Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Ado visszatérités
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
csipi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 2. Péntek, 14:42    Hozzászólás témája: Ado visszatérités Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali 12-hetet dolgoztam kinn fizetési szalagot kaptam Mu-szerzödés nuku homeoffice nem volt jár nekem ado vissza Az utolso szalagon ez all Taxable.4872 Tax,118.9 Natins.418.55 Ha valaki tudja kérem irjon Most feketén dolgoztam kössz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Február 2. Péntek, 19:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem dolgoztál feketén, és visszajár az adó és NI. Ki kell töltened a megfelelő nyomtatványt, beküldöd a másolatot a papirjaidnak, megadod a jelenlegi cimedet és remélhetőleg kapod a visszatéritést.
Ha már nem jössz vissza, P80-ast kell kitöltened, ha még vissza akarsz jönni, várnod kell áprilisig 5-ig, utána P50-est töltesz.

www.hrmc.gov.uk
Vissza az elejére
csipi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 4. Vasárnap, 8:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

KŐSZI HENRIETTA P-45-ös papirt se kaptam CSak abérpapirok vannak Avolt fönök beszél magyarul de pszihologiai eset Az angol vezérkar megközelithetetlen Véleményem szerint valamilyen uton ő akarja vissza igényelni bármire képes apénzért pl. Lengyel gyerek kirugva munkája jo Bejön a papirokert 1-éves fia akezébe hatalmas balhe arendőséget hivja hogy milyen jogon van ő ott Akkor van-e valamilyen hivatalos hely ahol ezt beszerzik Vagy elég a bérpapir kőssz
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Február 4. Vasárnap, 15:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Neked nincs mit aggódnod. A visszajáró adó neked jár vissza, más nem kaphatja meg helyetted. P45-ös kiadása kötelező, persze ahhoz hivatalosan fel kell mondanod, ha nem ad ilyet a bérszámfejtés, a céget büntetik meg.
Következőt javaslom: szerezd be a személyzeti osztály cimét, irj nekik egy levelet kérve a P45-öst nyomtatványt, küldd el ajánlott levélként. Várd meg május végét, addigra ki kell adniuk a P60-as nyomtatványt, ami az évi összes keresetet igazolja, bár nem biztos, hogy ezt megkapod, ha nem tudják, hogy ők voltak az utolsó munkáltatóid. Június elején kitöltöd a P50-es nyomtatványt, vagy csak simán irsz egy levelet az Inland Revenue-nak, hogy itt dolgoztál eddig és eddig, a munkáltatód ez és ez volt, nevet, cimet beirod, nem kaptál tőlük se P45-ös, se P60-as nyomtatványt, és mellékeled az összes fizetési csekkedet. Megadod jelenlegi cimedet, és vársz. Ha a munkáltató kiadja ezek valamelyikét, neked jó, mellékeled a levélhez.
Ilyen emberek hallatán érzem úgy sokszor, hogy megtagadom a magyarságomat.... de neki kell szégyellnie magát, nem nekünk.
Vissza az elejére
Zsuzskamuzska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 4. Vasárnap, 15:39    Hozzászólás témája: Ado visszaigenyles... Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Elsosorban Henriettahoz szolnek, ahogy latom, O az aki igazan benne van ebben a temaban! Mosoly

Szoval...Kedves Henrietta!

Elkezdtunk dolgozni a parommal...az elso hetekben emergency tax cod-dal, majd a 4. hettol, miutan kitoltottunk a P46-os nyomtatvanyt, 503L W1-es tax cod alapjan vontak az adonkat.

En kaptam egy levelet par honappal kesobb a HM Revenue & Customs-tol, hogy 2006 aprilis 6 es 2007 aprilis 5 kozott a tax cod-om 503L. amelyet be is vittem a munkahelyemre es le is masoltak azt.
A parom nem kapott semmit, neki 503L W1 a kodja.

Eddigi brutto jovedelmem 3682,20£, levont ado 647,24£, NI 268,62£. Szereny becsleseim alapjan nem fogom elerni az 5035-os kereseti hatart ebben az adoevben, tehat ha jol tudom vissza kellene kapnom az osszes adot es NI-t!

Az elso kerdesem, hogy jol tudom-e?

A parom jelenleg 4407,84 £-nal jar, ebbol levont ado 847,24£ es NI 325,76£. O biztos eleri az 5035£-ot, ha minden jol megy...Tehat...

Olvastam a levezetesedet egy 25000 £-os keresetnel(ott viszont nem ertettem, hogy mi az a kamatado 2000£ es meg valami 1000£???,de az most mindegy), es ott ugy irtad, hogy 0-5035£-ig 0 ado, 5035-tol plusz 2090£-ig 10% viszont az angolok honlapjan nem egyertelmu ez a 2090£-os hatar...azaz ok ugy irtak, hogy 0-2090£ kozott 10%?!Valamint az NI hatara 4368£ es e folotti osszegbol 11%?!

Neki az 5035£ es 7125£ kozotti kereseteert kell majd 10%-ot adoznia es 5035£-ig semmit???

Azaz tegyuk fel, hogy keres 7000£-ot (mondjuk annyit biztos nem fog...de legyunk optimistak, ja teljesitmenyaranyosan kapjuk a fizut, ezert nem tudom pontosan megmondani az osszeget).
Akkor 5035-ig 0 ado, valamint a fennmarado 1965£-bol -10%, azaz 196,5, minusz az NI, ami ugye 11%, azaz 7000-4368=2632 11%-a=289,52£,azaz osszesen 486,02£, amit mar most jocskan tulfizetett!!!

Mindezeket mi alapjan kaphatjuk vissza? Elvileg P60-at kellene kapnunk amiben le lesz irva, hogy apr 05-ig mennyit adoztunk, es az alapjan lehet rekalmalni, ha ugy gondoljuk, hogy tulfizetesunk van, ugye?

Valamint nekem a HM Revenue-s papir alapjan ez mar evidens es vissza kellene kapnom az osszes adomat minden kulon eljaras nelkul?

Remelem viszonylag ertehtoen irtam le a dolgokat es tudsz nekem valaszolni...habar szerintem Te biztos tudsz...profi vagy! Kacsintó

Udv...

Zsuzska

Legutóbb Zsuzskamuzska szerkesztette (2007. Március 12. Hétfő, 1:59), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
csipi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Február 5. Hétfő, 19:37    Hozzászólás témája: ADOVISSZATÉRITÉS Hozzászólás az előzmény idézésével

kőszi Heni tudtál segiteni!
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Február 7. Szerda, 13:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Zsuzska!

Jol ertelmezted az adohatarokat, bar nem szamoltam utana a szamitasaidnak, de nagyjabol jok. A kamatado megtakaritasok utan fizetendo, az osztalekado pedig reszvenyek utan. Igen, a tulfizetett ado es NI visszajar.

Adovisszaterites igenylesehez mindenkeppen meg kell varnotok a P60-as nyomtatvanyt, majus vegen szoktak adni. Utana vagy kitoltetek egy P50-es nyomtatvanyt, vagy csak irtok egy levelet az Inland Revenue-nak, mellekelve a P60-as (mindenkeppen masoljatok le elotte, eredetit kernek), aztan vartok. Elvileg a cegnek el kellene szamolnia az ev vegen a kulonbozetet, de ez bonyolult, ha ev kozben kezd az ember, mert nem tudjak, elotte kerestel-e valamit.

Szoval: amit tulfizettel, visszajar, es vissza is fogod kapni, csak beletelik nehany honapba.

Remelem, ez valaszol a kerdesedre!
Vissza az elejére
Zsuzskamuzska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Február 8. Csütörtök, 0:00    Hozzászólás témája: Koszonet... Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszonom szepen valaszod Felkiáltás Felkiáltás Mosoly Mosoly

Zsuzska
Vissza az elejére
TiborUK
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 17. Kedd, 15:04    Hozzászólás témája: Ado visszaterites Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Henrietta!

En mar 3eve elek itt, de meg soha nem kertem ado visszateritest.
Csak a tanacsod kernem hogy mikor vagyok jogosult az ado visszateritesre? Csak akkor ha ugyerzem tulfizettem vagy egyepkent is visszaigenyelhetem?
Part time dolgozom, szoval nem fizetek sok adot, de ha lehetseges akkor jo lenne visszaigenyelni...
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Április 17. Kedd, 22:32    Hozzászólás témája: Re: Ado visszaterites Hozzászólás az előzmény idézésével

TiborUK írta:
Szia Henrietta!

En mar 3eve elek itt, de meg soha nem kertem ado visszateritest.
Csak a tanacsod kernem hogy mikor vagyok jogosult az ado visszateritesre? Csak akkor ha ugyerzem tulfizettem vagy egyepkent is visszaigenyelhetem?
Part time dolgozom, szoval nem fizetek sok adot, de ha lehetseges akkor jo lenne visszaigenyelni...

Csak a túlfizetett adót igényelheted vissza.

Ha akarod, beküldheted nekik az előző évek P60-asait, egy levél kiséretében, hogy ellenőrizzék neked, nem fizettél-e sokat. Elvileg ezt már a munkáltatót elszámolta volna, vagy irtak volna levelet. Nem nagy valószinűsége van, hogy jár vissza valami.
Vissza az elejére
TiborUK
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Április 18. Szerda, 18:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszi
Vissza az elejére
klopi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 5. Szombat, 14:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!Sajnos nekem meg nem sok infom van az adovisszateritesrol, de hozzaerto velemenyeteket kerem. A ferjem az alozo adoevet(amit ugye most zartak) egy munkahelyen toltott. Varta is a tobbi munkatarsaval, hogy az adovisszaigenyleshez valami papirt adjon a ceg, de semmit nem adtak. Lehet meg ez ugyben intezkedni vagy kifutottunk az idobol? Hol tudok utana nezni? En nem szeretnem, ha eluszna a doldog!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 5. Szombat, 17:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

klopi írta:
Sziasztok!Sajnos nekem meg nem sok infom van az adovisszateritesrol, de hozzaerto velemenyeteket kerem. A ferjem az alozo adoevet(amit ugye most zartak) egy munkahelyen toltott. Varta is a tobbi munkatarsaval, hogy az adovisszaigenyleshez valami papirt adjon a ceg, de semmit nem adtak. Lehet meg ez ugyben intezkedni vagy kifutottunk az idobol? Hol tudok utana nezni? En nem szeretnem, ha eluszna a doldog!

A P60-ason kivul legfeljebb a havi peyslipjere van szuksege. Masra nem. Neki kell inteznie, besetal/bekuldi oda, ahova tartozik es visszakeri.
Idokorlat nem nagyon van, ket-harom evig biztosan visszakerheti.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Edikee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 7. Hétfő, 17:05    Hozzászólás témája: Ltd éves beszámoló Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Van itt szakértő aki Ltd-vel kapcsolatos könyvelési, adóbevallási dolgokban jártas? Lenne néhány kérdésem. Az első, mi a határidő és hanyas számú nyomtatványon kell beadni.

Köszönettel

Edikee
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Máj 8. Kedd, 16:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

klopi írta:

Az adohivatal honlapjan kilehetett tavaly tolteni, de ha ott nem, akkor felkell oket hivni, hogy kuldjenek nyomtatvanyt. Ha megkuldik, azt kell kitolteni, es visszakuldeni nekik. De szerintem a kalkulator meg fennt van a honlapon
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban