Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Lengyelek...
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Lengyelek...
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Ernst
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. December 14. Csütörtök, 21:49    Hozzászólás témája: Lengyelek... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nem csodalkoznek ha a lengyel lenne a masodik hivatalos nyelv Angliaban. Szerintetek meg tobben jonnek, vagy inkabb a romanok kerulnek tobbsegbe jovore?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 10. Szombat, 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem hinnem, hogy a lengyeleket felul tudna mulni barki... Szomorú A romanok es a bulgarok amugy is csak max 6 honapra johetnek es csakis a mezogazdasagban dolgozhatnak (illyesmit hallottam EN, tudomasom szerint - Szalacsi Nagyon boldog ) A lengyelek szabalyosan megszalltak mar az orszagot, ott vannak mindenutt es kiturjak a magyarokat... Ördögi vagy nagyon őrült Vagy nem vesz fel a ceg mar eleve, mert lengyel a gore is. Ja, es allitolag itt van a maffiajuk is es az dirigal a munkaeropiacon. Es meg mindig csak jonnek es jonnek...
Vissza az elejére
daniel
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 10. Szombat, 18:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A nyelvsuliban ahova jarok csak az en csoportomban 4 lengyel van, sot meg a tanar is onnan jott valamikor.... Ja es most hallottam, hogy 2 ujsagjuk is van, kulon lengyeleknek...
Bar igazabol, nem kivanom oket haza, hisz mi is itt lehetunk.. inkabb a briteket sajnalom, mert lassan mar ok lesznek kisebbsegben Vicces
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
hadnagy
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 10. Szombat, 19:09    Hozzászólás témája: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

A Lengyel-Britt viszony jobb megértéséhez nem ártana (nem ártott vona?) egy kis történelmet tanulni...

De soha se késő. Ha van időtök, az is elég, ha lesétáltok a Temze partjára a Parlament oldalán folyásirányba. Mosoly
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 11. Vasárnap, 17:58    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Hadnagy!

Köszi a hozzászólást. Egyetértek, bár én sem vagyok egy történelemtudor. Mosoly

Kedves hozzászólók. Ne felejtsük el, hogy Anglia nem a miénk. Tehát a lengyeleknek éppolyan joguk ott lenni, mint nekünk. Az, hogy a magyarok miért féltékenyek rájuk semmivel nem tudjuk magyarázni. Időnként azt tapasztalom, hogy a magyarok egymással szemben is ilyen ellenséges megjegyzéseket tesznek, pedig ez senkinek nem tesz jót. Nem lenne egyszerűbb a saját törekvéseinkkel törődni és nem másokat hibáztatni az esetleges kudarcokért?

Anglia nagy, és aki igyekszik, az megtalálja a helyét. Mindegy, hogy hány lengyel, román, török, arab, indiai, francia, német vagy amerikai, zsidó, katolikus, buddhista, fekete, fehér, ázsiai vagy netalán magyar áll előtte a sorban.

London az egyik legnagyobb kultúrális kavalkád jelenleg és aki ezt nem bírja, az vagy hallgasson erről mélyen vagy húzzon el.

hadnagy írta:
A Lengyel-Britt viszony jobb megértéséhez nem ártana (nem ártott vona?) egy kis történelmet tanulni...

De soha se késő. Ha van időtök, az is elég, ha lesétáltok a Temze partjára a Parlament oldalán folyásirányba. Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 12. Hétfő, 17:26    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

Radika, hol is vagy te most pontosan? BUDAPESTEN, ugyhogy ne kotkodalj itt nekem kulturarol, meg hogy ki huzzon el. Ördögi vagy nagyon őrült Gyere ki, probalj meg magadtol munkat talalni! Nem vagyunk mi feltekenyek rajuk, de az teny, hogy millioszam vannak itt es meg fognak jonni ezrevel. De nem is ez a gond. Am a legtobb olyan sotet, hogy be sem tud angolul mutatkozni! Es ezek dolgozhatnak, dugjak be egymast a melohelyekre, lesznek a gorek te meg hiaba tudsz jol angolul... Kidobjak a CV-det, amint kilepsz onnan, ahova leadtad. Nehogy mar a menedzser teged valsszon. Egy magyart. Kapis? Laza
Ja es a draga landlordunk (aki nem beszel angolul es dolgozik) & landledink is lengyel... Ket ilyen aljas szemetet meg soha nem lattam. Arra mennek, hogy kikeszuljunk es lelepjunk depozit nelkul! Am a fagyi visszanyal... Vicces Nem is ok a tulajok, nem fizetnek adot a penzunk utan, ugyhogy szepen elmegyunk az ugyvedi irodaba es fel lesznek jelentve. Ez nem Lengyelorszag, itt komolyabban veszik az ilyesmit.
De hogy legyen egy ellenpeldam is: Van egy nagyon jo lengyel haverom, akit akkor ismertem meg, amikor a John Lewis-nal meloztam tavaly ev vegen, egy ugynoksegen keresztul. A srac jol szitualt, eleg jol beszeli az angolt, tok jo fej. Es azt kell hogy mondjam, kar, hogy mostanaban nem talalkoztunk. Nna. Ugyhogy ennyi. Nagyon boldog
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 12. Hétfő, 21:53    Hozzászólás témája: Re: .. Hozzászólás az előzmény idézésével

WinneTWO írta:
Radika, hol is vagy te most pontosan? BUDAPESTEN, ugyhogy ne kotkodalj itt nekem kulturarol, meg hogy ki huzzon el. Ördögi vagy nagyon őrült Gyere ki, probalj meg magadtol munkat talalni!

Három dolgot szeretnék:
1. én nem személyeskedtem, ellentétben veled. Azt hiszem ez nagyon fontos dolog egy kultúrált vitában.
2. az, hogy jelenleg Pesten vagyok még nem ad okot neked hosszú távú következtetésekre.
3. mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy lengyel származású vagyok? bár nem vagyok az, de könnyen lehetnék. csak egy kicsit át kéne néznem a családfát. én nem szeretnék semmilyen diszkriminatív megnyilvánulást. ha valaki rólad beszélne így, téged is védenélek.

Az ellenpéldának mindenesetre örülök.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 13. Kedd, 13:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az én meglátásom szerint valoban sok lengyel van itt, a fentebb emlitett angolul nem beszelo, kepzetlen segedmunkas, betanitot munkas - beloluk eleg sok van. Ok valoban sokat segitik egymast, ennek en is fultanuja voltam mar tobbszor is. (Es van nagyon sok ertelmisegi lengyel is - ok viszont egy egesezn mas kategoriaba tartoznak.)

Viszont alig talalkozom lengyelekkel minosegi ettermekben, szallodakban. Mert ide mar a kapcsolatokkal nem lehet bekerulni, nagyon jol kell beszelni, teljesitmeny is kell. Itt van esely elorebb jutni a magyaroknak is. Nincs olyan szornyu akcentusunk, mint nekik es egy kis igenyesseggel ki lehet torni!

Es van magyar osszetartas is, voltam a napokabn 1 Subwayben, ahol magyar lanyok dolgoznak, nagyon helyesek voltak, az egyik tanitotta be eppen a masikat - kaptunk kedvezmenyt is toluk!

Amire viszont erdemes figyelni, aki mostanaban jott vissza Budapestrol, tapasztalhatta, hogy a teli uborkaszezon ellenere tele vannak a gepek. Az utasok eleg massziv resze pedig nem beszel sem angolul, sem magyarul - csak romanul. Szerintetek hova jonnek, turistanak? Es milyen mezogazdasagi munkak vannak szerintetek januarban? Hat olyanok....
Vissza az elejére
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 13. Kedd, 15:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:

Amire viszont erdemes figyelni, aki mostanaban jott vissza Budapestrol, tapasztalhatta, hogy a teli uborkaszezon ellenere tele vannak a gepek. Az utasok eleg massziv resze pedig nem beszel sem angolul, sem magyarul - csak romanul. Szerintetek hova jonnek, turistanak? Es milyen mezogazdasagi munkak vannak szerintetek januarban? Hat olyanok....

Ughh az faxa... Meg lejjebb fognak menni a berek! Ördögi vagy nagyon őrült Mert a lengyelek (sorry radika Nevető ) eloszeretettel mennek ar ala, hogy megkapjak a munkat Nyíl ezek meg feketemunkaskent meg ezek ala fognak alkudni... Szomorú
Vissza az elejére
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 13. Kedd, 15:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Az én meglátásom szerint valoban sok lengyel van itt, a fentebb emlitett angolul nem beszelo, kepzetlen segedmunkas, betanitot munkas - beloluk eleg sok van. Ok valoban sokat segitik egymast, ennek en is fultanuja voltam mar tobbszor is.

Segitsek egymast, ez termeszetes (egyebkent nemcsak az angolul nem beszelok teszik azt), de konyorgom ne ugy, hogy masokat nem hagynak munkahoz jutni. Na ezen van a hangsuly.
Ja es azert a lengyel csajok nagytobbsege is meger egy miset: A legtobbjuk fuvel-faval, csakhogy elorebb jusson. Pl: Az ugynoksegen, ahol meloztam, a legtobbszor a lengyel csajokat vittek "dolgozni". Az a par magyar, akit neha-napjan elvittek, csak arra kellett, hogy dolgozzanak azok helyett is, mert a lanyok el-el tuntek a raktarban, indiai fiuk kisereteben... Sokkolt Masik pelda: a barinomet tegnap felvettek egy internetkavezoba. A tulaj menyasszonya elmeselte Neki, hogy elotte ket lengyel csaj dolgozott ott, akiket azert rugtak ki, mert ra akartak maszni a fonokre (a volegenyere), vele meg bunkoskodtak. Csodálkozó
En csak azt irom le, amit lattam, hallottam. Nem az a kedvenc szorakozasom, hogy mas nemzetisegeket lejarassak, tevedes ne essek... Viszont az olyan szemely, aki meg nem jart itt es nem tapasztalta meg az itteni dolgokat, az ne probaljon meg kioktatni. Vicces
Vissza az elejére
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 13. Kedd, 22:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem semmi rossz tapasztalatom nincs a lengyelekkel, en spec meg a romanokra sem vagyok feltekeny. Azt gondolom, hogy aki eleg jo, az kap munkat a konkurencia ellenere is. Jonak kell lenni, es elelmesnek.
Vissza az elejére
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 14. Szerda, 15:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Nekem semmi rossz tapasztalatom nincs a lengyelekkel...

Jo neked... Aprilis kozepen lejar az alberleti szerzodesunk, de szivesen atadjuk neked akar hamarabb is a szobat (a depozitunk elleneben Kacsintó ), hogy lakj egyutt veluk egy kicsit... Szerintem egy het utan mar lenne egy eletre elegendo rossz tapasztalatod! Nevető
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 15. Csütörtök, 14:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mi magyarokkal laktunk - de tudok én is érdekes dolgokat mesélni. Életemben nem takarítottam annyit vécét, mint utánuk - azt hiszem itt be is fejezhetem, ugye, pedig tudnám még mondani.....
London nagyon nagy város, itt van mindenféle ember, ilyen is, olyan is - nagyon meg kell nézni, hova költözik be az ember és kikkel bérel együtt lakást. Főleg mivel szinte lehetetlen vagy nagyon nehéz felmondani a szerződéseket.
Hogy mennyire könnyen kaphatók a lengyel lányok, arról nincs tapasztalatom. De életem egyik nagy mottója, ha valaki jó valamiben, azt a jót meg kell tanulni tőle vagy ha nem teszed, akkor csak magadra vethetsz. Ezzel nem azt gondolom, hogy rámenősnek kell lenni és hátonfekve leőrébb jutni - de meg lehet tanulni a kitartást, a talpraesettséget, a képességet arra, hogy az ember a jég hátán is megéljen!
És én tényleg azt javaslom neked, hogy valamiben próbálj tapasztalatot szerezni és nagyon jó lenni - szerintem ez az egyetlen ut, amerre ki lehet torni!

És még egy dolog, régen Bethnalban laktunk, ahol a Tescoban rendszeresen részese lehettem annak, hogy milyen az, amikor a helyi 75%-ban pakisztáni közösség tagjai rassziszták a fehérekkel. Ezt tudomásul kell venni, minden közösség összetart egy ilyen sokszínű városban, mint London.
Vissza az elejére
WinneTWO
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Február 15. Csütörtök, 14:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
...régen Bethnalban laktunk, ahol a Tescoban rendszeresen részese lehettem annak, hogy milyen az, amikor a helyi 75%-ban pakisztáni közösség tagjai rassziszták a fehérekkel.

Huuu... Csodálkozó Ez azert egy feherek altal letrehozott varosban eleg komoly. Nagyon boldog
Minket meg allandoan stirol egy bantu feju hulye biztonsagi or a Clapham-i LIDL-ben. Nem tudom, a baratnom tetszik-e neki, vagy tolvajnak nez minket, de nagyon tele van mar vele a totemoszlopom. Ördögi vagy nagyon őrült
Vissza az elejére
goalkeeper
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 16. Péntek, 16:24    Hozzászólás témája: lengyelek Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Az én meglátásom szerint valoban sok lengyel van itt, a fentebb emlitett angolul nem beszelo, kepzetlen segedmunkas, betanitot munkas - beloluk eleg sok van. Ok valoban sokat segitik egymast, ennek en is fultanuja voltam mar tobbszor is. (Es van nagyon sok ertelmisegi lengyel is - ok viszont egy egesezn mas kategoriaba tartoznak.)

Viszont alig talalkozom lengyelekkel minosegi ettermekben, szallodakban. Mert ide mar a kapcsolatokkal nem lehet bekerulni, nagyon jol kell beszelni, teljesitmeny is kell. Itt van esely elorebb jutni a magyaroknak is. Nincs olyan szornyu akcentusunk, mint nekik es egy kis igenyesseggel ki lehet torni!

Es van magyar osszetartas is, voltam a napokabn 1 Subwayben, ahol magyar lanyok dolgoznak, nagyon helyesek voltak, az egyik tanitotta be eppen a masikat - kaptunk kedvezmenyt is toluk!

Hi Forumozok !

Mar regen irtam a forumban,de most van egy kis idom,ezert szeretnek
hozzaszolni a temahoz.
A tortenelem,az tortenelem,es az angolok nem egy felejtos nemzet.A lengyelek egyutt harcoltak az angolokkal,amagyarok ellenuk.Itt a nemet
van a legrosszabb helyzetben,mert azt finoman szolva nem szereti senki.
Ennyit a tortenelemrol.
A minap egy buszmegalloban egy kedves,nem rosszindulatu szinesboru
fiatalember leszolitott,mert enyhen szolva illuminalt allapotban volt.
En nem akartam vele nagyon kommunikalni,es azt mondtam,hogy no
andestend.Erre o megkerdezte,honnan jottem.En csak erre mosolyogtam,
mire O elkezdett talalgatni.Mondom a sorrendet.Te lengyel vagy ?
cseh, orosz,szlovak,roman,litvan,bulgar ? Erre mar nem birtam,azt mondtam,hogy a 25 tagorszagot mind vegig akarja sorolni?Erre azt kerdezte,hogy Kelet-Europai vagyok-e? Megszantam,es igent mondtam.Erre O kis toprenges utan megre kibokte : magyar vagy ?
Az igenlo valasz utan megorult,lehet,hogy azert mert kitalalta,lehet,hogy
masert.Mindenesetre ismerte Budapestet.
A tortenetbol mindenki vonja le a tanulsagot,amihez egy kis segitseget adok.
1./ A tobbnyelvu prospektusokon az angol utan az elso kelet-europai
a lengyel,majd a cseh, es az orosz.
2./ A lengyeleknek hivatalos ujsagjaik vannak.
3./ Az idojarasjelentesben ilyen,hogy Budapest,nincs.Az elobbi naciok
fovarosai mind szerepelnek,sot Bukarest is.
4./ Mit tesz Magyarorszag azert,hogy ez megvaltozzon ?Az rendben
van,hogy a kinti magyarok megtesznek mindent ennek erdekeben,
mar aki megteszi.
5./ A lengyel ugynoksegek eleg jol kepviselik a lengyelek erdekeit.
6./ A magyar ugynoksegekrol hasonlot nem lehet hallani elvetve sem.
Nekem is csak elkeserito peldaim vannak./Human Resource es a
tobbiek./
Alighanem mar eleget irtam errol.Ez csak egy velemeny,lehet,hogy nem is a legjobb.
Tortenelem:A magyar nagykovet atadja Magyarorszag
haduzenetet az amerikai nagykovetnek:
- Mi az onok allamformaja ?
- Monarchia
- Ki a kiralyuk?
- Nincs kiralyunk
- Ki vezeti az orszagot ?
- vitez Horthy Miklos ellentengernagy
- Hany tengeruk van ?
- Egy sem.
- Hm....
- Vannak-e Amerikaval szemben teruleti koveteleseik.
- Nincsenek.
- Kivel szemben vannak ?
- Hat Csehorszaggal,Szerbiaval,Romaniaval.
- Ok az ellensegeik ?
- Nem ok a szovetsegeseink.

NO COMMENT.

goalkeeper
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban