| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
petroccelli Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 10. Kedd, 23:33 Hozzászólás témája: Egy -két kérdés szakértőknek |
|
|
Most mennék én is ki a párommal. És egy két infót szeretnénk az ügyben , hogy pár iratot merre lehetne beszerezni. Szükségem lenne angol jogsira , mert állítolag az egyben személyi is odakinn. Bankártyát is szeretnék csináltatni, viszont nem tudom minek kell előbb lennie .Regisztráltatnom kell e előbb magam a belügyministériumnál? Mert ahoz viszont úgy tudom munka hely kell. Szóval mi a helyes sorrend?
Előre is kösz. És mindenkinek minden jót!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Peter Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 11. Szerda, 1:12 Hozzászólás témája: egy-két info |
|
|
Először a jogsi, aztán a bankszámla. a regisztrációhoz először munkahely kell. Sok szerencsét!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mitriel Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 12. Csütörtök, 10:34 Hozzászólás témája: Re: Egy -két kérdés szakértőknek |
|
|
| petroccelli írta: | Most mennék én is ki a párommal. És egy két infót szeretnénk az ügyben , hogy pár iratot merre lehetne beszerezni. Szükségem lenne angol jogsira , mert állítolag az egyben személyi is odakinn. Bankártyát is szeretnék csináltatni, viszont nem tudom minek kell előbb lennie .Regisztráltatnom kell e előbb magam a belügyministériumnál? Mert ahoz viszont úgy tudom munka hely kell. Szóval mi a helyes sorrend?
Előre is kösz. És mindenkinek minden jót!!!!! |
Szia!
Tanulmanyozd at ezt is...
http://www.huemblon.org.uk/mvall/mvall.htm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
petroccelli Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 12. Csütörtök, 21:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi Mitriel!
Ez nagyon jó oldal.
Jössz majd sörözni a big eye-ra? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mitriel Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 12:37 Hozzászólás témája: |
|
|
| petroccelli írta: | Köszi Mitriel!
Ez nagyon jó oldal.
Jössz majd sörözni a big eye-ra? |
Sorozni? Nem biztos, hogy beengednek oda sorrel!
Bar mi pont a terroristatamadas utani napon voltunk tavaly, gondolhatod, hogy mindenunket atellenoriztek....  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mitriel Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 12:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| hm.. helyesbitek, egy nappal utanna voltunk, asszem... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Bazsa Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 13. Péntek, 12:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Mostanában nagyon foglalkoztat, hogy fogom a sátorfám és irány London. Dolgozni valamit. Jelenleg egy multinál dolgozom, má' vagy 6 éve . Ennyi idő alatt nem jutottam egyről kettőre! Az angol nyelvtudásom közelít a középfokhoz, munkához használtam, de nem túl magas fokon, de némi gyakorlással belejönnék hamar.
Igazság szerint lenne egy kérdésem, vagy a véleményeteket kérném (esetleg a tapasztalatotokat). Arra gondoltam, hogy felszolgálóként próbálnék elhelyezkedni. Tapasztalatom nincs, de itt jön a képbe egy magyar cég, aki 3 hónapos elméleti-gyakorlati oktatást ad angol nyelven. Tehát 3 hónap gyakorlat, amit egy hotelban kell eltölteni, no money addig is!
Elméletileg még munkát is tudnak biztosítani angolszász területen.
Szerintetek?
Balázs |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gera Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 14. Szombat, 14:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Februárban megyek Londonba. Szükségem lesz jogosítványra, NI number-re, angol bankszámlára. Csak én sem értem a sorrendet. Vki azt mondja, h ahhoz h munkát kapj ,kell bankszámla, vki azt h a bankszámlához kell munkahely. most akkor hogy van. Az NI number - höz kell lakóhelyet igazoló papír? Ilyen igazolást hogy tudok szerezni? Olyan albérletben fogok lakni, ami ügynökségen keresztül van bérelve. Az ügynökség adhat ilyet? A jogsihoz elég bemutatni a magyar jogsit? Jó lenne ha vki konkrét tapasztalatokat írna, esetleg pontos címet h ezeket hol kell intézni. Most az E111 es nyomtatványt felváltotta egy egészségbiztosítási kártya, ami az egész EUban érvényes. Ilyet is csináltatok, mert azt olvastam hogy jó ha van. Erről mit tudtok? Köszi a válaszokat előre is!
Üdv:Gera! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
petroccelli Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 14. Szombat, 21:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| gera írta: | Sziasztok!
Februárban megyek Londonba. Szükségem lesz jogosítványra, NI number-re, angol bankszámlára. Csak én sem értem a sorrendet. Vki azt mondja, h ahhoz h munkát kapj ,kell bankszámla, vki azt h a bankszámlához kell munkahely. most akkor hogy van. Az NI number - höz kell lakóhelyet igazoló papír? Ilyen igazolást hogy tudok szerezni? Olyan albérletben fogok lakni, ami ügynökségen keresztül van bérelve. Az ügynökség adhat ilyet? A jogsihoz elég bemutatni a magyar jogsit? Jó lenne ha vki konkrét tapasztalatokat írna, esetleg pontos címet h ezeket hol kell intézni. Most az E111 es nyomtatványt felváltotta egy egészségbiztosítási kártya, ami az egész EUban érvényes. Ilyet is csináltatok, mert azt olvastam hogy jó ha van. Erről mit tudtok? Köszi a válaszokat előre is!
A kártyáról annyit hogy bemész a tb-hez itt Magyarországon és a magyar tb kártyáddal és a munkáltatói igazolással vagy a sulilátógatói igazolással együtt beadod s 5 perc múlva megkapod. Viszont ez a kártya külhonban csak a sűrgőségi ellátásra jogosít
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Január 14. Szombat, 21:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| gera írta: | Sziasztok!
Monodm a legegyszerubbet,ha meg nincs fix melohelyed:
Kijossz,bekoltozol olyan szobaba,ahol adnak szerzodest arrol,hogy Te vagy a szoba berloje.Aztan bemesz a postara,keresel DVLA-s nyomtatvanyt a jogsicserehez,kitoltod,elkulodod,megvarod az angol jogsit (kb 2 het) es mar van is ket papirod,amire szukseged van a bankszamlahoz.A szamlahoz meg kelleni fog egy papir,amit a bank ad,azon kell igazolnia a foberlodnek,hogy fizeti a council taxot.A berleti szerzodessel,a jogsival(a levelet is vidd magaddal,amit a DVLA kuld a jogsival egyutt) es a tax-igazolassal megnyitjak a bankszamladat.
Az NI-numbert meg akkor kapod meg,ha a melohelyed leigazol vagy regisztralt munkakereso vagy esetleg ceget alapitasz vagy self-employed(egyeni vallakozo) leszel.
Ebben sokat tud segiteni egy masik web-site-on hirdeto holgy,a nevet sajnos nem tudom,de itt az iroda cime,telszama meg a holgy emilcime:
Madison House, 3rd Floor
24-28 London Road, Wembley HA9 7EX
Tel: 02089031808
banyaik@yahoo.co.uk |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bassband Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 16. Hétfő, 16:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!Barátnömmel szeretnénk kimenni londonba.Ő ápolónő,már
itthon felvette a kapcsolatot egy magyar közvetítő céggel.Regiszrácója
elindult,kültek neki papírt Londonból,csak azt nem tudjuk,hogy fizessük
be a regisztrációs díjat.GB-ba nem lehet feladni rózsaszin csekken,és
számlaszámot nem adtak meg...Ehhez szeretnénk segítséget kérni.Ha
akad valaki aki ápolónőkent,v ápolóként dolgozik,és itthonról intézte el
küldjön legyenszives egy e-mailt : mr.windy@freemail.hu ,mert nagyon
megakadtunk.Elöre is köszi a segítséget! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenkeee Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 16. Hétfő, 22:35 Hozzászólás témája: Jogsi |
|
|
Sziasztok magyarok
En mar tobb mint 1 eve elek, dolgozok itt angliaban es most kezdtem gondolkodni az angol jogsin. Nekem magyar kartyas EU-s van mar. Itt megkerdeztem a rendoroket, meddig tudom hasznalni (ugyanis angol rendszamu autoval jarok). A valaszuk az volt, hogy egy evig, utana le kell cserelnem. Oke, de mitol szamitva egy ev? Matol?
Na de mind1. A kerdesem az, hogy az ervenyessege meddig fog majd szolni? (hallottam lengyeltol, hogy 50 ev mulva jar le az ove amit kicsereltetett). Ha lejar 50 ev mulva, akkor ki kell jonnom majd meghosszabbitatni?
Ha van erre valakinek kezzel foghato tapasztalata, az szivesen megoszthatna velem .
Koszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 16. Hétfő, 23:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Az angol jogsi azert is szerencses mert olcsobban tudsz biztositast kotni.Ha haza koltozol ugy is vissza kered gondolom a magyar jogsid, tehat nincs ertelme kijonnod meghosszabitani.Egzebkent 75 eves korban jar le a jogsi, valoszinu, hogz a srac 25 evesen kerte.Ne kerdezd mi tortenik 75 evesen, milyen folyamattal lehet megujitani, mert nincs benne tapasztalatom  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bigZ Újonc

|
Elküldve: 2006. Január 17. Kedd, 10:54 Hozzászólás témája: még egy kis jogsi |
|
|
Hello!
Még egykét kérdés jogsival kapcsolatban...szóval (ha jól értem) ehhez a jogsicseréhez kell egy cím amiről van egy igazolásom hogy ott lakok? Vagy mivan akkor ha odaadom egy angol ismerősnek a jogsim és az útlevelem és ő elpostázza a saját címéről? Ezt lehet így? (így mire kimennék addigra már lenne angol jogsim amivel rögtön lehet bankszámlát nyitni és nem kellene 3 hetet várni) Más: gondolom ezaz új egészségbiztosítási igazolvány ez csak ilyen "jó ha van" kategória és emellé még érdemes valamilyen biztosítást kötni itthon...ezt meg lehet tenni valami utazási irodánál vagy ki hogy csinálja ezt?
Egyébként ha minden igaz ma mondok fel és valszínű lesz még pár hét felmondási idő és aztán mehet a kiutazás valamikor márciusban... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Január 17. Kedd, 15:56 Hozzászólás témája: Re: még egy kis jogsi |
|
|
| bigZ írta: | Hello!
Még egykét kérdés jogsival kapcsolatban...szóval (ha jól értem) ehhez a jogsicseréhez kell egy cím amiről van egy igazolásom hogy ott lakok? Vagy mivan akkor ha odaadom egy angol ismerősnek a jogsim és az útlevelem és ő elpostázza a saját címéről? Ezt lehet így? (így mire kimennék addigra már lenne angol jogsim amivel rögtön lehet bankszámlát nyitni és nem kellene 3 hetet várni) Más: gondolom ezaz új egészségbiztosítási igazolvány ez csak ilyen "jó ha van" kategória és emellé még érdemes valamilyen biztosítást kötni itthon...ezt meg lehet tenni valami utazási irodánál vagy ki hogy csinálja ezt?
Egyébként ha minden igaz ma mondok fel és valszínű lesz még pár hét felmondási idő és aztán mehet a kiutazás valamikor márciusban... |
A nyomtatvanyt Neked kellene aláirni, hisz ugy kopizzak be az aláirásod a jogsira.De elviekben mukodo kepes az elgondolasod. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|