 lenne)...

google.co.uk - "veterinary surgery prices" es UK only pages.
Itt van egy pl.
http://www.merialvetsite.com/sites/brookendvets/private_fees.html
http://www.merialvetsite.com/sites/brookendvets/private_fees.html

A hazkiadas 3-parancsolata: no smoking, no pets, no kids. Azert sok sikert!

-seci
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 16:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

manyuska írta:
Sziasztok!

Ezt mindenkepp olvasd el. Itt leirnak mindent a UK-ba hozatalrol. Mikor kell karantenba kuldeni az allatot, mikor nem, mennyi idore stb. Szoval nem ugy van, hogy csak honom ala veszem, azt bejovok vele az orszagba.
http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm
Vissza az elejére
angelside
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 9. Vasárnap, 13:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

ugy nez ki hogy jovo honapban kezdhetnek egy kozepangliai kisvarosban Shrewsbury mellett. Olvasgattam a forumot es eleg sokmindenre valaszt kaptam, ellenben egy dolog nagyon erdekelne...
Meg tudna mondani valaki, hogy egy 2 halos detached/semi-detached haznak nagyjabol mennyi lehet a rezsi koltsege telen? Foleg a futes erdekelne.. sajna a hely meretebol adodoan house sharingben nem nagyon tudok gondolkodni, igy ram harul a teljes koltseg es jo lenne tudnom, hogy mennyivel szamolhatok.. (ellenben elonye a kisvarosnak, hogy a teljes haz berleti dijja kijonne havi 4-500Fontbol..)

Koszi elore is!
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 9. Vasárnap, 14:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sokmindentol fugg. Milyen tipusu a futes? Milyenek az ablakok? Mennyire vagy fazos? Nekunk gaz futesunk van a meleget is szeretjuk igy fizettem a telen atlag havi 50-60 fontot a futesre. A villany atlag 30 font nalam havonta, de ha sokat hasznaljuk az elektromos zuhany bojlert akkor nagyon megugrik. A viznek eves dijja van igaz lehet ket reszletben fizetni. Nekem 198 font az eves osszeg. Council tax havi 125. Telefon, teve, internett az ugye igenytol fuggoen valtozhat.
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Következő
15 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban