Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Magyarországi helyzet
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 17:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO írta:
Artin írta:
...a sofőrt egy úgynevezett nuncsakuval, azaz láncos bottal bántalmazták, amely veszélyes fegyvernek minősül, és már a közterületen való viseléséért is szabálysértési eljárást indíthat a rendőrség.

Nah, hamarosan ninjak fogjak uralni kicsiny orszagunkat... Nevető
Egyebkent nem csodalkozok rajta, hogy duhosek es elkeseredettek az emberek. En is az vagyok. Ördögi vagy nagyon őrült Ez a szemet banda nyomorba, adossagba taszitja a sajat nepet (mar ha a sajatja), a totalis kilatastalansag erzese ebreszti fel mindenkiben az eroszakot. Miert ez az agresszio? Mert ezek ratelepedtek a nepre es raadasul (a nep akarata ellenere) pofatlanul tovabbra is ott feszitenek a Parlamentben, ujabb adonemeken es megszorito intezkedeseken torve azt a gyogyeger, bunko fejuket. Meg azontul is maradni ohajtanak, amikor majd mar bezartak az osszes korhazat, es el nem adtak az utolso talpalatnyi Magyar foldet. Hany bort akarnak meg rolunk lehuzni? Miert fizessunk olyasmiert, amiert ok maguk a felelosek? Hova fog sullyedni ez az orszag az elen egy olyan miniszterelnokkel, aki azt sem tudja mit beszel? ("osszefort csontok" vagy "osszecsort fontok"-ugye nem ugyanazt jelenti)
Sajnos nekem, a szuleimnek es meg nagyon sokaknak az a velemenye, hogy itt valami nagy baj keszul. Valami masodik 1956-fele. Mert maguktol ezek a szemetek nem mennek el, a nep pedig egy napon meg fogja unni a sanyargatast. Azon a napon pedig sem a rendorok, sem a katonak nem lesznek elegek ahhoz, hogy megallitsak az aradatot. "...Habar folul a galya, s alul a viznek arja, azert a viz az ur!"

Miert nem megy haza tuntetni? Ott a helyed!
Ha jol megszervezed es eleg jol sikerul romokba donteni az orszagot, akkor elerheted vele, hogy kib@sszak Magyarorszagot az EU-bol (es ugye bolcs vezered szerint van elet az EU-n kivul is), aztan masnap mar ugyis mehetnel haza, mert ugy kivagnanak innen az angolok, hogy a labad sem erne a foldet (a lengyelek/szlovakok/romanok meg jot rohognenek ismet a magyarokon...) Persze tudjuk, hogy mi sokezer eves kultura vagyunk, egeszen a szkitakig visszamenoen Mosoly Ugyhogy csak rajta, csak rajta!
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 17:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

1. Mi kozod van hozza, hogy hol vagyok? Te nekem csak ne mondd meg, hol legyek, majd en eldontom, azert vagyok!
2. En nem akarok koztuk lenni, meg ha igazat is adok nekik.
3. Nem en akarom, hogy az tortenjen, ami valoszinuleg fog, hanem pusztan kovetkeztetes. A legtobb ember erre szamit.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 18:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO írta:
1. Mi kozod van hozza, hogy hol vagyok? Te nekem csak ne mondd meg, hol legyek, majd en eldontom, azert vagyok!
3. Nem en akarom, hogy az tortenjen, ami valoszinuleg fog, hanem pusztan kovetkeztetes. A legtobb ember erre szamit.

Aki nem birja mas velemenyet toleralni, az nem irjon forumokba Mosoly
1. megérett a meggy
2. csipkobokor vesszö
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 18:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
WinneTWO írta:

1. megérett a meggy
2. csipkobokor vesszö
-seci

Nana, csak csinjan..

En mar csak mosolyogni tudok, azon, ami otthon folyik, (es orulok, hogy nem vagyok reszese es eleg messze vagyok tole). Jo, hogy masok is tudnak mosolyogni rajta.

Valaki latta mar ezt a filmet?
Öszödik pecsét
http://www.origo.hu/filmklub/20070228premierek.html?pIdx=2
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 18:21    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt gndolom, az a legfőbb baj velünk magyarokkal, hogy képtelenek vagyunk okulni az elmúlt 1100 év történelméből. Legalábbis azok akik (bármilyen rendszer alatt) az utcákra vonulnak, biztosan képtelenek.

Álljon itt egy idézet egyik legkedvesebb "mesteremtől", Moldova Györgytől:
"A nép olyan mint a húsleves. Ha elkezd forrni, először mindíg a szemetje kerül felűlre."
Cintia
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 20:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem ha valaki otthon van, és nem tetszik neki a helyzet, aláírom, hogy panaszkodik és társai; de ha vki hosszabb ideje külföldön van, az ne igazán "ugráljon", mert ő nem éli át; a hozzá eljutó hírek meg soha nem objektívek;
októberben nem hallottam egyetértő véleményt az ismerőseimtől, barátaimtól, de még a rokonságtól sem; én nem alkottam akkor sem véleményt, azóta, mert örülök hogy nem otthon vagyok; (az viszont elszomorít, hogy a két oldal ahelyett, hogy egymást támogatva az ország jobbá tételén dolgozna, inkább az ország több részre szakításán mesterkedik! Ördögi vagy nagyon őrült Ördögi vagy nagyon őrült )
külföldről könnyen okoskodik az ember;
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 21:04    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

hadnagy írta:
Álljon itt egy idézet egyik legkedvesebb "mesteremtől", Moldova Györgytől:
"A nép olyan mint a húsleves. Ha elkezd forrni, először mindíg a szemetje kerül felűlre."

You made my day!
-seci
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 18:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jaj,jaja,jaj!!!Emberek, ott kinnt! 1: ne legyetek máár a maradék ellen! Akiv itthonél, az nem jó dolgában megy ki tüntetni!!!Amikor a tűzoltó is fizetni köteles ellátás előtt,akkor mit szóllljunk?? A nagy baj az, hogy a 70%se fideszes se mszp-s oldal nem kap hangot... www.kossuthtér.hu és a nuncsakus fickó is másként tudja!!!www.kuruc.info.hu/ pár napos hír...http://althír.org
Vissza az elejére
zita28
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 22:31    Hozzászólás témája: :( Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen szerencsetlen tuzolto.... Sokkolt

Ha egy tuzolto aki kockáztatja az életét másokért.....(és ugye munka kozben sérult meg), csak ugy látták el a mentosok,hogy eloszor befizette a vizit dijat........!!!!

Kérdezem én, hogy akkor mit fognak csinálni majd az átlag polgárokkal? Forgó szemek Forgó szemek

Érdekes dolgok ezek!

Zita
Vissza az elejére
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 19:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
1. megérett a meggy
2. csipkobokor vesszö
-seci

Na idefigyelj vakeger! Nevető Te nem birtad az en ellenvelemenyemet, jossz itt nekem az ovodas szovegeddel! Vicces Ugyhogy tovabbra is irkalni fogok, ssssajnalom!
Amugy meg az szerinted megoldas, hogy mindenki ul otthon a szetfingott karosszekeben es hagyja, hogy az hazat elvegyek a feje folul? Mert ezek nem nyugszanak, amig van valamid, amit elvehetnek... Ördögi vagy nagyon őrült
A minap dumaltam telon apamekkal. Azt mondta, elkeserito a helyzet. A munkahelyek - Damoklesz kardja ott log mindenki feje felett. Ot is barmelyik percben elkuldhetik. Bezartak szazegynehany postahivatalt. Az APEH soha nem latott kommandozasba kezdett, olyanok mint a Bituman-belekotnek mindenbe. Aposomekkal szemkozti szomszed kb 300ezret fog fizetni havonta ( Felkiáltás ) a lanya fogorvoskepzeseert egeszen a diplomaig. Meg o szerencses, mert vallakozo, de nagyon sokan nem tudnak ennyit majd kifizetni. A szamlak es az arak nagy utemben nonek, a fizeteseket csokkentik! A kinaiak mennek atfele Romaniaba, az uzletek sorra mennek tonkre... Nem kell ahhoz otthon lenni, hogy objektivan lassuk a helyzetet. Szomorú
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 20:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO írta:
seci írta:
1. megérett a meggy
2. csipkobokor vesszö
-seci

Na idefigyelj vakeger! Nevető Te nem birtad az en ellenvelemenyemet, jossz itt nekem az ovodas szovegeddel! Vicces Ugyhogy tovabbra is irkalni fogok, ssssajnalom!
Amugy meg az szerinted megoldas, hogy mindenki ul otthon a szetfingott karosszekeben es hagyja, hogy az hazat elvegyek a feje folul? Mert ezek nem nyugszanak, amig van valamid, amit elvehetnek... Ördögi vagy nagyon őrült
A minap dumaltam telon apamekkal. Azt mondta, elkeserito a helyzet. A munkahelyek - Damoklesz kardja ott log mindenki feje felett. Ot is barmelyik percben elkuldhetik. Bezartak szazegynehany postahivatalt. Az APEH soha nem latott kommandozasba kezdett, olyanok mint a Bituman-belekotnek mindenbe. Aposomekkal szemkozti szomszed kb 300ezret fog fizetni havonta ( Felkiáltás ) a lanya fogorvoskepzeseert egeszen a diplomaig. Meg o szerencses, mert vallakozo, de nagyon sokan nem tudnak ennyit majd kifizetni. A szamlak es az arak nagy utemben nonek, a fizeteseket csokkentik! A kinaiak mennek atfele Romaniaba, az uzletek sorra mennek tonkre... Nem kell ahhoz otthon lenni, hogy objektivan lassuk a helyzetet. Szomorú

Szerinted megis mennyibe kerul az allamnak egy egyetemista? Es mennyibe kerul egy fogorvos hallgato? Illuzio az, hogy az ember ingyen tanul.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 23:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt is fizetni kell a oktatasert, pedig UK joval gazdagabb es fejletebb, mint Magyarorszag. Es itt sem ket filler.

Amugy nem csodalkozom. Vegre valaki elkezd rendesen dolgozni, hogy az orszag gazdasagilag helyre razodjon. Valakinek elkell vegezni a piszkos munkat. Persze nem jo, de muszaj, kulonben meg 2050-ben sem lesz Euro.

HA nem tudtad volna Magyarorszag az utolso elotti helyen all gazdasagilag a 10 belepett EU tagorszag kozott. Csak a lengyeleknel rosszabb a gazdasag.

Semmibol nem lehet varat epiteni.
Vissza az elejére
futlon
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 11:57    Hozzászólás témája: egy kis politika Hozzászólás az előzmény idézésével

Én nem tartom sokra a politikusokat, sem a magyarokat, és igazából a britteket sem, de Londonban legalább azt mondhatom, hogy én itt csak egy idegen vagyok. De amikor a hazámban érzem magam hazátlannak, az biza nem jó.
Nem szeretek nemzetieskedő frázisokat puffogtatni, de ami MO-on folyik az tényleg az egészséges magyar nemzeti öntudat lassú megölése.

És akár hiszitek, akár nem, nem vagyok se Fidesz-es, se Mszp-és.
Ha politikai viselkedést nézem, az Mdf áll a legközelebb az izlésemhez, de bennük sem bízom, pláne nem az Szdsz-ben. A Csurka-féléktől meg mentsen meg az Isten.
Ma MO-on nincs olyan politikai erő, amely hiteles lenne számomra, és ezért hagyom el időről időre a hazámat, és megyek Ném.o.-ba, Fr.o.-ba, Ol.o.-ba, vagy tavasszal Angliába. Bár ebbe egy kicsit a vagabond szívem is beleszól Kacsintó
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos, maximálisan igazad van W2 abban, hogy nem kell itthon élni ahhoz, hogy az ember reálisan lássa a dolgokat. Például nézd meg odakint magad körül a felsőoktatásban a tandíjakat. Én nézegettem őket és nyugodtan állíthatom, hogy legalább 10-szerese az itthon bevezetendőknek. De hogy ne legyek ennyire személyes:

Úgy gondolom, hogy rengeteg minden van, amit a szocializmus korában megszoktunk/megszoktak a szüleink, és egyszerűen nem látjuk, hogy nálunk most pont azért vannak problémák, mert ők élveztek bizonyos előnyöket a "nyugathoz" képest. Nem volt ott sem mindig királyság és az emberek nagy szegénységben éltek valamikor. Csak ők már túlvannak azon az időszakon.

Ne felejtsük el, hogy "nyugaton" magasabbak a tandíjak, magasabb ára van az albérletnek és sokkal magasabb ára van a közlekedésnek. És ez nem magyarázható a magasabb keresetekkel, mert miközben egy szoba! bérlése kb 10-szerese az itthoninak, addig a minimálbér "csak" az ötszöröse. Miközben az étkezés is sokkal drágább.

Szóval: ha valaha el akarjuk érni azt a színvonalat, ami nyugaton van, akkor először hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy mindennek ára van. A társadalom elöregszik, a fiatalok kivándorolnak és nem itthon adóznak, ezért az állami bevételek csökkennek. Eközben ráadásul egyre nagyobbak a kiadásaink nyugdíjra és egészségügyre, főleg az előbb említett elöregedés miatt. Nyugaton az emberek tudják, hogy nem fognak megélni az állami nyugdíjból, ezért előre takarékoskodnak. Persze sajnos az én nagymamámnak sem volt erre lehetősége vagy inkább oka, mert hittek abban, hogy az állam majd arany időskort biztosít nekik. Azt is tudják odakint, hogy ha a saját magam által választott orvosnál akarok szülni, és nem az ügyeletesnél, akkor díjat kell fizetnem. Ez így működik.

Kötöttünk egy a gazdaságunkra nézve nem túl előnyös szerződést az EU-val, amivel a földműveléssel foglalkozók felét eleve megöltük, de ez volt az ára annak, hogy valamikor lehessen EURO itthon is. Sokan vesztik el az állásukat emiatt a mai napig. Nem csak a gazdaságokban dolgozók, hanem azok a kereskedők is, akik anno még exportálták az egyébként világszintű magyar búzát. A fiatalok közül kevesen kapnak állást, mert az idősek betöltik a helyeket. Az időseket pedig nem lehet kirúgni, mert akkor nem tudják eltartani a családjukat és felnevelni a következő generációt.

Én azt mondanám, hogy a probléma nagyon összetett. És mielőtt elkezdünk bárkit is szídni egy-egy intézkedés miatt, jól vizsgáljuk meg a valóságot és óvatosan áradozzunk a "nyugati világról".
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 12:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO írta:
Aposomekkal szemkozti szomszed kb 300ezret fog fizetni havonta ( Felkiáltás ) a lanya fogorvoskepzeseert egeszen a diplomaig.

Bocs, de ez hogy jon ki? Egy ismerősünk jár fizetős képzésre, nem is államilag finaszírozottra, ott félévente 120 ezer a tandíj, ami havonta 20 ezernél többre nem jön ki. A kollégium szinte ingyen van. Albérletet még Budapesten is lehet találni 50 ezerért. Valamit félreértettél. Másrészt a tanulást úgy kell tekinteni, mint egy befektetést, ami évek múlva fog megtérülni.

Én teljesen egyetértek azzal, hogy tandíjat kelljen fizetni - felháborító, hogy évente sokezer kommunikáció és egyéb blabla szakos egyetemista hagyja el a felsőoktatást, akinek az oktatását az én adómból fizetik (fizették), miközben már a felvételinél lehet tudni, hogy nem lesz állásuk.
Ha fizetni kell tandíjat, akkor meg fogja mindenki gondolni, hogy menjen-e egy ilyen szakra, ahol jol elvan 4-5 evig aztan mindenki hibas lesz, hogy nincs munkaja - csak o nem.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
3 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban