| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
2932 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 23. Hétfő, 14:28 Hozzászólás témája: nem kell az angól jogsi!! |
|
|
| Olyan problémánk van ,hogy 20.án leadtuk a jogsinkat,de haza kell mennünk sürgősen! És vissza lehet e még szerezni a magyar jogsit? Nem tudo ki tud ebben segíteni! SOS lenne ! Előre is köszönjük segítségeteket! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Október 24. Kedd, 18:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| Fel kell hivnod a DVLA-t, elmondod a bajodat, és visszaküldik a jogsidat. De újból be kell adnod az igényt, ha visszajöttél. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Október 25. Szerda, 13:55 Hozzászólás témája: |
|
|
De ha elmész Wimbledon-ba ahol székel a DVLA , akkor méghamarabb megvan ( ha nem darálták be időközben) ha viszont igen , akkor az angoljogsit szerintem elküldik magyarországra is ha szépen megkéred őket . De alőtte azé engedj meg egy telefont , feléjük!
Én is az angoljogsimmal kavirtyolok itthon .......más kérdés hogy egy magyar rendőr ukrán jogsinak nézte !! ??
Szerinte a UK , az az Ukrán "felségjel" .
üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsokaa Újonc

|
Elküldve: 2007. Február 20. Kedd, 10:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Tud valaki arról valamit, hogy kamion sofőr közvetítőn keresztül dolgozhat mint sofőr és akkor nem kell az angol jogsi?
Vagy csak angol jogsival melózhat mint sofőr? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attila2005 Haladó

Csatlakozott: Apr 18, 2006 Hozzászólások: 37 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Április 10. Kedd, 21:13 Hozzászólás témája: Tisztelt Zsokaa |
|
|
Az angliaban torteno vezetesnek egy ervenyes feltetele van hogy a megadott es vezetett kategoriaban ervenyes gepjarmure az Europai Union belul es annak szabalyaira hivatkozva Eu vagy akar barmilyen orszagbeli( eun belul ) levojogositvanya legyen az illetonek a gepjarmu vezetesehez..
Magyarul ennyi..
A lenyege hogy angliaban a jogositvanyokat azert kotik '' angol jogsihoz'' mert a biztositas olcsobb egyreszt masreszt pedig a ceges gepjarmuparkok altalaban altalanos angol jogsihoz vannak bebiztositva azaz angol jogositvannyal rendelkezok vezethetik vagy vezetik a biztositas egyik feltetele..
Termeszetesen az a felvevo irodatol fugg hogy alkalmazzak e vagy sem masfajta jogsival ezt az irodatol kell megkerdezni , egyebkent az EU ban hasznalatos uj plastic jogsikat el kell fogadjak barhol..
Persze azt hogy kell itt angliasba nem ismeruk..
Tovabbi kerdesekre szivesen valaszolok. Tisztelettel attila |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsokaa Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 11. Szerda, 9:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello,
Bár a kérdésem már tárgytalan, azért köszi
A férjem több mint 1 hónapja kint dolgozik(kamionsofőr)
és a magyar még régi lapozgatós jogsijával.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Messi Haladó

Csatlakozott: Feb 27, 2007 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 12:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Ha nincs autóm,de Angliában kapok,akkor azt is vezethetem magyar jogsival? ott is 17év a jogsi korhatár? mert azt hallottam h pl ciginél stb a 21. Én pedig még nem vagyok 21. Amúgy igaz az,hogy csak 3évig használhatom és utána le kell cserélnem a jogsimat angolra?
előre is köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 20:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| Messi írta: | Sziasztok,
Ha nincs autóm,de Angliában kapok,akkor azt is vezethetem magyar jogsival? ott is 17év a jogsi korhatár? mert azt hallottam h pl ciginél stb a 21. Én pedig még nem vagyok 21. Amúgy igaz az,hogy csak 3évig használhatom és utána le kell cserélnem a jogsimat angolra?
előre is köszi |
Igen, vezetesnel 17 ev a korhatar.
A ciginel egyebkent 16... 21 a valasztasra jogosultsag/nagykorusag kora volt - vagy 20 evvel ezelott, nem hinnem, hogy ma barminek is 21 ev lenne a korhatara.
Igen, 3 evig hasznalhatod, utana le kell cserelni. Praktikus elobb, mert lakcimkartya is.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Messi Haladó

Csatlakozott: Feb 27, 2007 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 23:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| KÖszi a választ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Máj 21. Hétfő, 11:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | Messi írta: | Sziasztok,
előre is köszi |
Igen, vezetesnel 17 ev a korhatar.
A ciginel egyebkent 16... 21 a valasztasra jogosultsag/nagykorusag kora volt - vagy 20 evvel ezelott, nem hinnem, hogy ma barminek is 21 ev lenne a korhatara.
Igen, 3 evig hasznalhatod, utana le kell cserelni. Praktikus elobb, mert lakcimkartya is.
-seci |
Az uzletekben az alkoholra mi vonatkozik?? 18 vagy 21?? Most nem vagyok benne biztos, de szerintem, alkoholnal 21, de ha nem, akkor is 18 ev, es kernek toled dokumentumot, hogy igazold a korod, ha ugy latjak, hogy nem vagy 18 vagy 21 felett. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vimo29 Újonc

Csatlakozott: Aug 02, 2007 Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Augusztus 3. Péntek, 12:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!Páromnak Bjogsija van+targonás/minden tipusúra/.Kérd az lenne h le kell-e fordíttatni mielött kimegyünk,ill h a targist elfogadják-e?Köszi _________________ Mónika Vincze |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vimo29 Újonc

Csatlakozott: Aug 02, 2007 Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Augusztus 3. Péntek, 12:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!Páromnak Bjogsija van+targonás/minden tipusúra/.Kérd az lenne h le kell-e fordíttatni mielött kimegyünk,ill h a targist elfogadják-e?Köszi _________________ Mónika Vincze |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tomekk21 Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 27. Hétfő, 21:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha itthon megszerezném a C+E kategóriás jogsit, de még nincs PÁV-vizsgám, akkor is mehetnék ezzel a jogsival külföldre (Anglia, Írország) sofőrként dolgozni? Mert itthon ugye hogy munkát vállalhassak vele, ahhoz kellene a PÁV vizsga! de kint elég az is, ha csak van jogsim? vagy hogy működik ez? (most a fuvarozásban szerzett gyakorlattól tekintsünk el lécci, bár tudom, h gyakorlat nélkül nem lehet kimenni kamionozni, ha meg van gyakorlatod, akkor elvileg van PÁV vizsgád is, mert az itthon kell)
És nemzetközi árufuvarozói vizsga kell-e? vagy mi kell ahhoz h kint kamionozhassak?
Előre is kösz a segítséget!
Üdv mindenkinek: Tomekk |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 430 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2007. Augusztus 27. Hétfő, 23:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Szerintem a PÁV vizsga nem előfeltétel itt kint, ugyanis az nem az unios előirásoknak megfelelő képzettség, ellentétben a kategóriákkal, ami mindkét országban ugyanazt (majdnem) takarja.
Biztos vagy benne, hogy Magyarországon kiadják a C+E kategóriás jogsit PÁV vizsga nélkül??? Szerinetm nem, vagy beleirják a korlátozásokat., ennek nézz utána előbb. A PÁV vizsga egyfajta alkalmassági a TGKV-k vezetésére.
Árufuvarozói és és nemzetközi árufuvarozói szakvizsga nem kell, senki nem kéri. Ellentétben az UK experience-vel
Abban Én is füllentettem a cégemnél, soha nem vezettem jobbkormányos teherautót, és mondtam a meetingen, hogy persze, megvan, sokat jártam angliában előtte.... Mondták, hogy ok, ott a lorry, próbaút, indulhatunk... Hát voltam bajban az első km-ekben nem mondom. Ráadásul autómata sebváltós volt a teherautó. De túléltük, és azóta annál a cégnél dolgozom LGV1 driverként Newham-ban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tomekk21 Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 8:17 Hozzászólás témája: |
|
|
hello Tovi
kösz szépen a gyors választ! magyon örültem neki, h ilyen gyors választ kaptam!
hát igen, én sem vagyok biztos abban, h kiadják itthon PÁV nélkül a jogsit! mert ugy olvastam az okmányirodai dolgoknál, ahol írták h mit kell magammal vinni a jogsi kiváltásához, h kell PÁV igazolás is!
viszont sok állásajánló helyen meg ugy írják a feltételeket, h C+E jogsi, betöltött 21. életév, 1 év gyakorlak,PÁV2 vizsga, tehát külön írják a jogsitól a páv2-t!
akkor miért nem úgy írják, h PÁV2es C+E jogsi, bár tudom h nincs a jogsiba írva a PÁV2, hanem elvileg 1 különálló A4es lapocska.
na majd utánajárok, mert félek a pávtól és addig nem is csinálom meg az E-t.
és a te cégednél kértek vezetési gyakorlatot? vagy neked gondolom volt! és utána néznek, h annál a cégnél ahol itthon dolgoztál, tényleg sofőr voltál-e? mert szállítmányozó cégnél dolgozom, de még nem vezetek! de ha meglesz a jogsim akkor fogok majd! gyakorlat nélkül ugysem érdemes kimenni, mert kibukna a dolog!
amugy te kamionozol? vagy kisebb kocsin vagy? mennyit lehet keresni ott vele? mert kamionra írnak 700.000, sima tehergépkocsira meg 500.000. igaz ez? lehet vele ennyit keresni? ezért a pénzért sok km-t kell menni? éjjel nappal?
na előre is kösz mindent!
cső |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|