Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Pénzügyek
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Pénzügyek
Ugrás oldalra Előző  1, 2

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 23:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak a félreértések elkerülése végett szeretném jelezni, hogy nem vagyok Brokernetes.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 10. Szombat, 2:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

cytina írta:
Hm! BROKERNET? En is belekostoltam. Mondtak sok okossagot es ala is irom, hogy jo dolgok. De a tapasztalatom az volt, hogy az emberek gondolkodasat gyokeresen kellene megvaltoztatni, ami nagyon nehez. Hogy miert? Adatokat szereztem a kornyekunkon levo befektetesekrol, a bankokban levo penzmennyisegrol! HAAAAAAATTTTTTt! Ledobbentem! Es az emberek megsem akarjak befektetni a penzuket?? Mosoly

Én csak azt tudom megmondani, én miért nem akarok befektetni náluk:
- az ügynökeiket úgy küldik el szerződéseket kötni, hogy gyakorlatilag semmit sem értenek a pénzügyekhez. 1 napos hétvégi tanfolyam után 4 délután alatt nem lehet megalapozott tudást szerezni.
- a pénzt tőzsdére viszik, az ügyfelek meggyőzésére a Coca-Cola részvényeinek emelkedését használják, miközben a pénzt ugye hát nem ebbe fektetik, én már láttam nagy bukásokat a tőzsdén, olyan részvényeket, amik soha nem álltak talra, nem csak emelkedő részvények vannak. Az alapok között persze mozgathatod a pénzt, de azt már nem tudod, hogy melyik alapban milyen részvények vannak.
- a pénzedhez gyakorlatilag lehetetlen hozzáférni, az első 2 év befizetéseit elveszíted, ha a lejárat előtt akarsz kiszállni belőle.
- igért 12-14%-os hozamra semmi biztosítékot nem tudnak adni - sőt már arra sem, hogy a befizetett tőkét visszakapod. Sőt azt sem tudod ellenőrizni, hogy egy alap pontosan mennyit is hoz, mert csak a Brokernet-en keresztul kapsz infot, arrol pedig, hogy mi van valoban az alapban, fogalmad sincs.

Itt (Londonban és Dél-Angliában biztosan) az ingatlanfejlesztésen és befektetéseken lehet 8-10% körüli hozamot realizálni - és biztos, sokkal likvidebb a befektetésed, nem 20 év után férsz hozzá a pénzedhez. Lehet árfolyamnyereségre spekulálni - lásd fent. Bankba tenni valóban nem a legjövedelmezőbb befektetés a pénzt - de még mindig a legbiztosabb!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 10. Szombat, 2:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

radika írta:
Csak a félreértések elkerülése végett szeretném jelezni, hogy nem vagyok Brokernetes.

Pedig amit irsz, az teljesen az o szoveguk. Ha valoban penzugyekkel vagy befektetesekkel foglalkoznal akkor ismernéd a banki kondíciókat és tudnad, hogy 5,000 forintra sehol nem fizetnek 8% kamatot.
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 10. Szombat, 11:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
radika írta:

Pedig amit irsz, az teljesen az o szoveguk. Ha valoban penzugyekkel vagy befektetesekkel foglalkoznal akkor ismernéd a banki kondíciókat és tudnad, hogy 5,000 forintra sehol nem fizetnek 8% kamatot.

Nem vagyok egy penzugyi elme.. a felet sem ertem annak, mirol vitaztok. Lehet , hogy ezert van, hogy en mindossze az ICA-ig jutottam.
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 10. Szombat, 11:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
radika írta:

Finsbury!
Mind a támadó hangnemedet, mint pedig a gyanusításodat kikérem magamnak! Én eddig sem beszéltem bankokról, ez a te mániád. És veled ellentétben nem személyeskedtem. De!: szerinted nincsen kamatadó mentes megoldás, és a végén bebizonyosodott, hogy van. Én a helyedben ezek után nem szólnék egy szót sem arról, hogy ki mit tud a befektetésekről. Az általad javasolt árfolyamspekuláció pedig az egyik legkockázatosabb befektetés. És ha tisztességesen adózol és csinálod a bevallásodat, akkor az árfolyamnyereség miatt abból is adóznod kéne, tehát a szabályok betartása mellett ráadásul nem is annyira jövedelmező.

Tudtad például, hogy van olyan lekötés, ami bruttó 7,3%-ot fizetett már tavaly! és nem volt extra díja annak, ha felbontottad, tehát akár sima folyószámlaként is működtethetted? Tudtad, hogy van olyan lehetőség amivel egy lakáshitelt gyorsabban és olcsóbban tudsz visszafizetni, mert a tőke részt magadnak kamatoztatod? Tudtad, hogy a legtöbb életbiztosítás bújtatott befektetés és csak minimális része a biztosítás? Nézted már valaha a BAMOSZ-t, hogy tényleg információt gyűjts az alapokról? Nem tűnt fel, hogy az ilyen tanácsadásért egy brokernetes pénzt kérne én meg itt ingyen irogatok????

Tényleg: hagyjuk az egészet. Én segíteni akarok az embereknek, nem pedig elásni őket. Nem kell egyetérteni, de jó lenne, ha legalább nem pocskondiáznál.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 12. Hétfő, 0:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Érdemes elolvasni:DavidC.Korten: A tőkés társaságok világuralma c. könyvet, valamint Drábik János írásait (neten fenn van,csak keresőzni kell!) Nagyon boldog És mi van az elvben még valaha elérendő €uró csatlakozással? Ha lesz átváltás?

Mellesleg, én se fektetnék tőzsdébe.... írdatlan spekulációs pénzek mozognak,sajnos pl.amerikai magánpénztárak eltőzsdézték a nyugdíjasaik pénzét, tehát ha a nagy amerikában is lehet ilyen, itthon a mai politikai elittel mire számítsak??Jogszabályokat,jónaktűnő konstrukciókat bizony változtatgatják..kedvezmény volt-nincs! Egy biztos befektetés van : a gyerek!Igaz ez 20 éves kifutási idejű de a családnál biztosabb támaszt ritkán látni...
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2
2 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban