Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Rebi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 16. Hétfő, 22:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Valószínű már sokan feltették a kérdést, ezért bocsi... Zavarban levő Én augusztusban megyek ki a barátommal. Hogyan működik az álláskeresés? Szétküldünk x önéletrajzot és várunk, h vki visszajelez? Mennyi idő alatt tud az ember állást találni, kb? A másik hogy vmi olcsó, szállásra is szükségünk lenne...főleg amíg nem találunk olyan munkát (szállodában) ahol szállást is adnak.... Valami tipp? Forgó szemek
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
nhopka
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 17. Kedd, 8:50    Hozzászólás témája: rezsiköltségek Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
új felhasználó vagyok, kaptam egy álláslehetöséget Londonban, az albit a cég biztosítja, "csak" a rezsiköltséget kéne fizetni. Kérdésem, ez mit foglal magába (esetleg van vmilyen adó), mennyibe kerül egy albérlet fenntartása?
Köszönettel,
Hopka Norbert
Vissza az elejére
Maren
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 19:24    Hozzászólás témája: Re: rezsiköltségek Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

nhopka írta:
Sziasztok!
új felhasználó vagyok, kaptam egy álláslehetöséget Londonban, az albit a cég biztosítja, "csak" a rezsiköltséget kéne fizetni. Kérdésem, ez mit foglal magába (esetleg van vmilyen adó), mennyibe kerül egy albérlet fenntartása?
Köszönettel,
Hopka Norbert

Adó bizony van, council tax. Ezt mindig tisztázd le mielőtt beköltözöl valahová, éves szinten több ezer font is lehet!
A rezsi költség szinte mellékes a lakbéréhez képest, heti 5-20 GBP között mozog.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 19. Csütörtök, 7:53    Hozzászólás témája: Re: rezsiköltségek Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Maren írta:
nhopka írta:
Sziasztok!
Köszönettel,
Hopka Norbert

Adó bizony van, council tax. Ezt mindig tisztázd le mielőtt beköltözöl valahová, éves szinten több ezer font is lehet!
A rezsi költség szinte mellékes a lakbéréhez képest, heti 5-20 GBP között mozog.

Azert a council tax inkabb az evi 1000-1500 font kozotti savban mozog, foleg nagyobb hazra, mintsem egy alberletre. De abban igazad van, hogy egy havi 50-est mindenkeppen erdemes szamolni ra.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
nhopka
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 19. Csütörtök, 17:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Maren és Seci, köszönöm a választ!
Sajnos még nem egyértelmü, hogy a cég a teljes lakbért fizeti, vagy csak kompenzációt, így még én sem vagyok túl elszánt. Másrészt, mivel nem vagyok vállalkozó, ezért egy hazai cég alkalmazásában tudnék kimenni, ami valószinüleg azt jelenti, hogy a magyar állam a bruttó bér közel felét lesápolná. Igy már nem biztos hogy megérné otthagyni a jelenlegi állásomat, mivel ez csak egy 1-1,5 éves kampánymunka lenne.
Ha esetleg van véleményetek, hozzászólásotok, szívesen veszem.
üdv, Norbi
Vissza az elejére
Maren
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 19. Csütörtök, 18:49    Hozzászólás témája: Re: rezsiköltségek Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Maren írta:
nhopka írta:
Sziasztok!
Köszönettel,
Hopka Norbert

Azert a council tax inkabb az evi 1000-1500 font kozotti savban mozog, foleg nagyobb hazra, mintsem egy alberletre. De abban igazad van, hogy egy havi 50-est mindenkeppen erdemes szamolni ra.
-seci

Egy ismerősöm, aki házat bérel harmad magával kétezer GBP fizet, ha három felé osztom is az összeget, rengeteg. Nem kötekedés, csak ezt érdemes letisztázni, mert ha egyszer a nevedre kerül ez a kötelezettség be kell fizetned, különben "fekete listára" kerülsz, nem kapsz kölcsönt és a bírósági idézést is várhatod. erről ennyit, mindenki vigyázzon! Maren
Vissza az elejére
attila2005
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Április 19. Csütörtök, 19:03    Hozzászólás témája: Lakber koltsegei... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok .. Olvastam amit irtatok elozoekben, hat nem tudom de termeszetesen a council tax al egyet ertek az rengeteg, bar a jog azt irja elo hogy amennyiben foberlo van abban az esetben annak kell megfizetni. A rezsi atruhazasa az egyertelmu szokott lenni kiveve ha a szerzodes masrol nem rendelkezik akar a rezsi is lehet alberlettol fuggoen 100 -a csillagos egig is havonta, kerdes mi tartozik az adott alberlethez?Mosoly) Arrol sem art megfeledkezni hogy amennyiben a ceg allja a lakast abban az esetben mi az amit levon mert hiszen lehet hogy egy olyan alberletbe tesz ami csak 50 font lenne hetente de pl 150 et von le , tehat nagyon erdemes odafigyelni ezekre is... Ha a ceg felajanlja akkor mar erdemes megkerdezni melyik kornyeken van ez , hiszen ehhez jogod van es arra is hogy mielobb odakoltozol tudd hogy milyenek az egeszsegugyi korulmenyek.... Tisztelettel Attila
Vissza az elejére
asuka
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 21. Szombat, 18:16    Hozzászólás témája: 2x Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

elsőre nem ment a kérdésem hátha valaki másodikra:)

Szóval bookingolt a család ahová megyek vonat jegyet nekem valami fastticket néven. Emailon elküldték mint a Ryanair a referenciaszámot... és mivel éjjel fogok odaérni illetve repcsiről vonatra majd még 2 átszállással megérkezni a kérdésem az lett volna, hog az a jegy tartalmazza az átszállásokat is?, illetve hol tuom átvenni az igazi jegyet:)

előre is köszi
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 22. Vasárnap, 7:58    Hozzászólás témája: Re: 2x Hozzászólás az előzmény idézésével

asuka írta:
Sziasztok!

elsőre nem ment a kérdésem hátha valaki másodikra:)

Szóval bookingolt a család ahová megyek vonat jegyet nekem valami fastticket néven. Emailon elküldték mint a Ryanair a referenciaszámot... és mivel éjjel fogok odaérni illetve repcsiről vonatra majd még 2 átszállással megérkezni a kérdésem az lett volna, hog az a jegy tartalmazza az átszállásokat is?, illetve hol tuom átvenni az igazi jegyet:)

előre is köszi

Szerintem ha e-ticket, akkor az a szam a jegy, mas nem kell. Azert en megkerdeznem a csaladot is...
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 23. Hétfő, 8:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,
Abszolút kezdő vagyok a külföldi munka témában, ezért lehet, hogy felteszek néhány ostoba kérdést...
Szeretnék tanácsot kérni.
Hogyan kezdjek hozzá a külföldi munkavállaláshoz? Menjek magánúton? vagy keressek külföldi munkaközvetítéssel foglakozó cégeket?
Mennyit kell keresni (havi méretben) ahhoz, hogy tudj félre tenni is (pl.: 2500 font/hó)? Úgy értem menni kell az albérletre, kajára, bejárásra. Mert ennek függvényében fogadnám el a lehetőségeket.
Minden tanácsot és észrevételt szívesen várom...

Sziasztok

Köszönöm,
LittleBoy
Vissza az elejére
tibi222
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 23. Hétfő, 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szijasztok!!

Igaz én nem akarok kimenni Londonba de az én problémám is nagyon nagy!Legalábbis számomra!
Keresnék egy olyan jólelkű segítőkész, Angliában élő embert aki segítene.Van egy Rover gépkocsim, és ehhez kellene alkatrész.Sajnos Magyarországon már sehol nem találok.Anglia pedig mivel "szülőhazája" ott lehetne találni.
Ebben kérném valakinek a segítségét hogy utánanézne vagy segítene nekem.Várom a jelentkezést.!

Előre is köszönöm!

Krankovics Tibor (Debrecen)
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 23. Hétfő, 19:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tibi222 írta:
Szijasztok!!

Igaz én nem akarok kimenni Londonba de az én problémám is nagyon nagy!Legalábbis számomra!
Keresnék egy olyan jólelkű segítőkész, Angliában élő embert aki segítene.Van egy Rover gépkocsim, és ehhez kellene alkatrész.Sajnos Magyarországon már sehol nem találok.Anglia pedig mivel "szülőhazája" ott lehetne találni.
Ebben kérném valakinek a segítségét hogy utánanézne vagy segítene nekem.Várom a jelentkezést.!

Előre is köszönöm!

Krankovics Tibor (Debrecen)

nezz szet az iwiw-en. Ott mar boldog-boldogtalan igy hirdeti a kis uzletet. A legutobb valami car service jelolt be. Probald meg ezt az autoszerelo sracot lekeresni, o hatha tud segiteni.
Vissza az elejére
littleboy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 13:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok...
Először úgy látom nem sikerült, megpróbálom mégegyszer.

Abszolút kezdő vagyok a külföldi munka témában, ezért lehet, hogy felteszek néhány ostoba kérdést...
Hogyan kezdjek hozzá a külföldi munkavállaláshoz? Menjek magánúton? vagy keressek külföldi munkaközvetítéssel foglakozó cégeket?
Mennyit kell keresni (havi méretben) ahhoz, hogy tudj félre tenni is (pl.: 2500 font/hó)? Úgy értem mennyi kell az albérletre, kajára, bejárásra. Mert ennek függvényében fogadnám el a lehetőségeket.

Sziasztok

Köszönöm,
LittleBoy
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 15:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

littleboy írta:
Sziasztok...
Először úgy látom nem sikerült, megpróbálom mégegyszer.

Mennyit kell keresni (havi méretben) ahhoz, hogy tudj félre tenni is (pl.: 2500 font/hó)? Úgy értem mennyi kell az albérletre, kajára, bejárásra. Mert ennek függvényében fogadnám el a lehetőségeket.

Sziasztok

Köszönöm,
LittleBoy

Nem az a baj hogy nem sikerult, hanem az hogy lusta vagy olvasni.
Olvasd ki a forumot! Az osszes kerdesedre kapsz valaszt szerintem.
attila2005
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 17:00    Hozzászólás témája: Uzenet littleboy nak Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia. eloszor is ahogy kezded, hogy mennyit kell keresni az csak toled fugg , mik az elvarasaid es hogy mennyit akarsz kolteni abbol amit megkeresel... Termeszetesen hogy mennyit fogsz majd keresni az majd elvalik a munka tapasztalatodtol es gyakorlatodtol fuggoen ahogy ugyancsak fugg a kepzettsegedtol.. Eroisen ketlem hogy kezdokent 2500 fontot tudnal keresni hisz akkor nagyon kemeny kepzettseggel kellene rendelkezzel havonta az atlag kezdosoknek altalaban par szaz fontotl akar 1500 is lehet a keresete de attol tobb kezdesnek nem igen.. Eloszor is azt probald meg kitalalni es erdeklodni , hogy a rendelkezesre allo kepzettsegeddel mennyit tudsz keresni , van e kereslet a kepzettsegedre, aztan majd a lakber es megelhetes koltsegei .. a legvegen megkapod az eredeti kerdesedre a valaszt hogy mennyit kell keresni:))

Tisztelettel Attila
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 18, 19, 20  Következő
12 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban