| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Bonham Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 26. Hétfő, 10:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello.
en irtam egy jo honapja egy hosszabb uzenetet ide es tegnap bovitettem ki egy apro reszlettel. Nekem eleg volt az angol jogositvany es az utlevel...csak ebbol a ket igazolvanybol dolgozott. A munkahelyre vonatkozo dolgokat csak szoban kerdezte el...pl. munkahelyem cime (pl.
24 xy road, London, N4 6JL
TEL: 07-000-000-00
Egyebkent meg olvasd el amit irtam elotte ott nagyjabol mindent leirtam....persze nem garantalom, hogy neked is ilyen siman menni fog. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zita28 Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 29. Csütörtök, 0:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia mindenkinek
Nekem jol sikerult a bankszámla nyitás azt gondolom. Egy hete voltam bent a Barclays-ba mert én sem szerettem volna magamnál tartani a pénzemet. Ott annyit mondtak,hogy utlevél, igazolás az itteni lakcimrol, meg vittem két jogsit (magyar, New Zealand) es semmi probléma nem lett volna, igaz ez csak sima bankszámla lett volna pénz betevésre. Utánna mondták páran,hogy a Barclays nem nagyon jo, de mivel én is csak 2,5 hete vagyok itt ezért gondoltam elmegyek majd másikakba is.
Most meg hogy már van melo helyem,el mentem a Lloyds-ba, utlevél és egy munkáltatoi igazolásal. Kemény 10 percbe telt az egesz es megnyitották a számlát nekem. 3 napon belul kuldik a kártyámát és a csekk tombomet.
Szoval én is tudom ajánlani a Lloyds-ot. Nem volt semmi problémájuk, nem is kértek más iratot. Hát ennyi.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dslang Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 29. Csütörtök, 19:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Grange Hoteleseknek 1 kis segitseg bankszamlanyitashoz!!!
A Grange szerzodesben all a Barclays-zal!!A munkaltatotol kersz 1 papirt, h szamlat akarsz nyitni, es ezzel a papirral,a szerzodeseddel, meg utlevellel nyithatsz szamlat!!
A BARCLAYS sajnos nem valami megbizhato bank, de ha van ott szamlad, es kapsz bizonylatot, azt elviheted barmely mas bankhoz, es nyithatsz uj szamlat, a BARCLAYS-t meg torolheted...
NATHWEST az 1 jo bank...erdemes ott nyitni!!!!!
Andras |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
flower1205 Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 27. Péntek, 22:23 Hozzászólás témája: Bankszamla |
|
|
Sziasztok!
Az elobb olvastam el minden hozzaszolast,ami csak a bankszamla nyitashoz kell.Viszont a lenyeg az,hogy en au-pair vagyok.Es ezt most valaki rendes munkanak tekinti,valaki pedig nem.Van esetleg olyan ember koztetek,aki szinten ilyen munkaval nyitott szamlat?
Segitsegeteket elore is koszonom!
flower |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2007. Máj 5. Szombat, 21:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen nekem lenne egy kérdésem, lehet hogy buta kérdés de nem értem ezt a debit dolgot.
Tehát a creditcard - az olyan mint nálunk a hitelkártya
a Debitcard na ez nem világos erről írnál?
| Bonham írta: | Hello.
En 2007.januar 7.-en jottem ki Londonba. Rogton masodik nap elmentem Wimbledonba kicsereltetni jogsimat. 38 font volt + 4 fontot azert fizettem, hogy nem akartam naluk hagyni a passportomat. Tehat 42 font. A csaj azt mondta 4-5 het max. amig megerkezik, de csodak csodajara 2 hettel kesobb megjott az angol jogsim ami a proof of addresz ugyebar. Meg aznap bementem a Barclaysba, ahol egy ora kerdezz felelek meg papirmunka utan odaig jutottunk, hogy 7 munkanapon belul megerkezik a Debit card-om (nem szimpla Cash card) es tovabbi 7 munkanapon belul meg megjon a kreditkartyam is.
Hogy mivel rendelkeztem szamlanyitaskor?
1. proof of addres (en esetemben ez angol jogsi)
2. proof of name (esetemben passport)
Felsorolom a kerdeseket amiket feltettek.
-edesanyam leanykori neve
-kb. mennyi a heti keresetem
-kb.mennyit koltok kajara hetente
-mennyi rentet fizetek
-kozlekedesre mennyit koltok
-mennyit koltok telefonre
-council tax-ot mennyit fizetek (esetemben azt mondtam hogy all included in rent)
-angol mobilszamom
-munkaltatom pontos cimet kerdeztek (semmi macera nem volt vele....gyakorlatilag barmilyen cimet mondhattam volna mert nem ellenoriztek, nem kertek el sem payslippet sem semmi mast....vegig csak a passportomat es az angol driving licensemet hasznalta + valamit csak szoban kerdezett tolem)
-kb. mennyit keresek hetente
SEMMIFELE NI SZAMOT NEM KERDEZTEK!!!
Egyebkent az Old Street metromegallo kozeleben a City Roadon talalhato Barclays-ban voltam. Aki a szamlamat nyitotta Prina Shah-nak hivtak. (egyebkent edesapja Kenyai edesanyja Indiai)
Szerintem kimeritoen leirtam mindent.....akinek meg igy is van kerdese jelezze:-)) |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
stifike Újonc

Csatlakozott: Jan 10, 2007 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Bristol, United Kingdom
|
Elküldve: 2007. Máj 5. Szombat, 21:40 Hozzászólás témája: |
|
|
. . . a munkahelyen szükség van bankszámlára,
de a bankszámlanyitáshoz meg kell munkahely?????
hogy is van ez? _________________ "Ne haragudj a rosszra, nélküle nem tudnál mihez képest jónak lenni" By Stifike |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Máj 6. Vasárnap, 7:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| stifike írta: | . . . a munkahelyen szükség van bankszámlára,
de a bankszámlanyitáshoz meg kell munkahely?????
hogy is van ez? |
Besetalsz az elso utadba eso HSBC bankba az utleveleddel es nyitnak passport accountot. Ha nem szansz ra 50 fontot (havi 5, az elso evben vagy 50 egyben), akkor nem erdemes kijonni.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
stifike Újonc

Csatlakozott: Jan 10, 2007 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Bristol, United Kingdom
|
Elküldve: 2007. Máj 6. Vasárnap, 14:21 Hozzászólás témája: |
|
|
igy már okés, köszi
csak nem volt világos. . .
azt hittem, muszály munkahely a bankszámlanyitáshoz
a passport account mit jelent?
ehhez adnak mobil kártyát? _________________ "Ne haragudj a rosszra, nélküle nem tudnál mihez képest jónak lenni" By Stifike |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Máj 6. Vasárnap, 18:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| stifike írta: | igy már okés, köszi
ehhez adnak mobil kártyát? |
Lasd http://www.hsbc.co.uk -> Current account -> Passport
Most latom, hogy adnak hozza egy SIM kartyat is, de ugyesek! Igyen arukapcsolas
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
scang Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 8:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | stifike írta: | igy már okés, köszi
ehhez adnak mobil kártyát? |
Lasd http://www.hsbc.co.uk -> Current account -> Passport
Most latom, hogy adnak hozza egy SIM kartyat is, de ugyesek! Igyen arukapcsolas
-seci |
sziasztok.
jövőhéten indulunk barátommal
ha jól értem ezt a passport accountot itthonról is meg lehet csinálni, itthoni címmel?
vagy nem jó értem? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 16:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| Londonb0y írta: | Igen nekem lenne egy kérdésem, lehet hogy buta kérdés de nem értem ezt a debit dolgot.
Tehát a creditcard - az olyan mint nálunk a hitelkártya
a Debitcard na ez nem világos erről írnál?
|
A Debit kartya a normalis bankkartya. Vagyis ami a bankszamladhoz kapsz, es addig tudod hasznalni, amig van penz a szamladon. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 21:00 Hozzászólás témája: |
|
|
| Londonb0y írta: | Tehát a creditcard - az olyan mint nálunk a hitelkártya
|
Az otthoni "hitelkartya" szohasznalat zagyva. Otthon az elmult 2-3 evet leszamitva nem volt tomeges hitelkartya-kibocsatas es a nepnyelv a mezitlabas (=debit) bankkartyat elnevezte hitelkartyanak.
A hitelkartyaval koltessz, a hitellimitedig, es a honap vegen a bank megkuldi, hogy ennyivel tartozol. Aztan vagy kifizeted, vagy elkezdik a kamatokat ratenni, es gorgetni (adtak hitelt, amit te elvasaroltal es elobb-utobb visszafizeted) Azaz ados lettel. Normalis ember a hitelkartya egyenleget kifizeti akkor, amikor megkuldik - ilyenkor nincs kamat felszamitva (altalaban)
A debit kartyaval a szamladon levo osszeg erejeig kolthetsz, azaz amit mar megkerestel, azt koltod (a hitelkartyaval meg amit majd meg fogsz keresni...). Ennek van egy apro variansa, amikor adnak a folyoszamlahoz egy overdraft-limit-et, azaz tobbet kolthetsz, mint amennyi a szamladon van. Ezt az OTP talan a-hitelnek hivta otthon. Elmegy a szamlad minuszba, de ha megjon mondjuk ra a fizud, akkor a kamatot csak addig a pillanatig szamoljak.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bonham Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 10. Csütörtök, 8:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor szep sorjaban....
1. cash card....bankautomatabol tudsz vele penzt kivenni, de uzletben meg neten nem tudsz vasarolni vele
2. debit card (szimpla)....nevezhetnenk folyoszamlakartyanak is.....hasznalhatod uzletekben vasarlasnal ahol ott pl. a Visa Electron logo....a Barclaysnal 10 font erejeig minuszba is mehetsz vele (nekem ezt adtak Visa Electron kartya)
3. connect (ez is egyfajta debit kartya csak ezzel mar szinte barhol tudsz uzletekben es neten is vasarolni pl. repcsijegyet)....ez felel meg a dombornyomott kartya fogalmanak....szobatarsam kapasbol ilyet kapott....ezt nem tudom pontosan, de talan 50 vagy 100 fontal is minuszba mehet. (szobatarsamnak Visa Connect cardja van)
4. a credit card az otthoni hitelkartya....nem tudom mekkora hitelkeretet ad, de nem is erdekel, mert nem akarok ados lenni. (a Barclaysnal ennek Barclaycard a neve) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
joppe Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 11. Péntek, 5:50 Hozzászólás témája: 1-2 gondolat... |
|
|
sziasztok...
igen Ők vannak: http://www.barclays.co.uk/
http://www.hsbc.co.uk/
http://www.lloydstsb.com/personal.asp
... , de nem szeretnék csak úgy beesni egy bankba , hogy minden áron
csak azonnal...
Kinek mi a több-kevesebb tapasztalata egyes bankok működéséről ?
Gondolok itt előnyökről , hátrányokról a valós tényekről...abban azért biztos
vagyok , hogy túl rosszat nem fogok hallani.
...Abban biztos vagyok , hogy az én pénzemet olyan nevezetű pénzintézet
hogy "OTP" nem látja soha!! Hiába tartja ott édesanyám a kis nyugdíját...
Köszönettel:...joppe... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
joppe Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 11. Péntek, 5:57 Hozzászólás témája: |
|
|
közben olvastam a Lloyds-nál , hogy 12 hónapos szálavezetésnél , ha a
beérkező összeg eléri a havi 250 fontot , akkor megadják a creditcard-ot.
Azt már nem vettem , hogy milyen összegig szól a hitel , a kamat 5%.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|