Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Tanárok, figyelem!
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 15. Szombat, 13:55    Hozzászólás témája: Tanárok, figyelem! Hozzászólás az előzmény idézésével

Képzett tanárok, figyelem!

Utánanéztem a neten, hogy milyen lehetőségei vannak egy magyarországi diplomás tanárnak Angliában, és a következőt találtam:

Overseas Trained Teachers
I Am An Overseas Trained Teacher(OTT)
From EU and EFTA
If you have a teaching qualification gained in the EU (European Union) or EFTA (European Free Trade Area) and you are a national of one of these countries, you usually have automatic Qualified Teacher Status (QTS). You need to contact the Department for Education and Skills (DfES) for a form to complete and they will then return a letter confirming QTS. Phone 01325 392120. You will then be able to apply for teaching posts in local schools.

Az információt a Hertfordshire County Council weboldalán találtam, a link a következő:

http://www.hertsdirect.org/scholearn/supporting/teachinherts/welcome/

Itt vannak állások is, és lehet jelentkezni az interneten, vagyishogy beadhatod a pályázatodat Magyarországról is! Először persze meg kell szerezned a fenti iratot az Oktatási Minisztériumtól, link:

www.dfes.gov.uk

Természetesen el kell sajátitanod a National Curriculum-ot, amit ugye a NAT-nak megfelelő. És tudnod kell angolul.

Viszont: neked nincsenek kevesebb esélyeid, mint az angoloknak, mert állami intézményekben ez szigorúan tilos és figyelik is, hogy kiknek ajánlják az állásokat. Természetesen angolul is tudnod kell. Viszont itt nagyon sok tanár van, akinek nem angol az anyanyelve. Belejössz.

A fenti csak az az önkormányzat oldala, ahol én dolgozom, Hertfordshire Londontól közvetlenül északra van és néhány észak-londoni körzet is ide tartozik. Elég jó megye. De az egész országban, Londont is beleértve, keresnek tanárokat, mert nagy a hiány.

Panka, neked különösen van esélyed mint special education needs (SEN) tanár, főleg, hogy gyakorlatod is van. A tanároknak különféle juttatásokat is adnak, ami a legfontosabb, hogy elég jó nyugdijcsomagot kapnak, és az állam segit lakásvásárlásban is. Tehát megéri.

Egy dologra azonban mindenkinek felhivom a figyelmét. Az itteni iskolák nagyon-nagyon különböznek az otthoniaktól, főleg a középiskolák. A fegyelem gyenge, minden gyerek tudja a jogait, sokszor még csak le sem szólhatod őket. Azonkivül mindenkinek át kell esnie a CRB (Criminal Records Bureau) vagyis kiterjesztett rendőrségi ellenőrzésen, ami hetekbe tart, tehát legalább 3-4 hónapra számitson az ember, mire elkezdhet dolgozni, onnantól kezdve, hogy beadta a pályázatát.

Nos, tanárok, hajrá, lehet kezdeni a fent emlitett regisztrációt, és irány Anglia! Aztán már csak rajtatok múlik a dolog....

Heni

Legutóbb HenriettaWH szerkesztette (2006. Április 26. Szerda, 8:42), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 15. Szombat, 19:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A következő oldalon lehet megtalálni a fentiekre vonatkozó információkat:

http://www.teachernet.gov.uk/teachinginengland/index.cfm

Kattints rá a bal oldalon található 'Preparing to teach in England' linkre, és itt található meg minden információ a regisztrálással kapcsolatban.

Ezen az oldalon részletesen leirják az oktatási rendszert, a Curriculumot és egyéb tudnivalókat.

Jó böngészést!
Vissza az elejére
panka33
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 15. Szombat, 22:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Heni!

Nagyon profi vagy! Szerintem akit éredekel a téma annak
nagy segítség az anyagod.
(De azért nekem egy jó pár napba bele fog telni amíg ezeket átnézem! )
Mosoly

Üdv Panka
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Június 1. Csütörtök, 13:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most bukkantam ra erre az oldalra, erdemes vegiglapozni:

www.tes.co.uk

Ez a Times melleklete, tanarokra koncentralodik.

Aki nem ragaszkodik Londonhoz, es szivesen dolgozna Hertfordshire-ben, javaslom az onkormanyzat ide vonatkozo oldalait:

www.teachinherts.com

Egyebkent Hertfordshire deli resze egybeer London eszaki reszevel, Watford, Borehamwood, Cheshunt, Potters Bar, Waltham Cross konnyen elerheto.
Vissza az elejére
danci
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Július 29. Szombat, 10:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Henrietta!

Olyan kérdésem lenne, hogy diplomás zenetanároknak milyen lehetősége van?
A barátnőmmel ketten mennénk ki Angliába, Ő zeneakadémiát (egyetem) végzett zongora szakon, én pedig szintén zeneakadémiát klarinét szakon.

Válaszod előre is köszönjük!
danci
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Augusztus 2. Szerda, 11:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Zeneoktatás van minden iskolában. A legelső, hogy megszerezzétek a QTS regisztrációt, utána ügynökségekkel érdemes kezdeni, érdeklődni, közben nézegetni újságokban. Biztosan vannak zeneiskolák is Angliában, egyetemeken is érdemes érdeklődni.
Vissza az elejére
Kate7
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Október 12. Csütörtök, 23:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Most itt vagyok Londonban a leforditatlan magyar diplomammal . Van-e valakinek jo (olcso es megbizhato) fordito iroda cime akar itt Londonban akar Budapesten. Ugyanis OTTP programban szeretnek reszt venni es oda official translation kellene.

Koszonom,
Kata
Vissza az elejére
bimol
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 23. Péntek, 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Két dolgot szeretnék megkérdezni olyanoktól, akik kint dolgoznak tanárként:
1. Van-e valami olyan a tanítási gyakorlatban, ami nagyon más, mint nálunk? (secondary school-ban) Vagy amire ügyelni kell, mert nem szabad elkövetni?
2. A teacher assistant állásból át lehet-e menni tanárba (van végzettségem, csak előtte valami kis nyelvgyakorlat kellene) Vagy jobb ötlet?
Köszi, bimol
Vissza az elejére
bimol
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 26. Hétfő, 13:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Enci, próbáltam neked e-mailt küldeni, de úgy tűnik, nem sikerült, ezért most ide írok.
Szeretném javasolni, hogy a "Tanárok figyelem" és a "Tanár asszisztens" topicot máshol legyen, mert ezek nem a gyermekek elhelyezéséről szólnak és így a tanárok talán bele se mennek. A legjobb lenne a felsőbe egy "Tanároknak" topicot nyitni!
Egyébként nagyon jó a fórum, nagyon örülök, hogy rátaláltam, máris sokat segített.
Köszönöm, szia bimol
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Február 27. Kedd, 23:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A topik neve: Bölcsi, ovi, suli kérdések. Tanárok ugyebár iskolákban vannak. Tehát ez a topik igenis jó helyen van.
Vissza az elejére
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 15. Kedd, 17:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kate7 írta:
Sziasztok!

Most itt vagyok Londonban a leforditatlan magyar diplomammal . Van-e valakinek jo (olcso es megbizhato) fordito iroda cime
Kata

Nekem is ilyen kerdesem lenne! Hol talalok olyan irodat, ahol le tudom fordittatni a diplomamat? Illetve van egy masik kepzesrol is vegzettsegem, errol is kellene forditas. Milyen gyorsan keszitik el ezeket es milyen aron?
Koszonom!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 15. Kedd, 17:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

cytina írta:
Kate7 írta:
Sziasztok!

Most itt vagyok Londonban a leforditatlan magyar diplomammal . Van-e valakinek jo (olcso es megbizhato) fordito iroda cime
Kata

Nekem is ilyen kerdesem lenne! Hol talalok olyan irodat, ahol le tudom fordittatni a diplomamat? Illetve van egy masik kepzesrol is vegzettsegem, errol is kellene forditas. Milyen gyorsan keszitik el ezeket es milyen aron?
Koszonom!

Tobben irtak, hogy a Magyar Nagykovetseg csinalt ilyent.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 15. Kedd, 22:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na, jo! Azt tudom en is, de nekem itt kellene es minnel hamarabb. Azert koszi!
Vissza az elejére
cytina
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 16. Szerda, 18:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

talatam egy ilyet: www.okm.gov.hu. Itt lehet fordittatni a bizonyitvanyokat. Az ar 16000 Ft, 30 napos hataridovel. Megeri? Van olcsobb?
Vissza az elejére
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 18. Péntek, 16:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A magyar nagykovetseg honlapjan talaltam a diplomam forditasahoz valakit, akinek emailben elkuldtem a masolatot es o par nap mulva postan kuldte a forditast 30 fontert. Szerintem az nem halalos.
Udv: Zsuzsa
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban