| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
jazep Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 6. Szerda, 12:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Az a kérdésem lenne, hogy nekem nincs útlevelem, viszont a kiutázásnál, a reptéren elég a személyi is. Kint szükséges az útlevél? Mindenképpen?
Előre is köszi a választ!
Dóri |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Június 6. Szerda, 13:00 Hozzászólás témája: |
|
|
| jazep írta: | Szia!
Az a kérdésem lenne, hogy nekem nincs útlevelem, viszont a kiutázásnál, a reptéren elég a személyi is. Kint szükséges az útlevél? Mindenképpen?
Előre is köszi a választ!
Dóri |
A szemelyi eleg utazashoz. Ha itt akarsz elni, akkor melegen ajanlott az utlevel. Lehet nelkule is probalkozni, de nem ajanlott.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xerox Haladó

|
Elküldve: 2007. Június 6. Szerda, 13:25 Hozzászólás témája: |
|
|
| market77 írta: | | paja4 írta: | köszi market
te tudsz vmi tanácsot adni, az előbbi kérdéseimre? |
Sajnos nem. Még én is Mo.-n vagyok, most intézem a kinti élethez szükséges dolgokat. Azt tudom hogy az építőiparban mindíg keresnek szakembereket, és hogy az itthoni végzettség csak arra elég hogy segédként dolgozhatok. Ha jó fizetésért szeretnék dolgozni akkor kint is kell tanulnom és papírt szerezni a tudásomról akármilyen jó és elismert szakember vagyok itthon. Ami biztos hogy takarítaó, mosogató, au-pair, autómosó meg hasonló végzettséget nem igénylő munkában nincs hiány. Itt a fórumon olvastam nagyon sok olyanról, aki diplomával csinál ilyesmit, vagy így kezdte (főleg mert nem ment jól az angol) de azután talált jobb melót és váltott. Valószínű hogy én is így kezdem majd, mivel hiába tanulom a nyelvet 10 hónapja, meg hiába tanultam régebben is 2 és fél évig még mindig nehéz megszólalni. Ha először nyelvet szeretnél tanulni itthon akkor ajánlom hogy anyanyelvű tanárt keress mert nála pont a lényeget tanulod meg: beszélni. Sajnos nekem ilyen szempontból korlátozottak voltak a lehetőségeim mert nem Bp.-en lakom és muszáj volt elkezdeni valami tanfolyamot mert szorít az idő! Szóval egy a lényeg: amíg nem beszélsz nem kapsz jó melót, akár itthon, akár kint de az első a kommunikáció legalább hétköznapi szinten. Ja és főleg az ami a szakmához kell, mindegy hogy szakács vagy villanyszerelő!
Na ennyi. Ha tudok segítek, írj nyugodtan! |
Szia Irtad, hogy az epitoiparban nem lehet elhelyezkedni itthoni vegzettseggel.
Megkerdezhetem milyen vegzettseged van.
Valaszod elore is koszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
market77 Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 6. Szerda, 18:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali xerox!
Persze hogy megkérdezheted, hiszen ezért van a fórum hogy beszélgessünk! Villanyszerelő. De csak szakmunkás bizonyítványom van ami kint nem ér semmit. Egyébként nem azt írtam hogy nem lehet elhelyezkedni, hanem azt hogy nehéz, és hogy én csak segédként kapnék melót. A vill.szer.-hez el kell végezni kint egy sulit, ami ad egy végzettséget és akkor azzal már lehet kezdeni v.mit. De nem igazán foglalkoztam vele hogy mit, és hogyan kell intézni, mert itthonról úgyis tök mindegy mit intézek. Ehhez ott kell lenni. De munkát biztosan lehet találni, csak az a kérdés hogy milyet?! Olvasd a fórumot, mert pl. pár napja olvastam hogy valaki gipszkartonhoz értő mestert keresett. Nos ez van, most olvastam valahol, itt a fórumon, hogy "A világ ebből a kis szigetből áll ami azon kívül van az semmi". Bocs ha nem szó szerint idéztem, de a lényeg az benne van. Remélem segítettem...
Csá! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Messi Haladó

Csatlakozott: Feb 27, 2007 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Június 9. Szombat, 21:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok,ha 1évre megyek ki au-pairnek akkor milyen biztosítást érdemes vagy egyáltalán érdemes-e kötni? van eu-s egészségbiztosítási kártyám,de nem tudom h milyen biztosításra lenne szükségem azon kívül... segítsen valaki,köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xerox Haladó

|
Elküldve: 2007. Június 11. Hétfő, 17:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kosz az Infot (Market77) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xerox Haladó

|
Elküldve: 2007. Június 12. Kedd, 15:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Hi Market77!
Egy dolgot felejtettem el meg megkerdezni.
Vajon London melyik reszere lenne erdemes koltozni, ahol sok a kivitelezes, tehat az epitoipari munkak.
Elore koszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
market77 Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 16. Szombat, 20:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali xerox!
Bocs hogy nem válaszoltam, de Hollandiában voltam 1 hét próbamunkán. Erre csak azt tudom mondani (mivel én még Mo.-n vagyok) amit már a nálam okosabbak és tapasztaltabbak leírtak: Először keress valami olcsó szállást, majd munkát. Ha találtál egy tuti melót akkor keress megfelelő szállást a munkahelyedhez közel. Bocs hogy csak ennyi, de ha olvasgatod a fórumot és beszélgetsz a régebben kint levőkkel, akkor ők biztosan többet tudnak segíteni. De ezzel nem azt akarom mondani hogy hagyjál békén, hanem csak azt hogy erről csak ennyi infóm van.
Csá! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xerox Haladó

|
Elküldve: 2007. Június 25. Hétfő, 10:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem baj, azert kosz az infot
Udv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szali Újonc

Csatlakozott: Jun 21, 2007 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 6:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| A Food Hygiene Certificate-et hol lehet beszerezni, illetve ez miből is áll? Ez egy orvosi vizsgálatok után kiadott papír vagy valami oktatás utáni papírsaláta? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
whitewolf Újonc

Csatlakozott: Jan 23, 2007 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Penrith
|
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 19:51 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szali írta: | | A Food Hygiene Certificate-et hol lehet beszerezni, illetve ez miből is áll? Ez egy orvosi vizsgálatok után kiadott papír vagy valami oktatás utáni papírsaláta? |
En a munkahelymen kaptam meg,miutan egy szamitogepes feladatsort "megoldottam". Egy szép papír,ami ugy nez ki mint egy oklevel.Hogy maskepp hogyan lehet megszerezni az passz,de feltetelezem hogyha olyan helyre mesz dolgozni,ahol kovetelmeny,a munkaltaton keresztul "beszerezheto"  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ngabor80 Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 29. Péntek, 21:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nekem van egy autószerelő érettségim és egy gépjárműtechnikus végzettségem. Ezt elfogadják Angliában  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nagybasa Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 1. Vasárnap, 12:33 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok:)
első alkalommal vagyok itt, egyelőre nem sokat tudok ezekről a dolgokról...
feltett szándékom, hogy angliában dolgozzak, ebben kérném a segítségeteket... a nyelv nem gond, van középfokúm, igaz régen beszéltem, de hamar belejövök..... diplomám van, de mivel sosem tanítottam marad a szakképesítés nélküli meló, ami nem gond, nem félek a munkától.... abban kérnék segítséget, hogy nem akarok vakon nekivágni, hanem ha valaki hall konkrét lehetőséget, kérem szóljon.... rengeteg ismerősöm van kinn, többüknek szóltam már, talán sikerül, köztük is van akit haverok vittek ki, nem blinkre vágott neki......
köszi
nagybasa@somogy.hu az msn és email is |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nanno Újonc

Csatlakozott: Oct 08, 2007 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2007. Október 8. Hétfő, 10:29 Hozzászólás témája: munka |
|
|
Sziasztok!
Építész vagyok. Egy féléve végeztem az egyetemen. Két éve dolgozom a szakmában. Igazából a belsőépítészet érdekel. Van-e lehetőség ezzel a végzettséggel munkát találni? Olaszul beszélek folyékonyan (1 évig tanultam kinnt.), és angol középfokom van. Milyen angol nyelvizsgát lenne érdemes letenni, amelyet elfogadnak?
Esetleg van-e lehetőség valamilyen mesterkurzus végzésére, és azzal egyidőben dolgozni?
Válaszotokat előre is köszönöm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 427 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2007. Október 8. Hétfő, 13:46 Hozzászólás témája: Re: munka |
|
|
| nanno írta: | Sziasztok!
Építész vagyok. Egy féléve végeztem az egyetemen. Két éve dolgozom a szakmában. Igazából a belsőépítészet érdekel. Van-e lehetőség ezzel a végzettséggel munkát találni? Olaszul beszélek folyékonyan (1 évig tanultam kinnt.), és angol középfokom van. Milyen angol nyelvizsgát lenne érdemes letenni, amelyet elfogadnak?
Esetleg van-e lehetőség valamilyen mesterkurzus végzésére, és azzal egyidőben dolgozni?
Válaszotokat előre is köszönöm |
Szia Nanno!
Én villamosmérnök vagyok és még otthon, mielőtt kijöttem volna, megpályáztam az egyetemen egy FEANI EUR ING titulust, amit elvileg egész Európában elfogadnak. A feltétele, ha jól emlékszem MSc (egyetemi diploma) + 2 év gyakorlat, vagy BSc + 5 év gyakorlat. A Műegyetemen kérdezzél rá.
Ha egy PhD-t akarsz csinálni, akkor ahhoz IELTS 7.0, vagy 7.5 kell. Egy év postgraduate tanulás kb. 3000 Font, de ha 3 éve itt élsz, akkor megpályázhatsz ösztöndíjat is, ami a fennti fee-n kívül ad még kb. havi 1000 Font living cost-ot is.
Ezenkívül mindenképpen szükséged lesz a diplomád angol nyelvű változatára is, amit a Műegyetem állít ki.
Ami az álláskeresést illeti, nem sok jóval tudlak biztatni, mivel a kvalifikáltabb munkákra előszeretettel alkalmaznak angolokat, vagy a nemzetközösség területéről érkezetteket. Tapasztalatom szerint leginkább menedzser jellegű, vagy telefonos munkára keresnek embereket.
Egy másik ötletem is van. Azt írtad, hogy perfekt vagy olaszból. Nos itt most nagyon sok angol telepedik ki Olaszországba nyugdijas korukra. Tudtommal több "angol falu" is van már ott. Esetleg ezen a vonalon találhatnál munkát.
Legvégső esetben pedig valamelyik ingatlan irodánál kaphatsz valamilyen állást, amíg tovább nem tudsz lépni.
Üdv, Zoli |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|