Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Milyen iratokat hozz magaddal?
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:03    Hozzászólás témája: Re: iskolai papírok Hozzászólás az előzmény idézésével

paja4 írta:
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni, hogy szakács bizonyítványt érdemes e lefordíttatni (hitelesíteni is kell), természetesen a szakmámban szeretnék dolgozni. A barátnőmnek a diplomáit is fordítassuk le? (neki jobban megy az angol).

Köszi

Attól függ, milyen bizonyitványról van szó. Egy sima forditás általában elég, de csak ha érettségi bizonyitványról van szó, csak akkor érdemes, ha itt olyan iskolába, tanfolyamra akarsz menni, ahová kérik az A-levelt. Amúgy nem. Barátnődre ugyanez vonatkozik. Pl. ha villanyszerelői végzettséged van, a forditás érdemes.

Szakács bizonyitványt érdemes fordittatni, hitelesitésre felesleges költeni. Ha mégis ragaszkodnak hozzá, a követségen megcsináltathatod. Sok szakácsot keresnek, de nem fizet túl jól, csak ha rengeteg órát dolgozol.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
paja4
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi a felvilágosítást, a szakács érettségi csak ford., a barátnőmnek van 3 diplomája, nem tudom, hogy azt elfogadják és hogy azt kell e hitelesíteni? Ha tudsz lécci válaszolj
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mondom, hogy attól függ, milyen szakmája van. Csak olyanról érdemes fordittatást csináltatni, amit itt keresnek. Ártani nem árt, de nem biztos, hogy előrébb vagytok vele. Itteni munkatapasztalat nélkül amúgy is nehéz lesz diplomásnak való munkát találni.
Vissza az elejére
paja4
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 21:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi
lehet erről vmi tájékoztatást talalni vhol, hogy mi a hiány v. keresett szakma. Neki a diplomái: közgaz, marketing és kerskedelmi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 21:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Álláskereső oldalakat kell nézegetni. Valamelyik témában le lett irva egy csomó.

Itt közgazdász szakma nincs, legalábbis nem olyan formában, azzal igen kevésre fog menni. Marketing és kereskedelmivel talán, de telitett szakmák.
Vissza az elejére
paja4
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 10. Csütörtök, 17:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszönöm a segítségedet Henrietta
Vissza az elejére
market77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 10. Csütörtök, 18:02    Hozzászólás témája: Fordítás Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Magyarországon történő fordításhoz tudom ajánlani az EU Fordítóirodát! Gyors, rugalmas. Saját tapasztalat!

http://www.euforditas.hu/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
paja4
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 10. Csütörtök, 19:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi market
te tudsz vmi tanácsot adni, az előbbi kérdéseimre?
Vissza az elejére
market77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 11. Péntek, 12:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

paja4 írta:
köszi market
te tudsz vmi tanácsot adni, az előbbi kérdéseimre?

Sajnos nem. Még én is Mo.-n vagyok, most intézem a kinti élethez szükséges dolgokat. Azt tudom hogy az építőiparban mindíg keresnek szakembereket, és hogy az itthoni végzettség csak arra elég hogy segédként dolgozhatok. Ha jó fizetésért szeretnék dolgozni akkor kint is kell tanulnom és papírt szerezni a tudásomról akármilyen jó és elismert szakember vagyok itthon. Ami biztos hogy takarítaó, mosogató, au-pair, autómosó meg hasonló végzettséget nem igénylő munkában nincs hiány. Itt a fórumon olvastam nagyon sok olyanról, aki diplomával csinál ilyesmit, vagy így kezdte (főleg mert nem ment jól az angol) de azután talált jobb melót és váltott. Valószínű hogy én is így kezdem majd, mivel hiába tanulom a nyelvet 10 hónapja, meg hiába tanultam régebben is 2 és fél évig még mindig nehéz megszólalni. Ha először nyelvet szeretnél tanulni itthon akkor ajánlom hogy anyanyelvű tanárt keress mert nála pont a lényeget tanulod meg: beszélni. Sajnos nekem ilyen szempontból korlátozottak voltak a lehetőségeim mert nem Bp.-en lakom és muszáj volt elkezdeni valami tanfolyamot mert szorít az idő! Szóval egy a lényeg: amíg nem beszélsz nem kapsz jó melót, akár itthon, akár kint de az első a kommunikáció legalább hétköznapi szinten. Ja és főleg az ami a szakmához kell, mindegy hogy szakács vagy villanyszerelő!

Na ennyi. Ha tudok segítek, írj nyugodtan!
Vissza az elejére
paja4
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 11. Péntek, 18:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szia market, küldtem privat üzit, nem tudom, hogy át ment -e?
Vissza az elejére
market77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 12. Szombat, 10:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

paja4 írta:
szia market, küldtem privat üzit, nem tudom, hogy át ment -e?

Hi!

Nem látom! De írhatsz ide is, meg a profilomban van e-mail is...
Vissza az elejére
Kata1982
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 0:10    Hozzászólás témája: telcsiszám Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Olvastam, hogy munkavállaláshoz kell ottani telefonszám.
Hol tudok kinti számot olcsón beszerezni.
Én kiváltottam a nemzetközi diákot, azzal kapcsolatban olvastam, hogy telefonálni is lehet, de gondolom ez nem elég, akkor kell venni egy sim kártyát? Hol érdemes?
Olvastam, hogy bankkártyához adtak valakinek, ha jól emlékszem a hsbc banknál? Ez jó megoldás?

Hú de sok mindent nem tudok még Zavarban levő
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 5:42    Hozzászólás témája: Re: telcsiszám Hozzászólás az előzmény idézésével

Kata1982 írta:
Sziasztok!

Olvastam, hogy munkavállaláshoz kell ottani telefonszám.
Hol tudok kinti számot olcsón beszerezni.
Én kiváltottam a nemzetközi diákot, azzal kapcsolatban olvastam, hogy telefonálni is lehet, de gondolom ez nem elég, akkor kell venni egy sim kártyát? Hol érdemes?
Olvastam, hogy bankkártyához adtak valakinek, ha jól emlékszem a hsbc banknál? Ez jó megoldás?
Hú de sok mindent nem tudok még Zavarban levő

HSBC passport account. Szerinten ennel egyszerubb pillanatnyilag nincs.
A nemzetkozi diakodat meg eltemetheted Mosoly Persze probalkozni lehet, de pozitiv tapaszalatot meg nem olvastam.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 21. Hétfő, 10:51    Hozzászólás témája: Re: telcsiszám Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

A nemzetkozi diakodat meg eltemetheted Mosoly Persze probalkozni lehet, de pozitiv tapaszalatot meg nem olvastam.
-seci

Egy magyar lany mondta nekem, vagy 1 honapja, amikor itt kinnt volt, o a Nemzetkozi diakigazolvanyaval vett kozlekedesi jegyet.
Vissza az elejére
dkriszta
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 22. Kedd, 14:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Thai-gyógymasszőr vagyok már két éve. Hévizi gyakorlattal. Alapfokon tudok angolul beszélni. Van kis esélyem arra, hogy munkát találjak kozmetikában, gyógyszállóban?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
2 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban