Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Adózás és ezzel kapcsolatos kérdések
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 20. Kedd, 20:58    Hozzászólás témája: Re: Adozassal kapcs kerdes Hozzászólás az előzmény idézésével

londonisl írta:
Sziasztok.
Kozeledik az adovissaigenyles es orulnek ha valaki segitene mert en nem ertem az egeszet.
Ha megkapom a p 60 as nyomtatvanyt akkor vissza tudom igenyelni az adom x szazalakat. De hany szazalekat?
Tud ebben segiteni valaki?
Koszike

Igen, tud, leginkabb az adohivatal.
Kiszamoljak, hogy a jovedelmedre mennyi adot KELLETT volna fizetned, mennyit VONTAK LE, es a ketto kulonbozetet visszautaljak a megadott szamlaszamra vagy kuldenek egy csekket. Ha viszont kevesebbet fizettel, akkor megkernek, hogy rendezd a tartozast.
Hogy ez hany %, az attol fugg, hogy mennyit kerestel, mennyit vontak le, stb. 100% es 0% kozott lehet...
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Március 20. Kedd, 22:00    Hozzászólás témája: Re: Adozassal kapcs kerdes Hozzászólás az előzmény idézésével

londonisl írta:
Sziasztok.
Kozeledik az adovissaigenyles es orulnek ha valaki segitene mert en nem ertem az egeszet.
Ha megkapom a p 60 as nyomtatvanyt akkor vissza tudom igenyelni az adom x szazalakat. De hany szazalekat?
Tud ebben segiteni valaki?
Koszike

Az ado hivatal honlapjan kiszamolja neked a rendszer, ha eirsz minden adatot amit ker. brtto fizetes, van e gyereked, egyeb benefit stb stb. Szoval ha kitoltod, akkor ott kikalkulalja neked. Ettol persze elteret a vegleges osszeg. Hogy miert ne kerdezd.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
annamstel
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 2. Szerda, 23:23    Hozzászólás témája: Re: Adozassal kapcs kerdes Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

most lehet, hogy tok hulyeseget kerdezek, mert nem ertek hozza.

Egy ismerosom azt mondta, hogy ha 11 evnel kevesebbet akarok Angliaban maradni, akkor vissza kell(ett volna) igenyelnem az altalam befizetett NI-t aprilis 13-ig, egyebkent elvesztem a befizetett penzemet. (???)

Nekem ez mindenhol santit, foleg, hogy ugyan miert adnak vissza a befizetett penzt??? Meg mert 11 ev??De o azt mondta, hogy felhivta az adohivatalt, es ott mondtak neki.

Szoval van valakinek valami fogalma, hogy mi ez a 11 ev dolog, es hogy hogy van ez a szabaly helyesen?

Koszi!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 6. Vasárnap, 19:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Mindenki!

Új vagyok itt és lenne egy fontos kérdésem. Az Ltd-k éves elszámolását meddig kellett beadni, és milyen szankciókat alkalmaznak a késedelmes beadókkal,

előre is köszi a válaszokat
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 19:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

http://www.hmrc.gov.uk/businesses/iwtfile-our-corporate-tax-return-and-accounts.shtml

9 hónappal a 'könyvelési időszak' letelte után. A fenti linken minden információt megtalálsz.
Vissza az elejére
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 19:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:
http://www.hmrc.gov.uk/businesses/iwtfile-our-corporate-tax-return-and-accounts.shtml

9 hónappal a 'könyvelési időszak' letelte után. A fenti linken minden információt megtalálsz.

Köszönöm Heni,

sajnos nem megy az angol ilyen szinten, ez is a probléma
Vissza az elejére
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:

Kedves Heni,

esetleg ha a nyomtatvnyok betűjelét és számát megírnád az segíthetne

köszönöm,

Edikee
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 19:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

LTD-k papirmunkáit kötelező könyvelővel elkészittetni, magad nem teheted. Mindenképpen keress egyet, ha még nem tetted.
Vissza az elejére
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:
LTD-k papirmunkáit kötelező könyvelővel elkészittetni, magad nem teheted. Mindenképpen keress egyet, ha még nem tetted.

Keresek, de szeretném előkészíteni, tudsz valakit ajánlani? Azért a nyomtatványok számait elküldhetnéd ha tudod. A nyilvántartásoknak vannak kötelező nyomtatványai?
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak az Eszterről hallotam, aki tud magyarul.

Az adóbevallási nyomtatvány CT600 vagy ennek a rövid változata, bevételtől függően. Ehhez viszont előbb meg kell csináltatnotok az éves mérleget, és hitelesittetni kell, és mellékelni kell a nyomtatványhoz.

Milyen nyilvántartásra gondolsz?
Vissza az elejére
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:

Az adóbevallási nyomtatvány CT600 vagy ennek a rövid változata, bevételtől függően. Ehhez viszont előbb meg kell csináltatnotok az éves mérleget, és hitelesittetni kell, és mellékelni kell a nyomtatványhoz.

Meg tudnád adni az elérhetőségét? Melyik a rövid változat? A mérlegnek van nyomtatványa? Kivel kell hitelesíttetni a mérleget.
Tavaly alakult, azt mondták, hogy nagyon egyszerű a "papírmunka". Szinte olyannak gondoltam mint az EVA-sok, itthon. Bevétel, kiadás. Mosoly

Nyilvántartás pl. Pénztárkönyv, saját gk. km-elszámolás (egyáltalán lehet)

CT600 (Short) (2006) Version 2 – the company short tax return form (PDF 228K) ez a rövid változat Heni? Ó megtaláltam? Ma haladtam,tudnál még segíteni?
Közben keresgélek és ezt találtam:
EIS1(2006) - Enterprise Investment Scheme - Company Statement ez lenne a mérleg?

Szótárazva nehezen megy, de reménykedem, ha segítesz talán végre megértem.
Vissza az elejére
zlsz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 18:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!!!

Valaki megtudna nekem adni East Croydon Tax office cimet?

Elore is koszonom
Vissza az elejére
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 19:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:

Kedves Henrietta!

Nincs közöm a könyveléshez, ezért a túl szakszerű magyarázatoknál nehezen esik le a tantusz és a nyilvánvaló dolgok sem nyilvánvalók nekem.
Kérlek magyarázd úgy, hogy azt egy egyszerű ember is értse. Mosoly
Valahogy összeállítanál egy könyvelési ABC-t egyszerű vállalkozónak?

Van cég, van munka, éves beszámoló, mérleg elkészítéséhez kell könyvelő, de hogy néz ki a napi ...nevezzük adminisztrációnak.
A CT 600-ast és a mérleghez a formulát már megtaláltam a segítségeddel, hogyan tovább.

Mit lehet elszámolni. Mivel EU szerte utazunk a munkánk kapcsán, különböző valutanemekben kapjuk a számlákat. Nagyrészt Euro-ban a többi vegyes. Hogy gyűjtögessem ezeket?

Hogyan lehet elszámolni:
- a tel.kártyákat vagy a veztékes telefonköltséget
- tagi hitelt
- saját gk. km (hány cent/km)
- és pl-ul a cégalapítás költségei, ezek hamarabb keletkeztek mint a bejegyzés.
Az üzleti év úgy láttam valamilyen formulán, április 5. Ez mit jelent? Egy üzleti év 2006.április 5-2007.április 4 Nem kell december 31.-vel lezárni?

Előre is köszönöm,

Edikee
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 21:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, megtaláltad a linket. Szándékomban állt bemásolni, de úgy látszik, a végén mégiscsak lemaradt.

Csak a céggel kapcsolatos költségeket lehet elszámolni, abból szinte mindent. Céges telefont, mobilt, stb. Tagi hitelt nem, arra más szabályok vonatkoznak. Benne van az éves elszámolásban, csak nem költségként. Saját gépjárműnek csak az üzleti részét lehet elszámolni, pl. ha átlag 60%-ban használod üzleti célból, akkor csak az autó költségeinek 60%át. Az autó árát magát nem költségként számolják el, arra megint más szabályok vonatkoznak. Benzint nem km-ben számolják, az munkavállalókra vonatkozik.

A más valutanemekben levő költségeket szintén el lehet számolni számlák alapján, de át kell váltani GBP-re az aznapi hivatalos árfolyam alapján, amit a Financial Times-ban tesznek közzé.

Április 5 az adóév vége, nem az üzleti évé. A saját költségvetési évedet akkor zárod, amikor jólesik.

Nem tudok összeállitani egy ilyen ABC-t. Rengeteg szabály van, a cég nagyságától is függ, mit hogyan kell csinálni. A következő oldal hasznos lehet:

http://www.duport.co.uk/index.htm
A hivatalos:
http://www.companieshouse.gov.uk/

Akármerről is kerülgetjük a témát, mindenképpen könyvelőhöz kell mennetek, annak kell hitelesiteni a mérleget, és a cég nagyságától függően auditor-nak is. Ha az éves bevételetek meghaladja az 55ezer fontot, kötelező VAT-re is regisztrálni.

Eszternek valahol a fórumon le van irva a telefonszáma, én nem ismerem.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 21:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zlsz írta:
Sziasztok!!!!

Valaki megtudna nekem adni East Croydon Tax office cimet?

Elore is koszonom

Southern House
Wellesley Grove
Croydon
CR9 1WW

http://www.hmrc.gov.uk/enq/index.htm
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
3 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban