| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:13 Hozzászólás témája: |
|
|
| Finsbury írta: | Én teljesen egyetértek azzal, hogy tandíjat kelljen fizetni - felháborító, hogy évente sokezer kommunikáció és egyéb blabla szakos egyetemista hagyja el a felsőoktatást, akinek az oktatását az én adómból fizetik (fizették), miközben már a felvételinél lehet tudni, hogy nem lesz állásuk.
Ha fizetni kell tandíjat, akkor meg fogja mindenki gondolni, hogy menjen-e egy ilyen szakra, ahol jol elvan 4-5 evig aztan mindenki hibas lesz, hogy nincs munkaja - csak o nem. |
A protekciosokrol mar nem is beszelve. Nem akarok belemelyedni a temaba, de ha valakit csak azert vesznek fel egy egyetemre, foiskolara, mert protekcioja van, jo kapcsolatai, akkor az minimum, hogy fizessen erte, de ne a tanarnak, hanem az iskolanak. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| radika írta: | | Nos, maximálisan igazad van W2 abban, hogy nem kell itthon élni ahhoz, hogy az ember reálisan lássa a dolgokat. |
Ebben nincs igazad - kulfolfdrol teljesen másként lát az ember mindent, mint otthonról. A működő, pontosabban jól működő (bár ezt biztosan többen is vitatni fogjak) kapitalizmusban szerzett élettapasztalatot semmi sem pótolja.
Otthon még mindig azt várja a többség, hogy az állam gondoskodjon róla - saját magáról még a 30-as generáció sem igyekszik gondoskodni. Pont most olvastam valahol, hogy a magyarok 1%-nak van annyi megtakarítása, amennyivel 1 évig munka nélkül is kihúzná - ehhez képest tavaly még mindig el tudtak adni 300 ezer új autót Magyarországon, vagyis kb. a háztartások 8%ába került egy új autó! Az átlag magyarnak, ha van 100 ezer forintja vesz egy autót 10 évre, vagy elmegy az ElectroWorldbe venni 3 porszívót - mert akciós, olcsó és majd valamire jó lesz, holott már egyre sem lenne szüksége.
És van ahol sokkal nagyvonalúbb az állam otthon, mint itt: Gyed, Gyes stb, itt a kollégáim nem hitték el, hogy 3 évet otthon lehetsz a gyerekeddel, hogy a magyar fiatalok megengedhetik maguknak, hogy 3 diplomát szerezzenek.
Egyébként nem az EU miatt magasak az állam kiadásai, hanem olyan költségek miatt, mint: PPP keretében létrejött beruházások pl.: Nemzeti szinház, amit az állam 10 év alatt törleszt le magán befektetőknek, autópályák - amik 3x annyiból épülnek, mint külföldön, az elmúlt 20 évben soha meg nem reformált egészségügy és oktatás. Hála istennek leállt a PPP és van/lesz reform az egészségügyben és az oktatásban!
A politika itt sem különb itt is vannak Szekereshez meg Baja Ferenchez hasonló bohócok - és hogy a másik oldal se maradjon ki: a legnagyobbak Áder, Kövér, Pokorni. De az ország még működik - mert működik a gazdaság. A velem egyidősek talán emlékeznek még Margaret Theather-re, akit csak vaskezükét emlegettek, de ez az ország nem tartana itt nélküle! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
radika Haladó

Csatlakozott: Jan 05, 2007 Hozzászólások: 86 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:42 Hozzászólás témája: Re: .. |
|
|
| hadnagy írta: | Azt gndolom, az a legfőbb baj velünk magyarokkal, hogy képtelenek vagyunk okulni az elmúlt 1100 év történelméből. Legalábbis azok akik (bármilyen rendszer alatt) az utcákra vonulnak, biztosan képtelenek.
Álljon itt egy idézet egyik legkedvesebb "mesteremtől", Moldova Györgytől:
"A nép olyan mint a húsleves. Ha elkezd forrni, először mindíg a szemetje kerül felűlre." |
Hadnagyom!
Egy apró dolog: bizonyos helyzetekben igenis indokolt volt az utcára menni. Legalábbis így utólag indokoltnak látszik. Én sem vagyok ennek híve, de mi lett volna '48-ból vagy '56-ból? Ezek hozzá tartoznak a történelmünkhöz és egyes "utcai harcosokat" azóta is tisztelünk. Sajnos a legtöbb dologban nem dönthetünk. 4 évente eldönthetjük, hogy kik döntenek helyettünk, de ahhoz, hogy ez tényleg működjön, azoknak az embereknek érezniük kéne a felelősséget. Sajnos nem ez a tapasztalat. Csendes bajusz alá dörmögéssel pedig nem fog változni semmi. Persze nagy különbség van tüntetés és tüntetés között is... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:51 Hozzászólás témája: Re: .. |
|
|
| radika írta: |
Hadnagyom!
Egy apró dolog: bizonyos helyzetekben igenis indokolt volt az utcára menni. Legalábbis így utólag indokoltnak látszik. Én sem vagyok ennek híve, de mi lett volna '48-ból vagy '56-ból? Ezek hozzá tartoznak a történelmünkhöz és egyes "utcai harcosokat" azóta is tisztelünk. Sajnos a legtöbb dologban nem dönthetünk. 4 évente eldönthetjük, hogy kik döntenek helyettünk, de ahhoz, hogy ez tényleg működjön, azoknak az embereknek érezniük kéne a felelősséget. Sajnos nem ez a tapasztalat. Csendes bajusz alá dörmögéssel pedig nem fog változni semmi. Persze nagy különbség van tüntetés és tüntetés között is... |
Az 56-os forradalomban részvevőkről hősként cikkeztek itt, a Museum of London-ban láttam egy kiállítást is arról, mennyire nagyra becsülték őket.
A tavalyi utcai zavargások után egy brit lap sem írt pozítívan az utcára vonulókról, sokkal inkább a Balkanhoz hasonlították Magyarországot. A tavalyi év utolsó negyedévében 30%-kal csökkent a Mo-ra érkező brit turisták száma az év elejéhez képest. No comment.
Lehet protestálni, de azt európai módon kell tenni. Az európai módba pedig nem fér bele az, hogy autókat gyújtok fel, kövekkel dobálom a rendőröket (ezért itt simán lecsuknak), és azt kiabálom egy másik ember arcába, hogy *** anyád - még akkor is, ha rendőr az illető. A zsidózásról pedig annyit - ami otthon zsigeri alapon meg a cigányozással együtt - , hogy ezt itt meg sem teheted. Itt a tavaly őszi akciókból ezt látta meg a brit média!
Legutóbb Finsbury szerkesztette (2007. Március 6. Kedd, 12:55), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
radika Haladó

|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:54 Hozzászólás témája: Re: .. |
|
|
| Finsbury írta: | | radika írta: |
Persze nagy különbség van tüntetés és tüntetés között is... |
Az 56-os forradalomban részvevőkről hősként cikkeztek itt, a Museum of London-ban láttam egy kiállítást is arról, mennyire nagyra becsülték őket.
A tavalyi utcai zavargások után egy brit lap sem írt pozítívan az utcára vonulókról, sokkal inkább a Balkanhoz hasonlították Magyarországot. A tavalyi év utolsó negyedévében 30%-kal csökkent a Mo-ra érkező brit turisták száma az év elejéhez képest. No comment. |
Ismét csak magamat tudom idézni:
Persze nagy különbség van tüntetés és tüntetés között is... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tdaniel Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 16:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Kicsik,nagyok!Jó hogy él a topic!
Artin!!rengeteg jó hozzászólásod van, engedd meg, hogy itt ne értsek veled eggyet! Gyurcsány öszödi beszédben bevallotta, hogy elkurtuk..nem csináltunk semmit!... Tehát NEM CSINÁLTUNK SEMMIT!!! pénzügyi trükkök százaival-amikről nektek nem kell tudnotok..stb. --ha hazajössz,inkább ne szóllj semmit, faszcsányt ember nem dícséri..benősült egy komcsi családba és az anyósa, sógora kapcsolatrendszerével (titkosszolgálat) szedte össze a pénzét... adócsalással épített egy medencét a lakásához,stb. nézzétek meg a thetimesonline vele készült interjúhoz kapcsolt hozzászólásokat!!!Ez egy beteg ember, aki most készül magával rántani mindenkit..legutóbb antiszemitázott, feleselegesen, újabb szdsz,mszp törzsszavazók távoznak.
iskolarendszer: igaza van akinek nem tetszik. én több évet szenvedtem, diploma reményében amit nem kaptam meg...teljesen természetellenes módon nő tovább, burjánzik, mint a parazita(semmire se jó közgazdász,jogász,kommunikációs, stb.)....titkos listák keringenek, hogy melyik egyetem diplomáját ne fogadják el a multik!!!természetesen a tanári előadói pálya is protekción múlik!!!!Nekem 2 évfolyamtársam ment oktatónak, mindkettőnek rokona egy befolyásos tanár...a probléma az,hogy a tehetségek számára nincs olyanösztöndíj,stb,ami segítene az egyetem alatt. Tapasztaltam, hogy az ötleteket maguk a tanárok nem díjazzák, hiszen újabb rivális támad ezzel..azun. intercity tanárok legalább 3-4helyentanítanak, egészhétenutaznak az egyetemek közt...
esetenként maguk helyett videót küldenek le..
politika: napról napra jobban látszik, hogy maga a paralmenti pártokrácia került válságba. tehát kurcsány leváltása után ha viszajön viktor....nem várok tőle újat. Igazi megoldást az hozna ha egy politikai erő kimondaná, hogy fel kell függeszteni az államadósság törlesztést,át kell ütemezni, sok jogszabályt át kell alakítani, a hihetetlen adóterheket (69%) le kell csökkenteni, stb. (felelősők elszámoltatása??) A kossuthtéri tüntetők pártot alakítanak, részletek 9.után. majd irok ide!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
radika Haladó

|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 16:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tdaniel írta: | Kicsik,nagyok!Jó hogy él a topic!
iskolarendszer: igaza van akinek nem tetszik. én több évet szenvedtem, diploma reményében amit nem kaptam meg...teljesen természetellenes módon nő tovább, burjánzik, mint a parazita(semmire se jó közgazdász,jogász,kommunikációs, stb.)....titkos listák keringenek, hogy melyik egyetem diplomáját ne fogadják el a multik!!!természetesen a tanári előadói pálya is protekción múlik!!!!Nekem 2 évfolyamtársam ment oktatónak, mindkettőnek rokona egy befolyásos tanár...a probléma az,hogy a tehetségek számára nincs olyanösztöndíj,stb,ami segítene az egyetem alatt. Tapasztaltam, hogy az ötleteket maguk a tanárok nem díjazzák, hiszen újabb rivális támad ezzel..azun. intercity tanárok legalább 3-4helyentanítanak, egészhétenutaznak az egyetemek közt...
esetenként maguk helyett videót küldenek le..
 |
Tdaniel!
Amit a politikáról írsz ahhoz nem akarok hozzászólni... Úgy érzem, hogy nem egészen fedi az igazságot, de nem akarok hiábavaló vitát...
De az iskolával kapcsolatban azt hiszem azért egyesek védelmére kell kelnem. Én egy teljesen átlagos diák voltam és tandíjmentesen végeztem csak a tanulmányi eredményem miatt, pedig sehol nem volt ismerős vagy protekció vagy jó haver és nem is feküdtem be senkinek. Egy barátnőm a győri egyetemen köztársasági ösztöndíjat kapott, pedig neki sem volt protekciója. Közlekedésmérnöki diplomát kapott. Szóval a diploma megszerezhető és az ösztöndíj is. Sajnálom, hogy neked nem sikerült. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tdaniel Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 18:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Jó hogy győrben még mennek a dolgok,radika! A kevés normális tanáraim közzül pár oda ment át! Politika: gyurcsány őszödi beszédét idéztem szószerint! Tandíj: amikor beiratkoztam A1-es ívet töltettek ki(államilag támogatott),utánna derült ki, hogy hiába,fizetni kell,egyetem(egyházi)elfelejtette jelezni, hogy ideiglenes az akkreditáció, tehát önkölcségen tanulunk...(nekem se voltak rossz jegyeim, szakdolgozat pl. jeles lett) de majd jó lesz.. annyira,hogy dékán úr már 3 éve írja a választ a levelemre...amit kirugásom okán írtam neki... Én mástól nem írígylem se a síkert, se a diplomát se semmit. A mai válság az nem azért van mert x vagy y párt hogy áll, ki a miniszterelnök,hanem mert a társadalom érdek-érvényesítése, mikro-hálozatai sérültek. Mert pl. szerintem itt a fórumon végülis mindenki azonos célból írja a beszólásait, észrevételeit, segíteni a többieknek, stb. Ezért úgy veszem, hogy egy oldalon vagyunk...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
WinneTWO Mester

Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 19:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Bakker, micsoda lavinat inditottam el...
Amugy meg: Hulye birka modjara (mivel birka nep a magyar) el lehet hinni, be lehet beszelni magunknak azt is, amit a tokorru miniszterelnok ur kozzetett: "Duborog a gazdasag" vagy "nagy a jolet"...stb.
Vagy esetleg az asztalra lehet csapni, mert mar tele van tok. Egyebkent nagyon leragadtatok az oktatas temanal, hat nem egeszen ugy van, ahogy azt ti elkepzelitek! Iszonyatos mennyisegu embert buktatnak meg, csakis azert, hogy ha folytatni akarja tanulmanyait, fizessen. A baratnom ra az elo pelda: Az ELTE-re jart, angol szakra. A vizsgajan az irasbelije hibatlan lett, a szobelijere pedig minuszpontot adtak. Ilyen miota letezik? Ja, es hozzateszem, hogy itt mindenki azt hiszi Rola, hogy angol, akcentusa sincs!
Szoval xar van a palacsintaban odahaza emberek minden teren, barkinek is barmi a velemenye. Ezt a szavazasra is ertem, amire egy politikus is csak ennyit mondott: "Ismet erdekes eredmeny szuletett". Ez a mondat nagyon is sugallja annak realitasat. Amugy meg mintha valami olyasmit tanultam volna kozgazdasagtanbol, hogy az adokat azert fizetjuk, mert az allam ebbol fedezi a nem termelo agazatokat (pl.: oktatas, egeszsegugy) Hat erre a mostani kormany alaposan racafolt. Megemelt adokat beszedni, korhazakat es egyeb mas intezmenyeket sorban bezarni, oktatast fizetosse tenni (es nem ertettem felre) es mindezek mellett tobb ezer milliard HUF-nak megfelelo hitelt felvenni, ami csak ugy volt-nincs modjara eltunik... ha ez valaki szerint a "rendcsinalas", hat azt csak sajnalni tudom. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Cintia Újonc

Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: New Malden
|
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 20:56 Hozzászólás témája: |
|
|
politikához:
nekem egyik mostani politikus, párt nem szimpatikus, mindegyik csak és kizárólag saját magára gondol; egy szakember megszólalásait hallgatom csak meg (olvasom el), ő már letett pár dolgot az asztalra;
Tdaniel: az előző miniszterelnök sem volt más (a mostani ellenzék vezetője) - nem kevés dolog került hirtelen az ő családjának a kezébe, vagy nyert meg dolgokat a családja - nem messze laktam az egyik ilyen helytől, tehát elég sokat láttam ott;
(vmint ők is eltapsoltak nem kevés pénzt!!!!; nem beszélve arról, hogy ha ők nyertek volna, nekik is meg kellett volna ezen lépéseket, és ezt elismerték ők is, miközben tök mást nyomtak a választások előtt)
az oktatásra is ráfér a reform, amit már az oktatóknál kellene kezdeni (ott is sok nem odavaló ember van); ha az intézményeknek kellene versenyezni a hallgatókért (és a pénzükért) akkor talán már tennének is érte;
a másik, hogy azért a diákok nagy része totál tesz arra, hogy tanuljon ha már bekerült; éppen csak átbukdácsol (volt szerencsétlenségem látni pár évig) vagy még azt sem; és még csak nem is érdekelte őket!!! és mindezt az adófizetők pénzéből fizették (még bejárni sem nagyon jártak be, csak ha nagyon muszáj volt!)
( az oktatók ebben a suliban nagyon jók voltak, és nem a kiszúrásra mentek; aki tanult és tudott az jó jegyeket kapott)
kórház és más eü intézmények bezárása; ha nincs megfelelő kihasználtsága egy intézménynek (és mondjuk arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan elfekvőnek használják a kórházakat, mert sokkal egyszerűbb betenni oda a rokonokat) akkor ne tartsák fent az adófizetők pénzéből, hanem vagy éljen meg magától, vagy csoportosítsák át;
szóval azzal nincs gond, hogy végre elkezdődött egy nagyon jó folyamat, az már kevésbé pozítiv, hogy nem teljesen átgondoltam csinálják, vmint hogy az ellenzék meg éppen uszítja a társadalmat a reformok ellen; ha összefognának, és az ország építésén, javításán dolgoznának együtt, egy csomó pénzt sprórolnának, és a hatékonyság sokkal jobb lenne;
barátaim, ismerősem döntő többsége (25-50 éves korosztály) már kb. 5-6 éve azt mondja, hogy ha tudnák, hogy lesz 4-5 kemény év, amikor meg kell húzni a nadrágszíjat (MINDENKINEK!!!!! politikusok is ideértve) de utána jobb lenne az országnak, akkor semmi gond nem lenne, elfogadnák; de így, hogy a politikai elit mindenen 4 évben megszedi magát, az adófizetők pénzén!, miközben nem mennek el dolgozni sem (ld. kivonulnak a szavazásról, nem is mennek el - ez olyan, mintha neked nem tetszik amit a munkatársad mond, így elmész a munkahelyedről - vagy nem tetszik a suliban a tanár mondandója vagy személye, és kivonulsz a teremből - meddig lenne így munkahelyed? abban a percben úgy rúgnának ki, hogy csak na; ők meg büntetlenül megtehetik - ha a választók visszahívhatnák a képviselőjüket ha az nem megfelelően teszi a dolgát - ld. nem megy el, kivonul stb... akkor kicsit elgondolkoznának a viselkedésükön) és pofátlanul magas végkielégítéseket kapnak, filléreket fizetnek 3-4 fogásos ebédért - ez "kicsit" felbosszantja a népet és jogosan! (és ez a rendszerváltás óta így van!!!) én nem adnék nekik végkielégítést egy fillért sem; nincs semmi alapja; fizetésük többszöröse egy átlag polgárénak, munkavégzésük meg messze elmarad attól; vmint nem fizetnék nekik sem mobilt, sem notebookot, sem utazási ktgtérítést;
tehát lenne mit csinálni, de jelenlegi politikai vezetők közül senki nem képes erre, és nem is akarja megtenni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 12:12 Hozzászólás témája: |
|
|
En az oktatas teren elsosorban a muveszeti iskolakra gondoltam, mint protekciosok. De ez mar igy megy a rendszervaltas ota.
En nem hiszem el, hogy duborog a gazdasag, a jolet meg annak nagy, aki lop. csal haudik, tisztelet a keves kivetelnek. De muszaj megszorito intezkedest hozni, kulonben a gazdasag soha az eletben nem fog novekedni, csak az inflacio.
Tedani! Abban igazad van, amit GYurcsany mondott. Viszont most akarjak helyre hozni az elkovetet hibakat. Azt nem mondom, hogy minden ugy a legjobb, amit csinalnak, de muszaj, mert kulonben 10 eve mulva meg itt sem leszunk, ahol most.
A politikat en sem szeretem, a politikusokat sem. A politika egy ronda nagy allat. Viszont az igaz, hogy a szethuzassal nem jut elobbre az orszag, es az ellenzek is elkovetette jopar hibat, meg igergetett, amikor ok voltak hatalmon. PL stadionrekonstrukcio. A Puskas Ferenc stadion (volt Nepstadion) azota is omlik. Kb. 2-3 stadiont ujitottak fel a 25-30-bol.
De hogy valami mast is mondjak, lassatok nem csak Magyarorszagon olyan rossz a helyzet. Epp tegnap volt a hirekben, hogy a Barclay Bank is leepit es a FlyBe is kb. 150 embert kuld el.
Amikor 2-3 eve bezart a Rover gyar, kb 3000 ember vagy tobb maradt munka nelkul. Meg mielott valaki azt hinne, itt olyan konnyu. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
WinneTWO Mester

|
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 16:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| Artin írta: | | Tedani! Abban igazad van, amit GYurcsany mondott. Viszont most akarjak helyre hozni az elkovetet hibakat. Azt nem mondom, hogy minden ugy a legjobb, amit csinalnak, de muszaj, mert kulonben 10 eve mulva meg itt sem leszunk, ahol most. |
Hat akkor errol az a velemenyem, hogy amit ok qrtak el a 2002-2006-os idoszakban, azt hozzak is rendbe a sajat penzukbol (amit ugye eleve tolunk loptak el), nincs joguk a jonepet kisemmizni. Ok semmiert nem vallalnak felelosseget, ez igy tisztesseges? Aligha mondhato annak.
Meg egy par szo a valasztasokrol: qrcsanynak Pesten akkora portreja volt kiplakatolva egy sokemeletes epuletre, hogy 3 emelet volt csak a fule. Szerintetek az pl mennyibe kerult az adofizetoknek? Meg Mao Ce-Tung-nak sem volt ekkora, pedig az aztan diktator volt a javabol. Aztan lefizettek, lekenyereztek egy rakas kissebsegit. A mozgournat csak azoknak az oregeknek akartak kihozni, akik hajlandoak voltak az mszp-re szavazni! (Elo pelda ra: a baratnom nagymaja, aki inkabb elment szavazni a sajat laban az ellenzekre) A valasztast megelozo Orban-gyurcsany vitarol mar nem is beszelve, gyurcsany hazudott, mint a vizfolyas. (a nevet pedig szandekosan irtam kisbetuvel, melysegesen megvetem)
Legutóbb WinneTWO szerkesztette (2007. Március 7. Szerda, 16:45), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hadnagy Mester

Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
|
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 16:45 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Viktor meg csak az igazat mondta. Még a TV-n keresztül is jól látszott a feje körül a glória...  _________________ "- Engem egy ilyen kis hadnagyocska, mint maga, nem tud megijeszteni.
- Voltam én már százados is fiacskám. Csak egyszer egy ilyen takonypócot, mint te, úgy vágtam szájon, hogy kiesett három foga és ezért lefokoztak." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
WinneTWO Mester

|
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 16:51 Hozzászólás témája: Re: .. |
|
|
| hadnagy írta: | Viktor meg csak az igazat mondta. Még a TV-n keresztül is jól látszott a feje körül a glória...  |
De allat vagy hadnagy, hangosan elrohogtem magam a netezoben, minden bantu engem sasolt.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
radika Haladó

|
Elküldve: 2007. Március 7. Szerda, 17:29 Hozzászólás témája: Re: .. |
|
|
W2: nagyon sok dologban igazad van. Igaz, hogy az iskolában azt tanítják közgázban, amit írtál. És igaz, hogy sok a hazugság. De arra nem válaszoltál, amit a demográfiai problémákról vázoltam. Jobban örülnél, ha a nagymamádnak most egy havi 10.000 forintos biztosítást kéne kötnie az alkalmankénti 300-as vizitdíj helyett? Ne értsd félre: az őseink szempontjából tényleg felháborító, hogy nem kapnak teljes ellátást. De a mai világban mindenkinek el kell kezdenie saját magáról gondoskodni.
Mutatok nektek valamit: A fiatalok nagy része felfogja, hogy a nyugdíj az egy probléma. De nem tesznek semmit, hiszen "Pató Pál úr" a mi nemzeti büszkeségünk. Az intelligensebbek azzal érvelnek, hogy úgyis emelkedik a nyugdíjkorhatár. De!: nem nyugdíjba kell menni, hanem "visszavonulni". Ehhez pedig nem kell más, mint tőkét képezni saját magunk számára. Ha egy mai 20 éves minden hónapban csak 5ezer forintot tenne félre, akkor 60 éves korára 16milliós tőkét tud képezni. Ebből a tőkéből 5%-os kamattal minden hónapban csak a kamatok miatt 65 ezer forintos "kiegészítést tud kivenni magának. Azért ez nem jönne rosszul egy mai nyugdíjasnak sem azt hiszem... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|