Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Angol jogsi
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
zita28
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 9:34    Hozzászólás témája: Ismét jogsi Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Lehet hülye kérdés lesz, de azért fo a biztonság Mosoly

Nekem van "full"-os Uj Zéland jogsim! Azért irtam "full"-ost mert 1 év után már nem lehetett használni a nemzet közi jogsit ott és le kellett vizsgáznom kresz-bol és vezetésbol is.

Szoval mit gondoltok, mivel ez ugye angol jogsi és a vezetési stilus és a kresz is ugyan az volt (balos) ezért könnyen elfogadják Angliában?
Csak szeretném az esetleges probélmákat elkerülni. pl. bankszámla nyitásnál vagy bárhol, ha például kérnek fényképes igazolásokat, akkor beállitok egy magyar utlevéllel, egy Uj zélandos jogsival és én meg közben Londonban szeretnék élni. Sokkolt

Köszike Zita
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 9:37    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem mint vezetési gyakorlatot, elfogafják úgy, mintha itt vezettél volna már annyi ideje (mármint amióta az új-zélandi jogsid megvan).
Viszont bankszámlanyitásnál kb annyi, mintha nem is lenne, hiszen ott az adress-proof miatt kérikés ugyebár abban a jogsidban nem az itteni címed szerepel...
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zita28
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 9:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi a gyors választ Hadnagy.......,

Igen mielott meg lett, akkor az urlapon be kellett jelölni,hogy a jogsimra az ottani cimet kérem-e,hogy irják-e rá, meg hogy szeretnék e donor lenni... etc,etc...,
Hát én be is jelöltem,hogy cimet kérek rá, viszont donor nem igazán akartam lenni ha bármi is történik velem.

Ezek mit csináltak, felcserélték az infokat. Sokkolt
Lakcim nincs a jogsimon, viszont donor lettem rajta Sokkolt Síró vagy nagyon szomorú
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 10:22    Hozzászólás témája: Re: Ismét jogsi Hozzászólás az előzmény idézésével

zita28 írta:
Sziasztok

Lehet hülye kérdés lesz, de azért fo a biztonság Mosoly

Nekem van "full"-os Uj Zéland jogsim! Azért irtam "full"-ost mert 1 év után már nem lehetett használni a nemzet közi jogsit ott és le kellett vizsgáznom kresz-bol és vezetésbol is.

Szoval mit gondoltok, mivel ez ugye angol jogsi és a vezetési stilus és a kresz is ugyan az volt (balos) ezért könnyen elfogadják Angliában?
Csak szeretném az esetleges probélmákat elkerülni. pl. bankszámla nyitásnál vagy bárhol, ha például kérnek fényképes igazolásokat, akkor beállitok egy magyar utlevéllel, egy Uj zélandos jogsival és én meg közben Londonban szeretnék élni. Sokkolt

Köszike Zita

Lasd itt: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022559

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
zita28
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 10:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Seci az infot, sokat segitett, már meg is néztem!

Igaz, van boven angol hiányosságom, de a lényegét értem! Nagyon boldog

Üdv Zita
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 11:04    Hozzászólás témája: Re: jogsi Hozzászólás az előzmény idézésével

Aliz79 írta:
Sziasztok!

Bocsi az ostoba kérdésért Zavarban levő Zavarban levő , de az nincs valami szabályhoz kötve, hogy mennyi ideig kell valakinek jogsival (Magyarhonban megszerzett) rendelkeznie, hogy Angliában vezethessen?
Itt arra gondolok, hogy jómagam most járok vezetni tanulni, kábé ápr-májusban lesz meg (ha meglesz...párszor megrántanak a forgalmin, az tuti Síró vagy nagyon szomorú Síró vagy nagyon szomorú Síró vagy nagyon szomorú Zavarban levő Zavarban levő Zavarban levő ) a jogsim, de augusztus végén már utazni szeretnék to England és valószínű, hogy valami carer melót fogok dolgozni, ahol nagy eséllyel elég sokat kell vezetnem...szóval, számítsak rá, hogy esetleg beintenek a 3 hónapos jogsim angolosításának? (na, ez egy gyögyörű szó volt Sokkolt ) a hivatalban?
Vagy esetleg maga a munkáltató fog cöccögni? Szomorú Szomorú Szomorú
Köszönöm szépen a választ!
Aliz79

A valaszt itt megtalalod a kerdesedre.

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022556
Vissza az elejére
Aliz79
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 2. Péntek, 19:13    Hozzászólás témája: köszönet Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm Artin a választ!!!
(bár a szótárt néhol ronggyá forgattam Zavarban levő Zavarban levő Zavarban levő Zavarban levő )
Aliz79
attila2005
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Április 10. Kedd, 22:01    Hozzászólás témája: Kedves Aliz 79 Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem itt tobb fele p[roblema is felmerulhet..
1. eloszor is te fogsz coccogniaz angol vezetest illetoen , hiszen gyakorlatod nincs benne marmint ellentetes vezetes, szuk utcak altalaban ha carer vagy akkor nagyobb , dragabb autok szoval a vezetes es parkolas eleg gaz tapasztalat nelkul hozzateve hogy itt ugye mar emlitettem teljesen mas a vezetesi szokas es a kozlekedes is..
2 kerdes hogy ha carer leszel kotnek e majd a 3 honapos jogsidra azaz tapasztalatodra biztositast es ha igen emnnyiert es ha meg a mennyiert megoldhato akkor azt kifizetik e ami eleg magas lesz en szerintem..
3 carer munkat 3 honapos jogis tapasztalattal talalni eleg nehez hiszen ott valakit valakiket szallitanod kell vagy legalabb is megprobalni szoval nehezen hiszem hogy valaki radbizza gyermeket vagy csaladtagjat 3 honapos jogsival..
Tisztelettel attila

A fentieket nem sertessel irtam es hogy elkeseritselek hanem hogy legyen fogalmad itt hogyan gondolkodnak az emberek es mire szamits semmi tobb... szivesen segitek barmiben.. attila
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
onekronos
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 18:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Arrol van valakinek esetleg tapasztalata hogyan lehet Angliaban Jogsit szerezni illetve mik a nehezsegek meg ilyesmi... nekem nincs magyar jogsim es itt szeretnek majd egy jogsit... Thx
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 18:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

onekronos írta:
Sziasztok!

Arrol van valakinek esetleg tapasztalata hogyan lehet Angliaban Jogsit szerezni illetve mik a nehezsegek meg ilyesmi... nekem nincs magyar jogsim es itt szeretnek majd egy jogsit... Thx

Itt eleg sok minden le van mar irva. Ha megsem, akkor kerdezd!
Egy dologgal kell felkeszulnod: sporolj ossze ugy 1000 fontot. El fogod kolteni!
-seci
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 18:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
onekronos írta:
Sziasztok!

Itt eleg sok minden le van mar irva. Ha megsem, akkor kerdezd!
Egy dologgal kell felkeszulnod: sporolj ossze ugy 1000 fontot. El fogod kolteni!
-seci

Ez most meghulyult... Nem tudom javitani a sajat hozzaszolasomat.
Mindegy, a link lemaradt: http://www.magyaroklondonban.com/ftopict-445.html es ugy altalaban a Forumok alatti Angol jogsiban van egy csomo autoval kapcsolatos okossag.
-seci
Vissza az elejére
norton
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 2. Szerda, 23:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Nekem B,C,E,F kategóriám van, ezekre ugyanúgy érvényesítik, ha kiváltom az angol jogsit? Van ezzel esélyem valamilyen munkát találni? Vagy ugyanolyan necces, mint más szakmák? Folyékonyan beszélek angolul, de gondolom sofőrrel temzét lehet rekeszteni, mint bárhol a világon.
A másik, nem vágom teljesen, mi történik a magyar jogsival. Tényleg bevonják, amíg az angol megvan? És ha haza akarok utazni közben, vagy más országban vezetni?
Számomra az lenne az ésszerű, hogy rögtön visszaadják.
Vissza az elejére
norton
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 3. Csütörtök, 0:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocsánat, nem olvastam el a jogsis topikot előzőleg, de a második kérdésre már azóta választ kaptam.
Vissza az elejére
stifike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 3. Csütörtök, 13:41    Hozzászólás témája: Jogsi érvényesség Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

A magyar jogsim 2007 dec-ig érvényes. Van valami megkötés, hogy milyen érvényességgel váltják csak át?
A kinti meddig lesz érvényes? Az is csak addig, amig az itthoni? Aztán újítanom kell, meg egészségügyi vizsgálaton átesni, etc.?
Régi fajta jogsit ugyanúgy elfogadják, vagy csak a kártyásat?
köszi
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 3. Csütörtök, 14:42    Hozzászólás témája: Re: Jogsi érvényesség Hozzászólás az előzmény idézésével

stifike írta:
Sziasztok

A magyar jogsim 2007 dec-ig érvényes. Van valami megkötés, hogy milyen érvényességgel váltják csak át?
A kinti meddig lesz érvényes? Az is csak addig, amig az itthoni? Aztán újítanom kell, meg egészségügyi vizsgálaton átesni, etc.?
Régi fajta jogsit ugyanúgy elfogadják, vagy csak a kártyásat?
köszi

Itt nincs egeszsegugyi vizsgalat, csak ha mar nagyon oreg vagy, vagy valamilyen komoly egeszsegugyi problemad van.

Nyilatkozol, hogy nem vagy hulye, nincs epilepsziad meg miegymas. Ha szemuveg kell a vezeteshez, azt be kell vallanod.
Az elso jogsi megszerzesekor is pont ennyi van, megfejelve azzal, hogy a "latsz"-rol nem eleg nyilatkozni, hanem a gyakorlati vizsga elso lepese, hogy a vizsgabiztos elolvastat veled egy 20 meterre levo rendszamtablat. Ha az megy -> latsz. Nem megy -> megbuktal, menj szemorvoshoz Mosoly

Szerintem 10 evre fogjak megadni, annyi idonkent kell itt (is) ujitani.

-seci
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
2 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban