| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Június 5. Kedd, 19:14 Hozzászólás témája: Re: üdvözlök mindenkit |
|
|
| Timike75 írta: | Zámbóné Tímea vagyok és mi is készülünk ki a családommal. Nemrég találtam a fórumra egy félévre visszamenőleg már át is rágtam magam, valóban nagyon sok hasznos infó megtalálható itt. Azonban van amiről ezidáig nem találtam semmit. Nem tudom például, hogy a 2 iskolás gyermekem hogyan kezdhetné ott a sulit, nagyon hálás lennék ha néhány hasznos infót megosztanátok velem. A másik érdeklődésem, hogy használt kocsit vennénk ez kb mennyiért lehet egy nem túl öreg kényelmes kiskocsit vennénk ami kiszolgálna bennünket egy jó ideig. Ha tudnátok valami infós helyet megadni azt is megköszönném
Köszönöm azok fáradságát akik megtisztelnek a válasszal.
üdv: Timi |
Sulival kapscolatban itt olvasgass meg egy kicsit: http://www.magyaroklondonban.com/forum-11.html, erosen fugg a kortol, de istok zicsi leirtuk egy parszor az angol rendszert. Lasd pl. a Iskola topikot ott.
Autoval kapcsolatban meg itt: http://www.magyaroklondonban.com/forum-7.html -> autovasarlasi kerdesek illetve vetellel es fenntartassal kapcsolatos kerdesek. De arral kapcsolatban a legjobb itt korulnezi: http://www.autotrader.co.uk, az "AZ" autovasarlasi hely.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Timike75 Újonc

Csatlakozott: Jun 05, 2007 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Június 5. Kedd, 21:13 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszönöm Seci a gyors választ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kacsa Újonc

Csatlakozott: May 08, 2007 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Redcar
|
Elküldve: 2007. Június 13. Szerda, 9:39 Hozzászólás témája: Pénz |
|
|
Sziasztok!
Az év végére tervezem a kiutazásomat egy barátommal, mennénk ki.
Elég sok hozzászólást olvastam, de még mindig van, amit még nem.
Mi kb.: fejenként 1500Ł vinnénk ki magunkkal., de amit írtatok szállás, (2hét lakbér+2hét deposit), papírok(jogsi, NI szám, telefon kártya, oyster, hálózati átalakító, WRS, etc…)
Én úgy számoltam, hogy az elején 500Ł –ot simán elköltök. Utána a munkakeresés, ki tudja mennyi ideig tart majd. 2 hónappal számolok (remélem, addig csak találok valamit) addig ebből az 1000Ł el tudok addig élni? Vagy gyűjtsek még hozzá?
Üdv.:
Kacsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ngabor80 Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 13. Szerda, 10:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Az álláshirdetéseknél megadott fizetések nettó vagy bruttó összegek? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
layla Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 13. Szerda, 11:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Bruttó. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kezai Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 13. Szerda, 13:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, bar kicsit off-topic, de ide irok, ez porog a legjobban:)
En csupan masfel-ket honapra mennek ki Londonba, mint "nyari munka"... Az lenne a kerdesem, hogy mennyire sanszos, hogy kierkezes utan par nap alatt talaljak munkat (persze megfelelo aktivitassal a keresesben, illetve kulonosebb igenyek nelkul...)? Mivel sajnos a penz nem vet ki, es bar egy ismerossel megyek, de valszin a szallas kauciot is kolcsonkert penzbol fogom fedezni, amit termeszetesen minnel hamarabb szeretnek majd visszafizetni (ezert kell gyorsan munka)...
Nyilvan nem kell a munkaado orrara kotni, hogy csak rovidtavon szamitson ram, de nyilvan nem is kulonosebben osszetettebb munkakra gondoltam. Lenyeg, hogy amig kint vagyok, eltudjam tartani magam (elsosorban a kaland es a nyelvtanulas okan utazom ki, tervben van hosszutavu trip is, de szeptembertol ujabb szemeszter.... es mivel csak 1.5 evem van mar, igy eloszor befejezem a fosulit, de bele akarok kostolni a dologba...)
Szval a kerdes megegyszer roviden: eletkepes terv, hogy masfel-ket honapra kimegyek, dolgozom, kulonosebb anyagi veszteseg nelkul? (tehat a befektetet penz a repjegyek, illetve az elso par munkanelkuli nap koltsegei)...
thx4theinfos |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
emerald Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 13. Szerda, 19:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv Mindenkinek!
Gyógyszertári asszisztens vagyok.Találtam angol álláshírdetést és abban valami BTEC szinttel megegyező képzettségemnek kellene lennie...MI AZ a BTEC- próbáltam utána nézni sehol se találtam, úgyhogy boccs ha ezerszer el lett már magyarázva-- én nem találtam. Hálás lennék a háromcsillagos Mestereknek a válaszért..Köszönette:Emerald |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Június 13. Szerda, 20:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| emerald írta: | Üdv Mindenkinek!
Gyógyszertári asszisztens vagyok.Találtam angol álláshírdetést és abban valami BTEC szinttel megegyező képzettségemnek kellene lennie...MI AZ a BTEC- próbáltam utána nézni sehol se találtam, úgyhogy boccs ha ezerszer el lett már magyarázva-- én nem találtam. Hálás lennék a háromcsillagos Mestereknek a válaszért..Köszönette:Emerald |
http://google.co.uk "BTEC pharmacy" es UK-only pages.
Pl itt van egy: http://www.edexcel.org.uk/quals/nat/science/cert/4380/
Itt van jo sok PDF file, amit olvasgass.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tetsuon Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 22. Péntek, 0:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello! Állítólag Vasárnap már kint leszek Holbeachben!
Van ott kinn vki közületek? 1 ekkora kisvárosban vannak rendes boltok?
Ha vki nem főz (mert nem tud), akkor mennyiből lehet kijönni 1 héten és hol érdemes kajálnia? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsolessz Haladó

Csatlakozott: Nov 03, 2006 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: London-Leyton
|
Elküldve: 2007. Június 22. Péntek, 8:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem keps leszel arra, hogy egy taalrol leszedd a fooliaat es
bedobd a sutoobe.
Itt kb ez a foozees. _________________ Zsolt |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kacsa Újonc

Csatlakozott: May 08, 2007 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Redcar
|
Elküldve: 2007. Június 26. Kedd, 9:39 Hozzászólás témája: megélhetés |
|
|
Sziasztok!
Mennyi az a minimális összeg, amivel érdemes elindulni? Kb. Ł1500 vinnék ki magammal ebből Ł500 le is, vonok a szállásra és papírok megszerzésére(jogsi csere, NI, WRS, etc..)
Két hónap alatt szeretnék munkát találni, Ł1000 szerintetek elég lesz ez az összeg kb. két hónapra, illetve mekkora összegtől tudok dombornyomott bankkártyát igényelni?
Mennyi az a minimális kereset, amiből meg tudsz élni? (átlagos igények mellett, de nem mindent elvonni magadtól)
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.:
Kacsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maren Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 26. Kedd, 11:30 Hozzászólás témája: Re: megélhetés |
|
|
| Kacsa írta: | Sziasztok!
Mennyi az a minimális összeg, amivel érdemes elindulni? Kb. Ł1500 vinnék ki magammal ebből Ł500 le is, vonok a szállásra és papírok megszerzésére(jogsi csere, NI, WRS, etc..)
Két hónap alatt szeretnék munkát találni, Ł1000 szerintetek elég lesz ez az összeg kb. két hónapra, illetve mekkora összegtől tudok dombornyomott bankkártyát igényelni?
Mennyi az a minimális kereset, amiből meg tudsz élni? (átlagos igények mellett, de nem mindent elvonni magadtól)
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.:
Kacsa |
Ennyi bőven elég, csak figyelj oda mire költesz és természetesen minél hamarabb kezdj el dolgozni. Sok szerencsét! Maren |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Június 26. Kedd, 21:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| A Lloyds debitnek is dombornyomott VISA-t ad. Ott az első perctől az lesz, valódi hitelkártyához 2 év kell. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 5:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| Finsbury írta: | | A Lloyds debitnek is dombornyomott VISA-t ad. Ott az első perctől az lesz, valódi hitelkártyához 2 év kell. |
Mint itt szinte minden, ez is attol fugg, hogy mennyi a jovedelmed. Minel tobb es minel rendszeresebben erkezik a szamladra, annal nagyobb az eselyed arra, hogy kapj hitelkartyat.
Ha zsebbe kapod a fizudat es a bankszamladra a megtakaritas 100-200 fontjaidat helyezed el havonta, akkor 2 ev utan sem fognak utanad rohanni a bankok.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dydand Haladó

|
Elküldve: 2007. Június 28. Csütörtök, 13:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Ez csak félig-meddig kapcsolódik a megélhetéshez, de külön erre nem akartam új témát nyitni. A kérdésem a következő: Londonban vasárnap is nyitva van a Tesco? A hyperek is, vagy csak a kicsik?
Köszönöm, üdv: dy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|