| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
muci Haladó

|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 17:16 Hozzászólás témája: Magyar kultura |
|
|
Lehet, hogy a moderatorok ugy itelik meg, hogy ez nem olyan fontos.. vagyis nem eletbevago.
De hatha megis.. Tud e valaki itt Londonban Magyar borhazrol, vagy magyar konyvesboltrol?
Ha igen, nagyon megkoszonnem, hogy ha leirna hol.
De annak is nagyon orulnek, ha valaki megosztana velem, hogy hol lehet itt egy jo tokaji aszut kapni.
Enci, ha ugy gondolod, ez nem fontos, legyszi ne torold ki, csak tedd at egy megfelelo helyre. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 863 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 20:53 Hozzászólás témája: Re: Magyar kultura |
|
|
| muci írta: | Lehet, hogy a moderatorok ugy itelik meg, hogy ez nem olyan fontos.. vagyis nem eletbevago.
De hatha megis.. Tud e valaki itt Londonban Magyar borhazrol, vagy magyar konyvesboltrol?
Ha igen, nagyon megkoszonnem, hogy ha leirna hol.
De annak is nagyon orulnek, ha valaki megosztana velem, hogy hol lehet itt egy jo tokaji aszut kapni.
Enci, ha ugy gondolod, ez nem fontos, legyszi ne torold ki, csak tedd at egy megfelelo helyre. |
Tokajit lehet a Waitrose online rendelesevel venni, de elall a lelegzeted az ara lattan (azert hajra! foleg, mert csak igen jo evjaratok es 5-6 puttonyosok) - szoval legkozelebb ha hazamegy, akkor visszafele nem ruhaval tomod a borondodet
Magyar borokat lehet kapni itt-ott, pl. Waitrose, de van egesz jo kekfrankos a Morrisonsban is. Meg nezz korul bor-uzletekben (Bottoms Up), ott talan nagyobb a valasztek. Jol korul kell nezni, eddig minden nagy-aruhazban leltem, de mi 90%-ban a Morrissonsban vasarolunk es az ottani Kekfrankos nekunk bejott.
Magyar konyvesboltrol sem tudok, de ha itt talalsz eleg olvasnivalot:
http://mek.oszk.hu http://www.irodalmiakademia.hu
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 21:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Hungarian Book Agency az egyetlen, amiről tudok:
http://www.hungarian-books.co.uk/contact.php
Én rendeltem MO-ról könyveket a Libri könyvesboltból, de iszonyú postaköltsége van, majdnem annyi, mint a könyvek.
Én Tesco-ban vettem Tokaji Aszút, nagyon jó volt, de az ára 10 font körül mozog. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tdaniel Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2007. Máj 9. Szerda, 17:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| Bor: vigyázz nagyon, ha álva tárolták,és nagyon poros, (,,évek óta ott állhat") lehet hogy csökkent a bor minősége.... ez szaküzletben nem fordulhat elő... a neszmélyi borvidék (dunakanyar) legnagyobb pincészete is szállít ki, főleg chardonnay-t... esetleg osztrák osztrák delikátboltban van pár hazánkbanis ismert fajta: pl.zweigelt, schiller.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
muci Haladó

|
Elküldve: 2007. Máj 17. Csütörtök, 17:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Koszi a sok hasznos infot. Tokaji Aszut mar talaltam a Tescoban, ha mast keresek majd a Waitrose nal keresem.
Tok jo lenne, ha lenne itt valaki aki ugy gondolja beindit egy magyar konyv es italboltot.
Biztos lenne ra kereslet. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Máj 18. Péntek, 15:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| muci írta: | Koszi a sok hasznos infot. Tokaji Aszut mar talaltam a Tescoban, ha mast keresek majd a Waitrose nal keresem.
Tok jo lenne, ha lenne itt valaki aki ugy gondolja beindit egy magyar konyv es italboltot.
Mennyibe kerult a Tokaji a Tescoban? Es milyen fajta volt es evjarat? _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Indyjoe Haladó

Csatlakozott: May 21, 2006 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Ware, Herts
|
Elküldve: 2007. Máj 18. Péntek, 21:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| Artin írta: | | muci írta: | Koszi a sok hasznos infot. Tokaji Aszut mar talaltam a Tescoban, ha mast keresek majd a Waitrose nal keresem.
Mennyibe kerult a Tokaji a Tescoban? Es milyen fajta volt es evjarat? |
Artin,
Én is láttam már Tokaji bort, aszút a Tesco-ban, sőt volt szerencsém polcot is tölteni vele, meg sok más fajtával ...5 puttonyos lett belistázva, ha jól emlékszem 2005-ös, nem túl régi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

|
Elküldve: 2007. Máj 21. Hétfő, 10:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| Indyjoe írta: |
Artin,
Én is láttam már Tokaji bort, aszút a Tesco-ban, sőt volt szerencsém polcot is tölteni vele, meg sok más fajtával ...5 puttonyos lett belistázva, ha jól emlékszem 2005-ös, nem túl régi |
Elhiszem, hogy lattal. Nekem az a kerdesem, hogy milyen es kb. mennyibe kerul. Mert az en kozelemben nincsen Tesco, csak Sainsbury's, ott pedig nincs Tokaji, ezert lennek kivancsi, illetve, hogy mennyivel dragabb itt kint, mint otthon. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Indyjoe Haladó

Csatlakozott: May 21, 2006 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Ware, Herts
|
Elküldve: 2007. Máj 21. Hétfő, 22:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Artin,
10 font a Tokaji aszú ára Tesco-ban. Kóstolni nem kóstoltam, de feltételezem, hogy, olyan mint otthon - miért lenne más ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Máj 21. Hétfő, 22:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| Indyjoe írta: | Artin,
10 font a Tokaji aszú ára Tesco-ban. Kóstolni nem kóstoltam, de feltételezem, hogy, olyan mint otthon - miért lenne más ? |
Szerintem eleg gyenge minosegu magyar borokat arulnak itt kinn. Az 5 puttonyos aszunak elvileg szep sotet arany szinunek kellene lennie, amit en az itteni Tescoban lattam teljesen vilagos volt. Engem nem gyozott meg. Aszu es aszu kozott nagy kulonbseg van. En otthon is mindig a Tokaj Kereskedohazasat veszem meg. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 863 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Máj 22. Kedd, 5:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Amikor a Morrison's megvette a Safewayt vagy ket evvel ezelott, akkor kiarusitottak a megmaradt Tokaji Aszu keszletet.
1990-es evjarat, 5 puttonyos, sotet-arany szinben 7 fontert
Olcsobb volt, mint otthon! Meg is vettuk az osszeset - volt vagy 10 uveg - de sajnos mar regen elfogyott. Tul jo volt.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

|
Elküldve: 2007. Máj 22. Kedd, 15:13 Hozzászólás témája: |
|
|
| Indyjoe írta: | Artin,
10 font az sok, akkor mar olcsobb otthonrol hozni. KOszi a valaszt mindenesetre. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|