| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 21:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| HenriettaWH írta: | | Miért nem kell belőle adóznod? |
Jó kérdés!! Engem is érdekel a válasz... _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Máj 16. Kedd, 5:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Valoszinuleg, mert csalnak A TB fizetes miatt tutin.
Vagy Magyarorszagon lesz minimalberen bejelentve es tartos kulfoldi kikuldetes napidijakent fogja kapni a penzt. Egy par eve ez meg mukodott.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Máj 16. Kedd, 13:26 Hozzászólás témája: |
|
|
En amikor 100 font alatt kerestem egy heten, akkor nem vontak le semmit. Felteve, ha nem BR Tax kategoriaban van az illeto. 101 fontert mar levontak, persze nem sokat. De ez regen volt mar. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zgergo Újonc

Csatlakozott: May 10, 2006 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Swanage
|
Elküldve: 2006. Máj 17. Szerda, 17:09 Hozzászólás témája: |
|
|
| Én úgy tudom hogy ez a nemzeti minimálbér és nem kell belőle adózni, vagy ez nem igaz? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zgergo Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 17. Szerda, 17:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Pontosabban azt olvastam: "... ha jövedelme nem ér el agy bizonyos szintet akkor nem kell belőle adózni.."
de hogy ez a szint mennyi azt nem tudom... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 17. Szerda, 18:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| zgergo írta: | Pontosabban azt olvastam: "... ha jövedelme nem ér el agy bizonyos szintet akkor nem kell belőle adózni.."
de hogy ez a szint mennyi azt nem tudom... |
A nemzeti minimálbér nem egyenlő az adómentes alappal.
Az éve adómentes jövedelem 5,035, az NI-é pedig 4,368. E fölött adózol. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zgergo Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 19. Péntek, 13:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello
Aha, így már értem.
Köszi a tájékoztatást |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
fanny83 Újonc

|
Elküldve: 2006. Október 12. Csütörtök, 13:13 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tudjátok, érdekelne valami. Már hetek óta fórumokat olvasgatok-egyikre se regisztráltam, kivéve ezt-, próbálok infót gyűjteni a "kinti világról", mert úgy gondolom, hogy a cégek tájékoztatóját hiába olvasom a neten, nem biztos, hogy igaz. Én inkább ezekben a fórumokban bízok, mert itt őszintén leírják a tapasztalataikat az emberek. Először is céget szeretnék keresni, amin keresztül kijuthatnék a barátommal, ezért olvasok olyan fórumokat, melyek egy-egy cégről írna. Megjegyzem, ezek nagyon hasznosnak látszanak, mert olyan problémákat is felmerítenek, amire én nem is gondolnék. Szóval az érdekelne, van e olyan cég, ami jó, mert ahogy én itt olvastam egy párat, egyik se jó. Volt már olyan, hogy jókat olvastam egy cégről, pl azt, hogy nem kér közvetítői díjat....ezt többek között pont az itt tárgyalt cégről olvastam. Most akkor mi az ígaz? Kinek higyjek? Hol kereshetnék céget, mert eddig mindről kiderült, hogy rossz....Nem akarunk úgy kimenni a barátommal, hogy nincs lefixálva a munka, tudjuk, hogy ez viszont többe kerül. Ha valaki tud megbízható céget, vagy tanácsot adni, hol keressek, legyen szíves segítsen!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
petya29 Újonc

|
Elküldve: 2006. December 2. Szombat, 20:20 Hozzászólás témája: |
|
|
SZIASZTOK!
Nekem is személyes tapasztalatom van a DHIR- el kapcsolatban.Több mint egy évet húztam le Angliában. Rajtuk keresztül mentem ki én is. Nekem se kellett egy fillért sem fizetnem nekik. Több fórumot végig böngésztem annak idején és elég meggyőző sztorikat hallottam róluk. Így gondoltam belevágok lesz ami lesz. Nem bántam meg egész szépen tudtam félrerakni. A tavaly karácsony elég kemény volt kinn ezért gondoltam az ideit jó lenne már itthon tölteni. Meg egy kis pihenés sem árt
Peti |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
barracuda007 Újonc

|
Elküldve: 2007. Február 28. Szerda, 13:11 Hozzászólás témája: |
|
|
ISMERI VALAKI EZT AZ IRODÁT? MEGBÍZHATÓAK?
JÓ ÉS ROSSZ TAPASZTALATOK ÉRDEKELNÉNEK?
Szállodai munkák szerződéssel szakács, felszolgáló, recepciós, továbbá manager ( Front / Back Office ) munkakörökben nyelvtudással rendelkezőknek az Egyesült Királyság és Írország területére.
Teljeskörű, díjtalan közvetítés az Unió szabályai szerint.
(Engedély szám: 4803- 2/2006- 0300)
D.H. International Recruitment
30/596- 72- 32 ( munkaidőben)
www.dhir.hu
info@dhir.hu
Kecskemét, 6000
Katona József tér 18. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Február 28. Szerda, 14:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| barracuda007 írta: | ISMERI VALAKI EZT AZ IRODÁT? MEGBÍZHATÓAK?
JÓ ÉS ROSSZ TAPASZTALATOK ÉRDEKELNÉNEK?
|
A beirasod felett 2 oldalon keresztul vannak a jo es rossz tapasztalatok, olvastad azokat? Vagy ez egy hirdetes akart lenni, hozzaszolas kontosben?
Az ingyenes kozvetites meg csak akkor ingyenes, ha nem gombolnak le rolad mas jogcimen sem penzt, mint pl.: kotelezo nyelvoktatas es az iroda sajat nyelvvizsgaja, regisztracios dij, informacios csomag - amit altalaban a kovetseg oldalarol szoktak letolteni.
Engem DHIR-ek megprobaltak atvagni es amikor jeleztem nekik, hogy nem tetszik, meg ok fenyegetoztek. Példaul azert, mert nem hagytam, hogy lefenymasoljak a szemelyimet - ezt torveny tiltja, nem az en heppem. Mi kojottunk 1 eve es boldogultunk magunk - mindenkinek ezt ajanlom! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
DHIR Újonc

|
Elküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 17:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Tisztelt Fórumozók!
Mivel félreérthető és félrevezető információk szerepelnek FINSBURY nevű tisztelt fórumózó két hozzászólásában ( melyek az ő félreértelmezéséből adódnak) , ezért mindenképp fontosnak tarom ezen féligazságok tisztázását azon olvasok érdekében, akik még nem ismerik szolgáltatásunkat.
Csak angol nyelvtudással és vendéglátós gyakorlattal ( kivétel a gen. assistant pozíció) rendelkezők esetében van reális esélye annak, hogy 2-3 héten belül, hivatalos munkaszerződést prezentáljunk. Tehát minden munkavállalónk egy aláírt munkaszerződéssel ( mely a szállásra és ellátásra is kitér) megy ki. Mindezért a szolgáltatásért a munkavállalók semmit nem fizetnek ( sem regisztráció, sem közvetítés , sem semmilyen címen) cégünknek, ami abból adódik, hogy szolgáltatásunkért egy sikeres közvetítés esetén a munkáltatók fizetnek, hangsúlyozom, sikeres közvetítés esetén.
Tisztelt Finsbury!
Sajnálom, hogy negatív tapasztalatot szerzett cégünk szolgáltatását illetően. Hozzászólásai és félrevezető megjegyzései alapján csak arra tudok következtetni, hogy Ön teljesen félreértelmezte ill. félreértette a díjmentes szolgáltatással járó szabályokat. Ezért tisztelettel megkérem ( a többi t. fórumozó hiteles tájékoztatásának érdekében) csak olyan információt adjon bármelyik cég működéséről, amivel teljes mértékben tisztában van,különben jogsértő is lehet. Személy szerint nagy jelentőséget nem tulajdonítok a dolognak, csak egy egyszerű félreértésnek tudom be. Ha ezen részletes magyarázat sem elegendő a tisztán látáshoz, várom jelentkezését telefonon vagy személyesen irodánkban. Mindezt csak a tisztán látás érdekében tartottam fontosnak elmondani.
Azon tisztelt érdeklődők számára, akikben kétségeket támasztott a tárgyalt félreértés, referenciakérési lehetőség:
Dél-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szegedi ill. Kecskeméti Kirendeltsége ( a lenti engedélyszám alapján), továbbá írott referencia honlapunkon: www.dhir.hu
Tisztelettel:
Dudás László
ügyvezető
D. H. International Recruitment
Permission Number: 4803-2/2006-0300
Tel:0036/ 30- 596- 7232
Tel/ Fax: 0036/ 76- 324- 647
Katona J. tér 18., I/ 118.,
Kecskemét, Hungary
H - 6000
E-mail: info@dhir.hu
web: www.dhir.hu
--------------------------------------------------------------------------------
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 20:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves László!
Előljáróban: Azért mert nem ért velem egyet nem lesznek hiteltelenek az én információim - akkor sem ha nem tetszik Önnek, amit irtam.
Röviden a történet: Én Önnel soha nem találkoztam, telefonon beszéltünk csak. elküldtem Önnek az önéletrajzomat, felhivtam Önt és azt mondta tud nekem egy konkrét állást, utazzak le Szegedre, megbeszéltünk egy konkrét időpontot és lementem. Ott aztán kiderült, hogy konkrét állás nincs és Ön nem volt az irodában, jó 45 perc várakozás után egy hölgy foglalkozott velem - ha jól emlékszem a felesége volt. a szerződés, amit alá akart iratni velem, pontosan azt tartalmazta, hogy ha az aláírást követő 6 hónapban nem megyek ki egy olyan állásra, amit önök közvetítenek nekem, akkor 600 fontot kell fizetnem az Ön cégének - miközben Önök semmilyen kötelezettséget nem vállaltak arra, hogy biztosan álláshoz juttatnak. Arra kérdésre, hogy mire fel mindez, azt válaszolták, hogy Önöknek is vannak költségeik - milyen szerencse, hogy nekem nincsenek:). Majd miután a személyimet is le akarták fénymásolni, és én nem engedtem, már a szerződést sem írtam alá, sem önöknél sem máshol, hanem nekivágtam egyedül (ma már azt sem értem, miért nem biztam ennyire magamban).
Miután visszamentem Szegedről Budapestre irásban jeleztem még egyszer Önöknek, hogy véleményem szerint az Önök szerződése sérti a törvényeket, az igazolványok fénymásolásával együtt és a szerződést továbbítom az illetékes munkaügyi hatóságnak. Erre az a hölgy akivel találkoztam egy fenyegetőző emillel válaszolt - megnyugodthat, rövidesen kijöttem Londonba és nem értem rá ezzel foglalkozni. De ha legális volt minden, akkor nem is értem miért kellett volna egy fenyegetőző emillel válaszolni, ezen Ön is elmerengehet egy pillanatra. Nekem már nincsenek meg a tavaly januári emiljeim, de ha Önök még tárolják ezeket, akkor utána is nézhet.
Életemben nem először fogtam szerződést a kezemben és nem először olvastam ilyesmit - olyannyira nem okoz a jogi szövegek értelmezése gondot, hogy londoni tartózkodásom 4. hónapjában az akkori munkáltatómat is bepereltem és a pert megnyertem. Így annak lehetőségét, hogy félreértettem a szerződést elvethetjük.
Mi éreztem problémásnak:
1/ Ön azt ígérte nekem, hogy van egy konkrét állás, miközben nem volt - ezért utaztam 400 kilométert feleslegesen, elvesztegettem több órát,
2/ Megbeszéltem Önnel egy időpontot, ön ezzel szemben sehol sem volt,
3/ Jogtalanul akartak pénzt kérni tőlem, ezen kívül a szerződés egyoldalu volt,
4/ a személyigazolványt TILOS lefénymásolni - ha eddig nem tudtak, akkor most szólók. De szóltam tavaly is, gondolom jó sokat lefénymásoltak ennek ellenére. Nem csak Önöknek a bankoknak sem lehet személyit fénymásolni,
5/ ha nem volt semmi gond a szerződéssel, akkor miért kellett egy fenyegetőző emillel válaszolni
6/ internetes fórumokban leírni a történetemet és a véleményemet nem jogsértő. Budapesten még megvan a szerződés, amit elhoztam, ugyan nem akartak ideadni nekem, de sikerült elhoznom. Ügyes lány vagyok és nagyon is tisztában vagyok a jogaimmal és élek is velük - és nem ijedek meg attól, hogy ilyen szigorú apuka stílusban megpróbál rám ijeszteni.
Nem tegnap csatlakoztam ehhez a fórumhoz, hosszú ideje írok ide és nem az Önök cége az írásaim célpontja. Ahol jó tapasztalataim voltak, ott azt irtam le. Önöknél nem voltak, leírtam miért. Sajnos ez az internet hátránya, gyorsan terjed a rossz hír - nekünk, fogyasztóknak meg a szerencsénk.
Visszaolvasva a fórumot, nem csak én írtam ám itt rosszat önökről, hanem pl.: zgergo is: "Az egyetlen gebasz, hogy ha kirugnának az első 3 hónapban akkor fizetnem kell 500 font kártérítést a D.H.I.R.-nek. " Ugye ez sem sert semmilyen torvényt sem? Ugye ez is az ingyenes kozvetítés része? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|