Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Lengyelek...
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Lengyelek...
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Február 16. Péntek, 19:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A minap az egyik napilaban volt egy cikk, hogy valahol angliaban lengyel nyelvu utterelotablakat helyeztek ki, mert az utepites miatt a lengyel kaminosok bementek a lakott teruletre, mivel nem ertettek az angolnyelvu tablat. NEm emlekszem melyik ujsagban olvastam, de 12-14-e korul volt.

Azert ez mar sok, hogy valaki ne ertse meg azt, hogy turn right. Minek megy kulfoldre az ilyen? Meg ha Lengyelorszagban is el, es kulfoldre jar kamionnal, akkor is hogy kommunikal, ha mondjuk a hataron megallitjak, es ellenorzik a rakomanyt? Meg fenykep is volt a tablakrol.

Egyebkent ez tenyleg igaz, hogy a sok lengyel alamegy az araknak, igy lenyomjak a fizetest, es elviszik az osszes munkat. En is laktam egyutt 4 lengyellel 2 eve. Borzalom volt. Viszont az a 2-3 lengyel akik nalunk dolgoznak normalisak.

Annyibol tenyleg ertheto, ha valaki nem szereti oket, hogy a tobbseg ide jon, tanulni, nyelvet beszelni nem akar, de a fizetest, meg a benefitseket azt viszik, meg kihasznaljak a joleti allam elonyeit.

Azert van lengyel ujsag, meg boltok, mert van ra kereslet. Ha csak 5 ezren lennenek, vagy 10 ezren mint kb. a magyarok, nekik sem lenne 2 ujsagjuk meg jo nehany lengyel uzlet, lengyel elelmiszerekkel.
Csak epp 600 ezer lengyel mar eleg jo keresletnek szamit.

En orulok, hogy azt a 2-3 lengyelt, aki nalunk dolgozik, szinte angol kornyezetben vagyok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 17. Szombat, 21:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:

Annyibol tenyleg ertheto, ha valaki nem szereti oket, hogy a tobbseg ide jon, tanulni, nyelvet beszelni nem akar, de a fizetest, meg a benefitseket azt viszik, meg kihasznaljak a joleti allam elonyeit.
.

Ezt nem értem. Ahhoz, hogy bármilyen benefitet kapj, mondjuk housing benefitet, ahhoz residentnek kell lenned, ahhoz viszont 1 evet itt kell élned és folyamatosan dolgoznod! Vagy rosszul tudom?
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Február 18. Vasárnap, 0:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:

Ezt nem értem. Ahhoz, hogy bármilyen benefitet kapj, mondjuk housing benefitet, ahhoz residentnek kell lenned, ahhoz viszont 1 evet itt kell élned és folyamatosan dolgoznod! Vagy rosszul tudom?

A working tax credithez nem kell 1 ev. Egy angol ismerosom mondta, hogy a lengyelek hazamennek, de elfelejtik bejelnteni az Inland Revenuenel, es az itt kapot Working tax creditbol vesznek otthon hazat.
Vissza az elejére
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 20. Kedd, 11:01    Hozzászólás témája: Lengyelek Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
Finsbury írta:

A working tax credithez nem kell 1 ev. Egy angol ismerosom mondta, hogy a lengyelek hazamennek, de elfelejtik bejelnteni az Inland Revenuenel, es az itt kapot Working tax creditbol vesznek otthon hazat.

Hi Artin !
A house benefit es a tax credit jelenteset es az,hogy mire valo csak sejtem.Gondolom,nem egyedul vagyok vele.Legy szives,ha tudsz errol irni
valamit,pl.: mikor veheto igenybe.En ugy tudom,de ez nem biztos,hogy
a residenthez eleg harom honap itt tartozkodas.

Udv: goalkeeper
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 16:51    Hozzászólás témája: Re: Lengyelek Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez jo! A cikk a kedves magyar honfitarsaink mas nemzetekhez valo viszonyat es attitudjet ecseteli..

http://www.magyaronline.net/cikk.php?id=116
Vissza az elejére
zorba
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 18:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gyerekek átolvasva a hozzászólásokat érdemes még magyarnak kipályázni angliába ? Nem csak Londonban gondolkodva. Jó tudom nyelvtudás szakma gyakorlat ismeretség és Szerencse kell hozzá, de annyira pesszimista hozzászólások vannak beírkálva, hogy az életkedve elmegy az embernek. Sokkolt
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 19:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zorba írta:
Gyerekek átolvasva a hozzászólásokat érdemes még magyarnak kipályázni angliába ? Nem csak Londonban gondolkodva. Jó tudom nyelvtudás szakma gyakorlat ismeretség és Szerencse kell hozzá, de annyira pesszimista hozzászólások vannak beírkálva, hogy az életkedve elmegy az embernek. Sokkolt

Amiket felsoroltal azok szuksegesek ahhoz, hogy konnyen mennyen.
Nehezen is lehet persze, de ahhoz nagyobb kitartas kell.
Azert ha belegondolsz, ahhoz, hogy barhol a vilagban jo allast kapj, pont ezek kellenek, nem??? Miert varja valaki, hogy itt nem?
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 21:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Talán az ismeretség az egyetlen, amin kevesebb hangsúly van, mint MO-n. Itt lehet állást kapni protekció nélkül, sőt bizonyos területeken, főleg irodai munkán, nem segit. Persze nem árt, ha van.
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 4. Vasárnap, 21:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Goalkeeper, Artin, winnet two stb. kösz a hozzászólást! Az biztos, hogy a legfeketébb negyedben is kinnt van a lengyel tábla (seven sisters,fia lenygyelt nem láttam,de volt nekik bolt...) A nagy titok: havernél lakott olyan lengyel csákó, aki megmondta, más honfitársaival nem akar kapcsolatban lenni...cseh lakótársam nagyon korrekt volt, tőllük ne féljetek!Lengyelek gondja,hogy tucatban mennek, és ha kiesik valaki a csapatból,az lesz hajléktalan stb. Magyarnak nehezebb az első hónap de utánna jobban boldogul mint csoportban menő nyelvet nem beszélők!!Lengyelek tényleg mint szabad hadsereg, stb, itt voltak háború alatt, több bevetésben el is véreztek!!Pl.a híd messze van,című film, montgomery altábornagy elhibázott taktikája miatt hollandiában elvérzett jó pár ezer lengyel ejtőernyős... Sokkolt
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 11:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zorba írta:

Csak akkor gyere, ha beszélsz angolul és ha ehhez még értesz is valamihez, van gyakorlatod valamiben, akkor sem lsez könnyű, de boldogulni fogsz.

HA nem beszéled az angolt, nincs semmiben tapasztalatod - hát, nem fognak kapkodni utánad, de ezt gondolom, te is belátod.

Nekem az a meglátásom, hogy az utolsó körben csatlakozott országokból is jönnek rendesen - a budapesti gépek annak ellenére, hogy téli holtszezon van dugig vannak és nem brit turistákkal, hanem románokkal! Akkora böröndökkel szállnak be, hogy nem tudom elképzelni, hogy ekkora csomagban 3 napra hoznak váltóruhát és túristák.... Őket sok helyen csak feketén tudják alkalmazni - sok helyen vsizont feketén labdába sem rughatnak. Viszont az előbbi helyekről kiszorulnak a legálisan minkát vállalók.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 11:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:
Talán az ismeretség az egyetlen, amin kevesebb hangsúly van, mint MO-n. Itt lehet állást kapni protekció nélkül, sőt bizonyos területeken, főleg irodai munkán, nem segit. Persze nem árt, ha van.

We promote family values here - almost as often as we promote family members Mosoly

Az ismerettseget itt referencianak hivjak. Es jo sok allast itt is ugy hirdetnek meg, hogy megvan mar ra a candicate, aki eppen a golfing-buddyja az egyik munkatarsnak. Vagy hasonlo. Ettol persze meg lehet jo szakember, de az, hogy o kapja meg a munkat nem feltetlenul azert van, mert o a legjobb jelentkezo.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 5. Hétfő, 15:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
HenriettaWH írta:

We promote family values here - almost as often as we promote family members Mosoly

Az ismerettseget itt referencianak hivjak. Es jo sok allast itt is ugy hirdetnek meg, hogy megvan mar ra a candicate, aki eppen a golfing-buddyja az egyik munkatarsnak. Vagy hasonlo. Ettol persze meg lehet jo szakember, de az, hogy o kapja meg a munkat nem feltetlenul azert van, mert o a legjobb jelentkezo.

-seci

Van ez igy, csak jo helyre kell bekerulni, aztan networking. Vagy, ha az ember a megfelelo informaciohoz hozza tud jutni, az mar fel siker. En is most ennek elonyeit elvezem, sok allas van, amit csak az intraneten hirdetnek meg, es nem kerul ki az epulet falai kozul az allashirdetes.
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 13:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csakhogy visszakanyarodjunk az elozo temahoz itt egy vicc, ma kaptam Mosoly

A Polish immigrant went to the DMV to apply for a driver's license.

First, of course, he had to take an eye sight test. The optician showed him a card with the letters:
'C Z W I X N O S T A C Z.'

"Can you read this?" the optician asked.

"Read it?" the Polish guy replied, "I know the guy."
Vissza az elejére
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 6. Kedd, 13:26    Hozzászólás témája: . Hozzászólás az előzmény idézésével

Avnire ez nagyon ütős!!! Mosoly Nagyon boldog Nevető
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Március 8. Csütörtök, 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
En is laktam egyutt 4 lengyellel 2 eve. Borzalom volt.

Akikkel mi lakunk, gusztustalan dogok (bocs, nincs ekezet), allandoan xarnak az organic kajajuktol, meg fujjak a taknyukat a furdoszobaban. Biztosan nagyon draga a pezse. Nagyon boldog
Reszletezned az elmenyeidet? Ha nagyon utos, eleg egy uzi (megintcsak bocs, nincs ekezet Kacsintó )is.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő
2 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban