Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

4-5 csillagos szállodai munkák, akár angoltudás nélkül is!
Ugrás oldalra Előző  1, 2

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Állást kínál
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Maren
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 31. Szombat, 11:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Seci,
szerintem elég súlyos ha valaki idegen ország törvényeit nem tartja be, mit csinál akkor otthon? Azt hiszem, hogy pontosan a Te mentalitásod az ami elvezeti az embereket ahhoz, hogy ha más is csaló akkor nekem is lehet, nem is vagyok igazán bünöző. Nem lehet. Ha én túllépem a megadott sebességet a rendőr előbb- utóbb elveszi a jogsimat, ha adót csalok előbb-utóbb megfognak büntetni, ez csak idő kérdése.
Aki csaló annak bíróság előtt van a helye és kész. Ezen nincs mit ragozni. Lehet, hogy szigorúan fejezem ki magam, de felháborít, ha jogtalan dolgokat védelmeznek.
A magyar munkaközvetítőnek ingyen kellene segítenie a munkavállaló felé és a cégtől beszedni a közvetítés díját. Ez Britaniában így zajlik normális körülmények között.

Szia, Maren Sokkolt
(nem akartalak megsérteni, ha ez történt, bocsánat!)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 31. Szombat, 18:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Maren írta:
Szia Seci,
szerintem elég súlyos ha valaki idegen ország törvényeit nem tartja be, mit csinál akkor otthon? Azt hiszem, hogy pontosan a Te mentalitásod az ami elvezeti az embereket ahhoz, hogy ha más is csaló akkor nekem is lehet, nem is vagyok igazán bünöző. Nem lehet. Ha én túllépem a megadott sebességet a rendőr előbb- utóbb elveszi a jogsimat, ha adót csalok előbb-utóbb megfognak büntetni, ez csak idő kérdése.
Aki csaló annak bíróság előtt van a helye és kész. Ezen nincs mit ragozni. Lehet, hogy szigorúan fejezem ki magam, de felháborít, ha jogtalan dolgokat védelmeznek.
A magyar munkaközvetítőnek ingyen kellene segítenie a munkavállaló felé és a cégtől beszedni a közvetítés díját. Ez Britaniában így zajlik normális körülmények között.

Szia, Maren Sokkolt
(nem akartalak megsérteni, ha ez történt, bocsánat!)

Engem marha nehez megserteni, de te nem olvastad el, amit irtam.

Csak azt akartam irni, hogy HA a munkaltato NEM fizet egy buznyakot sem a kozvetitonek, akkor egyaltalan nem tartom erkolcstelennek azt, hogy valaki penzt ker azert, hogy valakit oda bejuttasson. Ez azt hiszem teljesen vilagos volt a postombol. Ha nem erkolcstelen az, hogy az ugynok a havi fizetesed 1.5-2xeset megkapja a munkaadotol, akkor miert erkolcstelen az, hogy a kozvetito (aki nem kap a munkaadotol egy fillert sem) megkapja egy heti fizetesed? Es itt most azokrol beszelek, akik tenylegesen kozvetitenek es nem azokrol, akik beszedik a penzt es lelepnek.

Es nem hinnem, hogy azok a munkahelyek, ahova epszilon angol tudassal, most erkezetten, referencia nelkul folveszik a frissen erkezett hazank fiait olyan marhara megfizetnek a kozvetitot. Pont annyira nem, mint a felvenni kivant rabszolgat sem.

Masreszt van egy teljesen legalis modja annak, hogy te penzt kerj arra, hogy valakinek segits elhelyezkedni. Az a szolgaltatas neve, hogy personal and business life coaching Mosoly Eleg magas az oradija...

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
roleexy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 0:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia seci!

Teljesen egyetértek veled! Ha ma valaki kimegy, nincs neki elég életereje egy idegen országban elindulni, akkor nem annyira gusztustalan penzt kerni a segitsegert. Persze a modja, fajtaja, nagysagrendje erosen kerdojeles...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 22:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

Csak azt akartam irni, hogy HA a munkaltato NEM fizet egy buznyakot sem a kozvetitonek, akkor egyaltalan nem tartom erkolcstelennek azt, hogy valaki penzt ker azert, hogy valakit oda bejuttasson. Ez azt hiszem teljesen vilagos volt a postombol. Ha nem erkolcstelen az, hogy az ugynok a havi fizetesed 1.5-2xeset megkapja a munkaadotol, akkor miert erkolcstelen az, hogy a kozvetito (aki nem kap a munkaadotol egy fillert sem) megkapja egy heti fizetesed? Es itt most azokrol beszelek, akik tenylegesen kozvetitenek es nem azokrol, akik beszedik a penzt es lelepnek.

Masreszt van egy teljesen legalis modja annak, hogy te penzt kerj arra, hogy valakinek segits elhelyezkedni. Az a szolgaltatas neve, hogy personal and business life coaching Mosoly Eleg magas az oradija...

-seci

Seci azert ez nem igy van. Eloszor is. Egy angol munkaerougynokseg nem kapja meg a 1.5 szereset a fizetesednek. 5.35 ora ber utan kb. 7.5-8-9 fontot kapnak vagyis az ugynoksegnek marad kb. 2,5-3 font. A sajat szememmel lattam egy ugynokseg arlistajat. Ez nem a masfelszerese. Ha ezt beszorzod 8 oraval es mondjuk 500 emberrel, akkor eleg szep penz. A masik pedig, hogy jelenleg angliaban ez a legalis ut. Vagyis ha te nem igy csinaltad, akkor valoszinuleg megkerulted a torvenyt.

Ha valaki munkaerot kozvetit, akkor kutyakotelessege a torvenyes ut szerint eljarni. Ha nem tud megegyezni a munkaltatokkal, hogy fizessenek neki minden munkaero utan, akkor csukja be a boltot.

Ha tenyleg ugy van, ahogy londonjob csinalja, akkor velemenyem szerint duplan szedi be a penzt. 200 font a munkakeresoktol plusz meg penz a munkaltatotol. Ez csak en gondolatom.

A personal busniness life coach pedig nem hiszem, hogy kezdoknek segit mosogato es egyeb munkat talalni. Ne keverjuk a szezont a fazonnal.
Vissza az elejére
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 17:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:

Seci azert ez nem igy van. Eloszor is. Egy angol munkaerougynokseg nem kapja meg a 1.5 szereset a fizetesednek. 5.35 ora ber utan kb. 7.5-8-9 fontot kapnak vagyis az ugynoksegnek marad kb. 2,5-3 font. A sajat szememmel lattam egy ugynokseg arlistajat. Ez nem a masfelszerese. Ha ezt beszorzod 8 oraval es mondjuk 500 emberrel, akkor eleg szep penz.

Bizony am, ez tenyleg igy van! Amikor a The Best Connection kikozvetitett a John Lewis raktaraba, ott is azt mondtak, hogy utanunk 8 fontot fizetnek orankent, amibol mi megkaptunk 5,35-otot. De a tulora es az ejszakazas szamunkra is kedvezobb fizut eredmenyezett, nem csak az ugynoksegnek.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 18:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO írta:
Artin írta:

Seci azert ez nem igy van. Eloszor is. Egy angol munkaerougynokseg nem kapja meg a 1.5 szereset a fizetesednek. 5.35 ora ber utan kb. 7.5-8-9 fontot kapnak vagyis az ugynoksegnek marad kb. 2,5-3 font. A sajat szememmel lattam egy ugynokseg arlistajat. Ez nem a masfelszerese. Ha ezt beszorzod 8 oraval es mondjuk 500 emberrel, akkor eleg szep penz.

Bizony am, ez tenyleg igy van! Amikor a The Best Connection kikozvetitett a John Lewis raktaraba, ott is azt mondtak, hogy utanunk 8 fontot fizetnek orankent, amibol mi megkaptunk 5,35-otot. De a tulora es az ejszakazas szamunkra is kedvezobb fizut eredmenyezett, nem csak az ugynoksegnek.

Amirol ti beszeltek, az nem munkakozvetites, hanem foglalkoztatas, ugy hogy kikozvetit benneteket valahova dolgozni. Mas teszta.

A recruitment agentet megbizza egy ceg, hogy keressen neki egy adott munkakorre embert. A megbizo ceg fogja a megtalalt embert alkalmazni es ezert jutalekot fizet az ugynoknek. Ennek a dija a ficko fizetesenek 1.5-2x-ese. Az ugynok es a kozvetitett dolgozo kozott munkaviszony sohasem letesul. Ilyen dijat egyebkent szoktak a cegek a sajat dolgozoiknak is fizetni (persze joval kevesebbet), akkor ha a sajat dolgozojuk beajanl valakit egy adott munkakorbe es az ott meg is felel, ez nyilvan olcsobb a cegnek es akit ajanlasz, azert nyilvan felelosseget is vallalsz (legalabbis kisebb lutri).

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 3. Kedd, 9:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

Amirol ti beszeltek, az nem munkakozvetites, hanem foglalkoztatas, ugy hogy kikozvetit benneteket valahova dolgozni. Mas teszta.

A recruitment agentet megbizza egy ceg, hogy keressen neki egy adott munkakorre embert. A megbizo ceg fogja a megtalalt embert alkalmazni es ezert jutalekot fizet az ugynoknek. Ennek a dija a ficko fizetesenek 1.5-2x-ese. Az ugynok es a kozvetitett dolgozo kozott munkaviszony sohasem letesul. Ilyen dijat egyebkent szoktak a cegek a sajat dolgozoiknak is fizetni (persze joval kevesebbet), akkor ha a sajat dolgozojuk beajanl valakit egy adott munkakorbe es az ott meg is felel, ez nyilvan olcsobb a cegnek es akit ajanlasz, azert nyilvan felelosseget is vallalsz (legalabbis kisebb lutri).

-seci

Speciel az en volt ugynoksegem is recruitment agency. O toluk kerultem a mostani munkahelyemre, amiert lelepesi penzt kaptak. Elotte viszont 1 evig dolgoztam nekik ugy, hogy naponta vagy hetente valtozott a munkahely, vagyis mindig oda kellett menem, ahova kuldtek. Tehat ok csinaljak mindkettot.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Állást kínál Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2
2 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban