| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
WinneTWO Mester

Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
|
Elküldve: 2007. Március 9. Péntek, 18:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Bocs, ezt az idezes dolgot valahogy nagyon elbaxtam! Termeszetesen nem radika irta ezt, hanem avrine.
De miert nem tudtam modositani?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
WinneTWO Mester

Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
|
Elküldve: 2007. Március 9. Péntek, 18:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt nem hiszem el, mar meg avnire nevet irtam le rosszul! Hat en kesz vagyok mint a hazi feladat...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsokaa Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 10. Szombat, 19:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Tudja valaki mi van akkor ha:
A férjemnek már tavaly meg volt a regisztrációja az a 70Ł-os, mert kint melózott.
Most vissza ment Angliába dolgozni és sehol nem találjuk azt a papírt!
Lehet valahonnan valami másolatot kérni a régi munkahelyéről vagy az officeból? Vagy ujat kell csináltatni?
köszike szisztok
Zsóka |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Március 11. Vasárnap, 15:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| Zsokaa írta: | Sziasztok,
Tudja valaki mi van akkor ha:
A férjemnek már tavaly meg volt a regisztrációja az a 70Ł-os, mert kint melózott.
Most vissza ment Angliába dolgozni és sehol nem találjuk azt a papírt!
Lehet valahonnan valami másolatot kérni a régi munkahelyéről vagy az officeból? Vagy ujat kell csináltatni?
köszike szisztok
Zsóka |
Kuldenek egy peldany a munkaltatonak is, amit elvileg megoriz a HR. Kerdezzetek meg a munkaltatot, hogy megvan e meg nekik a ferjed WRS-e, ha igen, kerdezzetek meg a WRS iktatoszamat. Es ha mar ez a szam megvan, akkor irhattok a Home Office-nak, es kerhettek potlast, vagy a szam birtokaban felhivhatjatok oket, es erdeklodhettek a tovabbi teendokrol. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
maniac Haladó

Csatlakozott: Jan 21, 2007 Hozzászólások: 36 Tartózkodási hely: Carlisle
|
Elküldve: 2007. Március 14. Szerda, 14:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem a munkaltatom intezi a Home Office-t. Ok is fizetik a ki a 70 fontot, nem vonjak le a fizumbol. Ilyen is van.
Mindossze a szemelyi igazolvanyomra es a lakcimkartyamra volt szukseguk. Persze eloszor az utlevelet kertek volna, de mondtam, hogy inkabb a masik kettot Nem csinaltak belole gondot. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
puffy Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 18. Vasárnap, 22:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ezzel a témával kapcsolatban felmerült 1 kérdés bennem. Ha beregisztrálom magam, de közben meló váltás kellemetlen ténye alakulna ki, akkor az megint 70 pound, csakhogy jó legyen, és ne kelljen ilyen hatalmas terhet cipelnem a pénztárcámban ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Március 19. Hétfő, 9:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| puffy írta: | | Ezzel a témával kapcsolatban felmerült 1 kérdés bennem. Ha beregisztrálom magam, de közben meló váltás kellemetlen ténye alakulna ki, akkor az megint 70 pound, csakhogy jó legyen, és ne kelljen ilyen hatalmas terhet cipelnem a pénztárcámban ? |
Ha elolvastad volna a tajekoztatot (link kb 3x az elso oldalon), akkor ezt talaltad volna benne:
What should I do if I change jobs?
If you change jobs, you must apply for a registration certificate under the Worker
Registration Scheme authorising you to work for your new employer. You should
use the application form WRS.
You must quote the reference number on your registration card and provide
details of your new employer, including the date on which you began working for
your new employer. You should also provide evidence of your new employment,
i.e. a copy of a letter from your employer confirming your employment.
We will then issue you with a new certificate naming your new employer. We will
send a copy of the certificate to your new employer. You should keep the new
certificate as well as your other certificate(s) and photo registration card.
Do I have to pay when I apply for another registration certificate?
No, you only have to pay the first time you apply to the Worker Registration Scheme and are issued with a registration card.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Szeki2 Újonc

|
Elküldve: 2007. Április 5. Csütörtök, 16:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Aprilistol 90 font a regisztracio!!
Plusz a postal orders 7,88 font volt, lehet jobb lett volna csekkel fizetni?
A bankkartyas fizetesnel vannak megkotesek: Debit Card (Delta or Maestro UK only), Credit Card (Visa or MasterCard only). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jodelle Újonc

|
Elküldve: 2007. Máj 25. Péntek, 10:20 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok!
Azt szeretném csak kérdezni, hogy most készükök munkát váltani és nem tudom, hogy mi a teendő wrs ügyben! Azt hallottam, hogy értesíteni kell a wrs központot, hogy új helyen dolgozom. De hogyan irásban, telefonon? Ujból el kell küldeni a munkáltató adatit ilyesi? Fizetni nem kell újból azt tudom. Köszi előre is...
ja és ha befér még ide, ebbe a topikba, akkor milyen papirokat kell elkérnem a volt munka helyemtől? köszike |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rabby Újonc

Csatlakozott: May 31, 2007 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: London,Stratford
|
Elküldve: 2007. Máj 31. Csütörtök, 19:13 Hozzászólás témája: home office kerdes |
|
|
Sziasztok!
ha hulyeseget kerdezek akkor bocsi.
Van egy wrs formom,meg a regi tipusu,kitoltve. Igen am,de ezen meg a 70 font van megadva. En azt szeretnem hogy a Barclays-os szamlamrol vonjak le...dombornyomott kartya,viszont Visa debit card.(Tobbi cucc megvan:munkaltatoi papir,2 fenykep,szemelyi)
Mi a teendo?
Megoldas e az hogy egyszeruen athuzom a 70est es odairom hogy 90? vagy honnan tudom azt az oldalt letolteni? Mert van par letoltesi webcimem,de meg ott is a regi(70£) van.vagy a postan esetleg a jobcentreplusban adnak ilyen wrsformot? Es elfogadjak a visa debitet?
Elore is koszonom a valaszt!
Rabby |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kicsieszter Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 1. Vasárnap, 16:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Rabby: a visa kártyás kérdésedre nem tudok válaszolni, de ha még mindig aktuális a nyomtatványos téma, akkor a válasz igen, egyszerűen áthúzod a 70 fontot, és fölé írod, hogy 90. Ezzel rendezve is van a dolog.
Nekem pedig a következő kérdésem lenne a többiekhez? A párom dolgozik, július 19én utazunk haza. Van-e valamilyen teendőnk a Home Office felé, hogy pl. küldeni nekik valami nyomtatványt, hogy abbahagyta a munkát Angliában, vagy ezt majd a munkáltató fogja intézni?
Köszönöm szépen! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Július 1. Vasárnap, 19:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| jodelle írta: | sziasztok!
Azt szeretném csak kérdezni, hogy most készükök munkát váltani és nem tudom, hogy mi a teendő wrs ügyben! Azt hallottam, hogy értesíteni kell a wrs központot, hogy új helyen dolgozom. De hogyan irásban, telefonon? Ujból el kell küldeni a munkáltató adatit ilyesi? Fizetni nem kell újból azt tudom. Köszi előre is...
ja és ha befér még ide, ebbe a topikba, akkor milyen papirokat kell elkérnem a volt munka helyemtől? köszike |
Azt a bizonyos wrs nyomtatványt, amit a regisztráláskor kitöltöttél kell újra kitölteni - nem minden részét, az útmutatóban le van írva pontosan mit, csak egy rövid rész kell. Én küldtem még egy munkáltatói igazolást. Nem kell sok, 1 mondat elég, neved NI számod, munkahely neve, címe és, hogy mióta dolgozol ott. De csak akkor, ha kevesebb, mint 1 éve vagy itt, ha már letelt az 1 év, akkor nem kell jelentened.
Ha adóév közben váltasz, akkor kapni fogsz egy P45-öt, amitnek van több oldala, ebből 1 a tiéd a többit le kell adnod a munkahelyeden. Én úgy tudom csak ennyi - én ennyit kaptam. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Július 1. Vasárnap, 19:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kicsieszter írta: | Rabby: a visa kártyás kérdésedre nem tudok válaszolni, de ha még mindig aktuális a nyomtatványos téma, akkor a válasz igen, egyszerűen áthúzod a 70 fontot, és fölé írod, hogy 90. Ezzel rendezve is van a dolog.
Nekem pedig a következő kérdésem lenne a többiekhez? A párom dolgozik, július 19én utazunk haza. Van-e valamilyen teendőnk a Home Office felé, hogy pl. küldeni nekik valami nyomtatványt, hogy abbahagyta a munkát Angliában, vagy ezt majd a munkáltató fogja intézni?
Köszönöm szépen! |
Azt hiszem erre van a P50-es - az inland revenue oldalán bogarásztam a múltkor próbáltam keresni valami adókalkulátort, de nem találtam, akkor láttam. Elég érthetően le van írva. Én végül bementem a helyi taxoffice-ba adnak időpontot, nagyon rendesek voltak. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bogyesz Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 3. Kedd, 22:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, akik már elküldtétek a wrs regisztrációs adatlapot és meg is kaptátok a
- wrs igazolást és
- kártyát,
hogy az útlevél visszaküldésétől számítva (az a 12. napon megérkezett) pontosan mennyi idő alatt érkeznek meg a fent említettek? Gondolom nem azonos az időtartam mindenkinél, mondhatnám: átlagosan
Valamint: Postai úton érkeznek és más is átveheti-e őket vagy csak az érintett?
Nagyon köszönöm, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat
bogyesz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bogyesz Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 4. Szerda, 11:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Egy hozzászólásban olvastam arról, hogy a londoni címre érkező leveleinket át tudjuk irányíttatni magyarországi címünkre. Sajnos csak erről szólt a bejegyzés, a módról nem találtam még iránymutatót.
Van valamelyőtöknek ezzel kapcsolatban használható információja?
Köszönöm, hogy megosztjátok tapasztalataitokat
P-S. Móni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|