Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Pénzügyek
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 22:45    Hozzászólás témája: Pénzügyek Hozzászólás az előzmény idézésével

Megtakarítások, befektetések, kamatok, nyugdíj, esetleg még hitelek is. Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 22:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez volt a legutóbbi hozzászólás:

Winne2: igazad van, lemaradt egy o, de még igy is 14,17%-os éves kamat jön ki - ha ma befektetem az a 2,4 milliót. Ez továbbra sem jó!

Felmentem az OTP oldalára, ahol van egy kamatszámító szoftver:https://www.otpbank.hu/kkv2001/dynamic/assz_tart.php?ssid=DRS5AM3LPXURY56VW8ON, lap közepén válaszd a betétszámításokat,
ezzel jön ki ez:
Betét kamat kalkuláció
2.400.000 Ft összegű betét esetén, 14600 napra, 16.000.000 Ft felvenni kívánt összeggel számolva:
Betét kamat: 14,17%

És ha ezt a pénzt nem teszed be ma, hanem csak évek alatt gyűlik össze a tőke, akkor ez a 14% sokszorosa lesz az eredmény!

Radika: Nem neked nem hiszek, ha pénzről van szó senkinek sem hiszek, pénzügyekben az okos ember nem hisz el semmit bemondásra, hanem utánajár mindennek. Továbbra sem látom, hogy jön ki 5,000 forintos befizetések mellett 16 millió.

Az indexalast eleve nem emlitetted, de akkor meg mar nem 5000 forintrol van szo, hanem sokkal tobbrol. Ez maximum akkor jön ki, ha évente 10%-os indexálással dolgoznak, akkor viszont az 5. évben 12 ezret fogsz fizetni, a 30-ban meg 90 ezret.
20 eves befektetesekre is van kamatado, meg a biztosítasokra is van - ertve ez alatt a unit-linked biztositasokat is (broketnet es tarsaik) - most ok igérik a legnagyobb hozamot. A broketnet nyomul most ilyen 14%-os ajanlatokkal, - amire természetesen semmilyen biztosítékot nem adnak. Ha megélem nem csodálkoznék, ha úgy omlanának össze ezek az alapok mint a kártyavár. Én is meghallgattam őket, mármint az otthoni unit-linkd alapok embereit, aztán arra jutottam, hogy inkabb az angol mondás alapján fektetem be a pénzem: safe as houses!

Secinek igaza van, biztos befektetésekre nem fizetnek ennyit.
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 23:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos haladjunk sorban a válaszokkal, mert egy kicsit túl sok dolog jutott eszembe. Remélem, mire mindent leírok, nem marad kétség. Mosoly

Nagyon helyesnek találom azt, ha valaki nem hisz el mindenfélét. Nálam is ez az alap, de a matematikával nem tudok vitatkozni, ezért mondtam, amit mondtam. Sajnos az oldalt, amit beírtál nem tudtam megnyitni és ellenőrizni, hogy mi lehet a bukta a dologban, ezért most csak annyit mondanék, hogy nem az OTP a legjobb pénzügyi partner. Ez már sokmindenkinél bebizonyosodott... De mégegyszer mondom, nem akarok ítélkezni a kalkulátorról anélkül, hogy láttam volna.

A probléma azonban valószínűleg ott van, hogy te egyben vetted az összeget én pedig havi rendszeres megtakarításokról beszéltem. Így a kamatos kamat egészen másképp alakul. Ha 2.400.000 egyben befizetésre kerül és kamatos kamatozik, az más. De mindjárt megmutatom, hogyan van ez.

A mai jegybanki alapkamat 8%. Számoljunk ezzel, ugyanis tévedés az, hogy nincs olyan befektetés, ahol megúsznád a kamatadót. Az általad is említett unit-linked biztosításoknál van ilyen lehetőség, ha legalább 20 évre kötsz szerződést. Nézz utána.

Szóval 8%-kal számolva:

1. Ha a 2.400ezret egyszerre befektetem és 40 évig kamatozni hagyom ezen a kamaton, akkor az durván 52 millát ad ki a következő módon:
0. év: 2.400.000
1. év: 2.592.000
2. év: 2.799.360
3. év: 3.023.310
4. év: 3.265.170
5. év: 3.526.390
6. év: 3.808.500
7. év: 4.113.180
.
.
.
38. év: 44.700.660
39. év: 48.276.710
40. év: 52.138.850

2. Ha az 5ezreket fektetem be minden hónapban, akkor az így néz ki:
0. év: 0
1. év: 62.600
2. év: 130.210
3. év: 203.220
4. év: 282.080
5. év: 367.250
6. év: 459.230
7. év: 558.570
8. év: 665.850
9. év: 781.720
10. év: 906.860
.
.
.
38. év: 13.791.780
39. év: 14.957.720
40. év: 16.216.940

Nos látjuk, hogy itt az utolsó években nagyon meredek az emelkedés a kamatos kamat miatt.

És még mindig csak ott vagyunk, hogy 8%-ról, tehát a jegybanki alapkamatról beszélünk!!!

Az inflációról persze, hogy nem beszéltem, hiszen nem beszéltem arról sem, hogy 16 millió mennyit fog érni 40 év múlva. Természetesen ha belevesszük a történetbe ezt, akkor beszélnünk kell a tőke, vagyis a havi betétek értékkövetéséről is.

A brókernetnek én sem hinnék, de egyébként ők képesek 29%-os hozamot is mondani. Bár az ázsiai alapok közül volt olyan, ami 20% fölött teljesített 2006-ban... És biztosítékot meg persze, hogy nem vállalnak, hiszen ők tanácsadók és nem alapkezelők. Ők nem az otthoni "unit-linked biztosítások emberei", hanem közvetítők. Azért nem hiszem, hogy te a helyükben tudnál adni biztosítékot... De ennek ellenére valóban igaz az, hogy "kozmetikázott" számokkal operálnak.

Az alapok összeomlása... Hát tudod, ez meg nagyon az alap fajtájától függ. Vannak pénzügyi, vegyes, alapok alapja konstrukcióban működő alapok meg még egy csomó fajta. Én azért nem feltételezném, hogy egy japán gazdaságba az elektronikába fektető alap összeomlana... Az alapok alapjai meg annyira ki vannak egyensúlyozva és cserélhetőek benne a befektetési jegyek, hogy ott ha egy alap megdől, akkor sem dől meg az egész. Ráadásul biztosítók is álnak a hátuk mögött és viszont-biztosítják a bankokat és befektetési alapokat.
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 0:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Evi 8% kamat a havi 5,000 forintos megtakaritasra. Ezt ugyen viccnek szamtad! Szamomra itt vallik komolytalanna errol irogatni. Ezt ma sem kapod meg sehol, pedig az egben vannak a kamatlabak.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 11:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Evi 8% kamat a havi 5,000 forintos megtakaritasra. Ezt ugyen viccnek szamtad! Szamomra itt vallik komolytalanna errol irogatni. Ezt ma sem kapod meg sehol, pedig az egben vannak a kamatlabak.

Finsbury! Erről csak annyit, hogy mivel ennyi a jegybanki alapkamat, ezért igenis megkapod! De ha nem hiszel annak, akinek ebben gyakorlata van, és nem is akarod meghallgatni, akkor tényleg nincs értelme irogatni. Csak azt tudnám, hogy miért vagy ennyire negatív? Mosoly
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 12:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Radika: En nagyreszt egyetertek veled, csak a gond ott van, hogy
1. aki havi 5000-et tud megsporolni csak, az a legritkabb esetben gondolkozik es fektet be penzt
2. a vilaggazdasagban semmi sem biztos, minden alap bukhat (a jobbak kicsit, a rosszabbak marha nagyot)

Szoval aki szegeny, az az is marad (tapasztalati teny), akinek van lehetosege befektetni, az tegye meg ezt ugy, hogy sokfele "alap"ba fizet: nyugdij, eletbiztositas, ISA, ingatlan, gyereke, stb.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 12:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
1. aki havi 5000-et tud megsporolni csak, az a legritkabb esetben gondolkozik es fektet be penzt
2. a vilaggazdasagban semmi sem biztos, minden alap bukhat (a jobbak kicsit, a rosszabbak marha nagyot)

Szoval aki szegeny, az az is marad (tapasztalati teny), akinek van lehetosege befektetni, az tegye meg ezt ugy, hogy sokfele "alap"ba fizet: nyugdij, eletbiztositas, ISA, ingatlan, gyereke, stb.

-seci

Azt hiszem, hogy amit az 1. pontban írtál az SAJNOS nagyon igaz. De pont az lenne a lényeg, hogy ezeket a lehetőségeket minél több ember megismerje kis hazánkban. Ausztriában a fiatalok közül már sokan felismerték ezt és tudatosan készülnek a nyugdíjas évekre. Szóval ha több év késéssel is, azért van némi remény, főleg, hogy a mai gazdasági kilátások mellett a fiatalok rá fognak kényszerülni az előtakarékosságra.

A második ponttal kapcsolatban: Igen, minden bukhat, de egy vegyes alap vagy egy alapok alapja esetében egy gazdasági világválságnak kéne bekövetkezni, hogy minden veszteségesre jöjjön ki. Akkor pedig úgysincs menekvés...

Ezen kívül sajnos azt érzem, hogy itthon még mindig nem tudjuk, pontosan mit jelent az "alap" (ez is tapasztalat). Van olyan alapok alapja lehetőség, ahol ha 15%-os zuhanás látszik az egyik alapnál, akkor azt automatikusan kiveszik a portfolióból és egy jövedelmezőbbe fektetik be, ezzel is csökkentve a kockázatot. Persze ismét: egy gazdasági világválság esetén nem lenne hova átrakni... És persze ez sem véd atombomba ellen. Nagyon boldog
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 13:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

-seci

Ja még egy dolog ehhez a ponthoz:
Az 5ezer, az azért jó számolási alap, mert még a fiatalokat sem rázza meg "annyira", ha belevágnak. Persze aki ennél többet tud, az tegye... És jobb annál, mintha a cihába tenné. Mosoly
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 13:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Radika, én mindent elhiszek, de hol az a bank, ami 5,000 forintra adna neked 8% kamatot. Most a rövidtávú lekötésekre adnak ennyit, és nincs bank, ami szóba állna veled 6 gyakran 7 számjegyű összegek alatt. Ha nekem nem hiszel, nézd meg néhány bank hirdetényét. Ennyi pénzt csak látraszólóan kamatoztathatsz - az meg egyenlő a nagy nullával. Kamatadó a biztosításokra is van - akár unit-linked, akár nem az!

Mindig előjönnek ilyen nagyon csillogó-villogó ajánlatok, aztán úgy végzik, mint a Globex, a Baumag és társaik. Amit irsz azokat én a Brokernettes ügynököktől hallottam - semmi gond velük, de garanciát még arra sem vállaltak, hogy a befizetett pénzt visszaadják, nemhogy az ígért hozamot valóban megadják, arról nem is beszélve, hogy 2 napos tanfolyamon szerezték a tudásukat. Lehet, hogy biztosítók vannak mögöttük, de tőzsdén fektetik be a pénzt és ott veszíteni is lehet nagyokat.

Egyébként 40 évre adok neked én is 8% évi kamatot - 40 év múlva majdnem 80 leszek, mekkora esélyem van, hogy élek még? Nagyon kicsi... Ha mégis, elpereskedünk még néhány évet, addig mindenemet átíratom a rokonaimra, ami marad az államra hagyom és te meg futhatsz a pénzed után.

Én azt javaslom neked, hogy kezdj el befektetni, szerezz jó és rossz tapasztalatokat, kis összegeket is, ha csak az van. Én nem az elmúlt 20 év nagy nyereségeimből, hanem a nagy pofáraeséseiből tanultam a legtöbbet. És lettem nagyon bizalmatlan a nagyon jó ajánlatokkal szemben - de emögött közel 20 év saját tapasztalata van.

Hogy lásd nem a levegőbe beszélek, mondok 1 példát jó befektetésre - ami biztos is. Tavaly nyár végén, 409 forinton hazavitted a fontodat, és forintban lekötötted egy félévre 8%-on (kamatadó után is maradna 5,4%) és most visszateszed fontra, tegnapi árfolyamon 370-en, akkor nyertél rajta közel 15%-ot kicsit több, mint félév alatt. Ez ugyan spekuláció, és van ennek is veszélye, de nálad van a pénz és nem a tőzsdén, nem olyan helyen, ahol nem tudsz hozzáférni. Március 15 miatt a forint gyengülését várják, ha tényleg így lesz, akkor megint át lehet tenni a pénzt forintba, újra lekötni és várni, hogy megint erősödjön a forint. És ha így összejött néhány tízezer fontod és van itt állásod, vehetsz egy lakást, amit a két kis kezeddel fel tudsz újítani. Amíg itt vagy lakhatsz benne, ha hazamentél kiadhatod (tapasztalatom szerint 1 hét alatt most mindent kiadnak) - 20 év alatt kifut a morgage és nyugdíjas korodra lesz egy havi 800-1000 fontos jövedelmed, amiből ugyan adóznod kell, de még így sem rossz. (Az árfolyamok az OTP árfolyamai, augusztus végéről és tegnapról, deviza vétel és eladás).

Legutóbb Finsbury szerkesztette (2007. Március 9. Péntek, 13:43), összesen 2 alkalommal
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 13:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Radika, én mindent elhiszek, de hol az a bank, ami 5,000 forintra adna neked 8% kamatot. Most a rövidtávú lekötésekre adnak ennyit, és nincs bank, ami szóba állna veled 6 gyakran 7 számjegyű összegek alatt. Ha nekem nem hiszel, nézd meg néhány bank hirdetényét. Ennyi pénzt csak látraszólóan kamatoztathatsz - az meg egyenlő a nagy nullával. Kamatadó a biztosításokra is van - akár unit-linked, akár nem az!

Tájékoztató a bevezetésre került KAMATADÓRÓL
(Érvényes: 2006.szeptember 1-től)

Mely életbiztosítások lesznek adómentesek?

Változatlanul adómentes a legalább 10 éves tartamú életbiztosítások (unit-linked is), valamint a legalább 3 éves tartamú nyugdíjbiztosítások lejárati szolgáltatása. Az életbiztosítás haláleseti kifizetése sem lesz adóköteles, így ha valaki gondoskodni akar szeretteiről, akkor ezt továbbra is adómentesen teheti meg.
A törvény szerint a biztosítási szerződéshez fűződő maradékjogok, így minden visszavásárlás és részleges visszavásárlás kamatadó köteles lesz, ha a szerződést 2006. augusztus 31. után kötötték meg.

A befektetéshez kötött életbiztosításokra vonatkozóan:

A 2006. augusztus 31-ig kötött életbiztosításokra nem vonatkozik a kamatadó, így a befektetéshez kötött életbiztosításra sem, vagyis ebben az esetben a szerződés teljes tartama alatt olyan befektetéssel rendelkezik, amibe bármikor betehet, vagy bármikor kivonhat pénzt a kamatadó megfizetése nélkül.
A jövőben is (a 2006. augusztus 31. után kötött szerződéseknél) adóelőnye lesz az életbiztosításoknak a banki megtakarítási formával szemben. Ezután csak az eseti kifizetés után kell kamatadót fizetni. (A kamatjövedelem a kifizetendő összegből a befizetett díjakat meghaladó rész, melynek 20 %-a a kamatadó. Ezt a biztosító vonja le, a magánszemélynek nem kell bevallást adnia róla.) Ha ebből a befektetéshez kötött szerződésből nem történik eseti kifizetés, és 10 évnél hosszabb lejáratra kötik, akkor a lejáratkori szolgáltatás nem lesz adóköteles.
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 13:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

OK, 10 év után hozzá tudsz férni kamatadó mentesen. Előtte viszont kell fizened kamatadót, plusz iszonyú lavonások után adják vissza a pénzed, ha jön valami jobb befektetési lehetőség, nem tudsz lépni!

Seci hozzászólásához: A szegénységből is ki lehet törni, egy módja van: a tanulás, pontosabb egy nehezen megszerezhető, professzionális tudás szerzése. Én még szegény ügyvédet, orvost, közgazdászt nem láttam - maximum olyat, aki nem akart dolgozni vagy valami miatt megzuhant az élete és nagyon mélyre került. Ez Angliára különösen igaz - azzal, hogy itt sokkal nagyobbak a jövedelmi különbségek.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 15:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Seci hozzászólásához: A szegénységből is ki lehet törni, egy módja van: a tanulás, pontosabb egy nehezen megszerezhető, professzionális tudás szerzése. Én még szegény ügyvédet, orvost, közgazdászt nem láttam - maximum olyat, aki nem akart dolgozni vagy valami miatt megzuhant az élete és nagyon mélyre került. Ez Angliára különösen igaz - azzal, hogy itt sokkal nagyobbak a jövedelmi különbségek.

Igen, igen, ezzel egyetertek, csak a nagy helyzet az, hogy a tanulas ma eszetlen osszegbe kerul, hacsak nem vagy nagyon okos. Mi epp most sporoljuk a tandijat, ugyhogy elegge kepben vagyunk Mosoly

Masreszt - akarki akarmit is mond - a tanulasra valo igenyt az esetek 99%-ban otthonrol hozod. Aki nem hozta, annak nem is lesz. Olyan ez, mint a szinhazra, olvasasra, hangversenyre valo igeny. Nem szuletsz igy, de ha nem latod ezeket gyerekkent a kornyezetedben, akkor felnott korodban sem hianyzik. Persze vannak kivetelek, de ugye ezek a szabalyt erositik.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 15:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
OK, 10 év után hozzá tudsz férni kamatadó mentesen.

Köszönöm.
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 15:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Előtte viszont kell fizened kamatadót, plusz iszonyú lavonások után adják vissza a pénzed, ha jön valami jobb befektetési lehetőség, nem tudsz lépni!

Az alapok között tudsz váltani anélkül, hogy fel kéne bontanod a szerződést. És ez a váltás fél-1 évente (cége válogatja) ingyenes.
Vissza az elejére
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 9. Péntek, 23:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hm! BROKERNET? En is belekostoltam. Mondtak sok okossagot es ala is irom, hogy jo dolgok. De a tapasztalatom az volt, hogy az emberek gondolkodasat gyokeresen kellene megvaltoztatni, ami nagyon nehez. Hogy miert? Adatokat szereztem a kornyekunkon levo befektetesekrol, a bankokban levo penzmennyisegrol! HAAAAAAATTTTTTt! Ledobbentem! Es az emberek megsem akarjak befektetni a penzuket?? Mosoly
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban