| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
zita28 Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 5. Csütörtök, 12:47 Hozzászólás témája: 4.25-bol adozni :(( |
|
|
Szia mindenkinek
Szerencsésnek mondhattam magam, mert kemény 2 nap alatt találtam melot. Be adtam a CV egy etterembe, ahol kis beszélgetés után mindjárt a kezembe nyomtak a Home office-os papirokat,hogy ezzel kitoltve menjek majd vissza és utánna szerzodést kotunk. Hát nagyon orultem neki, felvettek. Szoval most pincérkedem.
Mivel mindenkitol azt hallom, hogy minimálbérért dolgozik, ezért én sem kételkedtem, sot a szerződésemben 5.35 szerepel plusz a Tip. Gondoltam ez nem is olyan rossz.
Nagyon jo volt az elos heti borravalom és 40 orát is dolgoztam , de mikor megkaptam a rendes fizetési papiromat akkor az 5.35 helyett a 4.25 szerepelt és még orulhetek, hogy ennyi mert a koromat is nézték, hogy hány éves vagyok és igy magasabb az alapom. Szoval én keményen 4.25-bol adozok.
Utánna a kollégáimat kérdeztem, hogy hogy is van ez, és azt mondták,hogy itt Angliában az osszes vendégláto helyen ha borravalot kapsz akkor ennyivel szoktak felvenni.
Hát nem tudom, hogy ez tényleg igy van, mivel ez az elso melohelyem itt Angliában és itt nincs sok tapasztalatom.
(Meg hozzá téve, hogy ezen a héten meg csak 30 orát dolgozok, és igy persze a borravalo is kevesebb, ezért ez elég sovány kereset azt hiszem.)
Velem van csak igy a besorolás vagy mások is akik vendéglátoznak ilyen kategoriában vannak?
Szép napot mindenkinek Zita |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Andre Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 5. Csütörtök, 21:40 Hozzászólás témája: Re: 4.25-bol adozni :(( |
|
|
Szia Zita!
Akkor te lehet, hogy 22 even aluli vagy. A minimalbert az Egyesult Kiralysagban ezek alapjan allapitjak meg:
"Almost all workers aged 18 and over are entitled to the minimum wage.
The minimum wage for those aged 22 and over is £5.35.
There is a lower minimum wage of £4.45 for those aged 18 to 21.
Freelance and temporary workers are entitled to the minimum wage.
Workers aged 16 and 17 (except apprentices) are entitled to a minimum of £3.30 per hour."
En a helyedben - mielott reklamalnek - elobb ovatosan es foleg diszkreten erdeklodnek a regebbi, megbizhato munkatarsaktol, hogy is van az orabermegallpitas.
Andre
| zita28 írta: | Szia mindenkinek
Szerencsésnek mondhattam magam, mert kemény 2 nap alatt találtam melot. Be adtam a CV egy etterembe, ahol kis beszélgetés után mindjárt a kezembe nyomtak a Home office-os papirokat,hogy ezzel kitoltve menjek majd vissza és utánna szerzodést kotunk. Hát nagyon orultem neki, felvettek. Szoval most pincérkedem.
Mivel mindenkitol azt hallom, hogy minimálbérért dolgozik, ezért én sem kételkedtem, sot a szerződésemben 5.35 szerepel plusz a Tip. Gondoltam ez nem is olyan rossz.
Nagyon jo volt az elos heti borravalom és 40 orát is dolgoztam , de mikor megkaptam a rendes fizetési papiromat akkor az 5.35 helyett a 4.25 szerepelt és még orulhetek, hogy ennyi mert a koromat is nézték, hogy hány éves vagyok és igy magasabb az alapom. Szoval én keményen 4.25-bol adozok.
Utánna a kollégáimat kérdeztem, hogy hogy is van ez, és azt mondták,hogy itt Angliában az osszes vendégláto helyen ha borravalot kapsz akkor ennyivel szoktak felvenni.
Hát nem tudom, hogy ez tényleg igy van, mivel ez az elso melohelyem itt Angliában és itt nincs sok tapasztalatom.
(Meg hozzá téve, hogy ezen a héten meg csak 30 orát dolgozok, és igy persze a borravalo is kevesebb, ezért ez elég sovány kereset azt hiszem.)
Velem van csak igy a besorolás vagy mások is akik vendéglátoznak ilyen kategoriában vannak?
Szép napot mindenkinek Zita |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zita28 Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 6. Péntek, 1:00 Hozzászólás témája: re |
|
|
Szia Andre!
Eloszor is koszonom valaszod!
Bar csak 22 éves lennék , de sajna mindjárt 29 leszek.
Hát én is igy tudtam a dolgokat és ezért is irtam ide, mert nem értem.
Mindenhol azt hallottam,hogy minimálbért kotelezo nekik fizetni, de valahogy nem igy van, és foleg ugy hogy 28 éves vagyok.
Lehet az a legokosabb, ha várok még egy kicsit, azt meglátom mi lesz.
De ha igy marad akkor szerinted/szerintetek mi a legokosabb lépés?? Más munka után nézni vagy szolni nekik? Mert hát ez a pénz elég kevéske igy.
Koszi Zita |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Andre Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 6. Péntek, 9:06 Hozzászólás témája: Re: re |
|
|
Szia Zita!
A neved utani szambol sejtettem, hogy inkabb 28 lehetsz, mint 22. Az ovatossag nem art, mert minden teruleten nehez munkahoz jutni. Amit javasolni tudnek, munkat meg akkor is keresni kell, ha az ember ugy van bebetonozva a munkahelyen. Itt Cornvallban fel evvel ezelott peldaul egy postas-kezbesitoi munkakor nyugdijas allasnak szamitott, most meg legnagyobb reszuket elbocsatjak. Szoval, amit tudnek javasolni, keszits tobbfele profilu CV-t, lehetoleg fenykepest, es folyamatosan keress (mas es jobb) munkat. A munkahelyen pedig fogadd el a pillanatnyi "jatekszabalyokat", es orulj, hogy van munkad - persze ez az en velemenyem.
Udv. es sok sikert: Andre
| zita28 írta: | Szia Andre!
Mindenhol azt hallottam,hogy minimálbért kotelezo nekik fizetni, de valahogy nem igy van, és foleg ugy hogy 28 éves vagyok.
De ha igy marad akkor szerinted/szerintetek mi a legokosabb lépés?? Más munka után nézni vagy szolni nekik? Mert hát ez a pénz elég kevéske igy.
Koszi Zita |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attila2005 Haladó

Csatlakozott: Apr 18, 2006 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Április 8. Vasárnap, 11:35 Hozzászólás témája: Lehetosgek kereset valos kideritesere |
|
|
Szia Zita.
Olvastam problemadat, sajnos itt angliaban ez nem ujdonsag termeszetesen nagymertekben fugg hogyan es mint valamint hogy kivel kotottel szerzodest. A szerzodes tartalmat alaposan at kell olvasnod hisz ez az orszag az ahol lehet tevedni angol forditasban es az ertelmezesben.. Amennyiben problemad van termeszetesen erdemes orvosolni es szolni erte hisz ha elhallgatod egyreszt joagid serulnek masreszt bantani fog allandoan ez a dolog es ami nem lenyeg nem kapod meg ami megillet..
Nekem rengeteg problemam volt eleinte ezzel az orszaggal de lassan lassan befeszkeltem magam a jogi szferaba es mint most visszatertem hogy megprobaljak segiteni minden infoval es jogi lehetoseggel mindenkinek aki bajban van.. Amennyiben ugyerzed segitsegre van szukseged batran irj es utananezunk mi is a problema..
Termeszetesen mivel non profit alapon van a rendszer senkinek semmibe sem kerul.. ezzel remelve hogy nem csak ide kijon az ember es dolgozik aztan csak eppen hogy eleg a megelhetesre hanem ha mar adozunk akkor jogaink is meglegyenek..
Addig is udvozlettel. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Maren Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 18. Szerda, 19:39 Hozzászólás témája: Re: re |
|
|
| Andre írta: | Szia Zita!
A neved utani szambol sejtettem, hogy inkabb 28 lehetsz, mint 22. Az ovatossag nem art, mert minden teruleten nehez munkahoz jutni. Amit javasolni tudnek, munkat meg akkor is keresni kell, ha az ember ugy van bebetonozva a munkahelyen. Itt Cornvallban fel evvel ezelott peldaul egy postas-kezbesitoi munkakor nyugdijas allasnak szamitott, most meg legnagyobb reszuket elbocsatjak. Szoval, amit tudnek javasolni, keszits tobbfele profilu CV-t, lehetoleg fenykepest, es folyamatosan keress (mas es jobb) munkat. A munkahelyen pedig fogadd el a pillanatnyi "jatekszabalyokat", es orulj, hogy van munkad - persze ez az en velemenyem.
Udv. es sok sikert: Andr
| zita28 írta: | Szia Andre!
Koszi Zita |
|
Brittaniában nem ajánlatos a fényképes önéletrajz, kifejezett kérésre ajánlatos csak a fotó. Diszkrimináció elkerülése végett. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attila2005 Haladó

Csatlakozott: Apr 18, 2006 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Április 19. Csütörtök, 19:55 Hozzászólás témája: oneletrajz |
|
|
Sziasztok..
Oneletrajzal kapcsolatban..
Ha nyelvtudas nelkul, de jo szakmaval mesz es tapasztalattal akkor tok mindegy hogy van e fenykep rajta vagy sem( kiveve ha exclusive munkakort toltessz majd be )
Ha viszont jol fizeto , angol tudast igenylo egyben jo munkakort keresel megfelelo hozzaertessel akkor nem art a fenykep de nem szokas de elonyod csak a ferfi munkaadoknal lesz belole es csak privat cegeknel ( hotel, kavezo stb) . Egy ugynokseg nem fordit ra idot hogy a fenykepedet nezegesse csak a teljesitmenyed szamit naluk es hogy mennyit tudnak lehuzni beloled .. Ennyi.. Tisztelettel Attila |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Berzsike Újonc

Csatlakozott: Mar 19, 2007 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Borsod Magyarország
|
Elküldve: 2007. Június 26. Kedd, 19:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Az lene a kérdése, ha 11000,- fontos éves fizetést ígérnek, akkor abból milyen adókulcsal kell adózni? 22 éves elmúltam!
Köszönöm előre is az információt!
Üdv.: BE. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Június 26. Kedd, 21:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| Berzsike írta: | Az lene a kérdése, ha 11000,- fontos éves fizetést ígérnek, akkor abból milyen adókulcsal kell adózni? 22 éves elmúltam!
Köszönöm előre is az információt!
Üdv.: BE. |
Nézd meg ezt az oldalt: www.listentotaxman.com Kódhoz ne írj semmit, automatikusan az alap taxcode-dal fogja számolni. Kiszámolja az éves, havi és heti fizetésedet is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
layla Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 15:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Valószínű orbitális alapvető dolgot kérdezek de sebaj...
Abból a bruttóból amennyit keresek levonják a tax free allowance-t (jelenleg 5035 fontot, 2007/08-ra meg 5225), és a MARADÉK (bruttó - tax free all.) az adóalapom?
Abból vonják a 22%-ot (középső adókulcs), meg a 11% NIC-t?
Tehát a tax free all. mindenképp ajándék, azaz levonják?
Előre is köszi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 859 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 15:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| layla írta: | Valószínű orbitális alapvető dolgot kérdezek de sebaj...
Abból a bruttóból amennyit keresek levonják a tax free allowance-t (jelenleg 5035 fontot, 2007/08-ra meg 5225), és a MARADÉK (bruttó - tax free all.) az adóalapom?
Abból vonják a 22%-ot (középső adókulcs), meg a 11% NIC-t?
Tehát a tax free all. mindenképp ajándék, azaz levonják?
Előre is köszi. |
Az allowance nem adozik. Ami folotte van, az igen. Jol latod.
Viszont van 10%-os adosav is.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
layla Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 27. Szerda, 15:37 Hozzászólás témája: |
|
|
| köszi a villám választ:) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Berzsike Újonc

Csatlakozott: Mar 19, 2007 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Borsod Magyarország
|
Elküldve: 2007. Június 28. Csütörtök, 16:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a segítséget!
Üdv.: Berzsike |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Berzsike Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 30. Szombat, 9:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok !
Most a munkáltatóm
(két hete dolgozom ott, Cumbria megyében, szállodábam)
olyan szerződést (12 hetes próbaidőre) akar aláíratni többünkel, hogy 45 órás heti munkaidőt állapít meg, és nem ad kaját a szabadnapokon!
Azt szeretném megtudni, hogy más munkahelyen is hasonlóan működnek a dolgok?
Kérlek minél többen mondjátok el tapasztalataitokat, sokan okulhatunk belőle!
Előre is negyon köszönöm a hozzászólásokat !
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Andre Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 11. Szerda, 10:19 Hozzászólás témája: Cornwall |
|
|
Igen, Cornwallban is hasonloan mukodik a rendszer, bar szallodankent eltero a helyzet. Aki staff accomandationban lakik, az nem megy be kajalni, aki viszont a hotelben, az etkezhet.
A szerzodesben errefele 50 ora van, es ez meg ugy-ahogy elmegy. (!)
Nalunk a szakacsok lazadoznak, mert nem kapnak szabadnapot. Van olyan, aki 20 napja dolgozik napi (minimum) 10 orat.
Akinek nem tetszik odebb all.
Van aki Liverpoolbol koltozott ide (angol), csaladostol, munkaba allt, s negy nap utan tudta meg, mi a dorges. Szerzodest itt csak harom honap utan kapja meg a munkavallalo.
Udv. Andre
| Berzsike írta: | Sziasztok !
Most a munkáltatóm
(két hete dolgozom ott, Cumbria megyében, szállodábam)
olyan szerződést (12 hetes próbaidőre) akar aláíratni többünkel, hogy 45 órás heti munkaidőt állapít meg, és nem ad kaját a szabadnapokon!
Azt szeretném megtudni, hogy más munkahelyen is hasonlóan működnek a dolgok?
Kérlek minél többen mondjátok el tapasztalataitokat, sokan okulhatunk belőle!
Előre is negyon köszönöm a hozzászólásokat !
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|