Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Londonban szeretnék dolgozni
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 36, 37, 38  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 22:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lanyok!

Nyaron nagyon nehez munkat talalni. Az angolok szuneten vannak, es dolgoznak. Ha pedig ilyen munkat, hogy baby sittelest nem akartok csinalni, mar rontjatok a eselyeiteket. Bar kinek ez kinek az.

Lehet takaritani, gyerektaborban dolgozni stb. Toletek fugg mit akartok. Gondoljatok vegig, es a gumtreen keressetek ra.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 22:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

magnolia írta:
Sziasztok,
már 1 napja olvasom a fórumot, és nem igazán tudom, hol tegyem fel a kérdéseimet, már nem is nagyon merem, mert sok letorkollást is láttam. De én nagyon szeretnék tőletek tanácsot kérni konkrétan az én lehetőségeimre:
38 éves nő vagyok, 1 év múlva szeretnék kimenni egyedül, (addigra tudom itthon rendbe tenni a dolgaimat, fiam leérettségizik, stb). Jelenleg C alapom van Rigó. Gimnáziumom van, szakmám nincs. Fősulira járok gazdasági vonalon, de halasztani fogok, és majd látjuk. 15 éve ugyanabban a bankban dolgozom, lakossági tanácsadóként.
Szerintetek esélyem?: Szállodai takarításra gondoltam, vagy repülőtéri munkára. Tudok-e majd pénzt hazaküldeni a fiamnak? Ennyi idősen egyáltalán van-e remény, hogy felvesznek? El tudom-e onnan, annyiból tartani az itthon maradó főiskolás fiamat.
Ha tudnátok valamit írni a szálloda takarításról vagy konyhai munkáról azt is külön megköszönném.
Nagyon várom a válaszotokat! Köszönöm szépen.

Mennyit hasznalod otthon az angolt? Ha nem tul sokat, akkor jo lenne raerositeni a Rigo C itt kint a felet eri.
Eseyed van munkat talalni, ha kitarto vagy. A takarito munkat biztos talalnal, de probalkozhatsz banki vonalon is, bar eleg nehez. amit otthon csinalsz, az mit takar tul.keppen? Tudsz kuldeni haza penzt, az hogy eltudod e tartani a fiadat, az attol fugg, hogy mennyibe van a fiad havonta? Pl: suli, lakaskoltsegek, utazas, etkezes stb.

De ha minimalbert kapsz, akkor nehezebb. Neked nem marad semmi.
Vissza az elejére
magnolia
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 23:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Artin!
Persze, most mindenképp ráhajtok az angolra, az alap fölött vagyok végül is jóval, csak beszélni nem nagyon merek. Jelenleg a bankban jelzáloghitelezek, (de ebben nem is gondolkodom kint). A fizum változó, van hogy jön valami kis morzsa, de ami fix az kb. 130 ezer nettó. Ettől több a kinti minimálbér ugye? (nem mindig tiszta még nekem a heti, 2 heti, meg ki hogy írja, nem tudom, bruttó, nettó) Itthon a lakásomat kiadnám, a gyerek Pestre menne. Igen, azt még nem tudjuk, hogy koli vagy albi. A tandíjat majd kifizeti diákhitelből. Egyelőre nem a pénzgyűjtés lenne a célom, csak neki tudjak küldeni haza.
Olvasgattam más topicot a megélhetésről, úgy számoltam, jobban járnék kint. Meg mindenképp el akarok jönni Mo.-ról!!!!!!
Nem tudnál tippet adni, hol olvashatnék konkrétan a hotel szobatakarításról, vagy ilyenekről? Követelmények, stb. Blogot is próbáltam keresni, hátha ír valaki ilyet, de nem találtam.
Nagyon köszi.
Vissza az elejére
Zsu26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 8:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

SZIA ARTIN!!!

Nagyon köszi az őszinte választ!!! Az az igazság, hogy a nyarat én már nagyon nem szeretném itthon tölteni...
A gumtree-t folyamatosan nézegetjük, de ahogy elnézem bőőőven akad munka a vendéglátásban, hotelekben is.... mint mondottam nem válogatunk, bár igaz azért talán a babysitterkedés az amibe nem kezdenék bele, de ha minden kötél szakad az is megteszi a nyári hónapok átvészelésére....
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 18:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

magnolia írta:
A fizum változó, van hogy jön valami kis morzsa, de ami fix az kb. 130 ezer nettó. Ettől több a kinti minimálbér ugye? (nem mindig tiszta még nekem a heti, 2 heti, meg ki hogy írja, nem tudom, bruttó, nettó) Itthon a lakásomat kiadnám, a gyerek Pestre menne. Igen, azt még nem tudjuk, hogy koli vagy albi. A tandíjat majd kifizeti diákhitelből. Egyelőre nem a pénzgyűjtés lenne a célom, csak neki tudjak küldeni haza.

Kicsit reszletezem a lehetosegeket, ha nem banod.
Fizetes a legtobb helyen hetente van. A minimalber idekint brutto 5.35 font/ora, amibol meg lejon a tax (ado) es az NI (tb). Ha heti 35 orat dolgozol minimalberrel(ami nem tul szerencses parositas), 187,25 font lesz a bruttod, amibol lejon kb 10 szazalek Tax+NI-ra. Marad kb 168 fontod egy hetre, amibol ki kell fizetni az alberletet (min. 50-60 font/het), ha utazni kell (es valoszinu hogy kell) a berletet (Oyster 2-3 zonara 15font/het) es tetelezzuk fel, hogy nem vagy nagyetku (kaja 20 font/het). Maradt tehat kb 80 fontod a heti fizudbol, ami kb 30000 Ft-nak felel meg. Es azt meg haza is kell kuldeni, ami megintcsak nincs ingyen... Szomorú
Heti 40 ora minimalberrel mar jobb a helyzet (214 font brutto) am mar kb 15 szazalek jon le Tax+NI-ra. Levonva a mar tobbi felsorolt dolgot kb 95-100 font marad majd a zsebedben (37-39000 Ft).
A mondandom ezzel annyi, hogy minimalberbol nem lehet nagyot alkotni. Sajnos az oraszamot is a legtobb melohelyen eroteljesen behataroljak, nincs lehetoseg tulorara. Az angoloknal egy munkanap altalaban csak 7 ora munkabol all, plusz a kotelezo szunet(ek), amelyekert termesztesen nem fizetnek.
A legtobb minimalberes ember a 7 oraja melle kenytelen valami part-time melot is nezni (3-4 ora) ha valoban akar penzt gyujteni. Sajnos az, hogy egyre tobb a munkavallalo, azt eredmenyezte, hogy nagyon sok helyen mar csak a minimalbert hajlandoak kifizetni. Vagy meg azt sem. Szomorú
De azert lehet jol is keresni angliaban: Asszem valami nagykutya a napokban mondott le a londoni kozlekedesi vallalat elerol-napi 3200 fontot keresett. Sokkolt
Vissza az elejére
magnolia
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 19:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO! Nagyon köszönöm a válaszodat, nagyon sok infot kaptam tőled, így kezd tisztulni a kép.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 3. Kedd, 9:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsu26 írta:
SZIA ARTIN!!!

Nagyon köszi az őszinte választ!!! Az az igazság, hogy a nyarat én már nagyon nem szeretném itthon tölteni...
A gumtree-t folyamatosan nézegetjük, de ahogy elnézem bőőőven akad munka a vendéglátásban, hotelekben is.... mint mondottam nem válogatunk, bár igaz azért talán a babysitterkedés az amibe nem kezdenék bele, de ha minden kötél szakad az is megteszi a nyári hónapok átvészelésére....

Szerintem mar most kezdjetek el munkat keresni, bar otthonrol nehezebb, mert ha behivnak interjura mit mondasz? Hogy most epp otthon vagyok? Szoval jobb ha itt vagytok, bar otthonrol is el lehet kezdeni. Most meg sok a munka, de nyaron mar nem lessz annyi, igy jobb, ha minel elobb elkezditek a munkakeresest.

Office job mennyire jon be nektek? az officeangels ilyen ugynokseg. titkarnok stb. Ha jo az angolotok, meglehet probalni, bar a gyakorlat is fontos.

http://www.officeangels.co.uk/
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 3. Kedd, 10:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="magnolia"]Köszi Artin!
Persze, most mindenképp ráhajtok az angolra, az alap fölött vagyok végül is jóval, csak beszélni nem nagyon merek. Jelenleg a bankban jelzáloghitelezek, (de ebben nem is gondolkodom kint). [quote]

Szerintem te is megprobalhatnal iroadai mukat, ha eleg jo az angolod. Mert gyakorlatod az van. Es merj beszelni!! Maskeppen nem fog menni!!
Vissza az elejére
Zsu26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 3. Kedd, 14:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia ARTIN !

Én már hónapok óta nézegetem a netet, küldöm a pályázatokat ide-oda, de én biztos vagyok abban, hogy amint meglátják, h lakcím: HUNGARY be is csuknak Zavart

Személy szerinte nincs gond a tapasztalattal. GE Healthcare-esvoltam egy évig a UK Teamben ( itt is maradtak kapcsolataim,a miket próbálok bevetni) Service Center-es voltam. Per pill pedig Sales Representative vagyok már több mint egy éve. Nemzetk.kapcs. szakon végeztem, egy évet éltem az USA-ban is.
Szerinted lefordítassam a diplomámat ???
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 4. Szerda, 9:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsu26 írta:
Szia ARTIN !

Én már hónapok óta nézegetem a netet, küldöm a pályázatokat ide-oda, de én biztos vagyok abban, hogy amint meglátják, h lakcím: HUNGARY be is csuknak Zavart

Személy szerinte nincs gond a tapasztalattal. GE Healthcare-esvoltam egy évig a UK Teamben ( itt is maradtak kapcsolataim,a miket próbálok bevetni) Service Center-es voltam. Per pill pedig Sales Representative vagyok már több mint egy éve. Nemzetk.kapcs. szakon végeztem, egy évet éltem az USA-ban is.
Szerinted lefordítassam a diplomámat ???

Ha nem muszaj a lakcimedet (a magyart) ne tuntesd fel a CV-ben. Es magyar tel szamot sem. Inkabb irj be egy angolt. Tudom otthonrol dragabb, de ha tudsz venni egy angol sim kartyat, akkor azon eltudnak erni. Legfeljebb kitalalsz valami tortenetet, hogy nyaralsz, hogy idot nyerj vele. Draga dolog, csak az interjura kiutazni, de ha a ceg fizeti, akkor nincs veszteni valod. Ismerek nehany embert aki igy csinalta, es kapot allast. Bar ezek komoly munkak, komoly munkahelyek. Szoval egy takaritoi, vay hasonlo munkanal ez nem mukodik. Ugynokseggekkel szinten nem.

Szerintem a diplomat nem erdemes lefordittatni. egyreszt nem erdekli oket, a gyakorlat a lenyeg, masreszt lehet nem is tudnal mit kezdeni vele. Bar ceg fuggo, lehet, hogy valaki keri.
Vissza az elejére
Zsu26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 4. Szerda, 10:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Éppen ma nézegettem a neten, hogy hogyan tudnék már most angol sim-hez jutni...... VAN valami tipped???, Mert a webshopokban csak angol címet fogadnak el , csak a UK-ből lehet elvileg rendelni....

Mindenképpen próbálkozok tovább...Mosoly)) Minden lehetséges helyre beadom a pályázatomat...szerzek referenciákat is innen - onnan , hogy tudjam igazolni a gyakorlataimat.

Megkérdezhetem, hogy te mivel foglalkozol? Nincs esetleg MSN elérhetőséged...Nagyon bölcsnek tűnsz, s én pont ilyen személyt kerestem!!! - élvezet lenne egy tapasztalt embert kifaggatni:)))) (nehogy sértésnek vedd:) Kacsintó
dydand
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Április 4. Szerda, 12:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsu26 írta:
Éppen ma nézegettem a neten, hogy hogyan tudnék már most angol sim-hez jutni...... VAN valami tipped???, Mert a webshopokban csak angol címet fogadnak el , csak a UK-ből lehet elvileg rendelni....

Szerintem a SkypeIn segítségével vegyél egy londoni vezetékes számot, amit aztán átirányítasz a mobilodra. Kacsintó Így a CV-be is beírhatod, és a helyiek is komolyan veszik (mivel vezetékes szám...)

3 hónapra bruttó 8 font.

Üdv: dy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 4. Szerda, 13:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zsu26 írta:

SIM-et meg csak csak lehet szerezni (kuldhetek egyet, ha nagyon vagysz egy ilyenre), de a problema ott van, hogy ezek a PAYG kartyak nem nagyon szeretik a roamingolast. Azaz hiaba teszed be otthon a telefonba, ha nincs nagy egyenleged rajta, akkor a halozat el fogja utasitani a bejelentkezest. Es sajnos ezt meg le sem tudom neked innen tesztelni, hogy mondjuk a fiokomban lako SIM kartya otthon mit fog csinalni.

Az atiranyitom-az-otthoni-szamomra hasonlo okokbol nem mukodik (bar jegyzem meg az egy jo dolog, hogy egy angol mobilszamot barhova atiranyithatsz a vilagba! a westel ezt nem tudta egy par eve!)

Szoval erdemes szerezni egy SIM kartyat es amikor kijossz, akkor mar ezzel nem kell foglalkozni (pl. a nyomtatott oneletrajzokon mar ez szerepelhet).

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Zsu26
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 4. Szerda, 14:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Zsu26 írta:

SIM-et meg csak csak lehet szerezni (kuldhetek egyet, ha nagyon vagysz egy ilyenre), de a problema ott van, hogy ezek a PAYG kartyak nem nagyon szeretik a roamingolast. Azaz hiaba teszed be otthon a telefonba, ha nincs nagy egyenleged rajta, akkor a halozat el fogja utasitani a bejelentkezest. Es sajnos ezt meg le sem tudom neked innen tesztelni, hogy mondjuk a fiokomban lako SIM kartya otthon mit fog csinalni.

Az atiranyitom-az-otthoni-szamomra hasonlo okokbol nem mukodik (bar jegyzem meg az egy jo dolog, hogy egy angol mobilszamot barhova atiranyithatsz a vilagba! a westel ezt nem tudta egy par eve!)

Szoval erdemes szerezni egy SIM kartyat es amikor kijossz, akkor mar ezzel nem kell foglalkozni (pl. a nyomtatott oneletrajzokon mar ez szerepelhet).

-seci

KEDVES SECI ÉS DYDAND!!!

MILLIÓ KÖSZÖNET A TANÁCSOKÉRT! MINDENKÉPPEN ELÉBE MENNÉK A DOLGOKNAK ÉS VAGY TÉNYLEG ELŐFIZETEK EGY ILYEN SKYPESZÁMRA VAGY PEDIG KÜLDTEK KINTRŐL EGY SIM-KÁRTYÁT VALAKIVEL , VAGY HOZATOK EGY ISMERŐSSEL, HOGY HA NEM IS TUDOM HAszNÁLNI, DE LEGALÁBB a számom meglegyen, ráírhassam a CV-mre.
MINDEN LÉTEZŐ HELYRE BEREGISZTRÁLTAM MÁR, AHOL LEHET MUNKÁT KERESNI, DE MÉG TÚL MESSZI A JÚL 4. S VAN EGY OLYAN ÉRZÉSEM, HOGY INNEN NEM FOGOK TUDNI ELŐRE LÉPNI. CSAK SZÁLLÁSOM LEGYEN:) EZ A LÉNYEG.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 5. Csütörtök, 9:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem altalaban 10-15 font van rajta, amikor hazamegyek, es mukodik. Persze nem hasznalom sokat, mert draga, de roamingol. Mondjuk nekem O2 van, es a Pannon az O2-val szerzodesben all, szoval en a Pannon haloztra teszem az O2 amikor otthon vagyok. A tobbi szolgaltatot nem tudom.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 36, 37, 38  Következő
33 / 38 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban