Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Londonban szulni
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 21:51    Hozzászólás témája: Re: gyermekvállalás Angliában Hozzászólás az előzmény idézésével

hkgb írta:
Sziasztok!

Szeptember vegere vagyok kiirva, jelenleg meg Magyarorszagon tartozkodom. Parom juniusban megy dolgozni Angliaba, en augusztusban mennek utanna. Lenne egy csomo kerdesem ezzel kapcsolatban, remelem, tudtok segiteni. Eloszor is, eleg-e egy honap a dolgok intezesere pl.: midwife es orvos kereses, papirmunka a szuleshez, ha egyaltalan van ilyen, stb. Meg kapja-e az angol allampolgarsagot a pici, vagy a mi magyar allampolgarsagunkat, ha az utobbit, akkor hogy tudom intezni onnan kintrol a magyar papirjait? A szulok kozul, valamelyikunk reszesul-e valamilyen juttatasban, ha igen, miben?
Igazabol erdekelne minden ezzel kapcsolatban.
Elore is koszonom szepen!
Sziasztok!

Nem lesz angol a kicsi kb 10 evig. A kovetsegen kapsz magyar utlevelet akicsinek es honositjak a szuletesi anyakonyvet is. Valszinuleg semmilyen juttatast nem fogsz kapni, csak child benefitet.
Udv: Zsuzsa
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 7. Szerda, 8:01    Hozzászólás témája: Re: gyermekvállalás Angliában Hozzászólás az előzmény idézésével

kishalacska írta:

Nem lesz angol a kicsi kb 10 evig.
..
Valszinuleg semmilyen juttatast nem fogsz kapni, csak child benefitet.

Ha igyekeztek es nem valtoznak meg a torvenyuek, akkor 5+1 ev utan kaphattok angol allampolgarsagot.

A child benefitet is rendesen feltetelekhez szoktak kotni, pl. igazolnod kell, hogy eleg regen itt elsz es dolgozol (marmint valaki a csaladbol). Arra, hogy itt vagy semmi sem jar.

A child benefiten (ujabban) van egy olyan kitetel, hogy ha a csalad egyik tagja itt dolgozik, de a gyerek egy masik EU orszagban van, akkor is jar, benne van valahol a leirasukban, jol eldugva.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Április 19. Csütörtök, 12:46    Hozzászólás témája: Re: gyermekvállalás Angliában Hozzászólás az előzmény idézésével

http://health.uk.msn.com/healthencyclopaedia/features/article.aspx?cp-documentid=4715071
Vissza az elejére
Angel81
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 6:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Lehet, hogy most hülyeségeket fogok kérdezni...

Az egyik, hogy azt olvastam, hogy ha a szülés elötti egy évből 26 hetet dolgoztam, akkor 6 hétig kapom a fizetésem 90%-át, utána meg 33 hétig 112 fontot hetente. Ez nem Így van?

A másik meg, hogyha a kisbabám apja angol állampolgár, de én nem vagyok a felesége, akkor se kapja meg az angol állampolgárságot a baba?

Köszi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 24. Kedd, 13:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Elvileg apai jogon igen, ha a születési anyakönyvi kivonatán regisztráláskor rá van irva az apja neve. A Home Office-nál kell utánaérdeklődni, vagy a helyi Registry Office-nál is tudniuk kell.

Az anyasági járulék úgy van, ahogy irtad, de nem mindegy, az évből melyik 26 hetet dolgoztad. Ha most éppen dolgozol, keresd meg a HR-t, őt megmondják, mire vagy jogosult. Ha nem dolgozol, nem kapod a 90%-ot, csak az alap heti 112 fontot.
Vissza az elejére
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Április 27. Péntek, 23:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hat en a kovetsegen talalkoztam egy magyar novel aki jott a kisbabajanak a magyar utleveleert. Az apa angol volt, ok is ugy voltak, hogy a a kicsi megkapja az angol utlevelet, lefoglaltak valami egyiptomi utat, amire a no es a kicsi mar nem ment, mivel megsem kapta meg az angol utlevelet, a magyar pedig nem keszult el idore.
Szoval nem annyira biztos.
A 10 ev csak a kicsire vonatkozott, ha addig ti nem kapnatok meg az allampolgarsagot.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 28. Szombat, 20:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A hivatalos álláspont a következő:

5. Will a child who is born in the United Kingdom from 1 January 1983 be a British citizen?

see Chart A (94 Kb)

The child will be a British citizen if one of his or her parents (see Note 4) is a British citizen at the time of the birth. It does not matter how the parent concerned became a British citizen. If neither parent is a British citizen, the child will still be a British citizen if one of his or her parents is settled here (see Note 5) at the time of the birth. If neither of the child's parents is a British citizen and neither is settled in the United Kingdom, then the child will not be a British citizen when he or she is born.
http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/nationality/advice/bn1?view=Standard

A Chart A táblázat alapján a gyerek automatikusan angol állampolgár.

Az enyém is automatikusan angol és magyar is.
Vissza az elejére
karensilkwood
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 8. Szombat, 15:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

A segitsegeteket szeretnem kerni,
En is londonban elek, mar lassan 2 eve, eddig mindig haza utaztam a nogyogyaszomhoz, de most sos-ben szuksegem lenne egyre itt kint.
mert at the momnet nem megoldhato a haza utazas:0(
tudnatok nekem abban segiteni hogy hova kell mennem elsokent hogy nogyogyaszhoz keruljek GP vagy?
Vagy esetleg valaki tudna nekem ajanlani orvost North east london-ban?
Kerlek ha tudtok segitsetek nagyon fontos!

Elore is koszonet

D.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 8. Szombat, 23:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Eloszor a "korzeti orvoshoz" kell menned ahol regisztralva vagy, o tud beutalni a nogyogyaszhoz ha ugy iteli meg hogy valoban szukseged van ra. De ha nagyon surgos akkor lehet jobban jarsz ha a legkozelebbi korhaz ugyeletere mesz be. Mert ott ellatnak egybol mig a beutalora lehet hetekig kell varni.
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 25. Kedd, 14:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:
A hivatalos álláspont a következő:

5. Will a child who is born in the United Kingdom from 1 January 1983 be a British citizen?

see Chart A (94 Kb)

The child will be a British citizen if one of his or her parents (see Note 4) is a British citizen at the time of the birth. It does not matter how the parent concerned became a British citizen. If neither parent is a British citizen, the child will still be a British citizen if one of his or her parents is settled here (see Note 5) at the time of the birth. If neither of the child's parents is a British citizen and neither is settled in the United Kingdom, then the child will not be a British citizen when he or she is born.
http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/nationality/advice/bn1?view=Standard

A Chart A táblázat alapján a gyerek automatikusan angol állampolgár.

Az enyém is automatikusan angol és magyar is.

Mit jelent a `settled`? Ha van Residence Permit-ed? Mert akkor Peter fiam is angol lehet. Vagy te melyik alapjan kaptad?
ZS
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 26. Szerda, 10:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kishalacska írta:

Mit jelent a `settled`? Ha van Residence Permit-ed? Mert akkor Peter fiam is angol lehet. Vagy te melyik alapjan kaptad?
ZS

Henrietta ferje angol, ezert lehetett a gyerek automatikusan kettos allampolgar.
Settled, avagy permanent resident 5 ev bizonyitott itt eles utan leszel.
Ezutan egy evre kerheted az angol allampolgarsagot es akkor a gyerekeid is automatikusan megkapjak veled egyutt.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
adewole
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 10. Szerda, 21:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,
a legjobb barátnőmnek jövő hónapban lesz az esküvője egy angol pasival ott Londonban. Az egyetlen bonyodalom, hogy kiderült: hat hetes terhes, aminek egyébként nagyon örül, csak most nem tudja egykönnyen eldönteni, ott szüljön-e, vagy jöjjön haza? Első ötlete, hogy ott regisztrálná magát és járna terhesgondozásra, de hazajönne szülni, de ez még egyáltalán nincs eldöntve, egyelőre nyitott kérdés. Azt szeretném kérni tőletek, hogy ha van egy kis időtök, írjátok meg a tapasztalataitokat, valamint a várandósság-szülés-utógondozás általános, szokásos angliai eljárásait, különösen az alábbiak tekintetében:

4. mozgásszabadság a vajúdás alatt
5. érzéstelenítés/gátmetszés gyakorlata
8. szoptatás, segítség, hozzátáplálás gyakorlata
10. otthonszülés elterjedsége, gyakorlata
11. ikerszülés, ikreseket hogyan kezelik.

(A többi számozott kérdésre az előző hozzászólásokból választ kaptam).

Előre is köszönöm az infót, üdv mindenkinek!
Vissza az elejére
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. November 15. Csütörtök, 15:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

adewole írta:
Sziasztok,
a legjobb barátnőmnek jövő hónapban lesz az esküvője egy angol pasival ott Londonban. Az egyetlen bonyodalom, hogy kiderült: hat hetes terhes, aminek egyébként nagyon örül, csak most nem tudja egykönnyen eldönteni, ott szüljön-e, vagy jöjjön haza? Első ötlete, hogy ott regisztrálná magát és járna terhesgondozásra, de hazajönne szülni, de ez még egyáltalán nincs eldöntve, egyelőre nyitott kérdés. Azt szeretném kérni tőletek, hogy ha van egy kis időtök, írjátok meg a tapasztalataitokat, valamint a várandósság-szülés-utógondozás általános, szokásos angliai eljárásait, különösen az alábbiak tekintetében:

4. mozgásszabadság a vajúdás alatt
5. érzéstelenítés/gátmetszés gyakorlata
8. szoptatás, segítség, hozzátáplálás gyakorlata
10. otthonszülés elterjedsége, gyakorlata
11. ikerszülés, ikreseket hogyan kezelik.

(A többi számozott kérdésre az előző hozzászólásokból választ kaptam).

Előre is köszönöm az infót, üdv mindenkinek!

Hat en biztos nem mennek haza szulni!
Mozgasszabadsag szerintem minden korhazban adott, erzestelenites is (mivel en a gerinctaji erzestelenitest teljesen elutasitottam, gaz-t ajanlottak, ami nekem nem jott be (szedultem tole), szoval erzestelenites nelkul szuletett a fiam, de szerintem nem volt azzal semmi baj.
Otthonszulest mindenkinek felajanlanak aki komplikaciomentes, ekkor egy heath visitor jon ki hozzad, hozza a szazezer cuccat es egyutt szultok. Komplikacios esetben nem hiszem hogy ilyen sima. En nem szulnek otthon, a korhazban is azt csinalsz amit akarsz (talan eszkozokkel nincsennek tul jol felszerelve; pl labda bordas fal..., es kadat is csak komplikadcio mentes, idore torteno szulesnel valaszthatsz, ha epp valaki mas nem foglalta el elotted azt a szobat).
Ikrekkel nincs tapasztalatom. Kérdés
A szoptatast elvileg nepszerusitik. Vannak kis tajekoztato papirkak... DE! az en kortermemben egy feka csajon kivul csak en szoptattam a kb 8 kismamabol, nem mondjak el hogy csinald, szoval szerintem nem tul sok tamogatast kapsz. Mivel en mar szoptattam egy masik gyereket, csak az alapjan mentem. Aztan amikor jott a problema, mert tul sok volt a tej, a fiam viszont sehogy sem tudott szopni, akkor kb 2 nap volt mire a health visitor kikuldott egy szoptatasi tanacsadot. Mondjuk o nagyon sokat segitett, de egy tapasztalatlan anyukanak 2 nap akar a szoptatas veget is jelentheti. Zavart
Vissza az elejére
doxi0511
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 28. Hétfő, 15:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Mi most szeretnénk vállalni gyereket itt kint Angliában,de egyelőre semmit nem tudok a lehetőségekről!
Szívesen vennék bármilyen tanácsot,leginkább az érdekel,érdemes lenne-e itt szülnöm,milyen juttatások járnak itt egy magyar gyerek után,ilyesmik!
Előre is köszi! Zsu
Vissza az elejére
jasa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 17:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!en is segitseget kernek uj vagyok a temaban,habar mar van egy 4 eves lanyom de o otthon szuletett.19 hetes terhes vagyok es felek itt szulni semmivel nemvagyok tisztaban.orvos meg engem sem latott holnap megyek ultrahangra ,heten vettek le az afp majd jovoheten lessz eredmenyem.tudna nekem segiteni ebben a temaban es egy kis erot onteni belem.azzal sem vagyok tisztaban hogy jar nekem valami juttatas 2 eve elunk itt 1 eve dolgozom heti 6 iraban tudom ez nem sok lehet hogy nem is kapok semmit.koszia segitseget elore is
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
3 / 6 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban