Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 25. Szerda, 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Először is elnézést kérek, hogy nem olvastam végig az egész fórumot, hogy választ kaphassak a kérdésemre !
De úgy gondoltam, a fórum azért van, hogy mások idejöhessenek segítséget kérni. Ennek ellenére mégegyszer bocsánatot kérek.
Attila, köszönöm a válaszod. Tehát 1500 fontnál több nem igazán várható (legyünk racionálisak) és mennyi lenne egy albérlet (havi bontásban), olyan helyen, ahonnan nem kell sokat utazni, egyszerű a bejárás.
Főzni magam is főznék, a kaját akkor talán megúszom napi 15-ből...az havi 450 vagyis kb 1000 marad meg amiből még lejön a lakbér, rezsi, bejárás stb.
Arra lennék kíváncsi, hogy ezek mennyit tesznek ki?
Köszi szépen,
Üdv mindenkinek,
LittleBoy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 25. Szerda, 12:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

littleboy írta:
Sziasztok,

Először is elnézést kérek, hogy nem olvastam végig az egész fórumot, hogy választ kaphassak a kérdésemre !
De úgy gondoltam, a fórum azért van, hogy mások idejöhessenek segítséget kérni. Ennek ellenére mégegyszer bocsánatot kérek.
Attila, köszönöm a válaszod. Tehát 1500 fontnál több nem igazán várható (legyünk racionálisak) és mennyi lenne egy albérlet (havi bontásban), olyan helyen, ahonnan nem kell sokat utazni, egyszerű a bejárás.
Főzni magam is főznék, a kaját akkor talán megúszom napi 15-ből...az havi 450 vagyis kb 1000 marad meg amiből még lejön a lakbér, rezsi, bejárás stb.
Arra lennék kíváncsi, hogy ezek mennyit tesznek ki?
Köszi szépen,
Üdv mindenkinek,
LittleBoy

Szia!
Nem megbantani akartalak, csak azt hogy megertsd miert nincs reakcio a kerdesedre. Mert az evek ota forumozok ezekre a kerdesekre mar valaszoltak tobb szazszor is es leirtak ugyanezt. No de mindegy.Nagyon boldog
A lenyeg. Minimalberbol szerintem orul az ember ha 1200 font osszejon, de van hogy meg annyi sem, ha nincsen tulora lehetoseg.
Lakhatas. Attol fugg mik az igenyeid. Single szobat kapsz mar 65-ert, duplat 110-ert hetente ebben benne vannak altalaban a szamlak is, de egyutt kell elned X szamu emberrel egy hazban. Ha onallo lakast akarsz akkor azok valahol 600-tol indulnak havonta a folso hatar a csillagos eg es erre rajonnek meg a szamlak. Buszberletet egesz London teruletere kapsz 14 fontert egy hetre. A metroberlet az zona fuggoen valtozo. Eleinte ha felre is szeretnel tenni penzt akkor praktikusabb egy szobat berelni arra nem jon ra plusz koltseg maximum az internet. Es a tobbi lakoval lehet tapasztalatot cserelni infokat gyujteni.Ha fozni tudsz akkor a kajad valoban kijohet olcson. A kozlekedes pedig a korulmenyektol fugg. Ha kozel van a munkahely akkor legolcsobb a busz. Ha meszebb akkor marad a metrozas igaz ez gyorsabb viszont tobbe kerul.
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 25. Szerda, 17:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nhopka írta:
Kedves Maren és Seci, köszönöm a választ!
Sajnos még nem egyértelmü, hogy a cég a teljes lakbért fizeti, vagy csak kompenzációt, így még én sem vagyok túl elszánt. Másrészt, mivel nem vagyok vállalkozó, ezért egy hazai cég alkalmazásában tudnék kimenni, ami valószinüleg azt jelenti, hogy a magyar állam a bruttó bér közel felét lesápolná. Igy már nem biztos hogy megérné otthagyni a jelenlegi állásomat, mivel ez csak egy 1-1,5 éves kampánymunka lenne.
Ha esetleg van véleményetek, hozzászólásotok, szívesen veszem.
üdv, Norbi

Kedves Norbi, jól sejted, sőt, lehet hogy csak ,,kiküldetésben" melóznál, de Maon adóznál, stb.(ha azt irta a szerződéstervezet, hogy nem beszélhetsz a fizetésedről stb.még gyanúsabb...)
Ennyi ismerettel szerintem se éri meg, különösen,hogy nem többéves a perspektíva... és mi lesz ha a letelt munka után csak alacsonyabb jövedelemmel tudsz elhelyezkedni???viszont ha nem hajt a tatár,1-2 év alatt stb. összeszedsz annyi infót erre-arra, hogy később akár tárgyalj is egy új,jobb szerződésről! (2010-ig az összes EU tago.fel kell szabadítsa a munkaerőpiacot!) Nagyon boldog
Vissza az elejére
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 26. Csütörtök, 8:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello,

Köszönöm a kedvességeteket és hogy ilyen részelets válaszokat adtatok.
És megnyugodtam, még 1000-1200 fontból is tudnék féretenni Mosoly
Még egy fontos kérdés.
Hogyan érdemes munkát keresni? Menjek egy állásközvetítün keresztül vagy keressek magánúton? Úgy értem vane esélyem magánúton is találni valamit, úgy hogy nincs ismerősöm odakinn?

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm !

Üdv mindenkinek!
LittleBoy
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 26. Csütörtök, 14:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

littleboy írta:
Hello,
Köszönöm a kedvességeteket és hogy ilyen részelets válaszokat adtatok.
És megnyugodtam, még 1000-1200 fontból is tudnék féretenni Mosoly
Még egy fontos kérdés.
Hogyan érdemes munkát keresni? Menjek egy állásközvetítün keresztül vagy keressek magánúton? Úgy értem vane esélyem magánúton is találni valamit, úgy hogy nincs ismerősöm odakinn?
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm !
Üdv mindenkinek!
LittleBoy

Ismroseid szerintem lesznek. Hisz egy csaladi hazra valo magyaral fogsz egyutt lakni. Nagyon boldog De ha mar itt vagy kint akkor barmelyik angol ugynokseghez bemehetsz. Ok ingyen kozvetitik a munkat neked. De persze kersgelhetsz kozben sajat erobol is. Itt a forumon is kifoghatsz valamit, illetve az iwiw londoni aprojat is erdemes nezegetni. Szoba berleshez szinten ezt a kettot ajanlanam.
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 26. Csütörtök, 16:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

littleboy írta:

Főzni magam is főznék, a kaját akkor talán megúszom napi 15-ből...

Naponta 15 font erteku kajat megenni szinte lehetetlen... Meg csokibol is. Gondolom, azert nem akarsz szumozni. Nagyon boldog
En a kb 75 kilommal heti 20 font erteku kajaval uzemelek. Vigan! Kacsintó
Uff-szolott a nema indian es kopasz hajanal fogva kirangatta magat a feneketlen mocsarbol, felugrott tegnap megdoglott lovara, majd kivagtatott a nemletezo pusztasagra; ott aztan otthonhagyott fegyverevel megskalpolta szinten tar, halvaszuletett batyjat.
Vissza az elejére
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 1. Kedd, 17:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyire a segítségemre vagytok...Köszönöm.

Lenne még néhány kérdésem (ha csak néhány)...
Szóval, kedves Christine, azt tanácsolod, hogy menjek ki és utána nézelődjek munkaügybe? Nos, igen, de ez mennyit időt emészthet fel - tudod a kint tartozkodáshoz pénz kell, nekem pedig abból van a legkevesebb, sajnos...
És ha szeretnék ki menni, hol találhatnék olcsó szálást? Javasoljátok a youthhostelt vagy akad annál gazdaságosabb is?
Egyelőre ennyi...köszönöm szépen,
LittleBoy
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 1. Kedd, 18:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Hat probalhatsz otthonrol is keresni ide munkat, de a tobbseg azt mondja ez nem nagyon mukodik. Mert hat ugye latni szeretne a munka ado teged, mielott folvesz es nem nagyon var arra hogy kiutazzal. Illetve magyarorszagi telefonszamokat nem nagyon hivnak vissza.
Itt kint hogy mennyi ido alatt talasz munkat az fugg a szerencsedtol illetve a talpraesetsegedtol. Van aki ket nap mulva dolgozik, van aki egy honap mulva sem. Szoval ez zsakba macska. Ezt a kockazatot vallalni kell ha itt szeretne elni az ember.
Szallas hirdetest tudsz nezni itt a forumon is. Enci is ezzel foglakozik. Kicsit lejebb van egy topic Olcso kiado szobak cimen.
De rengeteg hirdetest talalhatsz a iwiw-en ha a londoni aprokat atnezed. Illetve az utazas.com foruman.
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 2. Szerda, 12:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm kedves Christine,

Körbenézek szállás terén...
Köszönök mindent.

Sziasztok! Kellemes napot!
LittleBoy
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 2. Szerda, 15:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

littleboy írta:
Köszönöm kedves Christine,
Körbenézek szállás terén...
Köszönök mindent.
Sziasztok! Kellemes napot!
LittleBoy

Szivesen! Nagyon boldog
tupika2
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 5. Szombat, 7:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

akinek van tapasztlata a lakás vétellel kapcsolatban (pontosabbn bank hitel) kérem segitsen.Pl. futam idő, minimum kezdő rész,mennyi az elvárt havi jövedelem,milyen hosszu munkaviszonyt kérnek, stb.

előre is köszönöm
Vissza az elejére
zsoltimatrix
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 26. Szombat, 17:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a jövő héten megyek ki. Én is 1100 fontot fogok keresni, mint level 3 Mobil Telefon Hibakereső Elektroműszerész. Van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem leszek túlfizetve, igaz?

Különben ebből a pénzből még adózni is kell, vagy ez már nettó?

Nincs útlevelem és már nincs is idő hogy megcsináltassam, szerintetek ez gáz?
Vissza az elejére
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 26. Szombat, 19:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziaztok,

Tudom, nem igazán jó helyre írom a kérdésem, de a helyes topicban nem felelt rá senki.
Az adózásról szeretnék többet megtudni.
Magyar szabályok szerint kell fizetni? Mennyit? Hogyan? Erről esetleg tudna valaki valamilyen írásos anyagot szolgáltatni?
Találtam a fórumon néhány dolgot, de nem kaptam benne mindenre választ...

Előre is köszi mindent,
Little Boy
Vissza az elejére
maniac
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 27. Vasárnap, 10:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

littleboy írta:
...Találtam a fórumon néhány dolgot, de nem kaptam benne mindenre választ...

Nem is nagyon fogsz, sajna. Még az angolok sem tudják pontosan megmondani, hogy miért annyi az adó, amennyi. Nekem fiksz fizum van, minden hónapban ugyanannyi, mégsem fizettem még ugyanannyi adót :DDDD
Vissza az elejére
Timike75
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 5. Kedd, 17:49    Hozzászólás témája: üdvözlök mindenkit Hozzászólás az előzmény idézésével

Zámbóné Tímea vagyok és mi is készülünk ki a családommal. Nemrég találtam a fórumra egy félévre visszamenőleg már át is rágtam magam, valóban nagyon sok hasznos infó megtalálható itt. Azonban van amiről ezidáig nem találtam semmit. Nem tudom például, hogy a 2 iskolás gyermekem hogyan kezdhetné ott a sulit, nagyon hálás lennék ha néhány hasznos infót megosztanátok velem. A másik érdeklődésem, hogy használt kocsit vennénk ez kb mennyiért lehet egy nem túl öreg kényelmes kiskocsit vennénk ami kiszolgálna bennünket egy jó ideig. Ha tudnátok valami infós helyet megadni azt is megköszönném Mosoly

Köszönöm azok fáradságát akik megtisztelnek a válasszal.
üdv: Timi
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 18, 19, 20  Következő
13 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban