Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Itteni szamitas es elektrotechnika
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 10:58    Hozzászólás témája: Itteni szamitas es elektrotechnika Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt a topikot szamitastechnikai ees elektronikai tarsalgas celjaara nyitottam. Pl. hajszarito, szamitogep, borotva hasznalata stb.

.
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 11:03    Hozzászólás témája: Magyar szamitogep Hozzászólás az előzmény idézésével

A segitsegeteket szeretneem kerni szamitogeep temaban:

Otthonrol elhoztam az asztali szamitogepemet,
monitor itteni van hozza ees van a gephez itteni kabel is.

Jelenleg Au-pair vagyok ees az apuka maar 3 hete igergeti,
hogy "ma este kiprobaljuk" de ugy tunik ez csak igeret marad.

Egy informatikus ismerosom azt mondta, hogy semmi gond
nem lesz nyugodtan kiprobalhatom itt Angliaban is.

Ti mit gondoltok errol es az itteni feszultseegrol, aramerossegrol?
Nem vagja szeet a gepemet? Egy masik tapegyseget kell vennem?

A tapegyseegem adatai:

In: 100-120 V, 200-240, ,~3A

out: +5 V 15A 12V 0,5A
+12 V 12A 3,3V 10 A

A tap kabelemre, amit a konnektorba dogok 3A
van rairva, de lattam itteni dogot, amire 6A volt rairva.

Van egy eroos atalakitom is, de ez nem szabalyozza
az aramerosseget. Ezt csak legvegsoo esetben hasznaalnam.

Nagyon nem eertek a fizikahoz, ezert kerlek titeket, hogy
segitsetek informaciooval

Elore is koszi!
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 11:13    Hozzászólás témája: Re: Magyar szamitogep Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsolessz írta:
A segitsegeteket szeretneem kerni szamitogeep temaban:

Otthonrol elhoztam az asztali szamitogepemet,
monitor itteni van hozza ees van a gephez itteni kabel is.

Ti mit gondoltok errol es az itteni feszultseegrol, aramerossegrol?
Nem vagja szeet a gepemet? Egy masik tapegyseget kell vennem?

Nem vagja szet, mi is otthoni gepet hasznaltunk 2 evig.
Azert en vennek valamelyik aruhazban, pl Argos, egy surge protection-nel ellatott elosztot es abba dugnam. Itt eleg eros idonkent az aramingadozas (de ez pont ugyanugy gyilkolja az itteni gepeket, mint az otthoniakat, nem veletlen, hogy minden sarkon kapsz surge protection-os elosztot).

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 12:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mi is kihoztuk az otthoni gepunket es tokeletesen mukodik. A surge protection jo otlet - mi eddig nem hasznaltuk, de nem volt gond vele.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 14:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Mi is kihoztuk az otthoni gepunket es tokeletesen mukodik. A surge protection jo otlet - mi eddig nem hasznaltuk, de nem volt gond vele.

Addig en sem hasznaltam, amig egy jo kis aramlokes magaval nem ragadta a tapegyseget, ami huzta magaval az alaplapot es a professzort... Laza 200 font szallt el egy szep nagy pukk kisereteben. A konnektor-biztositek is kiment, miutan az elozok elfustoltek Mosoly
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tetsuon
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 23:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Írott DVD-ket ki lehet vinni, ill baj, ha mindeféle programok, zenék filmek vannak rajta? Ha igen, kb mennyit?
A repülő és busz különbözik ebből a szempontból?
Ha kiviszem pl a hajnyíró gépet, kell hozzá vmi adapter?
Vissza az elejére
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 8:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Een busszal vittem gi a geepem.

Doverben atneezteek a taskaimat,
Volt benne joopaar irhatoo dvd, cd, ees egy tele cd-s mappam.
Repuloovel azeert nem joo, mert ha a rakodoosok ellopjak a csomagteerbool a gepedet akkor nem kapsz karteeriteest,
mert csak sajaat felelooseegedre viheted ki.

A buszon veegig ott van alattad a geeped.
Amugy meg 100.000 ft feletti targyat
nem is lehetne vinni se repuulon, se
buszon.

Barmit atlehet vinni a hataaron, az a leenyeg, hogy
ne legyen kereskedelmi mennyiseeg.

EEn azeert hagytam otthon mindenrool biztonsaagi menteest.

Ha otthoni cuccokat akarsz itt hasznaalni pl. hajnyirogeep,
akkor venned kell egy aramatalakitot.

En otthon a mediamarkban vettem 3600-ert.
A vilag osszes orszagaba joo.
Lehet kapni a Tescoban meg az Auchanban is ugyan
1500-3000-ert, de azokon nincs foldelees ees szetdurran-
hatnak.
Baar itt is megtudod ezt venni.
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 8:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsolessz írta:

Amugy meg 100.000 ft feletti targyat
nem is lehetne vinni se repuulon, se
buszon.

Ezt a marhasagot honnan vetted? Akkor nem vihetem a telefonomat? Meg a laptopomat? Meg a fenykepezogepemet? Ezek mindegyike 100000FT folotti erteku... Ez a szabaly, ha letezett is valaha, kb az 1980-as evek hangulatat idezi bennem.
-seci
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 14:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Aramatalakito sem kell, jol atvertek vele. Amerikaba kell, ahol 110 voltrol uzemelnek. Itt ugyanugy 230. Csak dugoaljzat atalakito kell.

Repulore fel lehet vinni dolgokat, rengeteg ember viszi fel a laptopot, egyebeket a gepre. Tavaly en is felvittem a digitalis kamerat nyomtatoval egyutt, senki nem szolt egy szot sem erte. Nem javasolt, hogy ilyesmit az ember csomagterbe adjon be. Nem tudom, feloldottak-e mar a kezitaska meretere vonatkozo megszoritasokat.
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 16:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:
Aramatalakito sem kell, jol atvertek vele. Amerikaba kell, ahol 110 voltrol uzemelnek. Itt ugyanugy 230. Csak dugoaljzat atalakito kell.

Repulore fel lehet vinni dolgokat, rengeteg ember viszi fel a laptopot, egyebeket a gepre. Tavaly en is felvittem a digitalis kamerat nyomtatoval egyutt, senki nem szolt egy szot sem erte. Nem javasolt, hogy ilyesmit az ember csomagterbe adjon be. Nem tudom, feloldottak-e mar a kezitaska meretere vonatkozo megszoritasokat.

Budapestrol Londonba nem veszik olyan komolyan a taska meretet es azt sem, hogy hany van belole. Lassan kezd megint visszaterni a regi szep idok gyakorlata: kezipoggyasz=minden, amit elbirsz. Viszont ha Londonbol indulsz, akkor max. 1 taska, amiben benne van a laptop is, tehát ha van laptopod, akkor már megvan az 1 taskad.

Mi szetszedtuk az asztali szamitogepunket, pukkanos foliaba (nem tudom mi a hiv. neve) becsomagoltunk mindent es kemeny borondben, ruhák között semmi baja sem lett. Persze ehhez kellett az uram is, aki szetszedte meg összerakta. Házat és monitort itt vattünk hozzá.

A 100.000 forintos határ megszünt az EU-ba lépéssel. Mindent hozhatsz és vihetsz ami nem kereskedelmi mennyiseg, 1db alaplap, 1 db hangkártya és a többi nem az! Írható CD, DVD sem okoz gondot - a kék folyosón a kutya nem szól hozzád. Tőlem egyetlen dolgot kérdeztek és azt is csak egyszer, hogy hoztam-e cigit, amiből 2 kartonnál többet nem hozhatsz be az országba.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 17:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="Finsbury]
hoztam-e cigit, amiből 2 kartonnál többet nem hozhatsz be az országba.[/quote]
Egeszen pontosan 1 karton... 200 szal Mosoly
Persze hozhatsz kettot is, ha nem allitanak meg!
-seci
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 21:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
[quote="Finsbury]
hoztam-e cigit, amiből 2 kartonnál többet nem hozhatsz be az országba.

-seci[/quote]
Most lebuktam - 13 eves koromban 1 szal cigit szivtam el, akkor eldontottem, hogy soha többet. Az elmúlt tobb, mint 20 evben ezt sikerult betartanom.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 23. Szombat, 8:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
seci írta:
Finsbury írta:

hoztam-e cigit, amiből 2 kartonnál többet nem hozhatsz be az országba.

-seci

Most lebuktam - 13 eves koromban 1 szal cigit szivtam el, akkor eldontottem, hogy soha többet. Az elmúlt tobb, mint 20 evben ezt sikerult betartanom.

Nekunk is, de ez nem valtoztat azon, hogy vannak, akik hajlandoak az 50 fontos itteni ar helyett 30-ert megvenni azt, amit 15-ert vettunk Mosoly
-seci
Vissza az elejére
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Június 23. Szombat, 11:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen rosszul irtam. Nem aramatalakitoo kell. Bocs.

Koszonom szepen a tanacsokat, nem durrant szeet a geepem.
Nagyon boldog vagyok, hogy mukodik.
Baar ma koltozok tovabb es nem biztos, hogy ott is lesz egy felesleges monitor.
Mennyibe kerul hasznaltan?
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Június 23. Szombat, 12:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsolessz írta:
Igen rosszul irtam. Nem aramatalakitoo kell. Bocs.

Koszonom szepen a tanacsokat, nem durrant szeet a geepem.
Nagyon boldog vagyok, hogy mukodik.
Baar ma koltozok tovabb es nem biztos, hogy ott is lesz egy felesleges monitor.
Mennyibe kerul hasznaltan?

Gumtreen vagy carboot sale-en talasz ingyen is. Nezz szet!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban