Csatlakozott: Jun 21, 2007 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007. Június 21. Csütörtök, 13:38 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Én Nextpoint BT-toborzáson voltam ezen a héten, mondtak sok szép dolgot. Eddig semmiféle regisztrációs díjat nem kérnek, és tudnak biztosítani szállást, Londonban és Manchesterben. Mondjuk nekem mind1, úgyse oda megyek, hanem valszeg farmra. CSak kíváncsiságból kérdezem amit kérdezek.
Szóval ezt írják:
" Többnyire kétágyas szobákat kínálunk 5-8 szobás, családi jellegű sorházakban, melyek az 1.-2. zónában találhatóak. ... A szállások díja Londonban 1.-2. zóna: 66-75 Ł/fő/hét a szállás felszereltégétől függően. "
A kérdésem az lenne, hogy az 1-2 zóna az ugye a belváros? és ez az ár reális amit itt írnak? Ja és az 5-8 szoba azt nem tömegszállásnak hívják véletlen?
Elküldve: 2007. Június 22. Péntek, 21:19 Hozzászólás témája:
Szali írta:
Sziasztok!
Én Nextpoint BT-toborzáson voltam ezen a héten, mondtak sok szép dolgot. Eddig semmiféle regisztrációs díjat nem kérnek, és tudnak biztosítani szállást, Londonban és Manchesterben. Mondjuk nekem mind1, úgyse oda megyek, hanem valszeg farmra. CSak kíváncsiságból kérdezem amit kérdezek.
Szóval ezt írják:
" Többnyire kétágyas szobákat kínálunk 5-8 szobás, családi jellegű sorházakban, melyek az 1.-2. zónában találhatóak. ... A szállások díja Londonban 1.-2. zóna: 66-75 Ł/fő/hét a szállás felszereltégétől függően. "
A kérdésem az lenne, hogy az 1-2 zóna az ugye a belváros? és ez az ár reális amit itt írnak? Ja és az 5-8 szoba azt nem tömegszállásnak hívják véletlen?
A sorok közt olvasva és ismerve a Londoni viszonyokat:
- többnyire kétágyas = ez most pont nem az (és valószínűleg a többi sem) örülj, hogy itt vagy Londonban, ne azzal foglalkozz, hogy 5 másik emberrel alszol 1 szobában és Pista laba belelóg a szádba,
- 5-8 szobás házhoz 1 max 2 WC van, átlagosan 8 ember 1 WC-re a reggeli induláskor elég macerás,
- az 1-2-es zóna az belváros ugyan, de nagyobb, mint Budapest, a busz a keleti végéből a nyugatiba 2 óra alatt ér át és metróval is legalabb 40 perc! Pont mint amennyi idő alatt a kékmetró átér Újpestről Kőbányára.
Elküldve: 2007. Június 25. Hétfő, 13:05 Hozzászólás témája: joblabor
Sziasztok,
en jelenleg nemetorszagbol irok,innen szeretnenk a parommal angliaban munkat vallani,de persze magyarok vagyunk.Az expresszen olvastam egy eleg jonak tuno ajanlatot egy joblabor nevu kozvetitocegtol a cime 7A Langley Street, Covent Garden, London WC2H9JA.nem tudom,h hallottatok e mar rola,de nagyon megkoszonnem ha valaki tudna valami hasznalato informaciot adni ezzel kapcsolatban.Egyebkent az ugyintezo neve Marosi Adam.4500 ft regisztracios dijat kernek azert h a jelentkezesi lapot elkuldjek es szallodai valamint segedmunkakat igernek.Ha valaki tud valamit errol az szoljon nagyon fontos lenne.
Elore is koszonjuk Gergo es Rita
Csatlakozott: Jun 21, 2007 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 22:43 Hozzászólás témája:
Hát javítsatok ki fórumtársak, ha rosszul tudom, de ezért a regisztrációs lapért nem kérhetnek előre pénzt, ergo ott valami nem tiszta.
Figyelem!
A munkaközvetítők egy része megtalálta a kiskaput a törvényben, mely szerint munkaközvetítésért előre nem kérhetnek pénzt.
A módszer a következő:
Mindent legálisan csinálnak, tényleg, tök megfoghatatlanok, a törvény betűjét betartják, vagyis valóban nem kérnek pénzt a közvetítésért előre, sőt, van ahol még utána sem. DE! Ha van valami munka, akkor egészen addig nem mondják meg,(valami kamu indokot fognak találni, gondolom) hol lesz a munkavégzés helye, amíg oda nem kerülsz a szerződéskötéshez. (Ebben legalább egyelőre fair a dolog, hogy legális munkákat kínálnak szerződéssel) Amikor ott vagy a szerződéskötésnél és már nincs időd lakást keresni, akkor mondják meg, hol fogsz dolgozni és akkor beajánlják, hogy majd ők szereznek neked lakást, közel a melóhelyhez persze, X összegért (nálam ez az összeg 110eFT volt még nem fizettem ki). Ebben nincs benne semmi, ezt csak azért fizeted, hogy ők felkutattak a neten x lakást amiből egyet lefoglalnak, és ezt ők "szállásfoglalási díj"-nak nevezik. Ismétlem, ezen FELÜL kell kifizetni a szállást + depozitot!! És nekik innentől tökmindegy, hogy 1 napot vagy 1 évet laksz abban a lakásban, azt az összeget előre, még itt Mo.-n ki kell pengetned. Ez egyszeri költség. ( tiszta szerencse, mi? )
Tehát arra alapoznak, hogy visszatartják a létfontosságú adatokat, és amikor döntési helyzetbe kerülsz, akkor megpróbálnak belezavarni, belehajszolni, hogy fizetsd ki nekik ezt a foglalási díjat, mert már úgysincs időd magadnak lakást találni. (legalábbis ezt sugalják)
ennek, ahogy én látom, az az ellenszere, hogy folyton kérdezni kell, hogy elküldték-e már a jelentkezésedet. Mikor azt mondják, igen, akkor már azt is tudniuk kell, hol lesz a munka, merthogy ugye oda küldik a papírt (vagy legalábbis olyanhoz, aki tudja hol van a munka) tehát innentől nem tagadhatják le, hogy nem tudják hová kell majd menned. Ezen a ponton kell kivasalni belőlük a helységnevet és azonnal ráállni a szálláskeresésre, ezzel egyidőben mosolyogva és roppant simulékony hangnemben elküldeni őket a k**** a****ba Ugyanis ez a szálláskeresési szolgáltatás is csak egy opció, nem kötelezhetnek rá, hogy az őáltaluk kiválasztott szálláson lakj. Még azt sem mondhatják, hogy csak akkor mehetsz az őáltaluk megszervezett helyre dolgozni, ha az őáltaluk választott szállást elfogadod és kipengeted a pénzt. Mert ugye ők szolgáltatást nyújtanak, és ha az egyik szolgáltatást(munkaközvetítés) csak a másik használatával (szálláskeresés) együtt veheted igénybe, akkor az bizony árukapcsolás ami naaagy, csúnya ejnye-bejnyét von maga után
Igazából ez az egész azért van, mert így egyben tudnak lehúzni, anélkül, hogy utána nekik törődni kellene veled. Így ugyanis nem kell a munkáltatóval tökörészni, hogy a munkabéred után fizessen a közvetítőnek százalékot közvetítési díjként / jutalékként, hanem biztos-ami-biztos alapon még az elején bevasalják - tőled Ügyes trükk, mi? így ha esetleg kirúgnak, vagy bármi történik veled és nem tudsz/akarsz dolgozni, nekik az is mind1, nekik már a kezükben van a biztos pénz.
Nézzétek, én nem akarok ítélkezni, nem is érzem úgy, hogy ez lenne a dolgom, de:
- az tény, hogy nekik is élni kell valamiből, tehát valahol profitot kell belőled kivasalniuk, így vagy úgy
- az is tény, hogy a törvényeket betartják (első ránézésre legalábbis) nem támadhatóak, nem szednek előre semmilyen közvetítéási díjat. azt pedig, hogy a szállásfoglalásért pénzt szedjenek, nem tiltja semmilyen törvény.
- elsőre mindig minden nagyon frankónak és rózsaszín buborékos álomnak tűnik a folyamatban, de aztán elkezdenek előbújni azok a költségek az utolsó pillanatban, amiket "véletlenül" elfelejtettek elmondani az első előadáskor / munkamegbeszélésen. Ettől lesz enyhén tyuxsz*rszaga a dolognak Nekem se mondták meg egészen addig, amíg egy kicsit a nyakukra nem léptem és komolyabban elkezdtem kérdezgetni, hogy akkor ez az egész kaland milyen költségekből is tevődik össze és mennyibe fog ez nekem kerülni? Na akkor nagy nehezen elnyökögték, hogy van ez a szállásfoglalási díj. De ezt is olyan simulékony és semmitmondó hangnemben, mintha azt közölték volna: "...és még ehhez tartozik egy tekercs vécépapír".
Még arra leszek kíváncsi, hogy ha megjön a szerződés, mit fog tartalmazni, és mennyi időm lesz átnézni.
Mindettől még maga az egész akár jól is elsülhet. Én legalábbis megpóbálok jól kijönni belőle. Szurkoljatok Amint van újabb hírem, mindenki okulására majd beírom azt is.
Véleménynek? Reakciók?
Ja igen, hallott valaki haldarabolás/pucolás melóról Angliában bárhol? Mennyit lehet vajon ezzel keresni?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban