| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Maren Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 31. Szombat, 11:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Seci,
szerintem elég súlyos ha valaki idegen ország törvényeit nem tartja be, mit csinál akkor otthon? Azt hiszem, hogy pontosan a Te mentalitásod az ami elvezeti az embereket ahhoz, hogy ha más is csaló akkor nekem is lehet, nem is vagyok igazán bünöző. Nem lehet. Ha én túllépem a megadott sebességet a rendőr előbb- utóbb elveszi a jogsimat, ha adót csalok előbb-utóbb megfognak büntetni, ez csak idő kérdése.
Aki csaló annak bíróság előtt van a helye és kész. Ezen nincs mit ragozni. Lehet, hogy szigorúan fejezem ki magam, de felháborít, ha jogtalan dolgokat védelmeznek.
A magyar munkaközvetítőnek ingyen kellene segítenie a munkavállaló felé és a cégtől beszedni a közvetítés díját. Ez Britaniában így zajlik normális körülmények között.
Szia, Maren
(nem akartalak megsérteni, ha ez történt, bocsánat!) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Március 31. Szombat, 18:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| Maren írta: | Szia Seci,
szerintem elég súlyos ha valaki idegen ország törvényeit nem tartja be, mit csinál akkor otthon? Azt hiszem, hogy pontosan a Te mentalitásod az ami elvezeti az embereket ahhoz, hogy ha más is csaló akkor nekem is lehet, nem is vagyok igazán bünöző. Nem lehet. Ha én túllépem a megadott sebességet a rendőr előbb- utóbb elveszi a jogsimat, ha adót csalok előbb-utóbb megfognak büntetni, ez csak idő kérdése.
Aki csaló annak bíróság előtt van a helye és kész. Ezen nincs mit ragozni. Lehet, hogy szigorúan fejezem ki magam, de felháborít, ha jogtalan dolgokat védelmeznek.
A magyar munkaközvetítőnek ingyen kellene segítenie a munkavállaló felé és a cégtől beszedni a közvetítés díját. Ez Britaniában így zajlik normális körülmények között.
Szia, Maren
(nem akartalak megsérteni, ha ez történt, bocsánat!) |
Engem marha nehez megserteni, de te nem olvastad el, amit irtam.
Csak azt akartam irni, hogy HA a munkaltato NEM fizet egy buznyakot sem a kozvetitonek, akkor egyaltalan nem tartom erkolcstelennek azt, hogy valaki penzt ker azert, hogy valakit oda bejuttasson. Ez azt hiszem teljesen vilagos volt a postombol. Ha nem erkolcstelen az, hogy az ugynok a havi fizetesed 1.5-2xeset megkapja a munkaadotol, akkor miert erkolcstelen az, hogy a kozvetito (aki nem kap a munkaadotol egy fillert sem) megkapja egy heti fizetesed? Es itt most azokrol beszelek, akik tenylegesen kozvetitenek es nem azokrol, akik beszedik a penzt es lelepnek.
Es nem hinnem, hogy azok a munkahelyek, ahova epszilon angol tudassal, most erkezetten, referencia nelkul folveszik a frissen erkezett hazank fiait olyan marhara megfizetnek a kozvetitot. Pont annyira nem, mint a felvenni kivant rabszolgat sem.
Masreszt van egy teljesen legalis modja annak, hogy te penzt kerj arra, hogy valakinek segits elhelyezkedni. Az a szolgaltatas neve, hogy personal and business life coaching Eleg magas az oradija...
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
roleexy Újonc

Csatlakozott: Mar 27, 2007 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Szekesfehervar Hungary
|
Elküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 0:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia seci!
Teljesen egyetértek veled! Ha ma valaki kimegy, nincs neki elég életereje egy idegen országban elindulni, akkor nem annyira gusztustalan penzt kerni a segitsegert. Persze a modja, fajtaja, nagysagrendje erosen kerdojeles... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Április 1. Vasárnap, 22:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
Csak azt akartam irni, hogy HA a munkaltato NEM fizet egy buznyakot sem a kozvetitonek, akkor egyaltalan nem tartom erkolcstelennek azt, hogy valaki penzt ker azert, hogy valakit oda bejuttasson. Ez azt hiszem teljesen vilagos volt a postombol. Ha nem erkolcstelen az, hogy az ugynok a havi fizetesed 1.5-2xeset megkapja a munkaadotol, akkor miert erkolcstelen az, hogy a kozvetito (aki nem kap a munkaadotol egy fillert sem) megkapja egy heti fizetesed? Es itt most azokrol beszelek, akik tenylegesen kozvetitenek es nem azokrol, akik beszedik a penzt es lelepnek.
Masreszt van egy teljesen legalis modja annak, hogy te penzt kerj arra, hogy valakinek segits elhelyezkedni. Az a szolgaltatas neve, hogy personal and business life coaching Eleg magas az oradija...
-seci |
Seci azert ez nem igy van. Eloszor is. Egy angol munkaerougynokseg nem kapja meg a 1.5 szereset a fizetesednek. 5.35 ora ber utan kb. 7.5-8-9 fontot kapnak vagyis az ugynoksegnek marad kb. 2,5-3 font. A sajat szememmel lattam egy ugynokseg arlistajat. Ez nem a masfelszerese. Ha ezt beszorzod 8 oraval es mondjuk 500 emberrel, akkor eleg szep penz. A masik pedig, hogy jelenleg angliaban ez a legalis ut. Vagyis ha te nem igy csinaltad, akkor valoszinuleg megkerulted a torvenyt.
Ha valaki munkaerot kozvetit, akkor kutyakotelessege a torvenyes ut szerint eljarni. Ha nem tud megegyezni a munkaltatokkal, hogy fizessenek neki minden munkaero utan, akkor csukja be a boltot.
Ha tenyleg ugy van, ahogy londonjob csinalja, akkor velemenyem szerint duplan szedi be a penzt. 200 font a munkakeresoktol plusz meg penz a munkaltatotol. Ez csak en gondolatom.
A personal busniness life coach pedig nem hiszem, hogy kezdoknek segit mosogato es egyeb munkat talalni. Ne keverjuk a szezont a fazonnal. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
WinneTWO Mester

Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
|
Elküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 17:28 Hozzászólás témája: |
|
|
| Artin írta: |
Seci azert ez nem igy van. Eloszor is. Egy angol munkaerougynokseg nem kapja meg a 1.5 szereset a fizetesednek. 5.35 ora ber utan kb. 7.5-8-9 fontot kapnak vagyis az ugynoksegnek marad kb. 2,5-3 font. A sajat szememmel lattam egy ugynokseg arlistajat. Ez nem a masfelszerese. Ha ezt beszorzod 8 oraval es mondjuk 500 emberrel, akkor eleg szep penz. |
Bizony am, ez tenyleg igy van! Amikor a The Best Connection kikozvetitett a John Lewis raktaraba, ott is azt mondtak, hogy utanunk 8 fontot fizetnek orankent, amibol mi megkaptunk 5,35-otot. De a tulora es az ejszakazas szamunkra is kedvezobb fizut eredmenyezett, nem csak az ugynoksegnek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 927 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Április 2. Hétfő, 18:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| WinneTWO írta: | | Artin írta: |
Seci azert ez nem igy van. Eloszor is. Egy angol munkaerougynokseg nem kapja meg a 1.5 szereset a fizetesednek. 5.35 ora ber utan kb. 7.5-8-9 fontot kapnak vagyis az ugynoksegnek marad kb. 2,5-3 font. A sajat szememmel lattam egy ugynokseg arlistajat. Ez nem a masfelszerese. Ha ezt beszorzod 8 oraval es mondjuk 500 emberrel, akkor eleg szep penz. |
Bizony am, ez tenyleg igy van! Amikor a The Best Connection kikozvetitett a John Lewis raktaraba, ott is azt mondtak, hogy utanunk 8 fontot fizetnek orankent, amibol mi megkaptunk 5,35-otot. De a tulora es az ejszakazas szamunkra is kedvezobb fizut eredmenyezett, nem csak az ugynoksegnek. |
Amirol ti beszeltek, az nem munkakozvetites, hanem foglalkoztatas, ugy hogy kikozvetit benneteket valahova dolgozni. Mas teszta.
A recruitment agentet megbizza egy ceg, hogy keressen neki egy adott munkakorre embert. A megbizo ceg fogja a megtalalt embert alkalmazni es ezert jutalekot fizet az ugynoknek. Ennek a dija a ficko fizetesenek 1.5-2x-ese. Az ugynok es a kozvetitett dolgozo kozott munkaviszony sohasem letesul. Ilyen dijat egyebkent szoktak a cegek a sajat dolgozoiknak is fizetni (persze joval kevesebbet), akkor ha a sajat dolgozojuk beajanl valakit egy adott munkakorbe es az ott meg is felel, ez nyilvan olcsobb a cegnek es akit ajanlasz, azert nyilvan felelosseget is vallalsz (legalabbis kisebb lutri).
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Április 3. Kedd, 9:51 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
Amirol ti beszeltek, az nem munkakozvetites, hanem foglalkoztatas, ugy hogy kikozvetit benneteket valahova dolgozni. Mas teszta.
A recruitment agentet megbizza egy ceg, hogy keressen neki egy adott munkakorre embert. A megbizo ceg fogja a megtalalt embert alkalmazni es ezert jutalekot fizet az ugynoknek. Ennek a dija a ficko fizetesenek 1.5-2x-ese. Az ugynok es a kozvetitett dolgozo kozott munkaviszony sohasem letesul. Ilyen dijat egyebkent szoktak a cegek a sajat dolgozoiknak is fizetni (persze joval kevesebbet), akkor ha a sajat dolgozojuk beajanl valakit egy adott munkakorbe es az ott meg is felel, ez nyilvan olcsobb a cegnek es akit ajanlasz, azert nyilvan felelosseget is vallalsz (legalabbis kisebb lutri).
-seci |
Speciel az en volt ugynoksegem is recruitment agency. O toluk kerultem a mostani munkahelyemre, amiert lelepesi penzt kaptak. Elotte viszont 1 evig dolgoztam nekik ugy, hogy naponta vagy hetente valtozott a munkahely, vagyis mindig oda kellett menem, ahova kuldtek. Tehat ok csinaljak mindkettot. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|