Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Londonban szulni
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Február 1. Csütörtök, 14:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

plum írta:
Te elegedett lennel Seci? Evek ota adofizeto kulfoldi vagyok, csak azt szeretnem magkapni, ami jar.
Egyebkent nem latom a tanacsot. Hol reklamaljak? A midwife-okat felugyelo szervnel? A korhazban?
plum

Szerintem a korhaz recepciojanal biztos megmondjak/ki van irva.
Amiota nekem van irasos papirom arrol (korhazbol!), hogy a fiamnak a szettort es utana marhara fajo kulcscsontjara nem kell fizioterapia, mert (idezem) "lathato fajdalom es erolkodes nelkul kepes levenni a puloverjet", azota valahogy elment a kedvem toluk. A tobbi esetet nem idezem, folosleges, 6.5 ev alatt sajnos volt tapasztalatunk, es egyelore meg a negativok vannak tulsulyban.

Hja kerem, adofizeto vagy, az igaz. Viszont bloody foreiner is... Mert a korhaz nem latja, hogy eppen fizetsz-e vagy sem. De vegul is mindegy, nem szamit, ezzel egyutt kell elni minden orszagban, otthon sem lenne maskepp angolkent.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 22. Csütörtök, 1:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Plum! En is nagyon aggodtam mielott szultem itt es hasonlo aggodalmaim voltak mint nekeD.
Ugy sem annal a midwifenal fogsz szulni aki a GPnel van, igy ne izgulj. A szulesnel nekem ket midwifeom volt. Az elso egy felig cseh felig angol csaj, tok szimpi volt. A masik egy tiszta angol csaj. Olyan volt mint egy pokroc. Hot durva . A neve viszont az volt, hogy 'Lucky'. Viccen kivul. Az orvosok nagyon tudjak, hogy mit kell csinalni es nem lacafacaznak. Ha gaz van, ugy kikapjak a bebit hogy eszre sem veszed. Nem csaszarral feltetlenul, ugyhogy ne izgulj.
Kakild le az osszes embert korulotted. Senki nem szamit csak te es a bebi. Ha a midwife nem tetszik szoljal a GPnek vagy ha a korhazban levo midwife luke, akkor a korhazban szoljal, hogy szeretnel egy uj midwifeot. En egyszer szoltam es egybol kulon szobaba tettek. Ha csak szenvedsz es nem szolsz, senki nem fogja tudni a problemadat. Legy bator! Oszinten szolva legszivesebben azt mondtanam menj haza szulni, mert jobban tenned, de ha gond van, akkor mindenhol gond van. Otthon egy kicsit jobbban odafigyelnek az aprosagokra, itt sajna magasrol lekakiljak a kis problemakat. De azert csak tudnak itt valamit. Azt otthoni 16 hetes downkor szuresere szolgalo teszt vermintait, ide kuldik ki Angliaba tesztre.
Az teny es valo hogy private insurance nelkul halott itt az ember.
Gondolj arra, hogy a bebinek ki kell hogy jojjon es hany no megszult mar a vilagon. A midwifeok viszont barhogy nezzuk kepzettek es igen is tudjak hogy mit csinalnak. Ha van meg kerdesed szivesen segitek es irok, mert tudom en is milyen para voltam szules elottt. Es majdcsak meg most jon a java. Gyujtsd az energiat es aludj eleget meg a bebid szuletese elott, mert utana kemeny lesz egy darabig. Foleg ha gyermekednek tejallergiaja, hasfajasa, refluxa es stb.je van mint az en kislanyomnak. De nem mindenki olyan szerencses mint en. Nagyon boldog Nevető Udvozlettel:Mityi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fentfoto
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 23. Péntek, 11:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,
en egy olyan faramuci helyzetben vagyok, hogy most probalkozunk babaval Mo-on, es ha osszejon mostanaban akkor mar nagy pocakkal tudunk csak kimenni Londonban nyar vegen, szoval melot talani nem hiszem hogy fogok tudni terhesen. Milyen tamogatasra lehet megis szamitani, mert az itthon kapott gyes-gyed aligha lesz eleg barmire. Van valami tapasztalat? Ja igen...ferjnel vagyok, egyutt mennenk ki, tehat egyedulallo anyukaknak tamogatas nem johet szoba (ha meg van ilyen kint) Esetleg valami hivatalos oldal ahol utanna tudok nezni? akarmilyen jotanacsot szivesen fogadok. koszi elore is
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 27. Kedd, 0:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Fentfoto! Szerintem orulnod kellene, hogy otthonrol kapod a gyes-gyeded. En semmi fajta tamogatast nem kapok es mar itt vagyok egy jo par eve. Igy jar aki freelance munkakat vallal. A Henrietta nagyon sok jo es okos informaciot leirt az Okoska nevezetu forumban, ezzel kapcsolatban. Ajanlom, hogy bongeszgess. Illetve ha otthon kapsz penzt, akkor maximum csak ugy tudsz itt is penzt igenyelni, ha hazudsz, hogy otthon nem kapsz semmit. Ez van. Istenhozott a kapitalizmusban!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Február 27. Kedd, 7:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mityi írta:
Kedves Fentfoto! Szerintem orulnod kellene, hogy otthonrol kapod a gyes-gyeded. En semmi fajta tamogatast nem kapok es mar itt vagyok egy jo par eve. Igy jar aki freelance munkakat vallal. A Henrietta nagyon sok jo es okos informaciot leirt az Okoska nevezetu forumban, ezzel kapcsolatban. Ajanlom, hogy bongeszgess. Illetve ha otthon kapsz penzt, akkor maximum csak ugy tudsz itt is penzt igenyelni, ha hazudsz, hogy otthon nem kapsz semmit. Ez van. Istenhozott a kapitalizmusban!

Szerintem ha becsuletes vagy, akkor ugy sem. Marmint ha itt elsz, akkor nem vagy jogosult az otthoni gyes/gyedre. Miert lennel? Mi sem kapunk/kaptunk csaladi potlekot otthon a gyerekekre, amikor mar kint eltunk... Jol elhajtottak a malac farkara.

Es teljesen igazuk van! Abban az allamban vagy jogosult a kedvezmenyekre, ahol elsz+adozol. Az a teny, hogy itt kevesebb/mas a kedvezmeny: ismert. Ha ezek utan megis azt valasztod, hogy itt elsz, az a TE dontesed. Megvetted ezt is a csomagban. Pontosan ugyanugy nem leszel jogosult pl. az otthoni teljes egeszsegugyi ellatasra sem (csak a surgossegire EU-alapon), mert nem fizetsz TB-t. Es ez igy korrekt.

Miert nem kapsz itt egybol kedvezmeny? A valasz egyszeru: Anglia megnyitotta a munkaeropiacat az uj EU tagallamok elott. DE nem a segelypiacat. Ha mar ledolgoztal egy evet, akkor szobaallnak veled segely/juttatas ugyeben, addig nem. Segelyert nyavalygokbol itt is van eppen eleg...

-seci
Vissza az elejére
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 1:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Szerintem ha becsuletes vagy, akkor ugy sem. Marmint ha itt elsz, akkor nem vagy jogosult az otthoni gyes/gyedre. Miert lennel? Mi sem kapunk/kaptunk csaladi potlekot otthon a gyerekekre, amikor mar kint eltunk... Jol elhajtottak a malac farkara.

Es teljesen igazuk van! Abban az allamban vagy jogosult a kedvezmenyekre, ahol elsz+adozol. Az a teny, hogy itt kevesebb/mas a kedvezmeny: ismert. Ha ezek utan megis azt valasztod, hogy itt elsz, az a TE dontesed. Megvetted ezt is a csomagban. Pontosan ugyanugy nem leszel jogosult pl. az otthoni teljes egeszsegugyi ellatasra sem (csak a surgossegire EU-alapon), mert nem fizetsz TB-t. Es ez igy korrekt.

Kedves Seci! Szerintem te frankoul felreertettel engem?! Nezz igazan a lelked melyere es utana mond azt, hogy te meg sohasem jelentkeztel segelyre? Azzal a mondatoddal,hogy idezem:'Mi sem kapunk/kaptunk csaladi potlekot otthon a gyerekekre, amikor mar kint eltunk... Jol elhajtottak a malac farkara.', ezzel csak azt hangsulyoztad, hogy te igen is megprobaltal csaladi potlekot kerni otthon, mar amikor itt Angliaban eltetek. Vagy nem? Akkor ha tudtad azt, hogy :" Abban az allamban vagy jogosult a kedvezmenyekre, ahol elsz+adozol.", akkor megis miert akartal te csaladi potlekot otthon, ha itt eltel. Ezzel nem okoskodni akarok, csak magadnak mondottal ellent.
.
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 7:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mikor mi kijöttünk a kisebbik lányom az oviban regisztrálva maradt.Az ovónő javasolta, azt mondta "így ésszerű". Addig én itt nem is igényeltem családi pótlékot.Aztán fél év mulva jött a papír, mikor az ovi kiadta az iskolába jelentkező gyerekek listáját és az enyém nem volt rajta, hogy felhívták az ovit, miért nincs .Az ovónő elmondta, hogy fél éve kint élünk.Jött a levél, hogy törvényt szegtem, lekellett volna jelentenem.Nem kaphattam volna a családi pótlékot, köteles lettem volna bejelenteni ha 6 hétnél tovább külföldre viszem a gyereket.Az akkor még az apjával otthon maradt középső lányom után nem kaphattam volna a családi pótlékot, az az apjának járt volna ( jelzem az én nevemre jött de oda adtam nekik ) és vagy vissza fizetem a kicsi után felvettet, vagy levonják a középsőéből részletekben.Végül is ez lett.
Igaz az egészet nem tudták, hisz ő is kijött.
Itt visszamenőleg 3 hónapra adják meg a családit, tehát végülis volt egy időszak amikor sehonnan nem kaptam.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 10:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mityi írta:
Idézet:

Kedves Seci! Szerintem te frankoul felreertettel engem?! Nezz igazan a lelked melyere es utana mond azt, hogy te meg sohasem jelentkeztel segelyre? Azzal a mondatoddal,hogy idezem:'Mi sem kapunk/kaptunk csaladi potlekot otthon a gyerekekre, amikor mar kint eltunk... Jol elhajtottak a malac farkara.', ezzel csak azt hangsulyoztad, hogy te igen is megprobaltal csaladi potlekot kerni otthon, mar amikor itt Angliaban eltetek. Vagy nem? Akkor ha tudtad azt, hogy :" Abban az allamban vagy jogosult a kedvezmenyekre, ahol elsz+adozol.", akkor megis miert akartal te csaladi potlekot otthon, ha itt eltel. Ezzel nem okoskodni akarok, csak magadnak mondottal ellent.
.

Akkor pontositok: Akkoriban mi sem itt, sem otthon nem kaptunk a gyerekre tamogatast. Otthon azert nem, mert "csak" magantanulo volt a gyerek (az iskola megkapta ra a fejpenzt, mi nem), itt meg azert nem, mert a munkavallalasi engedely nem jogositott fel ra. Ugyhogy se itt, se ott. Koszonet erte Orban I. Viktornak es felebaratjanak, Tonynak Mosoly

Most az a helyzet, hogy a child benefitet itt megkapod, ha mar egy eve itt vagy. Nem egy nagy osszeg, de legalabb valamit visszakapok abbol a nem keves adobol, amit befizetek.

-seci
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Március 1. Csütörtök, 22:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A child benefit valószinűleg az egyetlen olyan juttatás, amihez nem kell egy évet itt lenni, megadják hamarabb is. De csak akkor, ha már van NI számod és bankszámlád, és visszamenőleg is meg lehet igényelni. Nem fogsz tőle hasra esni, az a heti kb. 17 font igazán nem sokra elég.

A child tax credit-re azt olvastam, hogy járhat, egyedi alapon birálják el.

Ez az EU csatlakozás óta változott.

Mi igényeltünk segélyt, de eddig egy fillért nem kaptunk. Se jövedelmkiegészitőt, se munkakeresőit. Az mindegy, mennyit fizettünk ki havonta, a fizetésünk meghaladta a felső határt, és nem kaptunk semmit. Éhen is halhattunk volna tőlük. Munkakeresőit azért nem kaptam, mert abban az időszakban, amire alapozták a kérelmet, pont otthon voltam gyermekemmel. És közben figyelem itt az embereket, akik simán megélnek családostul segélyekből, az adófizető emberek pénzéből. És ne legyen az ember keserű.
Vissza az elejére
hkgb
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 10:02    Hozzászólás témája: gyermekvállalás Angliában Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Szeptember vegere vagyok kiirva, jelenleg meg Magyarorszagon tartozkodom. Parom juniusban megy dolgozni Angliaba, en augusztusban mennek utanna. Lenne egy csomo kerdesem ezzel kapcsolatban, remelem, tudtok segiteni. Eloszor is, eleg-e egy honap a dolgok intezesere pl.: midwife es orvos kereses, papirmunka a szuleshez, ha egyaltalan van ilyen, stb. Meg kapja-e az angol allampolgarsagot a pici, vagy a mi magyar allampolgarsagunkat, ha az utobbit, akkor hogy tudom intezni onnan kintrol a magyar papirjait? A szulok kozul, valamelyikunk reszesul-e valamilyen juttatasban, ha igen, miben?
Igazabol erdekelne minden ezzel kapcsolatban.
Elore is koszonom szepen!
Sziasztok!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 11:51    Hozzászólás témája: Re: gyermekvállalás Angliában Hozzászólás az előzmény idézésével

hkgb írta:
Meg kapja-e az angol allampolgarsagot a pici

Tutin nem, ez megszunt sok-sok evvel ezelott (10+). Magyar allampolgar lesz. A kovetseg tud felvilagositast adni, hogy hogyan kell a papirokat intezni. Korulnezhetsz es kerdezhetsz itt is: http://www.magyarorszag.hu
-seci
Vissza az elejére
Mityi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 22:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Hkgb!

3db kep, szuletesi anyakonyvi kivonata a babanak, (ha angol akkor hivatalos magyar forditas, de ha te forditod akkor azt is elfogadjak, persze szabatosan kell fogalmazni). A ti hazassagi anyakonyvi kivonatotok, jelentkezesi lap es penz. A nagykovetseg oldalan minden rajta van, hogy hogyan tudsz gyermekednek magyar allampolgarsagot kerni.
A korhaz midwiferol csak annyit, hogy ha keson jossz ki, lehet, hogy nem lesz valasztasod, hogy hol szulj, ahol van hely oda tesznek be, de korhaztol fugg. Mihelyst kijossz rohanj el a legkozelebbi orvosi rendelobe es kerdezz meg ott mindent. Illetve ha tudod, a kismamakonyvedet hozd magaddal. A GPnel csak szemelyesen tudsz jelentkezni. Legalabb is en nekem nem engedtek meg amikor elkoltoztunk,hogy elore lefoglaltassam helyem a korzeti dokinal. A GP-d fog beutalni a korhazba. Tehat az elso teendo...Kijonni es elmenni a GP-hez. Szerintem.
Vissza az elejére
hkgb
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 10:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszonom szepen az eddigi valaszokat Mosoly
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 10:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mityi írta:
Szia Hkgb!

3db kep, szuletesi anyakonyvi kivonata a babanak, (ha angol akkor hivatalos magyar forditas, de ha te forditod akkor azt is elfogadjak, persze szabatosan kell fogalmazni). A ti hazassagi anyakonyvi kivonatotok, jelentkezesi lap es penz. A nagykovetseg oldalan minden rajta van, hogy hogyan tudsz gyermekednek magyar allampolgarsagot kerni.
A korhaz midwiferol csak annyit, hogy ha keson jossz ki, lehet, hogy nem lesz valasztasod, hogy hol szulj, ahol van hely oda tesznek be, de korhaztol fugg. Mihelyst kijossz rohanj el a legkozelebbi orvosi rendelobe es kerdezz meg ott mindent. Illetve ha tudod, a kismamakonyvedet hozd magaddal. A GPnel csak szemelyesen tudsz jelentkezni. Legalabb is en nekem nem engedtek meg amikor elkoltoztunk,hogy elore lefoglaltassam helyem a korzeti dokinal. A GP-d fog beutalni a korhazba. Tehat az elso teendo...Kijonni es elmenni a GP-hez. Szerintem.

Szerintem szulj otthon es varj adig, amig legalabb 2-3 honapos lesz a gyerek. De ez maganvelemeny. A kornyezetemben ez a tipikus...
-seci
Vissza az elejére
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 21:46    Hozzászólás témája: Juttatasok Hozzászólás az előzmény idézésével

Enci írta:
Mikor mi kijöttünk a kisebbik lányom az oviban regisztrálva maradt.Az ovónő javasolta, azt mondta "így ésszerű". Addig én itt nem is igényeltem családi pótlékot.Aztán fél év mulva jött a papír, mikor az ovi kiadta az iskolába jelentkező gyerekek listáját és az enyém nem volt rajta, hogy felhívták az ovit, miért nincs .Az ovónő elmondta, hogy fél éve kint élünk.Jött a levél, hogy törvényt szegtem, lekellett volna jelentenem.Nem kaphattam volna a családi pótlékot, köteles lettem volna bejelenteni ha 6 hétnél tovább külföldre viszem a gyereket.Az akkor még az apjával otthon maradt középső lányom után nem kaphattam volna a családi pótlékot, az az apjának járt volna ( jelzem az én nevemre jött de oda adtam nekik ) és vagy vissza fizetem a kicsi után felvettet, vagy levonják a középsőéből részletekben.Végül is ez lett.
Igaz az egészet nem tudták, hisz ő is kijött.
Itt visszamenőleg 3 hónapra adják meg a családit, tehát végülis volt egy időszak amikor sehonnan nem kaptam.

Ha-ha.
Szoval nem csak mi nem kaptunk csaladi potlekot egyik orszagban sem. En otthon voltam a gyerekkel egyetemre jartam. En azert nem kaptam, mert nem dolgoztam. A ferjem itt kint dolgozott, o azert nem kapott, mert a (eppen szoptatott) kisgyerek nem vele elt.
Nagyszeru!!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
2 / 6 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban