| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Babe45 Újonc

Csatlakozott: Jan 08, 2007 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. Január 18. Csütörtök, 20:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Olvasgattam, de nem találtam ami minket érdekelne. Nyáron 4 hétre megyünk Londonba. A nyelviskola az 1-es zónában van, a lakás meg a 4-esbe. Hogy reggel ne késsünk el, gyorsan kéne közlekedni (aludni meg szeretünk), ezért a havi metróbérlet árát ha valaki meg tudná mondani 1-4-ig. Előre is köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Faresz Újonc

Csatlakozott: Oct 18, 2006 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: London,Harringey
|
Elküldve: 2007. Január 19. Péntek, 13:39 Hozzászólás témája: |
|
|
havi metrobérlet (1-4zónába):127,5font
http://www.tfl.gov.uk/tfl/fares-tickets/2007/season/travelcard-adult.asp
| Idézet: | | Olvasgattam, de nem találtam ami minket érdekelne. Nyáron 4 hétre megyünk Londonba. A nyelviskola az 1-es zónában van, a lakás meg a 4-esbe. Hogy reggel ne késsünk el, gyorsan kéne közlekedni (aludni meg szeretünk), ezért a havi metróbérlet árát ha valaki meg tudná mondani 1-4-ig. |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
avnire Mester

|
Elküldve: 2007. Január 19. Péntek, 22:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| Babe45 írta: | | Olvasgattam, de nem találtam ami minket érdekelne. Nyáron 4 hétre megyünk Londonba. A nyelviskola az 1-es zónában van, a lakás meg a 4-esbe. Hogy reggel ne késsünk el, gyorsan kéne közlekedni (aludni meg szeretünk), ezért a havi metróbérlet árát ha valaki meg tudná mondani 1-4-ig. Előre is köszi! |
Hallod jobban jarsz, ha valami kozelebbi szallast, vagy kozelebbi nyelviskolat valasztasz. Ez igy piszok draga lesz neked. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Babe45 Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 20. Szombat, 14:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Ez tényleg sok, köszi az infót! Sajnos a szállást a nyelviskola intézi, benne van a kurzus árában. Nyilván ezért kerül "csak" félmillióba, a 800 ezer helyett. Utazási hozzájárulást bezzeg nem adnak! De ahogy nézegetem a londoni megélhetési, szállás, stb. költségeket, kezdem elfogadni ezeket az árakat. Hiába, nem a mi fizetésünkhöz van mérve. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hadnagy Mester

Csatlakozott: Feb 24, 2006 Hozzászólások: 310 Tartózkodási hely: Nottingham
|
Elküldve: 2007. Január 20. Szombat, 14:25 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Esetleg próbálkozhatsz kerékpárral, azt jó esetben már egy ötvenesért kapsz használtan.  _________________ "- Engem egy ilyen kis hadnagyocska, mint maga, nem tud megijeszteni.
- Voltam én már százados is fiacskám. Csak egyszer egy ilyen takonypócot, mint te, úgy vágtam szájon, hogy kiesett három foga és ezért lefokoztak." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrus Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 20. Szombat, 19:20 Hozzászólás témája: |
|
|
helló mindenki:-)
Akérdésem az lenne hogy olvastam valahol és kérlek erősitsetek meg vagy épp nem hogy ha 1-2 zónára veszek metro heti jegyet az az 1-4 zonára a buszra is jo. Azt hiszem ez a travel card nem? Ez az ami jo még néhány vonatra is vagy nem? - ha nem akkor melyik?
Köszönom a segitséget előre is
Syrus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Január 20. Szombat, 23:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Syrus írta: | helló mindenki:-)
Akérdésem az lenne hogy olvastam valahol és kérlek erősitsetek meg vagy épp nem hogy ha 1-2 zónára veszek metro heti jegyet az az 1-4 zonára a buszra is jo. Azt hiszem ez a travel card nem? Ez az ami jo még néhány vonatra is vagy nem? - ha nem akkor melyik?
Köszönom a segitséget előre is
Syrus |
London egész területén jó a buszokra és az 1-2-es zónában a vonatokra is használhatod. Travel card=metrobérlet, buspass=buszbérlet - csak, hogy egyszerű legyen.
Legutóbb Finsbury szerkesztette (2007. Január 20. Szombat, 23:47), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Január 20. Szombat, 23:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| AnitaS írta: | Finsbury: a 2es zónában lesz a szállásunk, közel a Queens Park Station illetve a Kensal Green Stationhöz. A lutonra érkezik a repülönk, és a fórumban már korábban írták nekem, hogy akkor onnan a Greenline-nal vagy az easybussal jöjjek be a Baker streetig és onnan metrózzak. De gondolom a Baker streetről busszal is eljuthatok a szállás közelébe, vagy nem? Sajna a busztérképek számomra nem voltak olyan világosak a neten, mint a metrotérkép, és így bajban vagyok egy kicsit. Szóval ezért kérdeztem, hogy elég e a buszbérlet vagy inkább metrobéletet vegyek. Egyébként valószinü, hogy csak az 1-es és 2-es zónában maradok.
Szóval szívesen várok újabb/további választ, hogy buszbérlet, vagy metrobérlet ? (nem baj, ha hosszabb a menetidő, városnézésre készülök, nem marathonra) |
Saját tapasztalatom szerint a metroval kb. negyed annyi idő alatt lehet eljutni valahova, mint busszal. Ha nem zavar, hogy reggelenként másfél órát fogsz buszozni, hogy megnézz valamit, akkor válaszd a buszbérletet, ha viszont előre tudod, hogy a második órában már a hajadat fogod tépni a buszon a dugóban ülve akkor inkabb szanj meg egy tizest a metroberletre. A buszok útvonala valóban nem olyan jól áttekinthető, mint a metro - egyszerű az ok, sokkal több van belőlük. De 5-6 járatnál többet úgysem fogsz használni.
Lutonról befelé a Greenline 20-30 percenként jár, ha easyjettel jöttök 12 font a returjegy fejenként, de szólni kell, hogy esyjettel jöttetek, mert különben 15. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrus Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 21. Vasárnap, 15:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Finsbury
Köszönöm az információt ez fontos volt mert akkor ezek szerint elég csak az 1-2 zónára vennem metro heti jegyet és akkor tudok utazni mertoval ott illetve busszal a tobbi zónában is ha jól értem ugye? mert én a 4 zonában laknák és akkor nekem ez lenne a legmegfelelőbb és gondolom koltséghatékonyabb is.
Akkor viszont még egy kérdésem lenne hogy azt tudom hogy az 1-4 zona metro jegy az 127,5 font /ho mert ezt már itt olvastam de akkor megmondaná valaki hogy az 1-2 zonás travel card menyibe kerül egy hétre vagy honapra.
előre is koszönöm az ismételt segitséget. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AnitaS Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 13:04 Hozzászólás témája: :-) |
|
|
| Köszi Finsbury!!!!!!!!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AnitaS Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 13:05 Hozzászólás témája: :-) |
|
|
Artin: neked is köszi!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Babe45 Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 14:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Syrus írta: | Szia Finsbury
Köszönöm az információt ez fontos volt mert akkor ezek szerint elég csak az 1-2 zónára vennem metro heti jegyet és akkor tudok utazni mertoval ott illetve busszal a tobbi zónában is ha jól értem ugye? mert én a 4 zonában laknák és akkor nekem ez lenne a legmegfelelőbb és gondolom koltséghatékonyabb is.
Akkor viszont még egy kérdésem lenne hogy azt tudom hogy az 1-4 zona metro jegy az 127,5 font /ho mert ezt már itt olvastam de akkor megmondaná valaki hogy az 1-2 zonás travel card menyibe kerül egy hétre vagy honapra.
előre is koszönöm az ismételt segitséget. |
A nyitóoldal baloldalán vannak linkek, köztük "Közlekedés". Ott megtalálod. Minden le van írva, csak a havi bérlet ára nem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrus Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 22. Hétfő, 23:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia BABE 45
Köszi a segitséget megnéztem és igy sokkal olcsobban kitudom majd hozzni az utazást. Kösz mégegyszer.
Syrus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Trudika Újonc

|
Elküldve: 2007. Január 23. Kedd, 16:06 Hozzászólás témája: közlekedés Londonban |
|
|
Sziasztok!
Biztosan lesz aki tud nekem segíteni: Mi a legolcsóbb közlekedési kártya, ticket Londonban? Én azt hiszem, hogy az Oyster, de ha tudtok olcsóbbat, akkor segítsetek légyszi! Az Oysterről pedig az a kérdésem, hogy: csúcsidőben és csúcsidőn kívül hány fontba kerül? És mennyi naponta?
Köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tdaniel Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2007. Február 22. Csütörtök, 19:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| Oysterre add hozzá a egyszeri kiállítási költséget!!nekem szeptemberben 2 Ł volt, azóta több????? Ja és veygél a-z london térképet, ez 5Ł de enélkül meghalsz... amúgy metróval elmészegy fix helyre, ha nem gázos környék, 2-4 buszmegállót simán legyalogolsz 20 percen belül!!!!!!!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|