Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 9:11 Hozzászólás témája:
Tudja valaki veletlenul hogy az NHS kartya hogy mukodik? Most kaptuk csak meg pedig fel eve kellet volna. Es csinaltatnek uj szemuveget magamnak, csak nem tudom hogy elobb a korzeti rendelobe kell menni vele, vagy egybol mehetek az optikushoz?Hogy mukodik ez? _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 818 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 10:19 Hozzászólás témája:
Christine írta:
Tudja valaki veletlenul hogy az NHS kartya hogy mukodik? Most kaptuk csak meg pedig fel eve kellet volna. Es csinaltatnek uj szemuveget magamnak, csak nem tudom hogy elobb a korzeti rendelobe kell menni vele, vagy egybol mehetek az optikushoz?Hogy mukodik ez?
Miert mennel a korzetihez? Besetalsz az optikushoz (en Specsavers-t ajanlanam), bemerik a szemed, kivalasztod a keretek, fizetsz (kb 80-100 font) es max 3 nap mulva keszen van.
Marhara meg lennek lepodve, ha az NHS barmit is teritene!
Full-time tanulas eseten a gyerek szemuvege ingyen van, evi 1 db (illetve ha nem SZTK keretet akar, akkor a kulonbozetet kell csak fizetned)
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 10:42 Hozzászólás témája:
Erre az NHS kartyara amirol beszelek szinte minden ingyen van a fogaszattol a szemeszetig, a szakrendelobe valo utazasig. Csak epp az nincs leirva hogy hol is kell elkezdeni a dolgot. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 11:54 Hozzászólás témája:
seci írta:
Miert mennel a korzetihez? Besetalsz az optikushoz (en Specsavers-t ajanlanam), bemerik a szemed, kivalasztod a keretek, fizetsz (kb 80-100 font) es max 3 nap mulva keszen van.
-seci
Ez is olyan dolog, hogy kinek ez jon be, kinek az. Nekem ugyan nincs tapasztalatom, hala istennek de Avnire irta nehany napja, hogy a Specsaversben elmertek a dioptriat neki. Es meg fizetni is kell erte. Az egeszseg az nem jatek. Christine, ha minden ingyen van, akkor valaszd az NHS-t, persze ha megbizol bennuk. Amugy nem olyan, mint otthon, elmesz az orvoshoz, es amikor kezel akor mutatod a kartyat, amit felirnak vagy hasonlo?? Csak egy otlet!! _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?!
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 11:54 Hozzászólás témája:
Christine írta:
Erre az NHS kartyara amirol beszelek szinte minden ingyen van a fogaszattol a szemeszetig, a szakrendelobe valo utazasig. Csak epp az nincs leirva hogy hol is kell elkezdeni a dolgot.
Na erre én is kíváncsi vagyok, eddig úgy tudtam, hogy a szemészetért mindent nekem kell fizetni. Egyátalán mi ez az NHS kártya - arra a kártyára gondolsz, amin a NI szám van? Vagy ez valami más?
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 11:56 Hozzászólás témája: NHS
Annyit meg hozzatennek, hogy en szemelyszerint ha lehet minden orvosi dolgot otthon intezek, akkor is, ha fizetni kell erte. Mert jobban megbizom a magyar orvosokban mint itt, es a sajat fogorvosomban. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:07 Hozzászólás témája:
Christine írta:
Erre az NHS kartyara amirol beszelek szinte minden ingyen van a fogaszattol a szemeszetig, a szakrendelobe valo utazasig. Csak epp az nincs leirva hogy hol is kell elkezdeni a dolgot.
Nekem is gondom volt ezzel az NHS kartyaval, amikor leregisztraltam a korzetimnel kertek tolem, en meg azt sem tudtam mi ez az egesz. Mindenesetre be tudtam jelentkezni a GP-hez NHS kartya es szam nelkul, es kesobb a GP tol jott egy level, mely tartalmazta az NHS szamomat es a kartyat. Ebbol kifolyolag ugy gondolnam, hogy a GP-dnek erdeklodj efelol.. Esetleg megkerdezem majd a munkatarsaimat, hogy ok mit tudnak rola.
A Specsaversrol lebeszelnelek, azok igazi sarlatanok, csak az eladasra mennek ra. Barmennyire nem akartam uj szemuveget, ki kellett fizetnem a szemvizsgalat arat, es persze eleg jol elmertek a szememet, es kimutattak, hogy nekem nem is tudom milyen fenytoros szuper (es extrem draga) lencse lenne jo. 40 fontot hagytam ott, teljesen foloslegesen, otthon elmetem szemeszhez, aki valoban orvoskent bemerte a szememet, es nem vette eszre, hogy romlott a latasom, (nem is romlott, azt en is eszrevettem volna, tiltakoztam is Specsaverseknel), es kaptam szemcseppet is, hogy helyrehozza a serulest es gyulladast a szememen, amit a vacak Specsavers kontaktlencse okozott.
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:31 Hozzászólás témája:
Nem, nem. Ti az NHS medical card-ra gondoltok amin az NHS number is szerepel es egy papir lapocska, amit az adott orvosi rendelobe valo be regisztralas utan kap kezhez az ember. Abbol mar van kettom is egy a londoni egy meg az itteni cimemre szol. De tolem azt meg sehol nem kertek. Amirol en beszelek az a NHS Tax Credit Exemption Certificate nevet viseli es plasztik kartya.
Az a helyzet hogy megbizom e vagy sem bennuk nekem itt kell ezt elinteznem, en haza menni nem tudok, nincs is hova es TB-m sincsen szoval otthon is csak akkor latnanak el ha kifizetnem mint magan szemely/beteg.
Mindenesetre kivancsi leszek. Igazabol nekem nem kell bevizsgalni a szemem. Csak egy uj ugyanilyen szemuveg kellene, mert nagyon gyorsan "korrodalom" a femeket. Vagy bevizsgalnak keres nelkul is ha tetszik ha nem?
A Specsavers-t akkor elkerulom szeles ivben. Meg szerencse hogy van vagy negy optikai uzlet itt nalunk, remelem nem kukacolnak velem nagyon. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 13:08 Hozzászólás témája: Re: NHS
Artin írta:
Annyit meg hozzatennek, hogy en szemelyszerint ha lehet minden orvosi dolgot otthon intezek, akkor is, ha fizetni kell erte. Mert jobban megbizom a magyar orvosokban mint itt, es a sajat fogorvosomban.
Havi 6900 forintért kapsz otthon teljes körű orvosi ellátást - nem csak sügősségit. Bárhol el tudod intézni az OEP-nél. Csak arra a hónapra érvényes, amikor befizetted, de ha modjuk most valami bajod van ami nem sűrgős és otthon akarod megműtetni magad, akkor ma befizeted és holnaptól már van is biztosításod. Ha például otthon eltöröd a kezed és elmégy levetetni a gipszet, akkor már érdemes befizetni, mert a kontroll röntgen és a gipszlevétel (ami már nem számít sürgősségi ellátásnak és ezért fizetni kell érte) többe kerül, mint 1 havi biztosítás.
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 13:09 Hozzászólás témája: Re: NHS
Finsbury írta:
Artin írta:
Annyit meg hozzatennek, hogy en szemelyszerint ha lehet minden orvosi dolgot otthon intezek, akkor is, ha fizetni kell erte. Mert jobban megbizom a magyar orvosokban mint itt, es a sajat fogorvosomban.
Én is otthon intézek mindent! Havi 6900 forintért kapsz otthon teljes körű orvosi ellátást - nem csak sügősségit. Bárhol el tudod intézni az OEP-nél. Csak arra a hónapra érvényes, amikor befizetted, de ha modjuk most valami bajod van ami nem sűrgős és otthon akarod megműtetni magad, akkor ma befizeted és holnaptól már van is biztosításod. Ha például otthon eltöröd a kezed és elmégy levetetni a gipszet, akkor már érdemes befizetni, mert a kontroll röntgen és a gipszlevétel (ami már nem számít sürgősségi ellátásnak és ezért fizetni kell érte) többe kerül, mint 1 havi biztosítás.
Csatlakozott: Jan 10, 2007 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Bristol, United Kingdom
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 13:10 Hozzászólás témája:
Nemsokára megyünk ki, és olvasva itt a fórumot, lenne egy kérdésem.
Mivel itthon felmondunk a munkahelyen, kint meg még nem leszünk rögtön bejelentve, nem leszünk jogosultak ingyenes orvosi ellátásra itthon és kint egyaránt.
Az optimálisnak tűnik erre az átmeneti időszakra (2-3hét) egy sima utasbiztosítást kötni, hogy tutira menjünk, ha baj van?
Vagy amikor itthon megszűnik a munkaviszonyunk, van valami intevallum, amíg még érvényes a TB-nk, ezáltal elég kint az EU -s Eü kártya?
köszi _________________ "Ne haragudj a rosszra, nélküle nem tudnál mihez képest jónak lenni" By Stifike
Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: New Malden
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 10:14 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Most beszéltem az OEP-pel, és a következőket mondta a hölgy, gondoltam megosztom veletek. Ha EU-s országban fizet vkit TB-t, akkor Magyarországon nem kell, felesleges fizetnie, feltéve ha a lakóhely Magyarország (azaz van személyije és lakcímkártyája). Kell kérni az adott országban (ahol TB-t fizet) egy E106-os nyomtatványt, vmint kell a magyar lakcímkártya, személyigazolvány és a kinti NI (Anglia esetén) kártya fénymásolata /amin rajta van a biztosítási száma/.
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 11:37 Hozzászólás témája:
Cintia írta:
Sziasztok!
Most beszéltem az OEP-pel, és a következőket mondta a hölgy, gondoltam megosztom veletek. Ha EU-s országban fizet vkit TB-t, akkor Magyarországon nem kell, felesleges fizetnie, feltéve ha a lakóhely Magyarország (azaz van személyije és lakcímkártyája). Kell kérni az adott országban (ahol TB-t fizet) egy E106-os nyomtatványt, vmint kell a magyar lakcímkártya, személyigazolvány és a kinti NI (Anglia esetén) kártya fénymásolata /amin rajta van a biztosítási száma/.
Nagyon jo, hogy ezt leirtad Cintia!! Koszi!
Akkor ez azt jelentene, hogy otthon is ellatasban reszesulhetunk, tehat nem kell otthon meg egyszer kifizetni a TB-t? Tudod, hogy hol lehet E106-os nyomtatvanyhoz hozzajutni? Itt kinn, vagy otthon?
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 11:52 Hozzászólás témája: Re: NHS
Finsbury írta:
Havi 6900 forintért kapsz otthon teljes körű orvosi ellátást - nem csak sügősségit. Bárhol el tudod intézni az OEP-nél. Csak arra a hónapra érvényes, amikor befizetted, de ha modjuk most valami bajod van ami nem sűrgős és otthon akarod megműtetni magad, akkor ma befizeted és holnaptól már van is biztosításod. Ha például otthon eltöröd a kezed és elmégy levetetni a gipszet, akkor már érdemes befizetni, mert a kontroll röntgen és a gipszlevétel (ami már nem számít sürgősségi ellátásnak és ezért fizetni kell érte) többe kerül, mint 1 havi biztosítás.
Finsbury, ezt hol hallottad, vagy olvastad? Csak azert kerdezem, mert amint Cintia irt, az teljesen ellentetes a te altalad irottakkal. Es ha te is hivatalos helyrol kaptad az informaciot, akkor a hivatal megint osszevissza beszel, es ilyenkor jon az a kerdes, hogy melyik az igaz, es kinek higyjen az ember. Mindketten az OEP-re hivatkoztok, tehat nem lenne rossz tudni, hogy tenylegesen melyik az igaz, amit te irtal, amit Cintia irt, vagy mindketto. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban