Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007. Február 16. Péntek, 19:50 Hozzászólás témája:
A minap az egyik napilaban volt egy cikk, hogy valahol angliaban lengyel nyelvu utterelotablakat helyeztek ki, mert az utepites miatt a lengyel kaminosok bementek a lakott teruletre, mivel nem ertettek az angolnyelvu tablat. NEm emlekszem melyik ujsagban olvastam, de 12-14-e korul volt.
Azert ez mar sok, hogy valaki ne ertse meg azt, hogy turn right. Minek megy kulfoldre az ilyen? Meg ha Lengyelorszagban is el, es kulfoldre jar kamionnal, akkor is hogy kommunikal, ha mondjuk a hataron megallitjak, es ellenorzik a rakomanyt? Meg fenykep is volt a tablakrol.
Egyebkent ez tenyleg igaz, hogy a sok lengyel alamegy az araknak, igy lenyomjak a fizetest, es elviszik az osszes munkat. En is laktam egyutt 4 lengyellel 2 eve. Borzalom volt. Viszont az a 2-3 lengyel akik nalunk dolgoznak normalisak.
Annyibol tenyleg ertheto, ha valaki nem szereti oket, hogy a tobbseg ide jon, tanulni, nyelvet beszelni nem akar, de a fizetest, meg a benefitseket azt viszik, meg kihasznaljak a joleti allam elonyeit.
Azert van lengyel ujsag, meg boltok, mert van ra kereslet. Ha csak 5 ezren lennenek, vagy 10 ezren mint kb. a magyarok, nekik sem lenne 2 ujsagjuk meg jo nehany lengyel uzlet, lengyel elelmiszerekkel.
Csak epp 600 ezer lengyel mar eleg jo keresletnek szamit.
En orulok, hogy azt a 2-3 lengyelt, aki nalunk dolgozik, szinte angol kornyezetben vagyok. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?!
Elküldve: 2007. Február 17. Szombat, 21:22 Hozzászólás témája:
Artin írta:
Annyibol tenyleg ertheto, ha valaki nem szereti oket, hogy a tobbseg ide jon, tanulni, nyelvet beszelni nem akar, de a fizetest, meg a benefitseket azt viszik, meg kihasznaljak a joleti allam elonyeit.
.
Ezt nem értem. Ahhoz, hogy bármilyen benefitet kapj, mondjuk housing benefitet, ahhoz residentnek kell lenned, ahhoz viszont 1 evet itt kell élned és folyamatosan dolgoznod! Vagy rosszul tudom?
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2007. Február 18. Vasárnap, 0:09 Hozzászólás témája:
Finsbury írta:
Ezt nem értem. Ahhoz, hogy bármilyen benefitet kapj, mondjuk housing benefitet, ahhoz residentnek kell lenned, ahhoz viszont 1 evet itt kell élned és folyamatosan dolgoznod! Vagy rosszul tudom?
A working tax credithez nem kell 1 ev. Egy angol ismerosom mondta, hogy a lengyelek hazamennek, de elfelejtik bejelnteni az Inland Revenuenel, es az itt kapot Working tax creditbol vesznek otthon hazat. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?!
Elküldve: 2007. Február 20. Kedd, 11:01 Hozzászólás témája: Lengyelek
Artin írta:
Finsbury írta:
A working tax credithez nem kell 1 ev. Egy angol ismerosom mondta, hogy a lengyelek hazamennek, de elfelejtik bejelnteni az Inland Revenuenel, es az itt kapot Working tax creditbol vesznek otthon hazat.
Hi Artin !
A house benefit es a tax credit jelenteset es az,hogy mire valo csak sejtem.Gondolom,nem egyedul vagyok vele.Legy szives,ha tudsz errol irni
valamit,pl.: mikor veheto igenybe.En ugy tudom,de ez nem biztos,hogy
a residenthez eleg harom honap itt tartozkodas.
Elküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 18:24 Hozzászólás témája:
Gyerekek átolvasva a hozzászólásokat érdemes még magyarnak kipályázni angliába ? Nem csak Londonban gondolkodva. Jó tudom nyelvtudás szakma gyakorlat ismeretség és Szerencse kell hozzá, de annyira pesszimista hozzászólások vannak beírkálva, hogy az életkedve elmegy az embernek.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 794 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 19:17 Hozzászólás témája:
zorba írta:
Gyerekek átolvasva a hozzászólásokat érdemes még magyarnak kipályázni angliába ? Nem csak Londonban gondolkodva. Jó tudom nyelvtudás szakma gyakorlat ismeretség és Szerencse kell hozzá, de annyira pesszimista hozzászólások vannak beírkálva, hogy az életkedve elmegy az embernek.
Amiket felsoroltal azok szuksegesek ahhoz, hogy konnyen mennyen.
Nehezen is lehet persze, de ahhoz nagyobb kitartas kell.
Azert ha belegondolsz, ahhoz, hogy barhol a vilagban jo allast kapj, pont ezek kellenek, nem??? Miert varja valaki, hogy itt nem?
-seci
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 21:34 Hozzászólás témája:
Talán az ismeretség az egyetlen, amin kevesebb hangsúly van, mint MO-n. Itt lehet állást kapni protekció nélkül, sőt bizonyos területeken, főleg irodai munkán, nem segit. Persze nem árt, ha van.
Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
Elküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 21:58 Hozzászólás témája:
Goalkeeper, Artin, winnet two stb. kösz a hozzászólást! Az biztos, hogy a legfeketébb negyedben is kinnt van a lengyel tábla (seven sisters,fia lenygyelt nem láttam,de volt nekik bolt...) A nagy titok: havernél lakott olyan lengyel csákó, aki megmondta, más honfitársaival nem akar kapcsolatban lenni...cseh lakótársam nagyon korrekt volt, tőllük ne féljetek!Lengyelek gondja,hogy tucatban mennek, és ha kiesik valaki a csapatból,az lesz hajléktalan stb. Magyarnak nehezebb az első hónap de utánna jobban boldogul mint csoportban menő nyelvet nem beszélők!!Lengyelek tényleg mint szabad hadsereg, stb, itt voltak háború alatt, több bevetésben el is véreztek!!Pl.a híd messze van,című film, montgomery altábornagy elhibázott taktikája miatt hollandiában elvérzett jó pár ezer lengyel ejtőernyős...
Elküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 11:15 Hozzászólás témája:
zorba írta:
Csak akkor gyere, ha beszélsz angolul és ha ehhez még értesz is valamihez, van gyakorlatod valamiben, akkor sem lsez könnyű, de boldogulni fogsz.
HA nem beszéled az angolt, nincs semmiben tapasztalatod - hát, nem fognak kapkodni utánad, de ezt gondolom, te is belátod.
Nekem az a meglátásom, hogy az utolsó körben csatlakozott országokból is jönnek rendesen - a budapesti gépek annak ellenére, hogy téli holtszezon van dugig vannak és nem brit turistákkal, hanem románokkal! Akkora böröndökkel szállnak be, hogy nem tudom elképzelni, hogy ekkora csomagban 3 napra hoznak váltóruhát és túristák.... Őket sok helyen csak feketén tudják alkalmazni - sok helyen vsizont feketén labdába sem rughatnak. Viszont az előbbi helyekről kiszorulnak a legálisan minkát vállalók.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 794 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 11:45 Hozzászólás témája:
HenriettaWH írta:
Talán az ismeretség az egyetlen, amin kevesebb hangsúly van, mint MO-n. Itt lehet állást kapni protekció nélkül, sőt bizonyos területeken, főleg irodai munkán, nem segit. Persze nem árt, ha van.
We promote family values here - almost as often as we promote family members
Az ismerettseget itt referencianak hivjak. Es jo sok allast itt is ugy hirdetnek meg, hogy megvan mar ra a candicate, aki eppen a golfing-buddyja az egyik munkatarsnak. Vagy hasonlo. Ettol persze meg lehet jo szakember, de az, hogy o kapja meg a munkat nem feltetlenul azert van, mert o a legjobb jelentkezo.
Elküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 15:20 Hozzászólás témája:
seci írta:
HenriettaWH írta:
We promote family values here - almost as often as we promote family members
Az ismerettseget itt referencianak hivjak. Es jo sok allast itt is ugy hirdetnek meg, hogy megvan mar ra a candicate, aki eppen a golfing-buddyja az egyik munkatarsnak. Vagy hasonlo. Ettol persze meg lehet jo szakember, de az, hogy o kapja meg a munkat nem feltetlenul azert van, mert o a legjobb jelentkezo.
-seci
Van ez igy, csak jo helyre kell bekerulni, aztan networking. Vagy, ha az ember a megfelelo informaciohoz hozza tud jutni, az mar fel siker. En is most ennek elonyeit elvezem, sok allas van, amit csak az intraneten hirdetnek meg, es nem kerul ki az epulet falai kozul az allashirdetes.
Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
Elküldve: 2007. Március 6. Kedd, 13:26 Hozzászólás témája: .
Avnire ez nagyon ütős!!! _________________ "- Engem egy ilyen kis hadnagyocska, mint maga, nem tud megijeszteni.
- Voltam én már százados is fiacskám. Csak egyszer egy ilyen takonypócot, mint te, úgy vágtam szájon, hogy kiesett három foga és ezért lefokoztak."
Csatlakozott: Feb 01, 2007 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: Wimbledon Park
Elküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 17:24 Hozzászólás témája:
Artin írta:
En is laktam egyutt 4 lengyellel 2 eve. Borzalom volt.
Akikkel mi lakunk, gusztustalan dogok (bocs, nincs ekezet), allandoan xarnak az organic kajajuktol, meg fujjak a taknyukat a furdoszobaban. Biztosan nagyon draga a pezse.
Reszletezned az elmenyeidet? Ha nagyon utos, eleg egy uzi (megintcsak bocs, nincs ekezet )is.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban