| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Március 10. Szombat, 2:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| A korzeti orvost a TB fizeti az elvégzett viszgálatok után, amiről minden hónapban jelentést küld nekik. A jelentés tartalmazza az elvégzett vizsgálatok kódját és a te azonosítódat. Ha nem fizetsz biztosítást, akkor az orvosod nem kap pénzt. Eddig az azonosítóddal a kutya nem foglalkozott. Az elenőrzést úgy oldjak meg, minden rendelőbe telepítenek ADSL kapcsolatot - ha repjegyet tudsz venni és fizetni az interneten keresztül, ezt sem lesz ördöngősség megoldani. Tudom, hogy otthon nem vagyunk a hatékonysághoz szokva, de én a vizitdíj bevezetése után voltam orvosnál és ment flottuk a fizetés, számlaadás meg minden. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Március 10. Szombat, 10:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Finsbury írta: | | A korzeti orvost a TB fizeti az elvégzett viszgálatok után, amiről minden hónapban jelentést küld nekik. A jelentés tartalmazza az elvégzett vizsgálatok kódját és a te azonosítódat. Ha nem fizetsz biztosítást, akkor az orvosod nem kap pénzt. Eddig az azonosítóddal a kutya nem foglalkozott. Az elenőrzést úgy oldjak meg, minden rendelőbe telepítenek ADSL kapcsolatot - ha repjegyet tudsz venni és fizetni az interneten keresztül, ezt sem lesz ördöngősség megoldani. Tudom, hogy otthon nem vagyunk a hatékonysághoz szokva, de én a vizitdíj bevezetése után voltam orvosnál és ment flottuk a fizetés, számlaadás meg minden. |
Nem csak aprilis 1-tol van vizitdij? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Március 10. Szombat, 12:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: | | Finsbury írta: | | A korzeti orvost a TB fizeti az elvégzett viszgálatok után, amiről minden hónapban jelentést küld nekik. A jelentés tartalmazza az elvégzett vizsgálatok kódját és a te azonosítódat. Ha nem fizetsz biztosítást, akkor az orvosod nem kap pénzt. Eddig az azonosítóddal a kutya nem foglalkozott. Az elenőrzést úgy oldjak meg, minden rendelőbe telepítenek ADSL kapcsolatot - ha repjegyet tudsz venni és fizetni az interneten keresztül, ezt sem lesz ördöngősség megoldani. Tudom, hogy otthon nem vagyunk a hatékonysághoz szokva, de én a vizitdíj bevezetése után voltam orvosnál és ment flottuk a fizetés, számlaadás meg minden. |
Vizitdij csak attol van, de az orvost/korhazat az alapjan fizeti a TB, amit szamlaz. Namarmost eddig kifizettek a szamlat, mindegy volt, hogy a te szamodra eloirt dolog mogott volt-e fedezet vagy sem, ertsd alatta fizettett-e kiskegyed TB-t vagy szart az egeszre evek ota...
Most a dolog ugy fog menni, hogy a TB csak akkor fizet a dokinak/korhaznak, ha a beteg biztositva volt, azaz fizetett TB-t. A dokinak persze nem kell ellenorizni, hogy te fizeted-e rendesen a jarulekot vagy sem, csak ha nem fizeted, akkor jon a pofaraeses. Azt meg senki sem szereti, tehat ellenorzini fogja... Es akkor jon a pofaraeses - csak a masik oldalon
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Cintia Újonc

Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: New Malden
|
Elküldve: 2007. Március 10. Szombat, 12:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| avnire írta: |
nem; vizitdíj február 15-től van; áprlilis 1-jétől szűnik meg a családtag alapján történő biztosítási jogviszony, vmint ekkortól nézik, hogy fizetsz TB-t vagy sem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
spirit Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 5. Csütörtök, 11:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Engem a kinti fogászat érdekelne. Ott is úgy működik, mint itthon, ha nem magánrendelésre megyek? Vagy egy sima tömésért is keményen perkálni kell?
A körzetihez, ha bemegyek, mert pl. csupa takony vagyok, akkor azért kell fizetni?
Au-pair után fizet valamit a család?
Köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
butch Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 8:41 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok!
én most regisztráltm magam, új vagyok. végigolvasgattam ezt a topic-ot, de vagy nem hangzott el, vagy csak nem értem pontosan , ezért lenne kérdésem: ha kimegyek Angliába, egy magyar munkaközvetítő cégen keresztül, ott legálisan dolgozom és fizetek (többek között) tb-t is, akkor emellett van-e valamiféle kötelezettségem a magyar állam felé? úgy értem valamiféle fizetés az orvosi ellátásra való jogosultsághoz. merthogy egyenlőre úgy néz ki nem akarok kinnt élni, csak pár évet ledolgozni, aztán hazajönni.
előre is köszi a segítséget |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 20:00 Hozzászólás témája: |
|
|
| spirit írta: | Engem a kinti fogászat érdekelne. Ott is úgy működik, mint itthon, ha nem magánrendelésre megyek? Vagy egy sima tömésért is keményen perkálni kell?
A körzetihez, ha bemegyek, mert pl. csupa takony vagyok, akkor azért kell fizetni?
Au-pair után fizet valamit a család?
Köszi! |
Nem, itt mindenképpen fizetned kell. Ha felvesznek NHS betegként, ami kezd egyre ritkább lenni, akkor kevesebbet.
Körzetinél általában nem kell fizetni, de ez esete válogatja. Ha már be vagy jelentkezve, akkor nem. Náthával nem érdemes bevonulni, mert ritkán adnak rá valamit. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 6:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| spirit írta: | | Engem a kinti fogászat érdekelne. Ott is úgy működik, mint itthon, ha nem magánrendelésre megyek? Vagy egy sima tömésért is keményen perkálni kell? |
A fogaszat nagyon draga, egy bolcsesseghuzas plusz egy sima tomes 300 font (es ez nem is volt nagyon draga).
Az NHS fogaszat meg olyan, amilyen, de az is legalabb 2-3xosa az otthoni magan-fogaszatnak.
| spirit írta: |
Köszi! |
Itt csak akkor megy orvoshoz, ha nagyon beteg vagy. Takony, flu, stb nem betegseg, besetalsz a kozertbe es veszel ra valamit (van kb 20 fele ize). 5 napig nem is kell orvos lasson, magad igazolod a ceg fele, hogy beteg voltal.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kacsa Újonc

Csatlakozott: May 08, 2007 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Redcar
|
Elküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 16:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. Nem teljesen világos számomra, ha hivatalosan vállalok munkát és fizetem az adó és TB járulékokat akkor ha beteg leszek nem látnak el díjmentesen?
Én kb. 4 éve Chorn beteg vagyok szerencsére a betegségem nyugalmi szakaszban van, de rendszeres orvosi ellátásra van szükségem(Havi 1 alkalom amikor a gyógyszereket feírják).Azt tudom, hogy a gyógyszerekért kell fizetnem kell(ott is van nálunk hasonlókhoz gyógyszer ár támogatás most nálunk 85%?), de a vizsgálatért is?
Honnan tudnám megnézni kint mennyibe kerülnek a gyóygszereim illetve mennyit kell fizetni az orvosi ellátásért?
Remélem nem kérdeztem hülyeséget.
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv.:
Kacsa |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kata1982 Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 19. Szombat, 23:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Én kiváltottam ezt az EU tb-kártyát. Akkor nekem nem is érdemes biztosítást kötni? Max poggyász biztosítást (azt is csak hazafele, mert a mastercardban odafele benne van)?
Hallottam, hogy az EU kártyát nem fogadják el mindenhol, ez igaz?
Ahogy megérkezem, mit kell tennem, ahhoz, hogy biztonságban érezzem magam egészségügyileg? (sajna néha elég sok nyavajám összejön)
Szükséges infó lehet, hogy tudjatok segíteni, hogy én most csak 10 hétre megyek.
Köszi a válaszokat előre is!  _________________ Kata |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kata1982 Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 0:00 Hozzászólás témája: Eu tb kártya |
|
|
Sziasztok!
Én kiváltottam ezt az EU tb-kártyát. Akkor nekem nem is érdemes biztosítást kötni? Max poggyász biztosítást (azt is csak hazafele, mert a mastercardban odafele benne van)?
Ahogy megérkezem, mit kell tennem, ahhoz, hogy biztonságban érezzem magam egészségügyileg? (sajna néha elég sok nyavajám összejön)
Szükséges infó lehet, hogy tudjatok segíteni, hogy én most csak 10 hétre megyek.
Köszi a válaszokat előre is! _________________ Kata |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 5:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kacsa írta: | Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. Nem teljesen világos számomra, ha hivatalosan vállalok munkát és fizetem az adó és TB járulékokat akkor ha beteg leszek nem látnak el díjmentesen?
|
De, ellatnak, lesz NI szamod, de amig nincs, addig is el fognak latni (surgossegi alapon). Miert ne latnanak el?
| Kacsa írta: |
Én kb. 4 éve Chorn beteg vagyok szerencsére a betegségem nyugalmi szakaszban van, de rendszeres orvosi ellátásra van szükségem(Havi 1 alkalom amikor a gyógyszereket feírják).Azt tudom, hogy a gyógyszerekért kell fizetnem kell(ott is van nálunk hasonlókhoz gyógyszer ár támogatás most nálunk 85%?), de a vizsgálatért is?
Honnan tudnám megnézni kint mennyibe kerülnek a gyóygszereim illetve mennyit kell fizetni az orvosi ellátásért?
Remélem nem kérdeztem hülyeséget.
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv.:
Kacsa |
Amikor kijossz, akkor bejelentkezel a GP-nel (korzeti), "beiratkozol" es elmondod a problemadat, eloszor a novernek, aztan a dokinak. A tobbit majd o elmondja.
Gyogyszerartamogatas szerintem pont olyan kaotikus lehet, mint otthon: hogy mi tamogatott es mi nem az attol fugg, hogy az adott gyogyszergyar hogy lobby-zott
En nem tudok semmilyen online gyogyszerar adatbazisrol, lehet, hogy nincs is. Ha megirod a keszitmeny nevet (egy priviben, mert az nem tunik el), akkor amikor legkozelebb megyek vasarolni, akkor megkerdezem neked az arat.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Máj 20. Vasárnap, 5:39 Hozzászólás témája: Re: Eu tb kártya |
|
|
| Kata1982 írta: | Sziasztok!
Köszi a válaszokat előre is! |
Nalunk voltak mar egy paran turistakent es sajnos volt benne "korhazlatogatas" is, az utlevel boven eleg volt. Igaz ez surgossegi ellatas volt.
Utasbiztositast folosleges kotni, surgossegi alapon el kell, hogy lassanak.
Amikor megjossz es lesz rendes lakcimed, akkor irany a GP es regisztraltatod magad - ha itt akarsz tartosan maradni. Ha nem, akkor ha beteg vagy, akkor irany a legkozelebbi korhaz A&E osztalya (accident and emergency). A tobbit meg magad kikuralod (flu es tarsai, azzal itt elkuld a korzeti a malac farkara).
Poggyaszbiztositas? Nem tudom, mi eleg sokat repultunk a ket orszag kozott, soha semmi nem veszett el. Borond kereke ugyis letorik es arra ugysem fizetnek, de mas? Persze vannak sztorik, de milyen erteket teszel a borondbe? Mostmar nincs is szerintem biztosito, aki fizetne mondjuk a borondbe rakott nagyerteku kamera vagy laptop eltunesere. Az kezipoggyasz.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hattyu Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 9. Hétfő, 17:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Enci,
az a kerdesem hogy nekunk roman allampolgaroknak is ingyene az orvosi ellatas? abbol kifolyolag hogy az Eu tagoknak ingyenes! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sydi Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 13. Péntek, 0:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Végigolvastam a topikot, de vannak még tisztázatlan kérdéseim. Úgy tudom, hogy az au-apirkedés nem bejelentett munka. Így is tudok majd regisztrálni a család orvosánál? Illetve én úgy terveztem, hogy az útlevelemet itthon hagyom, ha valami gáz van, akkor a szüleim haza tudjanak azzal vinni. Viszont itt azt olvastam, hogy ehhe a regisztráláshoz kell az útlevél.
Akkor vigyem magammal azt is, vagy elég a személyi? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|