Csatlakozott: Jan 08, 2006 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Pécs
Elküldve: 2006. Február 13. Hétfő, 11:18 Hozzászólás témája: Repülőjegy infó
Hali!
Gondoltam nyitok egy ilyen topicot, hátha tudok segíteni, mikor és hol a legolcsobb a repülőjegy Londonba. Ezzel is spórol az ember. Én már megvettem a májusi jegyet és kiderült, hogy lett volna olcsobban is.
Jelenleg
Easyjet (www.easyjet.com) 7.650.-ft illetékkel együtt májusra. Pár napja még 6.490.-ft lett volna össz.
Van egy új légitársaság:
www.Ryanar.com mjus 9-ei indulás
Depart Balaton (SOB)
Arrive London Stansted (STN) 9.181.-ft illetékkel.
Ha valaki tud olcsóbbat, irja meg ide, hátha segíthet másoknak.
Elküldve: 2006. Február 13. Hétfő, 15:48 Hozzászólás témája:
A repülőjegyed ára elég korrekt, szerintem nem nagyon fog tudni senki 5-6 000 Ft alá menni ilyen viszonylatban... Én egy hete foglaltam le a helyem, április elejére, szintén EasyJet, és cakk-pakk 11500 Ft-on állt meg a dolog. Azt is tudom, hogy ha nem húztam volna ennyire a dolgot, akkor 6020 Ft-ért is megkaphattam volna ugyanezt a jegyet 8 nappal korábban...
A Ryanair-t is néztem, ők elvittek volna 5000 Ft körüli összegért is, de mivel ők nem Ferihegyről indulnak, hanem a nyugat-dunántúlról, Keszthely mellől (Sármellék), így a plusz költség, mire odajut az ember már nem éri meg. Persze ez a nyugat-magyarországiaknak még jól jöhet!
Ahogy játszadoztam az EasyJet jegyfoglalásával rájöttem néhány apróságra:
- minél előbb foglalsz egy adott időpontra, annál jobbak az esélyeid az olcsó jegyre
- a hét közepén (kedd-szerda) a legolcsóbbak a jegyek általában
- a hétvégék alapból drágábbak, mint a hétköznapok
- a délelőtt induló járatukra általában drágább a jegy, mint ami késő délután ér Londonba
- ha a neten akarsz venni jegyet az Easybus-ra (Lutonban), akkor a déli járathoz nem fogsz 2 Fontos jegyet kapni, az árak alapból 4 Fontról indulnak, akármennyire is előre vagy a foglalással.
Még valami:
- ha állatot is szeretnél vinni, akkor a British Airways-t kell valszeg választanod!
Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Február 13. Hétfő, 21:04 Hozzászólás témája:
Amiket én találtam:
Easyjet május 13: 5650 HUF illetékkel
Viszont !
Nyugat-dunántúliaknak szeretettel ajánlom a pozsonyi repteret, ahonnan a Ryanair pl. május 16-án 718,46 SKK-ért visz Stanstedre, ami kevesebb, mint 5000 HUF.
Győrből Ferihegy kb. 150 km, míg Pozsony csak kb. 50!
Üdv
Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 150 Tartózkodási hely: Magyarország
Elküldve: 2006. Február 16. Csütörtök, 14:39 Hozzászólás témája: hello everybody!
Én is nézzegetem a repjegyeket, én az easyt választottam, igaz még nem foglaltam le a jegyeket, de én már egy olcsó jegyet se láttam!
Miért van ez!
Én csak 5-napra mennék ki Londonba, agusztus10-15-re jönnék vissza!
Szerintetek lehet- e még valahogy olcsó jegyhez jutni?
Előre is köszi: Gabi
Én is nézzegetem a repjegyeket, én az easyt választottam, igaz még nem foglaltam le a jegyeket, de én már egy olcsó jegyet se láttam!
Miért van ez!
Nem lett volna baj,ha Balazs elottem beleirja a hozzasszolasaba,melyik keresore gondolt.De ha csak augusztasban akarsz jonni,akkor nezd meg a www.britishairways.com -ot,ott most 14.500 a jegy augusztusra.Csak ne felejtsd el a kezdolapon beallitani,hogy Magyarorszagon vagy,mert kulonben csak a londoni indulasokat tudod megnezni.
Miért van ez!
Nem lett volna baj,ha Balazs elottem beleirja a hozzasszolasaba,melyik keresore gondolt.De ha csak augusztasban akarsz jonni,akkor nezd meg a www.britishairways.com -ot,ott most 14.500 a jegy augusztusra.Csak ne felejtsd el a kezdolapon beallitani,hogy Magyarorszagon vagy,mert kulonben csak a londoni indulasokat tudod megnezni.
Tényleg nem lett volna ártalmas.. _________________ IGI
Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 150 Tartózkodási hely: Magyarország
Elküldve: 2006. Február 17. Péntek, 12:47 Hozzászólás témája: Hellóka!
Köszönöm mindenkinek az infót, jobban megnéztem az easyjet honlapját, és 21000-ft-ért megjárom oda vissza Londont!
Szerintem ez még jó árban van!
De azért köszönöm mindenkinek.
Elküldve: 2006. Február 17. Péntek, 14:22 Hozzászólás témája: SkyEurope - London ???
Hello,
Tud valaki valmi biztosat arról, hogy hogyan változik a SkyEurope Budapest - London járatainak közlekedése június közepe után?
Tegnap hallottam, hogy lehet, hogy megszűnik ez a járat... Most megnéztem a SkyEurope honlapját, elolvastam az újdonságokat, de ott nem láttam erre vonatkozó infót.
Viszont mikor megpróbáltam találomra jegyet foglaltatni egy 2006. decemberi Budapest - London járatra, akkor azt írta ki, hogy a fenti napon nem áll rendelkezésre járat, aztán kilistázta a szerinte időpontilag legközelebb eső járatot és az valamikor 2006. június 10. (vagy valami közeli dátum) volt... Akkor lehet, hogy mégsem egészen kacsa a hír?
Annál is inkább nem mindegy, mivel ha ez a cég kiszáll, akkor a maradék esetleg emelheti az árakat, legalábbis ezen a vonalon...
Vélemény?
Elküldve: 2006. Február 17. Péntek, 14:44 Hozzászólás témája: Info a SkyEurope Budapest-London járatainak megszünéséről
A SkyEurope megszünteti Budapest-London járatait
február 15. szerda 14:22
[MTI]
Megszünteti Budapest-London közötti járatait június 13-tól a SkyEurope diszkont légitársaság - erősítette meg Borsos György a SkyEurope magyarországi igazgatója az MTI-nek szerdán. A döntést Borsos György a járatok veszteségességével indokolta. Elmondta, hogy a londoni gépek telítettsége ugyan kedvező volt, ám olyan jelentős a Londonba közlekedő kapacitás, hogy a légitársaságok csak nyomott áron tudják értékesíteni a jegyeket. Hangsúlyozta, hogy a felszabadult kapacitásokat a SkyEurope más, nyereségesen közlekedő járataira csoportosítja át. Példaként említette, hogy a légitársaság új, prágai bázisáról napi járatokat közlekedtetnek Amszterdamba, Rómába, Milánóba és az első légitársaságként indítanak járatot Párizs Orly repülőterére. A megszüntetett londoni járatokra jeggyel rendelkezőknek a vételárat a SkyEurope visszatéríti, illetve lehetőséget biztosít arra, hogy a jegyeket térítésmentesen átfoglalhassák az utasok egy másik járatra - tette hozzá az igazgató.
Elküldve: 2006. Február 17. Péntek, 15:38 Hozzászólás témája: Köszi!
Köszi Ágnes!
Ezek szerint tényleg megszüntetik... Hmm... Ha ez tömött járatokkal veszteséges volt a Sky-nak, akkor mennyivel veszteségesebb lehet mondjuk az Easyjetnek. (Mivel az EasyJet szerintem általában még olcsóbb, mint a Sky...) Lehet, hogy ők is hamarosan lehúzzák a rolót?
Elküldve: 2006. Február 17. Péntek, 16:01 Hozzászólás témája: Re: Köszi!
Pumukli írta:
Köszi Ágnes!
Ezek szerint tényleg megszüntetik... Hmm... Ha ez tömött járatokkal veszteséges volt a Sky-nak, akkor mennyivel veszteségesebb lehet mondjuk az Easyjetnek. (Mivel az EasyJet szerintem általában még olcsóbb, mint a Sky...) Lehet, hogy ők is hamarosan lehúzzák a rolót?
Pumukli
A fene egye meg, akkor hamarabb kell vásárolni az olcso jegyet....mert ez hozni fogja magával, hogy a veszteséges társaság utasai mennek a többi fapados társasághoz
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban