Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Iskola
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
malleszy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 15. Vasárnap, 13:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!A lányom most agusztusban lesz 15 éves,szeptemberben lenne másodikos gimnazista itt Magyarországon.Jól tanul,erős iskolába jár.Az angol tudása közepes.Úgy tervezem hogy kiköltözünk Angliába,(vidékre)Neki is jönnie kell,mivel itthon nem tudom kire hagyni .Segitséget szeretnék kérni,mivel van egy pár kérdésem az iskolával kapcsolatban:
-Az ottani rendszer szerint hányadik osztályba fog járni,kell -e vizsgákat tennie a közeljövőben?(pl:GCSE)
-Milyen idegen nyelvet tanulnak kint?milyen nyelvek közül lehet választani,és milyen szinten kell a választott nyelvet tanulni?(első évben 2. nyelvként tanulta a németet-->thát kezdő)
-Mennyire fontos a GCSE?Mennyire számit az elért eredmény a továbbtanulásban?(orvosira szeretne menni)
-Miből áll a GCSE vizsga?Van -e benne szóbeli?
-Gondoltam arra hogy egy évig nem járna iskolába és a nyelvet tanulná,lehetséges -e ez?
-Mennyire segitenek az iskolában ilyen esetben,kérnek -e ezért külön térítést?

Minden információra kiváncsi vagyok,előre is köszönök mindent.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 15. Vasárnap, 14:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

malleszy írta:
Sziasztok!A lányom most agusztusban lesz 15 éves,szeptemberben lenne másodikos gimnazista itt Magyarországon. Jól tanul,erős iskolába jár.Az angol tudása közepes.Úgy tervezem hogy kiköltözünk Angliába,(vidékre)Neki is jönnie kell,mivel itthon nem tudom kire hagyni .Segitséget szeretnék kérni,mivel van egy pár kérdésem az iskolával kapcsolatban:

malleszy írta:
-Az ottani rendszer szerint hányadik osztályba fog járni,kell -e vizsgákat tennie a közeljövőben?(pl:GCSE)

A GCSE-t 16 evesen teszik le, o egy evvel elobbi osztalyba fog jarni. Ez azt jelenti, hogy lesz 2 eve a GCSE-ig, ami eleg lesz, hogy megtanulja a nyelvet Mosoly
A lenyeg, hogy nezd meg, hogy a kornyeken melyik a jo kozepiskola es szemelyesen keresd meg az igazgatot es beszelj vele, vidd a gyerek otthoni bizonyitvanyat, stb. Kb ugy, mint otthon, csak itt nem felveteli van, hanem a szulonek kell kijarni a megfelelo helyet. Oltony/kosztum ajanlott... Itt megtalalod az osszes iskola reportjat: http://www.ofsted.gov.uk/

malleszy írta:
-Milyen idegen nyelvet tanulnak kint?milyen nyelvek közül lehet választani,és milyen szinten kell a választott nyelvet tanulni?(első évben 2. nyelvként tanulta a németet-->thát kezdő)

A tipikus a francia, ezt valasztja az osztaly zome, de ezt sem "tanuljak" a magyarorszagi ertelemben. A nyelvtanulas angliaban = beszeljunk batran, nem szamit, ha hibas. A mi gyerekeink nemetet es spanyolt tanultak, ez a ket nyelv meg tipikusan van a kozepiskolakban es nem tolonganak erte az angolok. A "kezdo" nemettel eleg rendesen el fog boldogulni itt.

malleszy írta:
-Mennyire fontos a GCSE?Mennyire számit az elért eredmény a továbbtanulásban?(orvosira szeretne menni)

A GCSE abban szamit, hogy melyik 6th Form College-be veszik fel. Az ott elert A-level donti el az egyetemi felvetelit, illetve meg sok mas, pl. az, hogy van-e szakmai gyakorlata (igen, keszuljetek ra, hogy ez sokat szamit, legalabb egy par het szakmaba illo munka-gyakorlat sokat er!)

malleszy írta:
-Miből áll a GCSE vizsga?Van -e benne szóbeli?

A fiam szerint, aki iden GCSEzik, szobeli csak angolbol es a tanult idegen nyelvbol van. A tobbi meg irasbeli, szetbontva millio reszre.

malleszy írta:
-Gondoltam arra hogy egy évig nem járna iskolába és a nyelvet tanulná,lehetséges -e ez?

Biztos, de akkor magantanuloi statuszt kell kerned, ami nyugos. Es hol tanulna jobban a nyelvet, mint a suliban???

malleszy írta:
-Mennyire segitenek az iskolában ilyen esetben,kérnek -e ezért külön térítést?

Kap (kell, hogy kapjon) segito tanart, es az angol-nyelv orakrol felmentest kap, ilyenkor a segito tanarral tanul. Ez ingyen van. Mi ettol fuggetlenul kerestunk a lanyunknak egy idosb angoltanar-nenit, aki azota "pot-nagyi" statuszba lepett elo nalunk Mosoly A fiunknak nem kellett, de o 2.5 evvel fiatalabb es tobb ideje volt az angoltanulasra.

Ha kell elsokezbol info, akkor irj egy uzenetet, megadom a gyerekek email-jet es kerdezhettek toluk (a fiam most GCSEzik, a lany meg most A-level-ezik)

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
emese6767
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 17. Kedd, 13:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Nekem 3 lányom van: 3, 6,16,évesek! A férjem lassan 1 éve dolgozik Londonba,úgy nézki,hogy júliusban mi is kiköltözünk utána! Vegyes érzelmekkel olvastam az információkat amiket írtatok az iskoláról mivel én is a 6 éves kislányomat féltem,a beilleszkedés miatt. Bár az oviba heti 1 órát tanítják az angolt de ez nagyon kevés. Kaptunk egy nagyon jó programot amin egyedül megtanult 10-ig számolni,ezért szeretném ha valaki megnyugtatna,hogy valóban hamar betudnak illeszkedni az ilyen korú gyerekek.A pici lányom októberbe lesz 3 éves ő viszont még egy kukkot sem tud angolul,hogy fogja megértetni magát, Őt is nagyon féltem csak nála az a jó,hogy nagyon hamar barátkozik és idegen helyen sem feszélyezett?! Ez talán előnyére válhat? Kérlek benneteket akinek van ilyen tapasztalata ossza meg velem! Előre is köszi! Mosoly Mosoly
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 17. Kedd, 22:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Időbe telik, de nem lesz gond, beilleszkednek majd. Gyerekek gyorsan tanulnak, főleg kisebb korukban, és teljesen mindegy, milyen nyelven beszélnek, akkor is játszanak egymással, ha nem értik egymást.

Igyekezz meggyőzni az iskolát, hogy tegyék a legnagyobb lányodat year 1-be. Igazából másodikba raknák, a kora miatt.

Nézzetek szét a környéken, milyen lehetőségek vannak a nyárra gyerekeknek. Igyekezzetek minél több gyerekkel összehozni őket. Úgy könnyebb lesz.
Vissza az elejére
Ani0319
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 8:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok

Remélem nem volt még hasonló kérdés máshol...

Itthon elvégeztem a Budapesti Közgáz első három évét. Egy évre szeretnék kimenni Angliába dolgozni, és egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek van-e rá lehetőség, hogy utána jövő szeptembertől átvegyenek valamelyik angliai egyetemre?
Egyáltalán: többett érnék szerintetek azzal, ha ott fejezném be az iskolát? Késöbb Ny-Europában szeretnék dolgozni.

Köszi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 13:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jobb, ha elvégzed az egyetemet, itt ugyanis nem sok esélyed van rá, hogy átvegyenek, mert mások a képesitések, közgazdászokért nem kapkodnak. Ha már megvan a diplomád, azt beszámitják valami más képesitésbe, aminek hasznát veszed. Itt minden egyetem fizetős, és nem kevés pénzeket akasztanak le érte, szóval ilyenen akkor gondolkozz, ha sok pénz van mögötted.

Azért érdemes megkeresni egy-két egyetemet, hogy mit mondanak erről.
Vissza az elejére
Timike75
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 27. Szerda, 5:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv mindenkinek!
Végig olvastam az iskolával kapcsolatos tanácsaitokat háát...
egy kicsit félek Zavart mi talán a jövő nyáron megyünk ki (a férjem előre megy valamelyk vidéki városba) én egész nyugodt voltam hogy a lányaim megtanulnak angolul ( 10 és 13 évesek) nem okoz tul nagy nehézséget a gyerekeknek, de most a nagyobbik miatt egy kicsit beparáztam Zavart így ahogyan írjátok, hogy a nagyobbacskáknak már nem olyan "zökkenő" mentes. Én pont most nem akarom kivenni a suliból, szeptemberben megy 8.-ba, ugy gondoltam kint kezdené a középsulit. Mi a véleményetek itthon befejezze az általánost vagy ne is várjam meg vigyem ki. sajnos az angol nem igazán megy a nagy lány 7 éve németet tanul, ugy tünik nem rossz a nyelvérzéke, mert teljesen egyedül tanulta és nagyon jol megy neki / én németül egy kukkot sem tudok/ ugy hogy saját erejéből mindig 4-5 között van, remélem az angollal sem lesz nagy baja. Tehát mit szóltok ..... Hogy legyen, hogy jó legyen?? Mosoly Köszi, Timi
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2007. Június 27. Szerda, 7:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a helyedben a 8.-at vagy megcsináltatnám vele otthon, vagy meghagynám magántanulónak, és vizsgázni hazajárnék vele.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 27. Szerda, 8:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timike75 írta:
Üdv mindenkinek!
Végig olvastam az iskolával kapcsolatos tanácsaitokat háát...
egy kicsit félek Zavart mi talán a jövő nyáron megyünk ki (a férjem előre megy valamelyk vidéki városba) én egész nyugodt voltam hogy a lányaim megtanulnak angolul ( 10 és 13 évesek) nem okoz tul nagy nehézséget a gyerekeknek, de most a nagyobbik miatt egy kicsit beparáztam Zavart így ahogyan írjátok, hogy a nagyobbacskáknak már nem olyan "zökkenő" mentes. Én pont most nem akarom kivenni a suliból, szeptemberben megy 8.-ba, ugy gondoltam kint kezdené a középsulit. Mi a véleményetek itthon befejezze az általánost vagy ne is várjam meg vigyem ki. sajnos az angol nem igazán megy a nagy lány 7 éve németet tanul, ugy tünik nem rossz a nyelvérzéke, mert teljesen egyedül tanulta és nagyon jol megy neki / én németül egy kukkot sem tudok/ ugy hogy saját erejéből mindig 4-5 között van, remélem az angollal sem lesz nagy baja. Tehát mit szóltok ..... Hogy legyen, hogy jó legyen?? Mosoly Köszi, Timi

Nagyban attol fugg, hogy milyen kornyeken leszel, milyen iskolak vannak arrafele, az igazgato mennyire tamogatja a beilleszkedoket, stb.

A KS3 vizsgak 14, a KS4=GCSE vizsgak 16 evesen vannak. Ezek alol nem lehet kibujni, az elso alatt valami olyant kepzelj el, mint ha otthon a 8. vegen lenne egy vizsga. A masodik meg kb kozepszintu erettsegi. Ezek egy iskolaban mennek (year 7-9, illetve year 10-11, nincs sulivaltas, ez a kotelezo kozepiskola). Ha a te lanyod ugye 14 lesz, akkor ugy fogjak venni, hogy KS3 megvan, azaz nyomas year 10-be. Az, hogy csak 2 evet fog itt kozepiskolaba jarni azzal a nagy elonnyel jar, hogy a GCSE vizsgan jogosult lesz tobblet idore es/vagy szotart is hasznalhat.

Ha az iskola jo, es peldaul van tisztesseges nemet tanitas, akkor ha a lanyod szepen el fog vele boldogulni a nemettudasaval az elejen. A mienk semmit sem tudott angolul es csak egy kicsit nemetul, megsem volt gond.

De hangsulyozom, hogy ez iskola/igazgato fuggo. Peldaul KS3 utan valasztani kell, hogy milyen targyakat tanulsz a GCSE-re (angol, matek es science kotelezo, a tobbi valaszthato). Na most a mi iskolankban az igazgato kotelezove tette a legalabb egy idegen nyelv (nemet/francia/spanyol) tanulasat mindenki szamara.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Timike75
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 27. Szerda, 13:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm Válaszaitokat.
Véleményem szerint akkor befejezi Mo-gon a 8.-at a nagylány és ahogy vége a sulinak irány ki. Ahogy olvastam fenntebb a suli ott igen sokáig tart/ Julius??/ na szóval legfeljebb ott beiratom őket valahová és tudnak angolozni addig amig a suli elkezdődik.
Még egy kérdés.... Nagyon boldog Ha itthonról kimegyünk a papirokat lefordítatsam?
Tehát a biziket vagy a suliból kapot papirokat?

Köszönöm hogy válaszoltok Mosoly

Szép napot!
Üdv:Timi
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 27. Szerda, 14:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Timike75 írta:
Köszönöm Válaszaitokat.
Véleményem szerint akkor befejezi Mo-gon a 8.-at a nagylány és ahogy vége a sulinak irány ki. Ahogy olvastam fenntebb a suli ott igen sokáig tart/ Julius??/ na szóval legfeljebb ott beiratom őket valahová és tudnak angolozni addig amig a suli elkezdődik.
Még egy kérdés.... Nagyon boldog Ha itthonról kimegyünk a papirokat lefordítatsam?
Tehát a biziket vagy a suliból kapot papirokat?
Üdv:Timi

Szerintem vidd az eredeti bizonyitvanyt, de elotte masold le es ird melle angolul, hogy mi mit jelent: tantargyak nevei. Az otthoni 8. evvegi bizonyitvanyra azt is mondhatod, hogy KS3-level eredmenyek.

A jegyek itt grade-eknek felelnek meg, A* = 5* (dicserettel), A = 5, B=4, C=3, D=2, E=tegyuk fel atment, F=a lec leesett, de mikozben esett feltette, G=megjelent a vizsgan, I=jelentkezett, stb.

Itt van egy iskolai kalendarium: http://www.court-moor.hants.sch.uk/diary.html

Persze a tobbi reszet is olvasgathatod, legalabb jobban kepben leszel!

-seci
Vissza az elejére
Timike75
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 27. Szerda, 19:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a válaszokat Seci Nagyon boldog
Ha van valami azért még "zaklatlak"

Üdv nektek: Timi
Vissza az elejére
Johnny
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 29. Péntek, 22:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!!
Mi most jöttünkki Bookhamban lakunk, itt dolgozunk és van egy 7 éves lányunk akit szeretnénk ki hozni.
Azt szeretném meg kérdezni hogy mi kell ahhoz hogy kihozhassam a lányom. Milyen papírokra van szükségem,mik az elvárások? Meddig kell neki felügyelet ?
Ha valaki tudná ezekre a kérdésekre a válasz és segítene nekem annak megköszönném.
elérhetőségeim:e-mail: erzsebet27@freemail.hu
msn-cím:erzsebet27@freemail.hu

De ha csak itt válaszolnak aztis köszönöm.
Kövesi Erzsébet
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
merlion
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 23. Hétfő, 12:38    Hozzászólás témája: suli londonban? Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!

en is altalanos iskolai lehetosegekrol erdeklodnek. kell erte fizetni? mi szukseges ahhoz hogy a gyereket felvegyek?
koszi a valaszokat
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Július 23. Hétfő, 13:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez is le lett mar irva....

Az iskolak ingyenesek, csak egyenruhat kell venni, azonkivul ebed, ha igenylitek, stb. Fugg a gyerek koratol is, alsobb tagozatokban nem kell iroszereket sem venni, meg konyveket sem. Itt maskepp tanulnak. Be kell mennetek az iskolakba, es erdeklodni, hol van hely. Kor szerint veszik fel osztalyokba. Csak a gyerek kell hozza, mas nem.

Iskolaido altalaban 8.45 - 3.15, iskolatol fugg. Nyari szunet kb. 6 het, mult heten fejezodott be az iskola hivatalosan, bar van, ami hamarabb vegez. 16 eves korukig kell hivatalosan felugyelet alatt lenniuk.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 18, 19, 20  Következő
6 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban