Repülőgép csapódott egy New York-i épületbe
Dátum: 2006. október 12. csütörtök, 00:17
Rovat: Általános hírek UK


New York-i repülőszerencsétlenség

Repülőgép csapódott egy New York-i épületbe

Négy ember meghalt, miután egy kisebb repülőgép csapódott egy toronyházba New York Upper East Side körzetében.  >>>Repülőgép csapódott egy New York-i épületbe

Négy ember meghalt, miután egy kisebb repülőgép csapódott egy toronyházba New York Upper East Side körzetében.
A repülőgép a New York Yankees egyik baseball játékosának, Cory Lidle-nek tulajdonában volt. Az amerikai hírügynökségek szerint Ő vezette a gépet, és a balesetben az életét vesztette.

Az FBI szerint semmi jel nem utal arra, hogy az esetnek bármi köze lenne egy terrorista támadáshoz.

A Fehér Ház szóvivője kijelentette, hogy jelen pillanatban semmilyen teóriát nem zárnak ki.

Elővigyázatosság képpen több Amerikai város felett vadászgépek cirkálnak.

A New York-i tűzoltók jelentése szerint a gép a huszadik emeleten csapódott az East 72-dik utca és a York Avenue sarkán álló Belaire nevű épületbe, ami egy 50 emeletes, luxus-apartmanokat magába foglaló lakóház.

Szemtanúk elmondták az Associated Press hírügynökségnek, hogy a becsapódás hatalmas robajjal történt, ezután égő törmelékeket láttak hullani lefele.

A baleseti mentőosztag tagjai ellepték a helyszínt, és a tűzoltók az alsóbb emeletekről vízágyúk segítségével próbálták megfékezni a terjedő lángokat.

David Cox, egy helyszínen levő szabadúszó újságíró elmondta, hogy "több száz" mentőalakulatos dolgozó volt a helyszínen.

"Az épület épp egy kórház szomszédságában helyezkedik el, úgyhogy sok orvos-ruhás, és más, külömböző egészségügyi egyenruhás ember gyűlt össze az épület körül."- mondta Cox.

Mark Schaffer, egy szemtanú, az utca túloldalán álló épületből látta a tragédiát.

"Hangos zajt hallottam, felnéztem, és egy alacsonyan szálló repülőgépet láttam, épp, akkor csapódott be az épületbe. A gép hátsó fele letört, és lángokban úszva a földre zuhant. Üvegszilánkok repültek mindenfelé, és emberek sikoltásai voltak hallhatók."- mondta Schaffer a BBC-nek.

Egy másik szemtanú ezt mondta a BBC-nek: " A repülőgép kiegyenesedett, és a következő dolog amit észrevettem, hogy eltűnt az épület mögött. Azt mondtam, el sem hiszem, amit épp láttam, mire a többiek azt mondták, hogy biztos egy helikopter volt, de nem, repülőgép volt."

Chris Foege, egy hölgy, aki a közelben lakik, azt mondta az AFP hírügynökségnek: "Én csak álltam megrökönyödve a sokk hatása alatt, arra gondoltam 'ez nem történhet meg velünk újra'. Olyan volt mint újra átélni a 9/11-et."

A BBC Manhattani tudósítója, Guto Harri azt mondja káosz jeleit lehet látni az utcákon, tűzoltó autók, rendőrautók, és mentőautók blokkolják a közeli utakat.


Forrás: BBC
Irta: Fülig JimmyA cikk tulajdonosa: Magyarok Londonban. London-Budapest
http://www.magyaroklondonban.com

A cikk webcíme:
http://www.magyaroklondonban.com/modules.php?name=News&file=article&sid=67